17 June, 2024
Nyheter, Videor

Sadibou Sy knockar Caio Magalhaes i första ronden – vidare till kvartsfinal i PFL

Av

Jaser Davari

31/08/2018
Sadibou Sy knockar Caio Magalhaes pfl

Efter att ha förlorat sin första kvalmatch i PFL var svenske mellanviktaren Sadibou Sy tvungen att vinna sin andra match om han ville ta sig vidare i organisationens stora mellanviktsturnering. Sy, som till vardags tränar på Pancrase Gym i Stockholm, mötte den forne UFC-fightern Caio Magalhaes i sin andra match under nattens PFL 7 i Atlantic City.

Med kniven mot strupen visade Sy inga som helst tecken på nervositet under den avgörande matchen utan kunde relativt enkelt avsluta den meriterade brassen två minuter in i den första ronden med en fin höger.

Då PFL har en poängsystem som belönar avslut, fick Sy hela 6 poäng för sin knock vilket resulterade i att han hamnade på en femte plats i PFL:s mellanvikts tabell. Detta innebär att Sy blir en av de totalt åtta fighters som tar sig vidare till slutspelet, där vinnaren kammar hem en miljon dollar (ca: 9 miljoner kr).

I kvartsfinalen kommer Sy att återigen få möta brassen Bruno Santos, som han mötte i den första omgången, då Santos hamnade på en fjärde plats i tabellen. Sy förlorade matchen mot Santos via domslut, där brassen lyckades vinna de två sista ronderna tack vare sin grappling.

Kvartsfinalerna kommer att äga rum den 20:e oktober i Washington. Skulle Sy vinna mot Magalhaes så kan han ställas mot den tyske fightern Abusupiyan Magomedov som slutade etta i kvalserien efter att ha vunnit sina båda kvalmatcher via TKO och KO i den första ronden.

Efter matchen berättade Sy att han fick instruktioner från sin hörna att utdela den spark som var början till slutet för Magalhaes.

Sy var tillsammans med Jonatan Westin de enda svenskarna som medverkade i PFL:s turnering. Westin blev tidigare denna månad utslagen från welterviktsturneringen efter att förlorat båda sina matcher.

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök