24 juni, 2024
Nyheter

Saeed Ganji förlorar efter otillåten teknik på Super League MMA 3

Av

Daniel Schälander

25/06/2022
Saeed Ganji förlorar på Super League MMA 3

Sveriges Saeed Ganji (3-3) gick under kvällen match på Super League MMA 3 i Grimma, Tyskland. Matchen fick ett olyckligt slut efter att hans motståndare träffade med ett otillåtet knä.

Saeed Ganji förlorar efter knä i skrevet på Super League MMA 3

Saeed Ganji mötte under kvällen debutanten Oskaras Bunickas på bortaplan i Tyskland. Matchen fick ett olyckligt slut efter att Oskaras träffat Saeed mellan benen med ett knä i den tredje ronden. Läs ett referat från matchen nedan.

Rond 1


Saeed har en bakgrund inom karate men attackerar aggressivtpå en giljotin i början av ronden. Oskaras kämpar sig ut och attackerar sedan själv med en anaconda, den ser tight ut med Ganji slingrar sig ut. Innan ronden hinner ta slut går Saeed återigen på en giljotin. Han kämpar verkligen men lyckas inte hitta avslutet.

Rond 2

Ganji inleder ronden starkt och tar mitten av buren. Ganji träffar med snurrspark. Oskaras får en nedtagning men lyckas inte göra mycket av den annat än att hålla ner Ganji ett tag. Men med ungefär en minut kvar tar sig Saeed upp och börjar pressa stående. Båda är trötta men Saeed är den jag tycker får in mer rena träffar.

Rond 3


En kram inleder den tredje och sista ronden. Lite lugnare tempo inledningsvis men det är Saeed som håller i taktpinnen. Oskaras dyker för nedtagning men blir sprawlad av Ganji. Oskaras går återigen för en nedtagning efter att Ganji missat en krok. Ganji försvarar men börjar jag nacken igen. Han kopplar giljotinen och hoppar. Han lyckas inte avsluta och får arbeta underst. Det gav han billigt till Oskaras, inte optimalt. Men trots en gratis position får han inte mycket utdelning och Saeed är snart uppe igen. De hamnar i clinch och Oskaras skickar iväg ett knä som träffar Saeed mellan benen och Saeed går ner i mattan.

Saeed blir liggande länge och ser ut att ha mycket ont. Efter det gått ett par minuter signalerar Saeed att han inte kan fortsätta och domaren vinkar av matchen.

Det officiella domslutet lyder: Oskaras Bunickas vinner via enhälligt domslut.

Nu kommer jag inte ihåg reglerna ord för ord men under vissa regelverk bedömer domarna utefter det som hänt fram till den otillåtna tekniken inträffade. Jag tror att det är fram till hälften av matchen. Så det är sannolikt det som hänt nu. Men det är fortfarande lite skevt att vinna efter att man satt en otillåten teknik.


Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök