Nyheter

Sanny Dahlbeck lägger handskarna på hyllan

Den välmeriterade Muay Thai-profilen Sanny Dahlbeck (47-15) väljer att pensionera sig.

Sanny Dahlbeck pensionerar sig efter en framgångsrik karriär

Dahlbeck meddelade att han lägger handskarna på hyllan, mycket på grund av återkommande skador, i en öppenhjärtig video på Instagram vilket ni kan se nedan:

Jag vet inte vad jag vill säga eller få fram med den här videon men jag har valt att sluta tävla, lägger ner fightingen.  Det är svårt att förstå men jag vill verkligen tacka alla som varit med från start och som varit med mig i min karriär.

Det har varit jävligt fett att få fightas runtom i världen, att vinna runtom i världen, förlora runtom i världen. Det är något jag alltid kommer komma ihåg. Så tack till mina tränare som varit med från start, och alla som hjälpt mig att bli den bästa fightern jag kunde bli. Jag hoppas jag kan dela min kunskap och erfarenhet vidare till andra och att jag kan få leva kvar i thaiboxningen i alla fall. Tack så mycket!

Den 31-årige Dahlbeck är en av de största svenska namnen inom Muay Thai någonsin där han vunnit flera SM och blev nordisk mästare år 2012. Fightern som tränade på Odenplan Fight Gym vann även Yokkao’s världsmästartitel inom 70-kilosklassen efter att avslutat Jordan Watson via TKO i rond 4.

Dahlbeck fightades även i stororganisationen K-1 där han tävlade i flera viktklasser. År 2017 nådde han semifinalerna inom K-1 World Grand Prix mellanviktsturnering.

Under åren besegrade han namn som Guram Kutateladze, Yoshishiro Sato, David Teymur, Warren Stevelmans samt Martin Akhtar.

Senaste matchen gick han i juni förra året i West Coast Battle 13 där han förlorade andra matchen i rad. Senaste segern kom mot Robbie Daniels i april 2021 på Empire Fighting Series.

Föregående artikel

Daniel Cormier varnar Nate Diaz – inför mötet med Jake Paul

Nästa artikel

Brandon Moreno tar sig an ärkerivalen i titelmatch

Skriven av

Ralph Nordahl

Ralph Nordahl, musiker och kuriosamaskin, gillar att grotta ner sig i nya saker. Har jobbat inom spridda branscher. Gillar helst att skriva, läsa och sjunga. MMA-fan sedan 2017. Har skrivit närmare 4800 artiklar om MMA sedan dess.

Relaterade Artiklar

Sök