Söndagskrönikan: UFC och den sportsliga integriteten

En central del i UFCs långvariga framgång har varit att man är den organisation där världens bästa fighters ställs mot varandra. UFC har länge sagt sig vara organisationen som sätter samman de matcher fansen vill se. Historiskt sett har detta oftast sammanfallit med de fighters som, baserat på meriter och ranking, varit mest värdiga titelmatch och andra högprofilerade matcher. Det finns en form av ärlighet, en sorts renhet, i detta som mma-fans uppskattar och respekterar.

Det hela har byggt på en tydlig struktur där fighters har fått kämpa sig upp genom rankingsystemet genom att successivt ta sig an allt tuffare och högre rankade motståndare. När man väl lyckats ta sig till den yttersta toppen har man, mer eller mindre, kunnat räkna med en snar titelchans. På detta sätt har det varit tydligt för samtliga inblandade vad som krävs.

Inom boxning har det sett annorlunda ut. Där har motståndare kunnat handplockas för att bygga upp ett fördelaktigt record. Där har det varit möjligt att, under åratal, undvika svåra motståndare. Detta på ett sätt som, åtminstone historiskt sett, inte har varit möjligt inom UFC. Boxningen har också kritiserats för detta. Främst har kritiken kommit från de egna leden.

UFC har genom åren gjort otroligt mycket för utvecklingen av mma. Jämfört med hur det såg ut på 90-talet och tidigt 2000-tal har mma utvecklats från att vara högst ifrågasatt, till att bli en fullständigt accepterad idrott. UFC har tagit sporten in i finrummet. Vägen dit har varit allt annat än spikrak och man har varit tvungen att övervinna åtskilliga hinder längs vägen. Bröderna Frank och Lorenzo Fertitta var tex högst delaktiga i genomdrivandet och införandet av ett fungerande regelverk för mma. Vilket på sätt och vis räddade sporten som vid tidpunkten var nära att förbjudas i USA. Ett mer sentida exempel är när UFC, efter många års hårt arbete, lyckades genomdriva att mma blev tillåtet i världsmetropolen New York. 

Lorenzo Fertitta

USADA

Doping och alla former av fusk är något som inverkar negativt på den sportsliga integriteten. På detta område har UFC gått längre än andra stora amerikanska sporter i och med sitt samarbete med USADA. Man har satsat stora resurser på att rensa upp sporten och ambitionen får sägas vara god. Beträffande hur man har förhållit sig till dopade fighters finns det tyvärr en del kvar att göra. Det finns åtskilliga exempel på hur UFC har varit mycket förlåtande mot dopade fighters. I synnerhet om det har funnits ekonomiska skäl att se mellan fingrarna.

Jon Jones ledsen

Jon Jones belönades tex med omedelbar titelmatch på UFC 214 efter ett års dopingavstängning. Brock Lesnar, som trots positivt dopingprov, tilläts tävla på UFC 200 är ett annat exempel. När Jon Jones utmanade, den fortfarande dopingavstängde, Brock Lesnar efter att ha återtagit titeln på UFC 214 hörde man inte UFC protestera. Ingen ska inbilla sig att UFC inte vill se Brock Lesnar i oktagonen igen. Detsamma gäller naturligtvis även för Jon Jones. När dopingavstängda fighters välkomnas tillbaka med mångmiljonkontrakt stärker det inte precis organisationens trovärdighet i arbetet mot doping.

Något har hänt

UFC har på senare tid, högst medvetet och allt oftare, kommit att fokusera på kortsiktig ekonomisk vinning. Det nya förhållningssättet gäller bl.a beträffande matchningar och hur man tilldelar titelchanser. UFC väljer ofta ut och premierar fighters de anser har potential. Man ger dessa fighters medial exponering och matchningar som möjliggör snabb klättring i rankingen – men inte nödvändigtvis enbart pga idrottslig potential utan ofta handlar det om fighters man anser vara säljbara.

Om man jämför olika fighters väg till toppen – väg till titelmatch – blir det uppenbart att det finns skillnader. Tony Ferguson har tio raka vinster sedan hans senaste förlust. Han är trots sin fantastiska vinstsvit inte garanterad en titelchans. Max Holloway hade samlat ihop tio raka vinster, sedan förlusten mot Conor McGregor den 17 augusti 2013, innan han fick chans på den riktiga titeln. När Demian Maia till sist, efter sju raka vinster, fick sin efterlängtade titelchans i weltervikt fick han bara en månad på sig för att förbereda sig. Detta inför, vad som mycket väl kan ha varit, den 39-årige Maias viktigaste match någonsin.

Cody Garbrandt är en karismatisk ung herre som bara behövde fem vinster i UFC, mot tämligen ordinärt motstånd, för att förtjäna en titelchans. Han har dessutom exponerats mycket flitigt i media. Conor McGregor är en annan som endast behövde fem vinster för att förtjäna en titelchans. Inte heller har man insisterat på att McGregor ska försvara sina bälten utan istället valt att ge honom synnerligen fria tyglar. Han har själv kunnat välja de utmaningar och motståndare han önskat. Man kan så klart åberopa särskilda omständigheter när det gäller McGregor. Faktum kvarstår dock, att den dubble mästaren – två år efter att han besegrade Jose Aldo – inte har försvarat ett bälte i UFC.

conor-mcgregor-two-ufc-belt

McGregor och Garbrandt är dock inte enbart gångbara utifrån marknadsföringssynpunkt, de är dessutom otroligt talangfulla fighters. Annorlunda är det beträffande fighters som Sage Northcutt och Paige Van Zant. Dessa har, trots i bästa fall genomsnittlig talang, erhållit förmånliga matchningar, massmedial exponering och mycket förmånliga kontrakt.

UFC gjorde förra året ett uttalande angående Germaine De Randamie. Det var efter att hon deklarerat att hon inte ville möta den dopingdömda – och av dopingrykten ständigt omgärdade – Cris Cyborg. Då sade organisationen följande:

”UFC maintains that any champion is expected to accept fights against the top contenders in their respective weight classes in order to maintain the integrity of the sport”.

Man förväntar sig alltså att mästare tar sig an topprankade utmanare i sin viktklass. Detta för att upprätthålla integriteten i sporten. Det gäller uppenbarligen inte alla. Conor McGregor är inte den ende som undantas från den regeln. När Michael Bisping fick försvara sin titel mot Dan Henderson gjorde man ett undantag från denna princip. Henderson var vid tidpunkten rankad som nummer 14 i mellanvikt (enligt USA Today/MMA Junkie). Beslutet att låta Bisping försvara titeln mot Henderson skapade följaktligen ett smärre kaos i mellanvikten.

Man skulle således kunna tro att UFC därefter var angelägna om att så snart som möjligt återställa ordningen i divisionen. Att återgå till någon sorts normalitet genom att låta mästaren försvara sitt bälte mot en topprankad mellanviktare. Nej, istället valde man att matcha Bisping mot den f.d. welterviktsmästaren Georges St-Pierre som hade önskat denna match. 

georges-st-pierre-ufc217-photo-per-haljestam-07

Interim-missbruk och freakshows

Ett annat problem utifrån integritetsperspektiv är det på senare tid allt flitigare användandet av interimbälten. Det har delvis varit ett sätt att fylla ut sina många galor med titelmatcher. Har man inte haft något riktigt bälte att toppa ett kort med kan man alltid skapa ett interimbälte. Om regerande mästare inte regelbundet måste försvara sitt bälte så kan man ju alltid kasta in ett interimbälte för att hålla divisionen vid liv – med konstgjord andning. Det kan förefalla harmlöst men den frekventa användningen av interimbälten bidrar till att devalvera värdet i samtliga UFC-bälten.

CM Punk-fenomenet är ett annat exempel på något vi inte väntade oss att se i UFC. Möjligen från Bellator – vi minns Kimbo Slice vs. Dada 5000 – men inte från UFC. CM Punk är ett tydligt exempel på hur UFC frångår sina egna principer i jakt på kortsiktig ekonomisk vinning. Punk är onekligen ett välkänt namn – ett namn som säljer. Alla med åtminstone grundläggande kunskaper inom mma vet dock att CM Punk är alldeles för dålig för att fightas i UFC. Om man måste specialanställa motståndare med 1-0 respektive 0-0 i record (Mickey Gall och Mike Jackson), då vet man att Punk inte hör hemma i organisationen. Att Punk genererade intäkter som vida översteg hans lön på $500 000 det är en annan femma. Bli inte förvånade när vi inom kort får veta när Punks nästa fight äger rum.

Dana White UFC 72

Måste vi acceptera detta?

Vad innebär egentligen allt detta för UFC och för sporten mma? Det leder definitivt till ett undergrävande av den sportsliga integriteten. UFC kompromissar dessutom med sin trovärdighet. Man riskerar alltså sitt starka varumärke för kortsiktig vinning – det som tidigare kunnat stoltsera med sportslig renhet, att man ställer världens främsta fighters mot varandra.

Varför är man beredd att agera såhär? – Man gör det för att sälja fler PPVs – det finns stora vinster i att frångå sina principer. Om något har vi de senaste åren fått bevittna hur UFC infört en i stora delar ny uppsättning principer. Genom att sätta samman specialkomponerade matcher, godtycklig matchmaking och användandet av allt fler interimbälten, har UFC visat att det numera är pengarna ensamt som styr. Att kortsiktig ekonomisk vinning är den allt annat överordnade principen.

Många fighters är och kommer att vara missnöjda med konsekvenserna av detta. De kommer vädra sitt missnöje, men så länge UFC är den största – och bäst betalande – organisationen kommer de att foga sig. Även hardcore-fans protesterar naturligtvis, men de är inte i majoritet och de är dessutom alltför lojala. UFC vet att vissa fans kommer gnälla, men dessa kommer inte sluta följa mma för den skull. Att följa mma innebär att man följer UFC – det är fördelen med att inneha en monopolliknande ställning. Det är något som Dana White och WME-IMG är högst medvetna om. Det är en vetskap som låter dem sova väldigt gott om natten – och som gör dem sällskap hela vägen till banken.

_____________________

Text: Fransisco

0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Mike Perry till Covington: I’m gonna f***ing stab you in the eye with my thumb”

Oavsett vad man tycker om Mike Perry så måste nog alla hålla med om att han är en karaktär som gör en hel del intressanta uttalanden. Det finns något med ”Platinum” som får folk att lyfta på ögonbrynen, vilket också UFC har snappat upp då de inte är sena med att marknadsföra och hålla fram honom. Sen han slog Danny Roberts på prelimkortet på UFC 204 har nämligen Perry, vinst eller förlust, bara fått gå på huvudkort.

”Platinums” senaste vinst var över Paul Felder och i november är han satt att möta Donald ”Cowboy” Cerrone i Denver.

Matchen sätter Perry i en lite obekväm sists då han och Cerrone tidigare har tränat tillsammans, men också spenderat en massa tid privat utanför träningslokalen. Under intervjun med Submission Radio lät det ändå som om detta inte ska påverka Perry.

“Shit, let’s get this money. Let’s go,”

”The guy was kind to me, but the UFC does what they want. They want to set up a fight. And I figured, shit, a year or two from now somebody from JacksonWink is probably going to be trying to fight me. So, it is what it is. We fight. The question is, do you want to get this money or not? Yeah, I need this money, so we fight. I fought his ass for free, I might as well fight his ass for a hundred grand.”

“I mean, I hope it’s as crazy if not crazier than the Felder fight,”

“I hope I can get the finish though. I’m looking for the finish always. I’m gonna try to put my hands on his face and KO him. I’m not looking for a submission. If he gives up his neck I’m gonna try to reach for it and I’ll try and grab it, but I’m looking to hit him in the face and knock him unconscious in between one to three rounds. I don’t care when, just get the job done.”

På frågan vad han tänkt göra med pengarna om han slår Cerrone svarar Perry.

“He took me shooting guns, we went out on his boat and he took me surfing on his boat. That was really cool. Really nice of the guy,”

“And he’s like, ‘Wow, look at this asshole who’s gonna come fight me now and try and take everything I work for.’ But he’s had all of this and all this money, all this time, and we in the fight business. So, I’m trying to get a damn boat too. So, you got that money, you got the notoriety. I gotta get it, I gotta come take it so I get me a boat, so I go surfing when I want.”

Perry verkar redan titta bortom matchen i november och har inget emot att möta Darren Till, en annan fighter han har tränat med. Dock är Colby Covington den han verkligen vill möta. Covington som gjort sig känd för sin outtröttlighet och brottning, vilket Perry tror sig själv ha svar på.

“If we go off of anger issues and fuckin’ Colby Covington is just a little fucking bitch, then I’ll take that fight all day. But Till would be great out of respect and skill, and I respect what the kid has done. Shit, I respect – I mean, Colby’s got the fuckin’ interim belt, so I don’t respect him for that. But, he did something that I have not done yet, so I know he’s talented as far as fighting goes. His strength, his wrestling capabilities, his cardio, it’s all there. He trains his ass off. But I’d get in there with him and try to cut his face open.”

“He doesn’t get stripped until they fight for the title. So, I mean, the guy’s got really good cardio. Actually, Darren Till had that so say about Colby. Colby runs in the mountains every day. This motherfucker has good cardio and he puts the pressure on people. He just leans on people. I feel like it’s not a very dangerous fight as far as getting injured, getting hurt, getting busted up by Colby, but his ability to lean up on you and stop you from using your game is strong. It’s strong. That’s why his wrestling background is good. You know, fuck him though. I’ll fucking cut his ass up. You wanna lean on me? You can’t just lay on me in a fight. I’m gonna fucking stab you in the eye with my thumb if I have to.”

Under reglerna skulle detta givetvis leda till att han blir diskad, men vi får kanske ta det med en nypa salt då det trots allt kommer från Perrys mun.

Det går att se hela intervjun från Submission Radion här ovan.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Anthony Smith till Cormier: ”Put up your title or get out of my way”

Anthony Smith är satt att möta Volkan Oezdemir på UFC Fight Night: Moncton i Oktober. På Submission Radion gjorde han dock klart att han inte tänker låta den nuvarande mästaren i lätt tungvikt, Daniel Cormier, förhala hans väg mot guldet.

“I think a finish over Oezdemir puts me in line for a title shot. I’m not here to challenge DC to a fight. The only thing I challenge DC to do is do the right thing.”

“I think that DC has had a really great career, I think that he’s been a great champion, I think that he’s a stand-up guy for the most part. I think that the UFC and the game as a whole has been good to him I challenge him to return that back to the game and either sign on the line and put up your title or get out of my way and don’t hold up my journey.”

Smith känner sig självsäker inför matchen med Oezdemir den 27:e oktober och att det kommer bli samma ko-avslutning som i de senaste två matcherna han har gått.

“I think that it’s another brutal finish. I really do. I think that our styles match up perfectly for me. Volkan’s not shooting takedowns, it’s just not happening. So even if he watches this and decides, ‘alright, I’m gonna take him down because he’s not gonna be expecting it,’ it doesn’t matter because Volkan doesn’t have it in him.

“Not that he’s not able to, but just his style and his mentality. Volkan’s not shooting any takedowns. So, with the threat of a takedown completely off the table, I don’t think that there’s anyone at 205 that’s gonna win a striking battle with me.”

Smith kommer från en brutal ko-avslutning av ”Shogun” Rua på UFC Hamburg vilket skickade upp honom som utmanare i lätta tungviktsdivisionen.

Hela intervjun finns här ovan.

Läs mer
-4
Dana Sad
Dana Happy

Luke Rockhold vill ha mer betalt för att möta Weidman

Det rapporterades förra månaden att Luke Rockhold är tänkt att möta Chris Weidman på UFC 230. UFC har dock inte än officiellt annonserat ut matchen.

Nu verkar det som allt ligger i ett problem i kontraktförhandlingarna mellan Rockhold och UFC. Den före detta mästaren säger att en match på Madison Square Garden skulle vara kul, men att han väntar på ett bättre kontraktförslag.

Under ett sponsorevent i Sioux Falls sa han följande.

”No pen to paper”

“Of course it’s intriguing. Madison Square Garden vs. Weidman – (I’m) No. 2, he’s No. 3. It’s a pretty clear-cut fight.

“I don’t need to do anything. Business is good. We’re doing business everywhere. I’ve got a lot of things going on. When you show me the right contract, I’ll sign the right contract.”

“I’m nowhere near done fighting. But it’s got to make sense. I’m not going to take off time and lose money to go fight. I love what I do and I know I have a lot more to give in this sport. But these people need to get their contracts straight. They need to get their priorities straight with what they want and where they want to go. I know what I want. Everything is good. I’m not going to (expletive) lose money fighting. I’m doing very well outside the cage.”

Det ska nämnas att Rockhold även har en modellkarriär utanför UFC och ligger för närvarande under ett kontrakt med Ralph Lauren.

Senaste matchen Rockhold gick var mot Yoel RomeroUFC 221 som han förlorade på knockout i tredje ronden.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Oscar de la Hoya ger ett datum för Chuck Liddell vs. Tito Ortiz

Chuck Liddell vs. Tito Ortiz 3 ser faktiskt ut att bli av. Nu kan ett möjligt datum för matchen vara beslutat och det är promotern Oscar de la Hoya som ger det.

Efter flera månader av att de båda fighters pratat om den och häcklat varandra så ska ett kontrakt för matchen blivit accepterad av båda parterna.

Fighten kommer inte promotas av UFC eller Bellator utan detta kommer att göras av Oscar de la Hoyas Golden Boy Promotions.

Det är oklart om fighten kommer att sändas som pay-per-view och bli Golden Boys första sända MMA-event. Den senaste uppdateringarna kring fighten är att De La Hoya förra månaden ansökte om tillstånd till Kaliforniens atletiska kommitté.

Detta då han planerade att anordna ett event den 25:e november vid The Forum i Inglewood, Kalifornien. Det huvudsakliga eventet som namngavs i ansökningen var Chuck Liddell vs. Tito Ortiz 3.

De La Hoya berättade även i måndags för Fight Hub TV att matchen planeras äga rum helgen den 24:e-25:e november. Ni kan se detta i videon längst upp i artikeln.

Han berättade även att de båda fighters kommer få bra betalt för sin medverkan:

I’m looking forward to getting into the MMA world. Making sure these fighters are being compensated well. We risk our lives in the ring, so fighter should be compensated extremely well.

 

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Derrick Lewis: Francis Ngannou såg rädd ut vid UFC 226

UFC-tungviktaren Derrick Lewis var allt annat än förvånad när han fick höra anledningen till Francis Ngannous underprestation vid deras senaste under UFC 226.

Den mycket efterlängtade fighten mellan 2 potentiella tungviktsutmanare slutade i ett trist antiklimax där Lewis vann genom enhälligt domslut. När det kommer till Lewis egna underprestation är anledningen simpel: en efterhängsen ryggskada som gjorde sig påmind vid den värsta tänkbara tidpunkten vilket gjorde att amerikanen blev kraftigt hämmad under matchen.

Ngannous egna problem var mer av en psykologisk natur då han erkänt att han hämmades av rädsla som uppkommit sedan han blev dominerad av Stipe Miocic i matchen dessförinnan, titelmatchen vid UFC 220.

Lewis medverkade i måndags i The MMA Hour, vilket ni kan se i videon ovan, där han berättade att Ngannous uttalande går hand i hand med hur han själv upplevde matchen:

To me, whenever he stepped inside the Octagon, he looked scared from the get-go. He wasn’t the same guy that I saw at the weigh-ins. Like, his facial expressions and his emotions and everything, it wasn’t the same. So all of that right there, that threw me off in the fight too, because I didn’t believe that he was really that scared of me, but the look in his eyes, it really did show that he was scared.

Under loppet av de 15-minuter som matchen föregick lyckades Ngannou endast träffa Lewis med 15 slag. Lewis förklarade i intervjun att förgäves försökte trigga igång Ngannou under matchen:

I was confused too. I tried to make him engage. I did a couple of things to try to make him engage, and he just wouldn’t do it.

I tried to do a little bit more than him and it just was weird to me too, the whole fight, so I don’t know. I don’t know what was going on.

I believe he was scared of taking a shot.

Lewis menade även att han aldrig någonsin sett något som liknar Ngannous osäkerhet och rädsla i sin karriär:

Never. Never. And hopefully it will never happen again.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

MMA-Panelen 3.0 – LIVE med start på måndag kl 18:00

Vi strukturerar om rejält inför säsongspremiären av MMA-Panelen!

Den största förändringen är att vi kommer att sända programmet LIVE vilket ger er tittare möjligheten att ställa era frågor till våra gäster eller panelmedlemmar under programmets gång. Vi kommer även att ha diverse tävlingar i programmet, heta samtalsämnen inför varje program och intressanta segment i form av reportage, veckans teknik med David Bielkheden och Vicktor Winquist och mycket mer.

Tanken med det nya upplägget är att vi dels vi involvera er läsare/tittare mer och att vi vill göra det mer intressant för er. Utöver att programmet sänds LIVE kommer vi även att skicka ut programmet i efterhand som Podcast, så att ni när som helst kan lyssna!

Är det något annat ni önskar se under hösten eller förslag på gäster, tveka inte att skriva ned era åsikter i kommentarsfältet nedan. Skriv gärna vilka gäster ni hade velat ha med i studion.

Programmet kommer att sändas LIVE på Kimuras officiella Facebook samt Youtube med start på måndag 18:00!

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
jake shields pfl 6

PFL 6: Resultat & poängställning

Igår fick PFL 6 av stapeln där miljonturneringen fortsatte. Tyvärr för Jonatan Westins del så tog resan slut när han besegrades av Khabib Nurmagomedovs kusin, Abubakar Nurmagomedov. Nedan kan ni ta del av det fullständiga resultatet efter gårdagens gala samt poängställning.

Ray Cooper III besegrade. Pavel Kusch via knockout – Rond 1, 0:18
Magomed Magomedkerimov besegrade. Bojan Velickovic via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)
Kayla Harrison besegrade. Jozette Cotton via TKO – Rond 3, 1:24
Abubakar Nurmagomedov besegrade. Jonatan Westin via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 29-28)
Joao Zeferino besegrade. Yuri Villefort via submission (rear-naked choke) – Rond 3, 1:10
Rick Story besegrade. Carlton Minus via submission (rear-naked choke) – Rond 2, 2:55
Jake Shields besegrade. Herman Terrado via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)
Bruno Santos besegrade. John Howard via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 29-28)
Abus Magomedov besegrade. Anderson Goncalves via knockout – Rond 1, 1:27
Shamil Gamzatov besegrade. Rex Harris via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 29-28)
Louis Taylor besegrade. Andre Lobato via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-26)
Gasan Umalatov besegrade. Eddie Gordon via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)

Poängställning mellanvikt och weltervikt.
* – vidare i turneringen
U – Utslagen

Mellanvikt:
*Abusupiyan Magomedov — 12 poäng
*Louis Taylor — 7 poäng
*Shamil Gamzatov — 6 poäng
*Bruno Santos — 6 poäng
*John Howard — 5 poäng
*Rex Harris — 3 poäng
*Gasan Umalatov — 3 poäng
Sadibou Sy — 0 poäng
Danillo Villefort — 0 poäng
U-Anderson Goncalves — 0 poäng
U-Andre Lobato — 0 poäng
U-Eddie Gordon — 0 poäng

Weltervikt:
*Ray Cooper III — 11 poäng
*Joao Zeferino — 10 poäng
*Magomed Magomedkerimov — 9 poäng
*Rick Story — 8 poäng
*Pavlo Kusch — 5 poäng
*Bojan Velickovic — 5 poäng
*Jake Shields — 3 poäng
Abubakar Nurmagomedov — 3 poäng
Paul Bradley — 0 poäng
U-Jonatan Westin — 0 poäng
U-Carlton Minus — 0 poäng
U-Yuri Villefort — 0 poäng
U-Herman Terrado — 0 poäng

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
alan patrick scott holtzman invägning

UFC 229: Alan Patrick möter Scott Holtzman

En lättviktsmatch har blivit adderad till UFC 229. Scott Holtzman (11-2 MMA, 4-2 UFC) möter brasiliens Alan Patrick (15-1 MMA, 5-1 UFC), detta bekräftar MMAJunkie.com

UFC 229 börjar ta form. Det är en av årets mest upphypade galor där ingen mindre än den forne fjäder- och lättviktsmätaren Conor McGregor återgår till buren. Irländaren McGregor ställs mot den obesegrade och nuvarande lättviktsmästaren, Khabib Nurmagomedov.

Alan Patrick har tre raka vinster under UFC-fanan och gick sin senaste match mot dansk-bosniern Damir Hadžović. Han vann matchen genom enhälligt domslut under ‘UFC Fight Night: Machida vs. Anders’. 35-åriga Patrick har besegrat sina motståndare på följande sätt, fyra genom knockout, två genom submission samt nio genom domslut.

Holtzman har vunnit sina senaste två matcher i UFC. I hans senaste match ställdes han mot Darrell Horcher och vann genom enhälligt domslut. 34-åriga Holtzman har besegrat sina motståndare på följande sätt, tre genom knockout, två genom submission samt sex genom domslut.

UFC 229 äger på T-Mobile Arena i Las Vegas den 6:e oktober. Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet inför galan.

Conor McGregor vs. Khabib Nurmagomedov
Derrick Lewis vs. Alexander Volkov
Sergio Pettis vs. Jussier Formiga
Lina Länsberg vs. Yana Kunitskaya
Ovince Saint Preux vs. Dominick Reyes
Michelle Waterson vs. Felice Herrig
Anthony Pettis vs. Kevin Lee
Sean O’Malley vs. Jose Quinonez
Alan Patrick vs. Scott Holtzman

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy
Daniel Cormier kan tänka sig möta Shogun Rua

Daniel Cormiers galna dopingtest-historik: ”All the cheaters out there sucks!”

Den lätta-tungviktsmästaren och numera tungviktsmästaren i UFC, Daniel Cormier, kunde förtälja sin dopingtests-historik genom Twitter.

Den 39-åriga MMA-fightern har tävlat på proffsnivå sedan 2009 och hade innan det en framgångsrik karriär inom brottning där han bland annat deltog under Olympiska Spelen, 2004. Han tog sig hela vägen till en semifinal men fick se sig besegrad mot Khadzhimurat Gatsalov. Cormier slutade på en fjärdeplats. Under hans atletiska karriär kan Cormier uppdaga att han blivit testad hela 67 gånger av USADA under en tolvårsperiod. Nedan kan ni se vad Cormier skrev genom Twitter.

Det är mycket möjligt att hans Tweet även är en känga till hans ärkerival Jon Jones som varit i trubbel med USADA flertalet gånger. Jones testade positivt för steroiden turinabol efter deras match som ägde rum UFC 214. En match som Jones till en början vann genom huvudspark i rond tre, men som senare blev omvänt till ett så kallat ‘no contest’. Tidigare i veckan uppdagades det att Jon Jones inte blivit testad på hela 42 veckor under sin avstängning, senare fick vi besked att Jones den senaste veckan fått besök av USADA för ett första test det här året.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
UFC Fight Night 86

UFC Kina: Francis Ngannou möter Curtis Blaydes i returmatch

Ett tungviktsmöte i UFCs toppskikt är så gott som klart. Francis Ngannou ställs mot Curtis Blaydes som galans huvudmatch under UFCs vistelse i Kina den 25:e november, detta bekräftar MMAJunkie.com

Francis Ngannou gick sin senaste match mot Derrick Lewis under UFC 226. Det var en upp-hypad match som många trodde inte skulle gå mer än en rond. Istället blev det en av de båda herrarnas sämsta prestationer i deras MMA-karriärer. Få slag utdelades under tre ronder och vinnaren blev i slutändan Lewis genom enhälligt domslut. I matchen dessförinnan ställdes Ngannou mot Stipe Miocic, en match om tungviktsbältet. Miocic kunde använda sin press och brottning för att nöta ned den explosiva Ngannou och på så sätt vinna genom enhälligt domslut.

Ngannou har ett MMA-facit på 11–3 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, sju genom knockout samt fyra genom submission. Ngannou har aldrig blivit sänkt eller klappat ur, hans tre förluster har endast blivit genom domslut.

Blaydes har endast förlorat en enda gång i sin MMA-karriär, vilket är mot Francis Ngannou. I deras första möte under ‘UFC Fight Night: Rothwell vs. dos Santos’ blev han besegrad av Ngannou genom teknisk knockout i den andra ronden. Efter förlusten har Blaydes samlat på sig fem segrar i tungviktsdivisionen. Det kunde ha stått sex raka segrar om det inte vore för ett positivt dopingtest efter sin match mot Adam Milstead. Machen omvandlades till ett så kallat ‘no contest’ på grund av att Blaydes testat positivt för cannabis.

Blaydes har ett MMA-facit på 10–1 (1) och besegrade MMA-veteranen Alistair Overeem i sin senaste match. En match han vann genom teknisk knockout i rond tre. Han har besegrat sina motståndare på följande sätt, åtta genom knockout samt två genom domslut.

UFC Kina äger rum den 25:e november i Beijing på Cadillac Arena. Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

Francis Ngannou vs. Curtis Blaydes

Vem vinner returmötet?

Visa resultat

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy