Söndagskrönikan: UFC och den sportsliga integriteten

En central del i UFCs långvariga framgång har varit att man är den organisation där världens bästa fighters ställs mot varandra. UFC har länge sagt sig vara organisationen som sätter samman de matcher fansen vill se. Historiskt sett har detta oftast sammanfallit med de fighters som, baserat på meriter och ranking, varit mest värdiga titelmatch och andra högprofilerade matcher. Det finns en form av ärlighet, en sorts renhet, i detta som mma-fans uppskattar och respekterar.

Det hela har byggt på en tydlig struktur där fighters har fått kämpa sig upp genom rankingsystemet genom att successivt ta sig an allt tuffare och högre rankade motståndare. När man väl lyckats ta sig till den yttersta toppen har man, mer eller mindre, kunnat räkna med en snar titelchans. På detta sätt har det varit tydligt för samtliga inblandade vad som krävs.

Inom boxning har det sett annorlunda ut. Där har motståndare kunnat handplockas för att bygga upp ett fördelaktigt record. Där har det varit möjligt att, under åratal, undvika svåra motståndare. Detta på ett sätt som, åtminstone historiskt sett, inte har varit möjligt inom UFC. Boxningen har också kritiserats för detta. Främst har kritiken kommit från de egna leden.

UFC har genom åren gjort otroligt mycket för utvecklingen av mma. Jämfört med hur det såg ut på 90-talet och tidigt 2000-tal har mma utvecklats från att vara högst ifrågasatt, till att bli en fullständigt accepterad idrott. UFC har tagit sporten in i finrummet. Vägen dit har varit allt annat än spikrak och man har varit tvungen att övervinna åtskilliga hinder längs vägen. Bröderna Frank och Lorenzo Fertitta var tex högst delaktiga i genomdrivandet och införandet av ett fungerande regelverk för mma. Vilket på sätt och vis räddade sporten som vid tidpunkten var nära att förbjudas i USA. Ett mer sentida exempel är när UFC, efter många års hårt arbete, lyckades genomdriva att mma blev tillåtet i världsmetropolen New York. 

Lorenzo Fertitta

USADA

Doping och alla former av fusk är något som inverkar negativt på den sportsliga integriteten. På detta område har UFC gått längre än andra stora amerikanska sporter i och med sitt samarbete med USADA. Man har satsat stora resurser på att rensa upp sporten och ambitionen får sägas vara god. Beträffande hur man har förhållit sig till dopade fighters finns det tyvärr en del kvar att göra. Det finns åtskilliga exempel på hur UFC har varit mycket förlåtande mot dopade fighters. I synnerhet om det har funnits ekonomiska skäl att se mellan fingrarna.

Jon Jones ledsen

Jon Jones belönades tex med omedelbar titelmatch på UFC 214 efter ett års dopingavstängning. Brock Lesnar, som trots positivt dopingprov, tilläts tävla på UFC 200 är ett annat exempel. När Jon Jones utmanade, den fortfarande dopingavstängde, Brock Lesnar efter att ha återtagit titeln på UFC 214 hörde man inte UFC protestera. Ingen ska inbilla sig att UFC inte vill se Brock Lesnar i oktagonen igen. Detsamma gäller naturligtvis även för Jon Jones. När dopingavstängda fighters välkomnas tillbaka med mångmiljonkontrakt stärker det inte precis organisationens trovärdighet i arbetet mot doping.

Något har hänt

UFC har på senare tid, högst medvetet och allt oftare, kommit att fokusera på kortsiktig ekonomisk vinning. Det nya förhållningssättet gäller bl.a beträffande matchningar och hur man tilldelar titelchanser. UFC väljer ofta ut och premierar fighters de anser har potential. Man ger dessa fighters medial exponering och matchningar som möjliggör snabb klättring i rankingen – men inte nödvändigtvis enbart pga idrottslig potential utan ofta handlar det om fighters man anser vara säljbara.

Om man jämför olika fighters väg till toppen – väg till titelmatch – blir det uppenbart att det finns skillnader. Tony Ferguson har tio raka vinster sedan hans senaste förlust. Han är trots sin fantastiska vinstsvit inte garanterad en titelchans. Max Holloway hade samlat ihop tio raka vinster, sedan förlusten mot Conor McGregor den 17 augusti 2013, innan han fick chans på den riktiga titeln. När Demian Maia till sist, efter sju raka vinster, fick sin efterlängtade titelchans i weltervikt fick han bara en månad på sig för att förbereda sig. Detta inför, vad som mycket väl kan ha varit, den 39-årige Maias viktigaste match någonsin.

Cody Garbrandt är en karismatisk ung herre som bara behövde fem vinster i UFC, mot tämligen ordinärt motstånd, för att förtjäna en titelchans. Han har dessutom exponerats mycket flitigt i media. Conor McGregor är en annan som endast behövde fem vinster för att förtjäna en titelchans. Inte heller har man insisterat på att McGregor ska försvara sina bälten utan istället valt att ge honom synnerligen fria tyglar. Han har själv kunnat välja de utmaningar och motståndare han önskat. Man kan så klart åberopa särskilda omständigheter när det gäller McGregor. Faktum kvarstår dock, att den dubble mästaren – två år efter att han besegrade Jose Aldo – inte har försvarat ett bälte i UFC.

conor-mcgregor-two-ufc-belt

McGregor och Garbrandt är dock inte enbart gångbara utifrån marknadsföringssynpunkt, de är dessutom otroligt talangfulla fighters. Annorlunda är det beträffande fighters som Sage Northcutt och Paige Van Zant. Dessa har, trots i bästa fall genomsnittlig talang, erhållit förmånliga matchningar, massmedial exponering och mycket förmånliga kontrakt.

UFC gjorde förra året ett uttalande angående Germaine De Randamie. Det var efter att hon deklarerat att hon inte ville möta den dopingdömda – och av dopingrykten ständigt omgärdade – Cris Cyborg. Då sade organisationen följande:

”UFC maintains that any champion is expected to accept fights against the top contenders in their respective weight classes in order to maintain the integrity of the sport”.

Man förväntar sig alltså att mästare tar sig an topprankade utmanare i sin viktklass. Detta för att upprätthålla integriteten i sporten. Det gäller uppenbarligen inte alla. Conor McGregor är inte den ende som undantas från den regeln. När Michael Bisping fick försvara sin titel mot Dan Henderson gjorde man ett undantag från denna princip. Henderson var vid tidpunkten rankad som nummer 14 i mellanvikt (enligt USA Today/MMA Junkie). Beslutet att låta Bisping försvara titeln mot Henderson skapade följaktligen ett smärre kaos i mellanvikten.

Man skulle således kunna tro att UFC därefter var angelägna om att så snart som möjligt återställa ordningen i divisionen. Att återgå till någon sorts normalitet genom att låta mästaren försvara sitt bälte mot en topprankad mellanviktare. Nej, istället valde man att matcha Bisping mot den f.d. welterviktsmästaren Georges St-Pierre som hade önskat denna match. 

georges-st-pierre-ufc217-photo-per-haljestam-07

Interim-missbruk och freakshows

Ett annat problem utifrån integritetsperspektiv är det på senare tid allt flitigare användandet av interimbälten. Det har delvis varit ett sätt att fylla ut sina många galor med titelmatcher. Har man inte haft något riktigt bälte att toppa ett kort med kan man alltid skapa ett interimbälte. Om regerande mästare inte regelbundet måste försvara sitt bälte så kan man ju alltid kasta in ett interimbälte för att hålla divisionen vid liv – med konstgjord andning. Det kan förefalla harmlöst men den frekventa användningen av interimbälten bidrar till att devalvera värdet i samtliga UFC-bälten.

CM Punk-fenomenet är ett annat exempel på något vi inte väntade oss att se i UFC. Möjligen från Bellator – vi minns Kimbo Slice vs. Dada 5000 – men inte från UFC. CM Punk är ett tydligt exempel på hur UFC frångår sina egna principer i jakt på kortsiktig ekonomisk vinning. Punk är onekligen ett välkänt namn – ett namn som säljer. Alla med åtminstone grundläggande kunskaper inom mma vet dock att CM Punk är alldeles för dålig för att fightas i UFC. Om man måste specialanställa motståndare med 1-0 respektive 0-0 i record (Mickey Gall och Mike Jackson), då vet man att Punk inte hör hemma i organisationen. Att Punk genererade intäkter som vida översteg hans lön på $500 000 det är en annan femma. Bli inte förvånade när vi inom kort får veta när Punks nästa fight äger rum.

Dana White UFC 72

Måste vi acceptera detta?

Vad innebär egentligen allt detta för UFC och för sporten mma? Det leder definitivt till ett undergrävande av den sportsliga integriteten. UFC kompromissar dessutom med sin trovärdighet. Man riskerar alltså sitt starka varumärke för kortsiktig vinning – det som tidigare kunnat stoltsera med sportslig renhet, att man ställer världens främsta fighters mot varandra.

Varför är man beredd att agera såhär? – Man gör det för att sälja fler PPVs – det finns stora vinster i att frångå sina principer. Om något har vi de senaste åren fått bevittna hur UFC infört en i stora delar ny uppsättning principer. Genom att sätta samman specialkomponerade matcher, godtycklig matchmaking och användandet av allt fler interimbälten, har UFC visat att det numera är pengarna ensamt som styr. Att kortsiktig ekonomisk vinning är den allt annat överordnade principen.

Många fighters är och kommer att vara missnöjda med konsekvenserna av detta. De kommer vädra sitt missnöje, men så länge UFC är den största – och bäst betalande – organisationen kommer de att foga sig. Även hardcore-fans protesterar naturligtvis, men de är inte i majoritet och de är dessutom alltför lojala. UFC vet att vissa fans kommer gnälla, men dessa kommer inte sluta följa mma för den skull. Att följa mma innebär att man följer UFC – det är fördelen med att inneha en monopolliknande ställning. Det är något som Dana White och WME-IMG är högst medvetna om. Det är en vetskap som låter dem sova väldigt gott om natten – och som gör dem sällskap hela vägen till banken.

_____________________

Text: Fransisco

0
Dana Sad
Dana Happy
ryktas möta

Justin Gaethje ryktas möta Edson Barboza i mars

Två publikfavoriter ryktas möta varandra i mars. Det handlar om de två stående fighters Justin Gaethje och Edson Barboza. MMA-reporter Farah Hannoun var först ut med nyheten.

Gaethje gick sin senaste match i somras där han ställdes mot James Vick under ’UFC Fight Night: Gaethje vs. Vick’. Den matchen kunde Gaethje vinna genom knockout och avancera till 19–2 i karriären. Han har besegrat sina motståndare på följande sätt, 16 genom knockout, 1 vinst genom submission samt 2 vinster genom domslut.

Byte av gym

Edson Barboza gick sin senaste match mot Dan Hooker under ’UFC on Fox: Lee vs. Iaquinta 2’ och vann i den tredje ronden genom teknisk knockout. Brassen tränar numera på American Top Team med bland andra Frankie EdgarMarlon Moraes och där huvudtränarna är Mark Henry och Richardo Almieda. Barboza har ett MMA-facit på 20-6 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, tolv genom knockout, en vinst genom submission samt sju vinster genom domslut.

Matchen ryktas äga rum i mars men har ännu inte skrivits på och ingen gala är offentlig för den potentiella matchen.

Vem vinner matchen?

Visa resultat

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Anthony Pettis och Stephen Thompson överens om möte i weltervikt

Den forne lättviktsmästaren Anthony Pettis och den tvåfaldige titelutmanaren i weltervikt, Stephen Thompson, är verbalt överens om att möta varandra. Detta rapporterar MMA-reporter Ariel Helwani.

Pettis utmanade Thompson förra veckan vilket Thompson accepterade mer eller mindre på en gång. Thompson (14-3-1), har inte gått match sedan han förlorade mot Darren Till genom domslut i Liverpool förra året. Pettis (21-8) har förlorat tre av sina fem senaste matcher, senast förlorade han genom teknisk knockout mot Tony Ferguson under UFC 229.

Vem skulle vinna matchen?

Visa resultat

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Paulie Malignaggi utmanar Conor McGregor: ”Det finns ingen annan match som genererar mer pengar”

Boxaren Paulie Malignaggi har återigen utmanat UFCs forne lättviktsmästare Conor McGregor. Ända sedan det läckte bilder från en sparringmatch mellan McGregor och Malignaggi inför McGregors boxningsmatch mot Floyd Mayweather har Malignaggi uttryckt sitt missnöje ett flertal gånger. Malignaggi har tidigare även utmanat McGregors lagkamrat Artem Lobov.

Den här gången berättar Malignaggi för “Off The Ball” att han inte ser någon annan match McGregor kan ta som möjligen genererar mer pengar.

There’s no other fight he can make that he makes more money than he does fighting me – the problem is, he gets beaten by me. Eddie Hearn can easily put the fight together, Al Haymon can easily put the fight together, Showtime have said they’d be interested in it. I don’t think it’s a no-brainer at this point. I don’t think it’d any secret at this point, there’s money in the fight.

Malignaggi berättar även att han ser sig själv som en solklar vinnare i en eventuell match mot irländaren.

I would love to fight Conor McGregor in a winner-takes-all fight in a boxing match, I would absolutely love it because I would beat him to a pulp, I would hospitalize him and I’d make him go home broke too. In boxing I’d be interested in it. I’d love to do a winner-takes-all fight just so he can go for free but I don’t think he’d ever agree to that.

Malignaggi menar även att McGregor visar tecken på att han håller på att bli desperat då han bland annat har utmanat den japanska kickboxaren Tenshin Nasukawa.

McGregor’s trying all that he can to keep himself relevant as best he can – even going as far as calling out the Japanese featherweight Nasukawa. That guy just did an exhibition with Floyd Mayweather. I don’t think he was intending to fight guys as big as Floyd and Conor, that physically big, he’s a very small guy. It was a one-off situation. Conor’s not the same, he’s not Floyd Mayweather. In truth, he’s trying to look for free money because he knows that his time at the top is coming to an end.

McGregor gick sin senaste match i UFC under UFC 229 då han förlorade mot Khabib Nurmagomedov via submission i 4:e ronden.

Läs mer
-7
Dana Sad
Dana Happy
Henry Cejudo Presskonferens

Henry Cejudo: ”Jag slåss för att rädda flugvikten.”

Nu till helgen kommer bjuder UFC på en supermatch då flugviktsmästaren Henry Cejudo försvarar sin titel mot bantamviktsmästaren TJ Dillashaw. Innan matchen officiellt utannonserades väcktes rykten om att UFC planerar att lägga ner hela flugviktsklassen, vilket Cejudo sedan tidigare uttryckt sig negativt om.

I en intervju med Flo Combat berättar nu Cejudo att han kommer att slåss för alla flugviktare i UFC och att han vill vara ett exempel för framtida flugviktare.

I’m here fighting for the fighters, for all the little guys, all the guys that have kids, have families, that still have hopes of becoming a world champ. It’s not just for me. It’s for all the flyweights, all their families, all their kids, I’m trying to employ people here. I believe the UFC is sending down TJ Dillashaw, they are sending down the hitman to try and take out ‘The Messenger’ but there’s a reason why Henry Cejudo’s nickname is ‘The Messenger.’ I couldn’t ask for a better fairytale. I couldn’t ask for a better storyline.

Cejudo berättar även att han planerar att återuppväcka flugvikten och säger att han kommer att göra flugvikten “great again”.

I am going to resurrect the flyweight division. I’m going to be looking through those snake eyes and I’m going to let him know he’s messing with ‘The Messenger.’ He’s messing with something much bigger than the fight. He’s messing with the flyweight division. We are going to make the flyweight division great again.

Cejudo och Dillashaw möts på UFC Brooklyn som äger rum den 19:e januari i Brooklyn, USA.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Leon Edwards vill möta Darren Till i London

I sin senaste match lyckades den brittiska welterviktaren Leon Edwards besegra veteranen Donald “Cowboy” Cerrone. Nu har han siktat in sig på en ny motståndare då han utmanar Darren Till till UFC galan som kommer att äga rum i London om några månader. Detta trots att det redan sett ut som att Till ställt sig in på att möta Jorge Masvidal på galan.

Det var under en intervju med “Eurobash” som Edwards förklarade att han ansåg att den bästa matchen som kan bokas till galan är en mellan honom och Till.

I think that the best fight for London is obviously me and Darren Till, but for some reason either him or the UFC don’t want to make it happen. I think that is 100 percent the best fight for the U.K. fans.

Edwards uttalade sig även om matchen som ser ut att kunna bli av mellan Masvidal och Till. Han berättar bland annat att han har försökt få till en match mot bägge sedan en tid tillbaka.

It’s ridiculous because I’ve been calling both of them out for quite awhile now. First of all, Masvidal said he wouldn’t come to the U.K. and now I’m seeing this sh*t today about him and Darren. At this stage it’s just bullying, I’m trying to bully and force these guys into fighting me. I’ll say it again, the best fight for the U.K. is me versus Darren. Masvidal doesn’t even matter in the U.K., nobody even knows him there.

I nuläget är ingen match mellan Till och Masvidal officiellt påskriven och bokad så en match mellan Till och Edwards är även ett möjligt alternativ för UFC London som äger rum den 16:e mars i London, England.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
rankat motståndare

Jack Hermansson till Kimura.se – vill möta Elias Theodorou eller Brad Tavares

Jack Hermansson tog en imponerande seger under ’UFC on Fox: Lee vs. Iaquinta 2’ när han ställdes mot Gerald Meerschaert. Hermansson totaldominerade amerikanen och vann redan i första ronden genom giljotinstrypning. Genom Twitter skriver Hermansson att han är redo för nästa steg och villa ha ett svar av sin arbetsgivare.

I think I wan’t a new fight! Let’s 📞 the @ufc and see what they say. #thejokerdominates #fightersportnorge #ufc #itstime #mma #oslo #frontlineacademy

Till Kimura säger Hermansson att han helst ser sig möta rankat motstånd härnäst. Det är något han efterfrågat sedan en lång tid tillbaka. Frågan är om UFC är villiga att släppa in svensken mellanviktstoppen. Till Kimura säger svensken även att han gärna skulle vilja ställa sig mot #14 Elias Theodorou eller #9 Brad Tavares härnäst.

Jag har ju tidigare nämnt Brad Tavares och Elias Theodouro som bra motståndare. Men jag lägger inte mycket vikt vid det för som regel så kan vi inte påverka speciellt mycket ändå. Men får jag någon rankad blir jag väldigt glad!

Vunnit fem matcher

Hermansson har hunnit gå sju matcher sedan 2016 och har vunnit fem under UFC-fanan. Han har ett MMA-facit på 18–4 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, elva genom knockout, fyra genom submission samt tre vinster genom domslut.

Vem vill ni att Jack möter härnäst?

Visa resultat

Läs mer
+9
Dana Sad
Dana Happy

FCR 4: Hamza Bougamza ryktas möta obesegrade Darius Buda

Fight Club Rush 4 börjar ta form. Nu är en bantamviktsmatch mellan obesegrade Hamza Bougamza och obesegrade Darius Buda i stort sett klar, matchen kommer stå som galans co-main event. Detta bekräftar våra källor till Kimura.se. Huvudmatchen under galan är en match i lättvikt mellan hemmasonen Tobias Harila vs. Carlos Eduardo de Azevedo.

Hamza Bougamza har vi inte sett tävla sedan 2016 och det beror till stor del av att han har haft extremt svårt att få matcher. Han är endast 1-0 i sin unga MMA-karriär. I sin proffsdebut under ’SFN 1 – Scandinavian Fight Nights’ besegrade han Makis Sioutis genom teknisk knockout i rond tre. Bougamza är en meriterad thaiboxare och några av hans meriter är följande; 5x Swedish champ, 2x Scandinavian champ, 1x European champ, 2x Worldchampion.

Han möter den obesegrade Darius Buda från Rumänien. Han har endast gått två matcher som proffs men har avslutat båda. I sin senaste match ställdes han mot Grancea Sorinel och vann genom triangelstrypning. I hans proffsdebut vann han mot Razvan Velcheran genom teknisk knockout.

Se galan LIVE

Kimura.se kommer att vara på plats i Västerås den 27:e januari och sända LIVE! På måndagens MMA-panel den 21:a januari kommer vi även gästas av tränare Jörgen Hamberg och Tobias Harila. Vill ni gå på galan kan ni köpa biljetter här.  Har ni inte möjlighet att ta er till Västerås kommer även galan att sändas för endast 149 kronor som PPV. Streamen till galan kan ni köpa här.

Matchkort

 • Harila vs Azevedo
 • Hamza vs Buda
 • Gustafsson Berg vs Magnor
 • Turkalj vs Vujic
 • Roos vs Sivard
 • Zidar vs Tenorio
Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

Video
Firas Zahabi vill se GSP mot Khabib Nurmagomedov i 165 pounds

Huvudtränare till Georges St-Pierre, Firas Zahabi, vill se en match mot lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov och sin egen fighter. Han vill att matchen äger rum i den potentiellt nya viktklassen 165-pounds och säger att det är den mest logiska matchen att göra härnäst.

Kimuras Izabelle Kostic var på plats under UFC 232 och hann med ett snack med Zahabi. Han säger bland annat att han hoppas ryktena stämmer kring en ny viktklass och skulle mer än gärna se den forne mellan- och welterviktsmästaren GSP tävla där.

UFC 217

Georges St-Pierre gick sin senaste match mot Michael Bisping under UFC 217. Den matchen vann GSP genom rear-naked choke i den tredje ronden.

Läs mer
+8
Dana Sad
Dana Happy

UFC 234: Lando Vannata vs Charles Rosa officiell plus 2 lättviktsmatcher klara

Tre stycken lättviktsmatcher är officiella för UFC 234 som äger dum i Australien.

Vi börjar med Lando Vannata som är tillbaka efter sin oavgjorda match mot Matt Frevola under UFC 230. Vannata har tävlat under UFC-fanan sedan 2016 och har hunnit med att gå sex matcher. Under UFC 209 ställdes han mot svensken David Teymur men förlorade genom enhälligt domslut. Han har ett MMA-facit på 9–3–2 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, fyra genom knockout, fyra genom submission samt en vinst genom domslut.

Vannata möter submission-specialisten Charles Rosa. Rosa gick sin senaste match mot Shane Burgos under UFC 210 men förlorade genom teknisk knokcout i rond tre. Han har ett MMA-facit på 11–3 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, tre vinster genom knockout, sju vinster genom submission samt en vinst genom domslut.

Lando Vannata möter Charles Rosa, ”Maestro” Dong Hyun Kim möter Devonte Smith och Jalin Turner ställs mot Alex Gorgees.


”Maestro” Dong Hyun Kim vs Devonte Smith

Lättviktsmatch #2

”Maestro” Dong Hyun Kim har hunnit gå fem matcher under UFC-fanan. Han har vunnit sina tre senaste matcher och ställdes senast mot Damien Brown. Den matchen vann han genom delat domslut. Kim har ett MMA-facit på 16–8–3 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, sex vinster genom knockout, sex vinster genom submission samt fyra vinster genom domslut.

Devonte Smith har vunnit sina fem senaste matcher men endast gått en match under UFC-fanan. En intressant notis är att han aldrig har gått till domslut. Under ’UFC Fight Night 139 – Korean Zombie vs. Rodriguez’ ställdes han mot Julian Erosa och vann genom knockout efter bara 46 sekunder. Han har ett MMA-facit på 9-1 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, åtta vinster genom knockout samt en vinst genom submission.


Jalin Turner vs Alex Gorgees

Lättviktsmatch #3

Jalin Turner hade en tuff UFC-debut under UFC 229 då han ställdes mot Vicente Luque. Han förlorade matchen genom knockout i rond ett. Han har ett MMA-facit på 7-4 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, sex vinster genom knockout samt en vinst genom submission. Turner har endast gått till domslut en gång i sin unga MMA-karriär.

Alex Gorgees är endast 23 år gammal och kommer från Nya Zeeland. Han har ett MMA-facit på 6-1 och förlorade sin UFC-debut genom enhälligt domslut. Han har besegrat sina motståndare på följande sätt, tre vinster genom knockout, två vinster genom submission samt en vinst genom domarstopp (ögonpetning).

UFC 234 äger rum den 10 februari på Rod Laver Arena i Melbourne, Australien.

Matchkort

HUVUDKORT

UNDERKORT

 • Fjädervikt: Austin Arnett vs. Shane Young
 • Flugvikt: Montana De La Rosa vs. Nadia Kassem
 • Flugvikt: Kai Kara-France vs. Raulian Paiva
 • Baantamvikt: Teruto Ishihara vs. Kyung Ho Kang

UNDERKORT (FIGHT PASS)

 • Lättvikt: Charles Rosa vs. Lando Vannata
 • Lättvikt: Alex Gorgees vs. Jalin Turner
 • Bantamvikt: Wuliji Buren vs. Jonathan Martinez
Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy
masvidal utmanar darren till

Darren Till svarar Jorge Masvidals utmaning

Igår utmanade den #9 rankade welterviktaren Jorge Masvidal den karismatiske Liverpoolsonen Darren Till. Nu har Till svarat på utmaningen genom Twitter.

Till vs Covington

Till har ryktats gå upp till mellanvikt efter sin förlust mot Tyron Woodley. På grund av hans tuffa viktnedgång är det ett steg han överväger att ta. Det verkar dock som att han kan vänta på flytten upp. UFC försöker även boka in Till vs den forne interimmästaren i viktklassen, Colby Covington. Om den matchen blir av är dock osäkert.

Britten har ett MMA-facit på 17–1–1 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, tio genom knockout, två genom submission samt fem vinster genom domslut.

Msavidal var tilltänkt att möta Nick Diaz den 2 mars på UFC 235, den matchen föll i stöpet då Diaz bestämt tackade nej. Masvidal har ett MMA-facit på 32–13 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, 13 genom knockout, 2 genom submission samt 17 genom domslut.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy