15 June, 2024
Nyheter

Superior Challenge 25: Bartosz Wojcikiewicz möter Bellator-veteran i huvudmatchen

Av

Alexander Clausson

11/10/2022
Bartosz Wojcikiewicz och Kenji Bortoluzzi

Superior Challenge återvänder i december och nyligen offentliggjordes galans huvudmatch. Bartosz Wojcikiewicz ställs mot utländskt motstånd.

Bartosz Wojcikiewicz går för seger på Annexet

Wojcikiewicz har varit en av organisationens största profiler sedan en tid tillbaka och bantamviktaren har gått sju av sina nio proffsmatcher för Superior Challenge. I december återvänder 28-åringen och bantamviktaren kliver in i buren med en seger i ryggen. Wojcikiewicz kommer senast från en vinst över Anthony Riggio (9-5-0). Drabbningen ägde rum i samband med Superior Challenge 24 och Wojcikiewicz tog hem segern via enhälligt domslut. Wojcikiewicz står med ett totalt matchfacit som lyder 8-1-0.

Härnäst kommer Wojcikiewicz  ställas mot Bosniens Darko ”Face Smasher” Banovic (17-9-0). Den sistnämnda har mestadels synts till på den nationella scenen i Österike, men 31-åringen har även gått match i Bellator MMA. Där ställdes Banovic mot Danmarks Mads Burnell och förlorade via slag.

Organisationens president – Babak Ashti – delade med sig av sina tankar angående den ovannämnda matchen i ett pressmeddelande.

Låt er inte luras av Bartosz ödmjuka och lugna personlighet. I buren är han en rovlysten best vilket alla såg på förra Superior Challenge. När han är i den formen kan han besegra vem som helst i viktklassen. Men Darko är en väldigt meriterad fighter som kan ta för sig i alla lägen och helt klart den största utmaningen i Bartosz karriär. Det kommer bli en superspännande match som får kröna galan den 10 december.

Superior Challenge 25 äger rum på Annexet i Stockholm. Eventet går av stapeln den 10 december. Superior Challenge 25 sänds exklusivt på Viaplay.

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök