Nyheter

Superior Challenge 21: Fernando Flores besegrar Robert Nyström

Av

Alexander Clausson

28/11/2020

Under kvällen var det svenskderby på menyn när Fernando Flores och Robert Nyström drabbade samman med varandra under Superior Challenge 21.

Rond 1

Flores tryckte på direkt från start och Nyström svarade med att förflytta matchen till kanvasen. Flores fick dock topposition och därefter inleddes en avvaktande sekvens där Flores höll om Nyströms nacke. Dock utan att vara nära ett avslut. Därefter upp till stående igen och Flores tryckte återigen på med både nävar och knän. Nyström försökte gå på motoffensiv med striking utan att lyckades och sökte (samt fick) därefter in en nedtagning på Flores. Nyström sökte sin motståndares rygg och Flores svarade med att ställa sig upp och separera. Nyström försökte ta ner kampen till kanvasen ännu en gång men Flores tog återigen tag i nacken och lyckades flytta upp till en stående kamp. Där tog också den första ronden slut.

Ronden går till Flores, enligt undertecknad.

Rond 2

Den andra ronden inleddes men en stående sekvens av striking, där Flores hade en edge på sin motståndare. Den förstnämnda fortsatte att pricka fint och därefter hoppade Nyström in i en guard-position. Flores pressade från topposition utan att åstadkomma någon skada. Därefter följde ytterligare stående kamp med striking i fokus och Nyström fick upp tempot något och började hitta Flores, som dock svarade med lika intensiva slagserier som tidigare. Flores tryckte sedan upp Nyström mot burväggen, försökte sig på ett flygande knä och Nyström hamnade återigen på kanvasen. Den siste minuten spenderades på fötter utan att någondera fighter lyckades åstadkomma något anmärkningsvärt.

Även den andra ronden till Flores, enlig mig.

Rond 3

Bättre start av Nyström i samband med matchens tredje rond, men Flores svarade snabbt och tryckte tillbaka sin motståndare. Därefter  bröt matchdomaren Kevin Sataki drabbningen för en kort stund, då kanvasen skulle torkas av. Det var större fokus på stående striking i matchens sista rond och Nyström lyckades pricka mer och bättre, även om edgen fortfarande fanns i Flores motsvarighet. Under den tredje rondens andra halva hamnade kampen däremot på kanvasen igen och bägge fighters sökte sin motståndares rygg. Med 50 sekunder kvar fick Nyström ryggen på Flores men den sistnämnda hade kontroll över Nyströms händer och förhindrade därmed ett submission-försök.

En jämnare rond men undertecknad ger även den här ronden till Flores.

Resultat

Fernando Flores besegrar Robert Nyström via enhälligt domslut. Flores står nu med ett totalt matchfacit som lyder 8-7-0.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök