980x240-ohmbet

Tidigare UFC-Fightern: Georges St-Pierre suffers from some of the worst anxiety I’ve ever seen

Georges-St-Pierre

Kort efter att han segrat i en av årets största UFC-matcher för i år, den mot Michael Bisping vid UFC 217, så valde Georges St-Pierre att berätta öppet och ärligt om den enorma ”stressen” som han upplever inför varje fight. Den nykrönte mästaren från Kanada säger att han älskar MMA och att utveckla sig, men att han fullkomligt hatar den enorma pressen och att gå igenom uppladdningen inför galan.

I det förflutna har St-Pierre ofta angett den mentala stressen som en av anledningarna till att han tog en flera år lång paus från tävlandet.

Den tidigare UFC-fightern och numera experten , Brian Stann, som tränade hos Greg Jackson tillsammans med St-Pierre, vittnar nu om att mästaren upplever stressen och ångesten inför galan värre än de flesta fighters.

Stann berättade i ett färskt avsnitt av Anik and Florian Podcast att St-Pierre lider av den värsta pre-fight ångesten som han någonsin sett en fighter drabbas av inom MMA:

That’s a tremendous layoff. There is a huge difference — I don’t care what kind of shape you get into in the gym, in training camp. I don’t care if you measure everything, your resting heart rate, I don’t care — it’s all different when you’re actually in that Octagon in fight night.
The bright lights, the anxiety, the nerves — GSP, he suffers from some of the worst anxiety I’ve ever seen in this sport, which makes what he did even more special.
I thought he was fantastic, I thought he was technically very good. He did obviously slow down, but it was expected. It looked like Michael Bisping was taking over that fight, but GSP found a way to do it. It’s not like he did anything that was completely different from what we’ve seen before in his career, but the fact that he was able to come and fight at that level, after 4 years on the bench is absolutely outstanding to me.

Ni kan se hela intervjun med Brian Stann, där han diskuterar händelserna vid UFC 217, här:

Det här inlägget postades i Nyheter, Videor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.
 • Styrbjörn

  Inledningsvis tyckte jag att det var lite rövhattigt att uttala sig så om GSPs ångest. Men när jag läste att han själv hade påtalat det, vilket jag hade missat, så insåg jag att det var fair game.

  Undrar om det är något han hade kunnat lära sig att få ner eller hantera bättre och om detta i så fall hade hjälpt. Eller om stressen faktiskt hjälper honom?

  • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

   Jag tror på det senare. Att det faktiskt hjälper honom. Sen är han ju så kalkylerad så det ger det lilla extra så att han är extra försiktig och kalkylerad.

  • Eric

   Har för mig han gått hos rätt mycket psykologer för att få hjälp med det, men inte hundra. Jag antar att, som för många andra, släpper de känslorna till stor del när nävarna väl börjar flyga. Men en del kan må riktigt dåligt dagarna, eller veckorna, innan match.
   Tror många, om inte de flesta, fighters upplever det. Men kanske inte så illa som GSP.

   • Styrbjörn

    Glömde bort att svara men jag läste det du skrev!

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Rory McDonald nämnde det också när han gästade Joe Rogan att GSP typ kan gråta och få värsta stressen innan fight. Men som sagt mod är inte att aldrig bli rädd, mod är att övervinna sin rädsla.

  • Ithinkyoureallfuckedinthehead

   Fan Fotis, ibland hittar du rätt ändå. Det är som du säger också. GSP har själv sagt att han är livrädd varje gång han ska kliva in i buren. Ändå gör han det och presterar dessutom på högsta nivå. Är inte det beundransvärt så vet jag inte vad som är.

   • jonzyjonzy

    Nej, det handlar inte om rädsla, men om dedication: hängivelse. ”Fotis” och ”Ithink….” är troll från Kimura, som funkar som ja-sägare för enkla och mer komplicerade frågor. Trollen hyllar varandra för att skapa snurr och för andra att tro Kimura is the shit to be at.

    Dont believe the hype, kidz.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Vi har alla våra stunder.

  • Batman

   En klockren kommentar! Dagens bästa!

 • Miyagi remember

  Ångest hjälper ALDRIG. Så säger bara någon som aldrig upplevt riktig ångest vilket gör de än mer speciellt det GSP åstadkom!

  Ångest är dessutom fysiskt och psykiskt krävande.

 • Julio cecar

  Kan förstår han/dom. Zlatan Ibrahimovic gjorde en ny intervju häromdagen och då sa han något i stil med ”tidningar skriver ofta om press och sånt, men dom har ingen aning om vilken jävla press fotbollsutövare i min nivå har”

  Kan prata om mig själv då jag är målvakt i ett fotbollslag i division 3. Jag älskar att stå i mål, älskar att göra sjuka räddningar, men fyfan vad jag egentligen hatar att spela matcher. Jag känner sån jävla press att jag blir trött bara av stå (konstigt som fan). En målvakt är typ samma som en mma-fighter, du är ensam och gör du ett misstag så är det oftast kört. En utespelare kan göra massor av misstag utan att det straffar sig.

  • Eric

   Från en f.d. fotbollsmålvakt och numera tävlande kampsportare till en annan måste jag bara påpeka att det är två helt olika nivåer av känslor. Principen är densamma men när det inte är lagsport (även om man är ensam i målet har ändå de andra i uppgift att inte låta en spelare komma så långt) och dessutom någon som vill fysiskt skada dig blir stressen och pressen en helt annan. Jag avskyr med att gå upp inför publik och prestera med, både i fotboll och kampsport.

 • jari edvardson

  att man är rädd eller stressad före en händelse är väl inte så ovanligt…själv sover jag inte en blund och snurrar som en propeller,,före tex tandläkarbesök,,uppkörning bil..jobb interjuv.,hålla fördrag mm mm,, men när det är dags så är jag helt lugn och totalt fokuserad,, och det har gått bra varenda gång….inga problem för jag vet att det är här och nu som räknas.

Fler Nyheter: