Nyheter

Tobias Harila tävlar om kontrakt med UFC inför Dana White

Tobias Harila Cage Warriors

Tobias Harila (12-3) är klar för att gå match på Dana White Contender Series. En vinst kan göra honom till nästa UFC-svensk.

Tobias Harila går match på DWCS

Idag kom nyheten om att Sveriges Tobias Harila får chans att imponera på UFC när han nu blivit bokad för DWCS. Detta bekräftar programledaren Emiliano Cándido. Dana White Contender Series är små matchkort som anordnas av UFC, där fighters får tävla om kontrakt med organisationen.

Tobias ”Bad Intention” har tagit Cage Warriors med storm och lyckats bli en fanfavorit ute i Europa. Med två raka vinster står han framför sin största utmaning hittills. Mot honom ställs Peru’s Luis Pajuelo. Pajuelo har ett matchfacit på sju vinster och en förlust.

Anton Turkalj är den enda svensken att få kontrakt via DWCS

Hittils har bara två svenskar gått match på DWCS. Den ena är Herdem Alacabek och den andra GBG-Mac’s Anton Turkalj. Sistnämnda fick, trots ett preliminärt missnöje med hans prestation, skriva på för UFC. I dagsläget har han tävlat för organisationen två gånger.

Harila har nu möjlighet att bli den andra svensken att ta sig till UFC via serien. Med sitt sinne för avslut ökar chansen att lyckas då White uttalat sig om att underhållande fighters lättare blir signerade.

Vad tror du? Blir Tobias Harila nästa UFC-svensk?

Föregående artikel

Conor McGregor firar legendarens rättegångsförlust – varnar Artem Lobov

Nästa artikel

Dana White vill inte se Khamzat Chimaev möta den tidigare mästaren i catchvikt

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Relaterade Artiklar

Sök