Henry Cejudo ufc presskonferens

UFC 227: Henry Cejudo chockar – besegrar Demetrious

Jaser Davari

Den forne OS-guldmedaljören Henry Cejudo chockade en hel MMA-värld under nattens UFC 227 genom att bli den förste att besegra Demetrious Johnson.

Matchen började inte bra för utmanaren Henry Cejudo som skadade sin vänstra vrist i början av första ronden, vilket gjorde att han hade svårt att stå upp på den och var tvungen att byta stands. Det såg ut som att Demetrious Johnson skulle ta hem en enkel seger, men efter några minuter in i ronden verkade det dock som att skadan var bortblåst. Ronden vann docks av DJ som satte press och träffade mest.

I den andra ronden fortsatte mästaren med sin press medan Cejdudo försökte för det mesta att kontra. I slutet av ronden fick dock Cejudo en nedtagning och var i DJ:s halvguard en stund innan Johnson scramblade sig upp till ”turtle position” innan ronden tog slut. Cejudo vann den ronden tack vare den sena nedtagningen.

Den tredje ronden var en jämn rond där Johnson var den som prickade bäst med sina slag och hade en fin press, samt några fina bensparkar som började få effekt. Cejudo gick på flera nedtagningar där han lyckades ta ned Johnson till backen, men Johnson tog sig snabbt upp med sjukt fina, akrobatiska tekniker som gjorde att Cejudo aldrig fick en möjlighet att ground ´n pounda.

Johnson vann ronden tack vare att han kontrollerade strikingen och fick in mest slag och sparkar.

Med drygt två minuter kvar av den fjärde ronden fick Cejudo en fin nedtagning och lyckades hålla ned Johnson tills ronden tog slut. Cejudo lyckades inte åstadkomma någon större skada, men bara det faktum att han hade den regerande mästaren på rygg i nästan två minuter, räckte för att Cejudo skulle ta hem ronden.

Den femte och sista ronden var väldigt jämn där båda fighters hade fina ögonblick, men inget som var avgörande. Johnson hade fler rena träffar men Cejudo såg ut att ha mer tryck i de få träffar han hade samt satte press med sina nedtagningsförsök.

Efter fem ronder gav poängdomarna matchen till Cejudo med siffrorna 49-48, 48-49 och 49-48.

I och med vinsten bröt Cejudo Johnsons rekordlånga svit för antal titelförsvar på 11 matcher och är blott den andra UFC-mästaren i flugvikt. Den 31-årige Cejudo har nu ett record på 13-2.

0
Dana Sad
Dana Happy
Lyoto Machida och Michael Chandler
Lyoto Machida betygsätter Michael Chandlers frontkick
kimura
Hett
Junior Dos Santos firar efter seger
Junior Dos Santos ger uppdatering om sin skada – ”I’m not feeling any pain”
kimura
Hett
Badou Jack
Badou Jack vinner via knockout i första ronden – Se avslutet här
kimura
Hett
Conor McGregor och Tony Ferguson
Conor McGregor känner ånger över hur han behandlat Tony Ferguson
kimura
Hett
Khabib och Cain
Khabib försvarar Velasquez – ”Anybody with self-respect would do the same”
kimura
Hett