Nyheter

UFC 227: Henry Cejudo chockar – besegrar Demetrious

Av

Jaser Davari

05/08/2018
Henry Cejudo ufc presskonferens

Den forne OS-guldmedaljören Henry Cejudo chockade en hel MMA-värld under nattens UFC 227 genom att bli den förste att besegra Demetrious Johnson.

Matchen började inte bra för utmanaren Henry Cejudo som skadade sin vänstra vrist i början av första ronden, vilket gjorde att han hade svårt att stå upp på den och var tvungen att byta stands. Det såg ut som att Demetrious Johnson skulle ta hem en enkel seger, men efter några minuter in i ronden verkade det dock som att skadan var bortblåst. Ronden vann docks av DJ som satte press och träffade mest.

I den andra ronden fortsatte mästaren med sin press medan Cejdudo försökte för det mesta att kontra. I slutet av ronden fick dock Cejudo en nedtagning och var i DJ:s halvguard en stund innan Johnson scramblade sig upp till ”turtle position” innan ronden tog slut. Cejudo vann den ronden tack vare den sena nedtagningen.

Den tredje ronden var en jämn rond där Johnson var den som prickade bäst med sina slag och hade en fin press, samt några fina bensparkar som började få effekt. Cejudo gick på flera nedtagningar där han lyckades ta ned Johnson till backen, men Johnson tog sig snabbt upp med sjukt fina, akrobatiska tekniker som gjorde att Cejudo aldrig fick en möjlighet att ground ´n pounda.

Johnson vann ronden tack vare att han kontrollerade strikingen och fick in mest slag och sparkar.

Med drygt två minuter kvar av den fjärde ronden fick Cejudo en fin nedtagning och lyckades hålla ned Johnson tills ronden tog slut. Cejudo lyckades inte åstadkomma någon större skada, men bara det faktum att han hade den regerande mästaren på rygg i nästan två minuter, räckte för att Cejudo skulle ta hem ronden.

Den femte och sista ronden var väldigt jämn där båda fighters hade fina ögonblick, men inget som var avgörande. Johnson hade fler rena träffar men Cejudo såg ut att ha mer tryck i de få träffar han hade samt satte press med sina nedtagningsförsök.

Efter fem ronder gav poängdomarna matchen till Cejudo med siffrorna 49-48, 48-49 och 49-48.

I och med vinsten bröt Cejudo Johnsons rekordlånga svit för antal titelförsvar på 11 matcher och är blott den andra UFC-mästaren i flugvikt. Den 31-årige Cejudo har nu ett record på 13-2.

Skribentens kontakt

jaser@kimura.se

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök