17 June, 2024
Nyheter, Videor

UFC 239: Jon Jones försvarar sitt bälte – besegrar Thiago Santos via delat domslut

Av

Johan Lorentzon

07/07/2019
Jon Jones with UFC Belt

Den regerande mästaren i lätt tungvikt, Jon Jones (25-1 MMA, 18-1 UFC) gick under nattens UFC 239 sin tuffaste match i karriären sedan mötet med svenske Alexander Gustafsson. Brassen Thiago Santos (21-7 MMA, 13-6 UFC) såg till att Jones fick ta fram sitt bästa game och tog mästaren genom fem tuffa ronder.

Rond 1

Santos hade riktigt bra start på matchen med sina låga bensparkar. Sparkarna ser ut att sitta perfekt på Jones ben, men den regerande mästaren visar inga tecken på smärta. Jones å andra får även han in ett par fina bensparkar, men inte lika effektiva som Santos sparkar. Utöver det uträttar inte Jones så mycket mer i den första ronden.

Rond 2

Tidigt i den andra ronden skadar Santos sitt knä/ben när han sparkar Jones. Det är oklart vart skadan satt men det var en skada som störde Santos rejält. Brassen hade svårt att stödja sig på sitt främre ben. Enligt UFC-kommentatorerna kan det röra sig om ett skadat korsband. Trots skadan fortsätter Santos att skapa problem för Jones, speciellt med sina sparkar. Jones pressar Santos hela ronden men går inte på någon nedtagning.

Rond 3

I den tredje ronden skruvar Jones upp tempot lite gran och Santos verkar har rejäla problem med sitt knä. Jones sänker även Santos i ronden med en fin armbåge, men lyckas inte avsluta Santos.

Rond 4

I den fjärde ronden fortsatte Santos att kämpa mot smärtorna och hade stundtals svårt stå upp. Brassen stod för det mesta i south paw och var fortfarande ett hot. Jones kontrollerade dock ronden och prickade fint med sina slag.

Rond 5

Den femte och sista ronden liknade de två tidigare ronder, men denna rond hade Santos flera fina lägen där han fick in några rena smällar. Jones var dock inte alls skakad av detta utan fortsatte med sitt press och oktagonkontroll.

Domarna var oeniga om vem som vann matchen, men Jones tog hem segern via delat domslut med siffrorna 48-47, 48-47, 47-48.

[poll id=”276″]

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök