Nyheter

UFC 254: Alexander Volkov besegrar Walt Harris

alexander volkov

I den fjärde matchen på huvudkortet under lördagskvällens UFC 254 besegrade Alexander Volkov sin motståndare Walt Harris i en tungviktsmatch. Volkov fann segern via (metod/rond), och tog därmed sin första seger för 2020.

”Drago” besegrar ”The Big Ticket”

Ryske Alexander ”Drago” Volkov (32-8) kan fira in sin första vinst för det här året när han besegrade amerikanen Walt ”The Big Ticket” Harris (13-9, 1 NC) under UFC 254! Volkov tog via TKO 1 minut och 15 sekunder in i andra ronden hem segern på ’Fight Island’ i Abu Dhabi, och har därmed vunnit två av sina senaste tre matcher. Harris har nu i och med nederlaget förlorat två matcher på raken, och står segerlös under 2020.

Matchen

Rond 1

Domaren i huvudkortets fjärde match är Lukasz Bosacki. De två tungviktarna kommer ut och möts i mitten av oktogonen. Harris öppnar med slag och sparkar, dock försvarar sig Volkov väl. Med fokus på kontringsslagen, presenterar ryssen en farlig motståndare för Harris, som inte visar på någon tveksamhet i sina attacker. En väl tajmad kroppsspark från Volkov får Harris kortvarigt ur balans.

Efter en framrusning från amerikanen, svarar ”Drago” upp med en bitande kombination på tre slag som får hans motståndare att backa upp. Tre minuter in i första ronden börjar Volkov öppna upp mer, och våldsamma slagutväxlingar vrålar fram över canvasen med jämna intervaller.

En fin träff från högern med Volkov får Harris upp mot buren, där mer stryk utdelas från ryssen. Dock lyckas Harris överleva, och cirkulerar bort från sin motståndare. Första ronden avslutas i mitten av oktogonen.

Rond 2

Rond två inleds med en våldsam sammandrabbning i mitten av oktogonen. Harris börjar byta nivå i sina framrusningar, hotandes med en nedtagning. Volkov tvekar dock inte, och skickar iväg en våldsam spark som träffar rakt i solar plexus på Harris, som viker sig ner stönandes av smärta Två till tre slag följer från ryssen, som vinner matchen via TKO när domare Bosacki stiger in och stoppar kampen.