UFC 256: Tecia Torres ryktas möta Angela Hill

Jonathan Damm

Ett möte i stråvikt mellan Tecia Torres och Angela Hill ser ut att kunna bli av på UFC 256 under vintern.

De två stråviktarna Tecia Torres och Angela Hill ser ut att mötas på vad som ser ut att bli organisationen UFCs sista “Pay-Per-View” gala för året, UFC 256. Enligt “MMA Junkie” ska flera anonyma källor ha berättat om matchen. I nuläget har inte UFC officiellt varken bekräftat eller utannonserat matchen.

Tecia Torres

Torres klev senast in i oktagonen under UFC on ESPN 11 och besegrade då Brianna van Buren via ett enhälligt domslut. Vinsten var hennes första sedan hon förlorat 4 raka matcher. Sammanlagt genom karriären står Torres med ett samlat matchfacit på 11-5. Av karriärens 11 vinster har 10 skett via domslut och 1 via submission.

Angela Hill

Hill kunde vi senast se då hon förlorade ett delat domslut mot Michelle Waterson i huvudmatchen på UFC Fight Night 177 tidigare under hösten. Förlusten var hennes andra raka sedan hon även förlorat ett delat domslut mot Claudia Gadelha tidigare under året. Sammanlagt står hon med ett matchfacit på 12-9 där 7 av vinsterna skett via domslut och 5 via knockout.

UFC 256

Mötet mellan Torres och Hill ser i nuläget ut att bli av på UFC 256 som äger rum den 12:e december. Nedan kan ni se galans rådande matchkort.

 • Fjädervikt: Amanda Nunes (C) vs. Megan Anderson
 • Bantamvikt: Petr Yan (C) vs. Aljamain Sterling
 • Mellanvikt: Jacare Souza vs. Marvin Vettori
 • Stråvikt: Mackenzie Dern vs. Virna Jandiroba
 • Stråvikt: Tecia Torres vs. Angela Hill
 • Weltervikt: Dwight Grant vs. Li Jingliang
 • 0
  Dana Sad
  Dana Happy

  Jack Hermansson – Jag kom hit för att fightas

  Simon Tingberg

  Den fjärde rankade mellanviktaren svenske Jack Hermansson har besegrat namn som Jacare Souza och Kelvin Gastelum. Han var planerad att möta sjätte rankade Darren Till i huvudmatchen under UFC Las Vegas den 5:e december. Efter att Till dragit sig ur fighten efter att ha drabbats utav en knäskada så ersattes denne utav orankade Kevin Holland. Under gårdagen så meddelades det att också Holland drar sig ur fighten. Detta efter att ha testats positivt för covid-19.

  Marvin Vettori ersätter

  Den trettonde rankade mellanviktaren italienaren Marvin Vettori var då snabb att anta utmaningen och hoppa in med en veckas varsel mot Hermansson. Något som Vettori kallat en en gyllene möjlighet för att ta sig till sitt mål att bli den första UFC mästaren från Italien. Vettori skulle egentligen mött Jacare Souza under UFC 256 den 12:e december. Men ersätts där utav just Holland som Vettori ersätter mot Hermansson.

  Kom till Vegas för att fightas

  Hermansson fångades på film när han mottog beskedet över telefon från sin manager om att Holland testats positivt. Samt att Vettori presenterades som ersättare. Den fjärde rankade mellanviktaren accepterade bytet utav motståndare direkt. Detta trots att en seger över den trettonde rankade italienaren inte lär ta han framåt i rankingen. Hermansson berättade för managern att han kommit till Las Vegas för att fightas.

  Hermansson hade en vinstsvit på tre fyra fighter mot Thales Leites, Gerald Meerschaert, David Bransch och Jacare Souza. Samtliga segrar förutom mot Souza var genom avslut. Han förlorade sedan mot Jared Cannonier genom TKO i den andra ronden under UFC Köpenhamn, september 2019. Hermanssons senaste fight var mot Kelvin Gastelum under UFC on ESPN, Yas Island juli 2020. Där vann svensken genom submission (heel hook) i den första ronden.

  Läs mer
  +1
  Dana Sad
  Dana Happy
  Khamzat Chimaev Covid-19

  Khamzat Chimaev testar positivt för Covid-19

  Simon Tingberg

  Enligt källor till Kimura.se har den svenska UFC-fightern Khamzat Chimaev testat positivt för Covid-19. Stormatchen mot britten Leon Edwards kan komma att ställas in.

  Khamzat Chimaev ryktas ha fått Corona

  Den tilltänkta huvudmatchen på UFC Vegas 17 är i fara. Detta efter att källa nära till den svenska UFC-stjärnan Khamzat Chimaev bekräftat att svensken testat positivt för Covid-19.

  Enligt källan som är nära Chimaevs team, har svensken först fått feber varpå teamet bestämde sig för att göra ett PCR-test för att se om det handlar om Covid-19 eller ej. Testat ska då ha visat positivt för just Covid-19.

  Svenskens största match i karriären

  Det svenska stjärnskottet Khamzat Chimaev (9-0 MMA, 3-0 UFC) har gjort succé i UFC med tre dominanta segrar på kort tid. Detta har lett till att han bokades till sin hitintills största utmaning. Detta i form utav att bokas till att gå huvudmatch på UFC Las Vegas den 19:e december. Där skulle han ställas mot tredje rankade welterviktaren Leon Edwards som har åtta raka segrar.

  Läs mer
  +2
  Dana Sad
  Dana Happy

  Efter gårdagens seger berättar Tobias Harila – UFC är nästa steg

  Simon Tingberg

  Tobias Harila (8-1) gick huvudmatch på gårdagens gala Superior Challenge 21 i Älvsjö. Där ställdes han i ett svenskaste mot den obesegrade Adam Westlund (3-1) i ett lättviktsmöte. Harila som normalt tävlar i fjädervikt var den som drog det längsta strået och tog hem ett delat domslut. Detta i ett krig som kan det främsta svenskmötet genom tiderna. 

  UFC är nästa steg

  Västeråsfightern har haft en lyckad proffskarriäf med totalt åtta vinster på nio fighter. Där samtliga vinster med undantag utav gårdagens seger varit genom avslut. Harila själv delar med sig genom sin instagramstory att UFC nu bör vara nästa steg i karriären.

  Om Harila blir signad utav UFC så gör han sällskap med andra svenskar som Alexander Gustafsson, Ilir Latifi, Jack Hermansson, Khamzat Chimaev, Guram Kutadeladze, David Teymur, Daniel Teymur, Amir Albazi, Lina Länsberg, Pannie Kianzad och Bea Malicki. 

  Harila har tävlat i både fjäder och lättvikt. Bland svenskarna i UFC så har Daniel Teymur tävlat i fjädervikt. Brodern David Teymur fightas i UFC:s lättviktsdivision vilket Guram Kutadeladze också gör.

  Läs mer
  +2
  Dana Sad
  Dana Happy
  Adam Westlund blodig efter matchen mot Tobias Harila

  Bildspecial – De 10 bästa bilderna från Superior Challenge 21

  Daniel Schälander

  Under gårdagens gala var jag på plats med kameran för att fånga magin från kvällens matcher. I den här artikeln har jag valt ut några av mina favoritögonblick från matcherna.

  Mina favoritbilder från Superior Challenge 21

  1. Bartosz Wojcikiewicz på väg in till buren

  Inramningen på kvällens gala var minst sagt unik. Eventet ägde rum i Stockholmsmässans A-hall som har en yta på 30 000kvm. I bilden fångar jag Bartosz blick när han är på väg in till buren. I bakgrunden syns ett par strålkastarlampor som står runt 150m bort i lokalen. Bilderna är inlagda utan inbördes ordning.

  Bartosz Wojcikiewicz på väg in till buren

  2. Ground and pound från Moraad Moreno

  I kvällens andra match ställdes Moraad Moreno mot Oskar “Killer” Biller. Moreno höll ett högt tempo matchen igenom vilket nötte ner fightern från Eskilstuna. I slutet av den andra ronden var matchen otroligt nära att stoppas efter att Moreno regnat ner en skur av hammarslag. Biller räddades av rondpausen och Moraad fick plocka hem vinsten via domslut istället efter ytterligare en rond med dränerande press.

  Moraad Moreno ground and pound

  3. Amilcar Alves går i pension efter förlusten mot Albrektsson

  I en match som på förhand såg ojämn ut på papper fick brasilianaren Amilcar Alves se sig besegrad via TKO i den andra ronden. Alves hade en bra start på karriären och hade vid en tidpunkt ett record på 14-4 med en kort vända i UFC innan resultaten i matcherna började vända. I sina senaste 20 matcher lyckades han endast vinna tre. Alves tog matchen mot “Kung” Karl på några dagars varsel efter att den ursprungliga motståndaren drog sig ur på grund av covid-19. Efter matchen bad Alves, som fyller 41 om två veckor, om att få säga några ord innan Albrektsson skulle ge sin segerintervju i buren. Med gråten i halsen och tårar rinnande ner för kinderna meddelade han att detta var hans sista gång i buren.

  Jag har tävlat som proffs i femton år och haft närmare 40 matcher. Det här var min sista match, nu är det dags att lämna över till nästa generation“. Efter det tog han av sig handskarna och lämnade över dem till Albrektsson. Det kan vara lätt att se ner på någon som presterat som Amilcar gjort i den sista halvan av karriären. Men han förtjänar all respekt för att fortfarande kliva in mot en mängd tuffa fighters ur den nya generationen, ofta på kort varsel. Jag tar mig friheten att räkna dessa tre bilder som “en bild” i sammanhanget då de är en del av samma helhetsbild.

  Amilcar Alves meddelar att han går i pension

  Amilcar Alves har tagit av sina handskar för sista gången

  Karl Albrektsson håller upp Amilcar Alves handskar

  4. Tjuren Fernando Flores stormar framåt

  Umeås Fernando “El Toro” Flores har inte tagit många steg bakåt inne i buren under sin karriär. Den här bilden illustrerar det på ett klockrent sätt. Flores pressar sig framåt med blicken på målet medan han är i färd med att slänga iväg chilenska knogmackor till höger och vänster mot Nyström.

  Fernando Flores attackerar Robert Nyström

  5. Anton Larssons otäcka skada

  Anton “Crazy Thai” Larsson, även känd som “Borgmästaren” hoppade in i matchen mot Bartosz i torsdags kväll med mindre än tolv timmar till invägning. Larsson tävlar normalt i flugvikt men har vid flera tillfällen klivit upp en viktklass för att enklare få matcher. I en sekvens där Bartosz hade Larssons rygg, vek sig de två över Antons ben/knä varpå ett otäckt ljud hördes i den tysta lokalen. Larsson skrek till och Bartosz släppte omedelbart positionen och visade empati för sin skadade motståndare. Skador som dessa är något som i princip alla kan relatera till, inte minst fighters och elitidrottare och är något man verkligen kan känna medkänsla kring.

  Anton Larsson håller om sitt knä efter skadan

  6. En av många fantastiska bilder från Harila vs. Westlund

  I galans huvudmatch och en av de bästa matcherna någonsin i svensk MMA-historia ställdes två strikers mot varandra och levererade fyrverkerier som utlovat. I en av många magiska bilder från matchen äter Westlund en vänsterkrok skickad hela vägen från Västerås.

  Tobias Harila träffar Westlund med en vänster

  7. Robins Roos sätter in dödsstöten

  Robin Roos fick äntligen en vinst efter tre raka förluster. I bilden ser vi honom avancera för att avsluta matchen i den andra ronden med en stenhård höger som träffar spanjoren Cristian Corujo.

  Robin Roos slår en rak höger

  8. Tobias “The Spider” Harila?

  Harila sätter en frontspark likt den ikoniska sparken Anderson “The Spider” Silva knockade Vitor Belfort med för nästan tio år sedan. Jag avstår från att lägga upp den bilden här på grund av upphovsrättsliga skäl men har ni inte bilden färskt i minne så har ni den här på fotografen James Laws hemsida.

  Tobias Harila träffar med en frontspark i ansiktet på Adam Westlund

  9. En till chilensk knogmacka från Fernando Flores

  Robert Nyström som ersatte Simon Sköldtvå veckors varsel backade inte heller. Halmstadsfightern bjöd upp till dans. Dock så fick han ta emot aningen fler träffar än vad han fick ge. Här är ett foto på en sådan träff.

  Fernando Flores träffar Nyström

  10. So you want to be a fighter?

  Inledningsvis skrev jag att bilderna inte var i inbördes ordning. Men jag måste erkänna att det här är min favorit från kvällen. Westlund har precis avslutat ett treronders krig där både han och Harila lämnade allt inne i buren. Svullnaden kom redan i första ronden och växte sig större och större. Men det var inte förrän den avslutande ground and pounden som det öppnades upp ett jack där det strömmade ur blod. När man varit så inblandad i sporten som jag varit under de senaste 11 åren, både som aktiv utövare och media, glömmer man ibland bort hur brutal den stundvis kan vara. Men då kan man alltid lita på att det dyker upp ögonblick som detta för ett temporärt uppvaknande.

  Adam Westlund blodig efter matchen mot Tobias Harila

  Läs mer
  +6
  Dana Sad
  Dana Happy
  Badou Jack bälte

  Badou Jack dominerar Blake McKernan – tar första segern sedan 2017

  kimura

  Badou Jack levde inatt upp till sitt smeknamn “The Ripper”. Detta när han mötte Blake McKernan som han dominerade med obevekliga kombinationer där han ofta träffade motståndarens huvud.  Svensken kunde till slut vinna via enhälligt domslut.

  Jack (23-3) fightades under galan där veteranlegendarerna Mike Tyson och Roy Jones Jr. möttes. De flesta trodde inte att matchen skulle tiden ut men så blev det där alla tre domare dock gav svensken 80-72 i poäng. Detta blev hans första seger sedan 2018.

  Nattens möte sågs som en felmatchning inför och inget i matchen förändrade den åsikten. Jack visade sin dominant från matchens början och han bjöd konstant på tekniska kombinationer där han plågade McKernans kropp och huvud.

  Svensken lyckades välja sina slag väl och samtidigt undvika McKernans satsningar. Den tidigare WBC och WBA-mästaren Jack lyckades hålla uppe dominansen matchen igenom och satsade på att knocka McKernan till matchens sista sekund. McKernan mattades även i slutet men lyckades till slut överleva matchtiden ut.

  Läs mer
  +3
  Dana Sad
  Dana Happy
  Ronaldo Jacare Souza vs Kevin Holland

  UFC 256: Ronaldo ‘Jacare’ Souza möter Kevin Holland

  Ralph Nordahl

  Mellanviktsdivisonen gör en rockad inför kommande UFC-galor. Kevin Holland var som bekant tvungen att hoppa av matchen mot Jack Hermansson  på grund av COVID-19. Istället blir det troligen Marvin Vettori som möter svensken den 5 december. Nu meddelar UFC att Holland istället möter Ronaldo ‘Jacare’ Souza som skulle mött Vettori från början.

  I och med det fightas Holland nu en vecka senare än först tänkt.  Han möter nu Souza den 12 december vid UFC 256 i organisationens högkvarter UFC APEX i Las Vegas, Nevada.

  Souza

  Souza (26-8) kommer att göra sin 35:e professionella match där han hoppas bryta sin förlustsvit på två raka. Efter att knockat forne mellanviktsmästaren Chris Weidman vid UFC 230 i tredje ronden.  Han har sedan dess förlorat via domslut mot Hermansson (enhälligt) och nuvarande lätt-tungviktsmästaren  Jan Blachowicz (delat).

  Den 40-årige brassen skulle från början ha mötte Uriah Hall vid UFC 249 i våras men plockades bort efter att testat positivt för COVID-19.

  Holland

  Holland (20-5) hoppas gå upp till 5-0 i record för detta kalenderår när han nu möter Souza. Han har lyckats avsluta fighters som Anthony Hernandez, Joaquin Buckley och senast Charlie Ontiveros via submission.

  Läs mer
  +1
  Dana Sad
  Dana Happy
  Jake Paul Nate Robinson

  Video
  NBA-stjärnan knockas brutalt av Youtube-stjärnan Jake Paul

  kimura

  Youtubestjärnan Jake Paul gick inatt ännu en boxningsmatch där han mötte NBA-stjärnan Nate Robinson. Paul knockade då basketspelaren i rond två i Los Angeles.

  Ni kan se hur detta gick till nedan:

  Paul startade matchen starkt då han slog Robinson till marken två gånger i första ronden. Han gjorde sedan detsamma i början av den andra innan han till slut fick in nådastöten. Robinson låg sedan på mattan flera minuter innan han till slut tog sig upp på fötter.

  Läs mer
  +4
  Dana Sad
  Dana Happy
  Yair-Rodriguez på vågen

  Dana White förväntar sig inte att Yair Rodriguez fightas på ett tag

  kimura

  UFC:s VD Dana White pratade inatt vid post-fight presskonferensen för nattens UFC-gala där han sade att han inte tror att Yair Rodriguez kommer att fightas på ett bra tag.

  Rodriguez, som från början var tänkt att möta Zabit Magomedsharipov i augusti, tvingades hoppa av sin match på grund av en skada. Sedan dess har inget annonserats gällande en ombokning av mötet eller vem Rodriguez kan tänkas möta istället.

  Vid presskonferensen fick White frågan varför inget annonserats och han gav då ytterligare detaljer som hintade om att det kan dröja ett tag innan Rodriguez är tillbaka i buren.

  Have we not publicly talked about that? I don’t think he’s gonna fight soon.

  We didn’t announce it, I don’t know why we didn’t but yeah, I don’t know what the deal is It’s actually none of my business what’s going on there but when it comes out it will come out.

  White meddelade efteråt att Rodriguez frånvaro inte har att göra med att mexikanen tackat nej till matcher.

  Läs mer
  0
  Dana Sad
  Dana Happy
  UFC Marvin Vettori vs Jack Hermansson

  UFC Vegas 16: Jack Hermansson ser ut att möta Marvin Vettori

  Ralph Nordahl

  Igår kom nyheten att Kevin Holland tvingas hoppa av matchen mot svenske Jack Hermansson på grund av COVID-19. Nu har Marvin Vettori erbjudit sig att hoppa in i mellanviktshuvudmatchen.

  MMA Junkie har bekräftat med flera källor nära situationen att Hermansson (21-5 MMA, 8-3 UFC) och Vettori (15-4-1 MMA, 5-2-1 UFC) möts den 5 december. ESPN var de första att rapportera UFC:s plan. UFC har ännu inte bekräftat matchen officiellt.

  UFC on ESPN 19 kommer äga rum i högkvarteret UFC Apex i Las Vegas.

  Hermansson

  Hermansson, 32, har fightats mot flera toppnamn under de senaste två åren. Han var från början tänkt att möta Darren Till som dock fick dra sig ur på grund av en knäskada. Han fick då istället Holland som motståndare och nu blir det alltså Vettori. Svensken har sagt att han är angelägen om att fightas då han vill bygga på sitt momentum efter sin snabba submissionseger över Kelvin Gastelum i juli.

  Vettori

  Vettori, 27, kommer att få en chans att kliva upp till toppranking inom mellanvikt om han får matchen. Han var från början tänkt att möta Hermanssons besegrade tidigare motståndare Ronaldo ‘Jacare’ Souza vid UFC 256 den 12 december men han har nu plockats bort från det mötet.

  Läs mer
  0
  Dana Sad
  Dana Happy

  Video
  UFC Vegas 15 resultat: Smith tar hem en seger

  Anton

  Nu under natten till söndagen ägde UFC Vegas 15 rum i organisationens egna arena APEX. En gala som lidit problematik till följd av Corona-viruset fick se en huvudmatch i lätt tungvikt mellan Anthony Smith och Devin Clark, en match som Smith vann i första ronden via submission.

  UFC Vegas 15 levererar

  Anthony “Lionheart” Smith (34-16) har återfunnit vinstformen efter att han besegrat Devin “Brown Bear” Clark (12-5) i huvudmatchen under UFC Vegas 15. Galan, som till vis del blev utmärglad av Covid-19, fick se bland annat den ursprungliga huvudmatchen mellan Curtis “Razor” Blaydes (14-2, 1 NC) och Derrick “The Black Beast” Lewis (24-7, 1 NC) slopas. Istället var det Smith vs. Clark som avrundade galan i Las Vegas.

  Smith lyckades ta hem en välförtjänt seger efter att han låst sin motståndare i ett triangel-stryp från rygg cirka halvvägs in i den första ronden. Clark tvingades tappa sig ur, och “Lionheart” återfann därmed vinstformen, samt tog sin första seger under 2020. Med mycket på spel i matchen, då Smith med sin nummer 6 placering i rankningen tog sig an en Clark som står utanför den lätta tungviktsdivisionens rankning, kan Smith gott glädjas över vinsten i sin sjunde huvudmatch för UFC.

  Nedan ser ni post-fight presskonferensen för galan:

  Nedan följer den kompletta listan på de matcher som ägde rum under galan samt deras utgångar.

  Huvudkort

  Lätt Tungvikt: Anthony Smith besegrar Devin Clark: Submission (triangel-stryp), Rond 1, 2:34
  Weltervikt: Miguel Baeza besegrar Takashi Sato: Submission (armtriangel), Rond 2, 4:28
  Tungvikt: Parker Porter besegrar Josh Parisian: Beslut (enhälligt) (30-26, 30-27, 29-28)
  Fjädervikt: Bill Algeo besegrar Spike Carlyle: Beslut (enhälligt) (30-27×3)
  Bantamvikt (Damer): Norma Dumont besegrar Ashlee Evans-Smith: Beslut (enhälligt) (30-26×3)
  Fjädervikt: Jonathan Pearce besegrar Kai Kamaka: TKO, Rond 2, 4:38

  Preliminärkort

  Bantamvikt: Anderson Dos Santos besegrar Martin Day: Submission (giljotin-stryp), Rond 1, 4:35
  Flugvikt (Damer): Gina Mazany besegrar Rachael Ostovich: KO (kroppspark), Rond 3, 4:10
  Flugvikt: Su Mudaerji besegrar Malcolm Gordon: KO (slag), Rond 1, 0:44

  Bonusar

  Fyra fighters blev i sedvanlig ordning tilldelade prestationsbonusar värda 50 000 dollar vardera.

  • Fight of the Night: Inga bonusar tilldelade
  • Performance of the Night: Nathan Maness, Su Mudaerji, Miguel Baeza, och Anthony Smith
  Läs mer
  -3
  Dana Sad
  Dana Happy

  Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

  Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.