UFC Chile: Genomgång – Demina Maia vs. Kamaru Usman

UFC besöker Chile för första gången under lördagen, där galans huvudmatch är en intressant möte mellan två mycket duktiga fighters. Det är två, i grunden utpräglade, specialister som ställs mot varandra. En amerikansk brottare av hög kaliber och en brasiliansk grappler i världsklass. Maia hoppar in på relativt kort varsel vilket påverkar förutsättningarna för matchen. Trots det är detta en intressant matchning mellan två fighters i toppen av en mycket tuff viktklass.

170 lbs.: Demian Maia vs. Kamaru Usman

Demian Maia (25-8)
Ålder: 40 år
Längd: 185 cm
Reach: 183 cm
Stance: southpaw

Maia började träna judo som barn och efter att ha testat några stående kampsporter under tonåren började han sedermera träna bjj. Det är som bjj-utövare han har gjort sig ett namn. Han är en mycket meriterad grappler och han är svartbälte av 4:e graden. Maia är en mycket erfaren fighter som gjorde professionell debut redan 2001 och sex år senare anslöt han till UFC. Från 2007 till 2012 tävlade han i mellanvikt men valde efter en förlust mot Chris Weidman att gå ned till weltervikt. Maia har ett UFC-record på otroliga 19-8 – han gör alltså sin 28:e UFC-fight på lördag. Han kommer senast från två raka förluster, mot Tyron Woodley och Colby Covington. Före förlusten mot Woodley hade han samlat ihop sju raka vinster. Av Maias 25 vinster är 3 KO’s och 12 submissions.


Styrkor:
+ grappling i världsklass
+ underskattad brottning
+ psyke (lugn)
+ erfarenhet

Svagheter:
– striking (endimensionell)
– motivation / ålder


Kamaru Usman (12-1)
Ålder: 31 år
Längd: 183 cm
Reach: 193 cm
Stance: switch

Usman är ursprungligen från Nigeria men flyttade vid tidig ålder till USA tillsammans med sin familj. Han började träna brottning i tonåren och skördade stora framgångar i såväl high school som under sin tid på University of Nebraska – NCAA Division II All-American. Usman gjorde professionell debut 2012 och tog sig till UFC genom att vinna The Ultimate Fighter: American Top Team vs. Blackzilians. Han har idag ett UFC-record på 7-0 och i hans senaste fight besegrade han Emil Meek. Av Usmans 12 vinster är 6 KO’s och 1 submission. Ett återkommande problem för Usman har varit att få matchningar. I synnerhet rankade fighters har gjort sitt yttersta för att undvika den vasse brottaren. Usman skulle egentligen ha mött Santiago Ponzinibbio men argentinaren skadade sig och därför hoppar Demian Maia in på kort varsel.

Styrkor:
+ brottning
+ förbättrad striking
+ momentum
+ fysik / styrka

Svagheter:
– oprövad mot toppmotstånd
– aningen ojämn

Matchning
Kamaru Usman har väntat ett bra tag på att få testas mot toppmotstånd och nu får han äntligen sin önskan uppfylld. Maia har länge tillhört toppen i weltervikt och är för närvarande rankad som nummer 5 i viktklassen. I Maia får Usman allt han önskar sig. En högt rankad motståndare med ett känt namn. En vinst mot den erfarne och kände brassen skulle kunna ta Usmans karriär till nästa nivå. Men då måste han först besegra veteranen och det är lättare sagt än gjort.

Demian Maia väntade länge på sin titelchans i weltervikt mot Tyron Woodley. När han slutligen fick chansen var det med drygt en månads varsel vilket är kort förberedelsetid för en titelmatch. Nu får den sympatiske brassen knappt fyra veckor på sig att förbereda sig inför match mot en av divisionens mest fruktade namn. Vi får hoppas att det är riktigt bra betalt för besväret för det kan bli kostsamt för hans karriär med tre raka förluster. Särskilt som han har hunnit bli 40 år gammal.

I sina två senaste matcher förlorade Maia mot en duktiga brottare, Tyron Woodley och den gode Herr Covington. Nu tar han sig an ytterligare en mycket stark brottare. Frågan är om det blir tredje gången gillt för Maia. Med tanke på hans fightingstil är det mer eller mindre avgörande att han lyckas ta fighten till marken. Om han lyckas ta ned sin motståndare ger hans fantastiska grappling honom ett rejält övertag, detta oavsett motståndare. I matcherna mot Woodley och Covington lyckades han inte implementera sin grappling och då gick det trögt. Sedan klivet ned till weltervikt har Maia kunnat använda sin storlek och fysik framgångsrikt för att ta ned motståndare och använda sin grappling. De riktigt vassa brottare han ställts emot har emellertid lyckats stoppa hans nedtagningar och då har han stundtals stått svarslös.

Maia är inte en traditionell brottare men han är duktig på att använda sig av sina olika styrkor för att få ned sina motståndare. Han är stark och effektiv i clinch. Han har fina trips och jobbar bra med ’underhooks’. Om han inte lyckas få en nedtagning kan han dra med sig motståndaren till marken genom att dra guard. Hans fina svep gör att han är ett ständigt hot även från botten.

Även om han genom åren har förbättrat sin striking så är den fortfarande på en ganska basic nivå. Han har hyfsad teknik och bra balans. Hans jabb och raka vänster är helt okej. Hans vänsterspark likaså. Han är dock inte något direkt hot i det stående. Detta gör honom än mer beroende av nedtagningar och grappling.

Kamaru Usman är i grunden en mycket duktig brottare. Hans fysik och storlek kompletterar hans brottningsstil mycket effektivt och gör honom till ett hot i oktagonen. Hans förbättrade grapplingkunskaper tillsammans med hans brottning har tagit honom till en ny nivå i hans mma-utveckling. Tidigare i sin karriär var han väldigt ensidig som fighter och alltför nöjd med att använda sin brottning. Men efter att, i sin andra professionella fight, ha åkt på en submissionförlust insåg han vikten av att bredda sitt game. När Usman vann TUF var han fortfarande främst en brottare. Efter ett antal års träning under Henri Hooft har han utvecklat ett stabilt stående game. Han blir dessutom successivt allt bättre på att nyttja sin fysik och styrka i takt med förbättrad strikingteknik.

Idag är Usman en kompetent striker med bra fotarbete och som jobbar effektivt med finter och ’stance switches’ för att störa motståndaren. Han är bra på att kontrollera avstånd och har bra kombinationer. Vanligtvis använder han sin striking för att öppna för nedtagningar. Det är tveksamt om han vill ta ned Maia. Usman har ett övertag i det stående och det är därför mindre riskabelt att hålla fighten där. Han har bra långa tekniker och bra rörelse. Han har dessutom hårda sparkar. Det bör vara tillräckligt för att kontrollera Maia i det stående.

Maia är dock en erfaren och lurig rackare. Ibland gör han halvhjärtade blitzar eller nedtagningsförsök främst för att vagga in motståndaren i en sorts falsk trygghet. Sen, när motståndaren tror att faran är över, drar han ned honom i sin halvguard. Väl på marken är brassen alltid ett rejält hot. Det gäller alltså för Usman att inte gå i några fällor.

En intressant omständighet i denna fight är att bägge fighters har en snarlik strategi. De bygger uteslutande sitt game på att pressa sina motståndare bakåt och söka nedtagningar. Bägge tenderar att använda sin striking främst som ett verktyg för att öppna upp för sin grappling. Bägge har ett mycket tungt toppgame som de använder för att dominera sina motståndare. I denna fight gissar jag att vi inte kommer få se särskilt mycket av deras markgame. Usmans fysik och brottning gör honom mycket svår att ta ned och han gör klokt i att undvika att hamna i utdragna markdueller med Maia. Vi kan alltså sannolikt räkna med att få se en hel del striking.

Frågan är om Usman efter hand vågar växla in sin grappling och sitt mycket tunga toppgame. Maia är en stor welterviktare och bantar hårt för att klara viktgränsen. Det innebär att hans kardio ibland tenderar att svaja. Med fyra veckors förberedelsetid kan konditionen bli lidande. Det är något Usman skulle kunna utnyttja till sin fördel. Det är dock alltid riskabelt att vistas på marken med Maia.

Ja, som ni ser finns det en del intressanta frågeställningar i denna matchning. Utöver de vi tagit upp ovan kan man lägga till de mentala aspekterna. Vi har en mycket hungrig fighter, med mycket fint momentum, på väg uppåt. Han har otroligt stort självförtroende men saknar erfarenhet av stora matcher och av att stå i centrum på det sätt det innebär att gå huvudmatch. Mot honom ställs en mycket erfaren fighter som befinner sig nära slutet av karriären. Han har i intervjuer talat om en förestående pensionering, vilket brukar tyda på att motivationen kanske inte längre är på topp. Han har två raka förluster och såg inte särskilt hungrig ut i sin senaste match.

På lördag natt får vi förhoppningsvis svar på våra frågor. Då får vi veta om Usman kan leverera i enlighet med sitt stora självförtroende – om han hör hemma i toppen av divisionen. Vi får även veta var Demian Maia befinner sig, fysiskt och mentalt. Det ser vi fram emot.

___________________________

Kimuraredaktionen

+4
Dana Sad
Dana Happy
Daniel Cormier kan tänka sig möta Shogun Rua

Daniel Cormiers galna dopingtest-historik: ”All the cheaters out there sucks!”

Den lätta-tungviktsmästaren och numera tungviktsmästaren i UFC, Daniel Cormier, kunde förtälja sin dopingtests-historik genom Twitter.

Den 39-åriga MMA-fightern har tävlat på proffsnivå sedan 2009 och hade innan det en framgångsrik karriär inom brottning där han bland annat deltog under Olympiska Spelen, 2004. Han tog sig hela vägen till en semifinal men fick se sig besegrad mot Khadzhimurat Gatsalov. Cormier slutade på en fjärdeplats. Under hans atletiska karriär kan Cormier uppdaga att han blivit testad hela 67 gånger av USADA under en tolvårsperiod. Nedan kan ni se vad Cormier skrev genom Twitter.

Det är mycket möjligt att hans Tweet även är en känga till hans ärkerival Jon Jones som varit i trubbel med USADA flertalet gånger. Jones testade positivt för steroiden turinabol efter deras match som ägde rum UFC 214. En match som Jones till en början vann genom huvudspark i rond tre, men som senare blev omvänt till ett så kallat ‘no contest’. Tidigare i veckan uppdagades det att Jon Jones inte blivit testad på hela 42 veckor under sin avstängning, senare fick vi besked att Jones den senaste veckan fått besök av USADA för ett första test det här året.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
UFC Fight Night 86

UFC Kina: Francis Ngannou möter Curtis Blaydes i returmatch

Ett tungviktsmöte i UFCs toppskikt är så gott som klart. Francis Ngannou ställs mot Curtis Blaydes som galans huvudmatch under UFCs vistelse i Kina den 25:e november, detta bekräftar MMAJunkie.com

Francis Ngannou gick sin senaste match mot Derrick Lewis under UFC 226. Det var en upp-hypad match som många trodde inte skulle gå mer än en rond. Istället blev det en av de båda herrarnas sämsta prestationer i deras MMA-karriärer. Få slag utdelades under tre ronder och vinnaren blev i slutändan Lewis genom enhälligt domslut. I matchen dessförinnan ställdes Ngannou mot Stipe Miocic, en match om tungviktsbältet. Miocic kunde använda sin press och brottning för att nöta ned den explosiva Ngannou och på så sätt vinna genom enhälligt domslut.

Ngannou har ett MMA-facit på 11–3 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, sju genom knockout samt fyra genom submission. Ngannou har aldrig blivit sänkt eller klappat ur, hans tre förluster har endast blivit genom domslut.

Blaydes har endast förlorat en enda gång i sin MMA-karriär, vilket är mot Francis Ngannou. I deras första möte under ‘UFC Fight Night: Rothwell vs. dos Santos’ blev han besegrad av Ngannou genom teknisk knockout i den andra ronden. Efter förlusten har Blaydes samlat på sig fem segrar i tungviktsdivisionen. Det kunde ha stått sex raka segrar om det inte vore för ett positivt dopingtest efter sin match mot Adam Milstead. Machen omvandlades till ett så kallat ‘no contest’ på grund av att Blaydes testat positivt för cannabis.

Blaydes har ett MMA-facit på 10–1 (1) och besegrade MMA-veteranen Alistair Overeem i sin senaste match. En match han vann genom teknisk knockout i rond tre. Han har besegrat sina motståndare på följande sätt, åtta genom knockout samt två genom domslut.

UFC Kina äger rum den 25:e november i Beijing på Cadillac Arena. Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

Francis Ngannou vs. Curtis Blaydes

Vem vinner returmötet?

Visa resultat

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

PFL 6: Jonathan Westin förlorar mot Abubakar Nurmagomedov – utslagen ur turneringen

Det blir tyvärr ingen fortsättning för svenska Jonatan Westin i PFL miljonturnering.

Inatt gick Westin sin andra match för organisationen, en ödesmatch för att få fortsätta i turneringen. Det blev dock ingen seger för svensken som trots förlust kämpade tappert in i det sista. Matchen gick hela vägen till ett domslut som Abubakar Nurmagomedov vann enhälligt. Ni kan se höjdpunkter från Westins match i videon ovan.

Westin har ett MMA-facit på 10-4 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, fem genom knockout, fyra genom submission samt en vinst genom domslut.

Abubakar Nurmagomedov (15-2) har gått 4 matcher sedan oktober 2016 och förlorade precis som Westin sin senaste fight. Även detta vid PFL 3 där han förlorade mot Pavel Kusch genom submission. I juli 2017 besegrade han dock Matt Secor genom enhälligt domslut och likaså besegrade han John Howard i matchen dessförinnan. Men Nurmagomedov har ännu inte säkrat en plats för fortsatt spel i turneringen och måste vinna sin nästa match för att ta sig vidare i turneringen.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Video
Se trailern för ”UFC 25 Years in Short”

UFC växlar upp för att börja sända ut minidokumentärserien ”UFC 25 Years in Short” som vi på Kimura tidigare berört här och här. Dokumentärserien, i 25 delar, kommer att visa höjdpunkter från organisationens utveckling sedan starten 1993.

Från Royce Gracies häpnadsväckande dominans under MMA:s tid i idrottens undervegetation, till Ronda Rouseys tid på toppen som den första kvinnliga mästaren – ”25 Years in Short” kommer att visa alla de stora ögonblicken och händelserna.

Citat från UFC:s egen presentation av serien på YouTube:

2018 marks twenty-five years of the UFC, and in celebration of our silver anniversary, we’re presenting a groundbreaking, 25-part series of original, documentary short films. UFC 25 YEARS IN SHORT brings together an award-winning team of documentary filmmakers, to tell twenty-five captivating stories, one for each year of the UFC’s extraordinary history. UFC 25 YEARS IN SHORT premieres this September, only on UFC Fight Pass.

UFC är tveklöst den aktör som mest av alla, näst intill ensam, ska creddas för att MMA är så stort som det är idag. I sin tur går mycket av det berömmet till VD Dana White och förra ägarna Frank och Lorenzo Fertitta, som nyligen sålde företaget till WME-IMG, idag Endeavour, för fyra miljarder dollar.

Dokumentärserien kommer endast visas via UFC:s streamingtjänst Fight Pass, och har premiär i september.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
Bellator 204 poster

Bellator 204: invägningar – en rejält grov viktmiss

Natten mellan fredag och lördag, svensk tid, går Bellator 204 av stapeln på Sanford Pentagon i Sioux Falls, South Dakota, USA. Idag, torsdag, var det således dags för galans invägningar. En av deltagarna på kortet hade eventuellt glömt vilken viktklass han tävlade i.

Kortet toppas av en fjäderviktsmatch mellan Darrion Caldwell (9-1 Bellator; 12-1 MMA) och Noad Lahat (3-1 Bellator; 2-2 UFC; 12-3 MMA), inför vilken båda kombattanterna klarade vikten (145,2 respektive 146 lbs). Caldwell är regerande bantamviktsmästare i organisationen men provar nu vingarna (sic) i fjädervikten. Ingen titel står alltså spel i huvudmatchen. ”The Wolf” gör detta i syfte att bli mästare i två viktklasser (se tweet nedan). Dock verkar det inte som att den forne NCAA-mästaren i brottning får någon titelmatch direkt.

Med två undantag klarade även samtliga galans övriga fighters sina viktgränser. De två undantagen var Cris Lencioni som vägde in på 148,4 lbs för sin fjäderviktsmatch och inte minst (…) Willie Whitehead, bokad mot Romero Cotton i mellanvikt. Mellanvikt är som bekant 185 lbs och i matcher utan titel på spel är 186 lbs den övre gränsen. Whitehead vägde in på – 200,2 lbs. 14 lbs, eller knappa 6,5 kg, för mycket. Det är i skrivande stund oklart om Cotton vs. Whitehead blir av.

Nedan de fullständiga invägningsresultaren:

Darrion Caldwell (145.2) vs. Noad Lahat (146)
Logan Storley (170.2) vs. A.J. Matthews (170)
Ricky Bandejas (135.4) vs. James Gallagher (135.4)
Tywan Claxton (145.8) vs. Cris Lencioni (148.4)

Omar Morales (155.8) vs. Troy Nawrocki (155.4)
Demarques Jackson (155.6) vs. Bryce Logan
(155.6) Jason Jackson (171) vs. Jordon Larson (170.2)
Corey Davis (170.2) vs. David Michaud (170.4)
Romero Cotton (185.4) vs. Willie Whitehead (200.2)
Seth Bass (170.8) vs. Tyler Ray (170.4)
Micah Peatrowsky (154.2) vs. Keith Phathaem (155.8)
Lloyd McKinney (125.4) vs. Robiel Tesfaldet (126)
Wyatt Meyer (182) vs. Jeff Nielsen (183.6)

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy

Video
FCR 3: Intervju med framtidslöftet Serdar Altas

På lördag äger Fight Club Rush 3 rum och i huvudmatchen ställs Tobias Harila i ett returmöte mot norrmannen Kenneth Evensen. Harila besegrade norrmannen i deras första möte genom teknisk knockout i rond ett under Superior Challenge 17, men Evensen var inte nöjd med beslutet att stoppa matchen. Harila med team har nu erbjudit Evensen en returmatch i Västerås och matchen är nu spikad som galans huvudmatch.

En annan ung MMA-talang som gjorde sin professionella MMA-debut under Superior Challenge 17 är flugviktaren Serdar Altas. Trots en extremt hal matta lyckades Altas att knocka sin motståndare, Luan Jashari Frantzen, i den andra ronden. I Altas andra professionella MMA-match ställs han mot Jake Bond. Ett intressant tillägg är även att Altas har en gedigen bakgrund i amatör-MMA där han vunnit allt som går att vinna, SM, EM samt VM-guld.

Engelsmannen Bond har likt Altas ett ungt MMA-facit. Han har hunnit gå två matcher som proffs där han vunnit en match genom läkarstopp (cut) samt förlorat en genom rear-naked choke.

Vi på Kimura.se fick oss en exklusiv intervju med Altas innan hans match nu på lördag, och han är väl förberedd för engelsmannen. Ni kan lyssna på vad Altas hade att säga om sin proffsdebut och sin nästkommande match i intervjun ovan.

Vill ni se detta fantastiska event på plats kan ni köpa biljetter genom att klicka här. Har ni ingen möjlighet att ta er till Västerås på lördag så erbjuder Fight Club Rush en möjlighet att se galan genom PPV, för 99 kronor får ni tillgång till streamen genom att klicka här.

Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Video
PFL 6: Jonatan Westin klarar vikten – se matchen här

Svenske Allstars-fightern Jonatan Westin går sin andra PFL-match i vad som kallas miljonturneringen. Westin vägde in för ca. tolv timmar sedan och landade på 170.25 vilket motsvarar ca. 77.2 kilo. Ca. 12:05 in i klippet väger Westin in, det kan ni ta del av i klippet ovan.

Westin ställs mot Abubakar Nurmagomedov den 16:e augusti och matchen visas genom PFLs Facebook som ni kan ta del av gratis, se ödesmatch här.

Jonatan Westin (10-3) har gått 3 matcher sedan juni 2016 där han var frånvarande i 1,5 år fram till sin senaste match i  juli detta år mot Bojan Velickovic vid PFL 3. Westin förlorade tyvärr matchen genom teknisk knockout i 2:a ronden.

Efter en jämn första rond lyckades Bojan ta ned svensken och avancera till en mount-position. Väl i mount började Velickovic att landa slag, Westin kunde inte ta sig ur positionen och domaren var tvungen att bryta matchen.

Nedan kan ni ta del av invägningsreslutatet.

HUVUDKORT
Ray Cooper III (169.5) vs. Pavel Kusch (169.75)
Magomed Magomedkerimov (170.25) vs. Bojan Velickovic (170.25)
Kayla Harrison (155.75) vs. Jozette Cotton (155.25)
Abubakar Nurmagomedov (170.5) vs. Jonatan Westin (170.25)
Joao Zeferino (170.5) vs. Yuri Villefort (171)
UNDERKORT
Rick Story (171) vs. Carlton Minus (170)
Jake Shields (170.75) vs. Herman Terrado (170.75)
John Howard (185.75) vs. Bruno Santos (185.5)
Abusupiyan Magomedov (185.5) vs. Anderson Goncalves (185.5)
Shamil Gamzatov (185.75) vs. Rex Harris (185.25)
Louis Taylor (185.5) vs. Andre Lobato (185.5)
Gasan Umalatov (186) vs. Eddie Gordon (185.5)

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy
al iaquinta oktagon tony ferguson oktagon

Al Iaquinta utmanar Tony Ferguson: ”Cant stand that guy”

Den forne titelutmanaren i UFCs lättviktsklass, Al Iaquinta, vill möta Tony Ferguson i november.

Iaquinta vill möta Ferguson i november, detta bekräftar Iaquinta genom MMA-reporter Ariel Helwani. Ferguson som under veckan fått klartecken av läkare att han kan återgå till träning, har nu fått en motståndare på sina händer. Iaquinta själv säger att han aldrig känt sig i bättre form än nu och vill gå matchas mot den karismatiske Tony ”El Cucuy” Ferguson.

Iaquinta gick sin senaste match mot UFCs nykrönta lättviktsmästare, Khabib Nurmagomedov. Efter mycket all kalabalik som skedde innan UFC 223 fick till slut Iaquinta chansen att gå match mot Nurmagomedov. Dagistaniern Nurmagomedov var schemalagd att gå match mot Ferguson, men en oväntad skada satte stopp för matchen. Istället fick Iaquinta chansen. Han förlorade dock matchen men gick alla fem ronder och förlorade genom domslut.

Iaquinta har ett MMA-facit på 13–4–1 och hade vunnit fem raka matcher innan han ställdes mot Nurmagomedov. Han har besegrat sina motståndare på följande sätt, sju genom knockout, en vinst genom submission samt fem genom domslut.

Den otursföljde Ferguson var som tidigare nämnt schemalagd att ställas mot Nurmagomedov under UFC 223, en match om UFCs lättviktsbälte. En skada satte stopp för de planerna då han skall ha ramlat över ett par kablar i UFC-studion. Nu har dock Ferguson repat sig och är tillbaka i träningslokalen. Han har imponerande tio raka segrar i lättviktsdivisionen och har ett MMA-facit på 23–3. Han har besegrat sina motståndare på följande sätt, nio genom knockout, nio genom submission samt fem genom domslut.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Video
James Vick om Justin Gaethje: ”He is a B-level fighter”

En lättviktsmatch mellan #10 James Vick och #7 Justin Gaethje kommer att äga rum den 25:e augusti under ‘UFC Fight Night 135’ i Lincoln, Nebraska.

Inför matchen lovar Vick att han kommer avsluta den ‘sämre’ fightern i Justin Gaethje. Vick har ett MMA-facit på 13-1 och har vunnit sina fyra senaste matcher, tre genom avslut och en vinst genom domslut. Hans enda förlust i karriären är mot Beneil Dariush under UFC 199 och är en match han förlorade genom knockout i rond ett. Annars har Vick besegrat sina motståndare på följande sätt, tre genom knockout, fem genom submission samt fem genom domslut.

Gaethje har förlorat sina två senaste matcher. I sin senaste match ställdes han mot Dustin Poirier, en match han förlorade genom teknisk knockout i rond fyra under ‘UFC on Fox: Poirier vs. Gaethje’. Matchen innan ställdes han mot den forne lättviktsmästaren i UFC, Eddie Alvarez. Han förlorade genom knockout i den tredje ronden under UFC 218. Innan hans två förluster hade Gaethje ett imponerande vinstfacit på 18-0, där han besegrat 15 av sina motståndare genom knockout(!).

UFC Fight Night i Lincoln, Nebraska, äger rum den 25:e augusti på Pinnacle Bank Arena. Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

HUVUDKORT
Justin Gaethje vs. James Vick
Michael Johnson vs. Andre Fili
Cortney Casey vs. Angela Hill
Jake Ellenberger vs. Bryan Barberena
Andrew Sanchez vs. Markus Perez
Eryk Anders vs. Tim Williams
UNDERKORT
James Krause vs. Warlley Alves
Iuri Alcântara vs. Cory Sandhagen
John Moraga vs. Deiveson Figueiredo
Mickey Gall vs. George Sullivan
Joanne Calderwood vs. Kalindra Faria
Drew Dober vs. Jon Tuck
Rani Yahya vs. Luke Sanders

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Video
Oscar De La Hoya: ”MMA-fighters får inte lön för mödan – det är vidrigt”

Den forne världsmästaren i boxning, Oscar De La Hoya, anser att MMA-fighters inte får den lön de förtjänar. Det är heller ingen överraskning att De La Hoya uttalar sig som han gör, han och UFCs VD, Dana White, kommer inte direkt överens.

MMA-fighters sätter sin hälsa på spel när de kliver in i buren och bör få avsevärt mycket bättre betalt, detta berättar De La Hoya till ‘Fight Hub TV’. De La Hoya har för inte så längesedan grundat Golden Boy MMA och under hans första evenemang kommer ett tredje möte mellan två forna UFC-mästare att ställas mot varandra.

Chuck ”The Iceman” Liddell och Tito Ortiz kommer för en tredje gång att ställas mot varandra inne i buren. Liddell har vunnit de två tidigare matcherna genom teknisk knockout samt ren knockout. Deras första möte ägde rum under UFC 47, 2004. Den matchen avslutade Liddell i rond två. Deras andra möte ägde rum under UFC 66, 2006. Den matchen vann Liddell i rond tre. Deras tredje möte kommer äga rum den 25:e november i Kalifornien.

48-åriga Liddell gick sin senaste match mot Rich Franklin under UFC 115, 2010. En match han förlorade genom knockout i rond ett. I hans två matcher innan Franklin förlorade ”The Iceman” även de genom brutala knockouts (Rashad Evans och Shogun Rua). Han har ett MMA-facit på 21–8 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, 13 genom knockout, 1 genom submission samt 7 genom domslut. Det skall tilläggas att Liddell har blivit knockad sex gånger i sin karriär varav tre knockout-förluster i hans senaste tre matcher.

43-åriga Ortiz har trots sin ålder varit mer aktiv än Liddell och gick sin senaste match mot Chael Sonnen under Bellator 170, 2017. Han vann matchen genom rear-naked choke i rond ett. Ortiz har flertalet gånger pensionerat sig från MMA men alltid hittat en väg tillbaka. Han började sin MMA-karriär redan 1997 och gick sin första match under UFC 13. Han har ett MMA-facit på 19–12–1 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, åtta genom knockout, fem genom submission samt sex vinster genom domslut.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy