Nyheter

UFC-galan flyttas till ett annat land med kort notis

Av

Alexander Clausson

17/11/2023
UFC arenaförbud

Endast ett fåtal event återstår innan årsskiftet. UFC-galan den andra helgen i december har bytt plats och land med kort notis.

UFC-galan byter plats från Kina till USA

Den kommande UFC-galan 9 december, som ursprungligen var planerad för Shanghai, Kina, förväntas nu flyttas tillbaka till Las Vegas. Eventet kommer istället äga rum på organisationens egen APEX-anläggningen.

Flera personer med kunskap om organisationens planer bekräftade nyheten för MMA Fighting. MMA-managern Shu Hirata meddelade var först med att rapportera om nyheten.

UFC och organisationens president, Dana White, har inte gjort något officiellt meddelande om bytet eller varför galen inte längre kommer att äga rum i Kina.

Matchkortet förväntas förbli detsamma, med Kinas Song Yadong som möter USA:s Chris Gutierrez i huvudmatchen.

Under de senaste åren har UFC fortsatt att expandera längre och längre in på den asiatiska marknaden med särskilt fokus på Kina. UFC öppnade ett Performance Institute i Kina samtidigt som man anordnar programserien ”Road to the UFC”, som fokuserar på lovande talanger som tävlar för att förtjäna en plats i organisationens stall. Sveriges Josefine Lindgren Knutsson gick match på en sådant event.

UFC har inte besökt Kina sedan 2019

Evenemanget som ursprungligen var planerat i Shanghai förväntades vara UFC:s första gala i Kina sedan 2019. Då erövrade Zhang Weili stråviktsbältet med en imponerande knockout mot Jessica Andrade.

Den globala pandemin stoppade mycket av UFC:s resor till internationella platser, men detta förväntades vara organisationens återkomst till Kina.

Nu verkar det alltså som om dessa planer kommer att få vänta till ett senare datum, eftersom UFC Fight Night-kortet den 9 december förväntas äga rum i Las Vegas.

Skribentens kontakt

alexander.clausson@kimura.se

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök