Nyheter

UFC Sverige Alexander ”The Mauler” Gustafsson vs Smith – Allt om galan

Av

Jaser Davari

02/03/2019
officiellt

Under lördagen bekräftade Viasat/Nent Group via ett pressmeddelande att UFC besöker Stockholm, Sverige den 1:a juni. Kimura var först ute med uppgifterna förra veckan då våra källor inom organisationen bekräftade uppgifterna. Galan kommer att äga rum i Globen, såsom fyra av de fem tidigare galorna.

Så här säger Per Nunstedt, sportchef NENT.

Det här är sjätte gången som UFC kommer på besök till Sverige. Och det är ett kvitto på att landets skickliga utövare och stora mängd fans verkligen satt Sverige på fightingens världskarta.

UFC bekräftade kort efter Viasat uppgifterna via deras Twitterkonto.

UFC:s chef för den internationella marknaden, David Shaw, hade detta att säga om organisationens återkomst till svensk mark.

 We’re delighted to be returning to Sweden. Our Scandinavian fans are fantastic and have always shown up in their thousands to support their own local hero’s. There is such strength and depth in our pool of Swedish talent and we’re sure they’ll put on a show not to be missed in June.

The Mauler går huvudmatchen

Den 13:e mars blev det klart att svenske UFC-stjärnan Alexander The Mauler Gustafsson att ta sig an den hårt slående amerikanen Anthony Smith. Matchen kommer att vara galans huvudmatch. Den svenske storstjärnan har gått huvudmatchen på tre av de svenska galorna, där han vunnit två av matcherna.

I den första galan besegrade The Mauler den forne toppfightern Thiago Santos framför en fullsatt hemmapublik i Globen. Den andra matchen på svensk mark gick dock sämre för vår svenske titelutmanare, som förlorade via TKO mot Anthony ”Rumble Johnson i den första ronden. Den galan ägde rum på Tele2 Arena och hade en publik på ca: 23 000.

Den senaste matchen Gustafsson gick match i Globen var i maj 2017 där han besegrade brassen Glover Teixeira via knockout i den femte ronden.

Biljettsläpp i början april

Biljetterna till galan kommer att släppas för allmänheten den 5:e april, men som medlem i UFC Fight Club kan man köpa biljetter redan den 3:e. Den 4:e april kommer UFC att dela med sig av en kod där alla som får koden kan köpa biljetter dagen innan biljettsläppet för allmänheten.

Kimura kunde exklusivt gå ut med biljettpriserna för galan i slutet av mars, där den billigaste biljetten kostade 660 kr och den dyraste låg på 4080kr. UFC bekräftade Kimuras uppgifter veckan efter.

Poster för galan

Den första april släppte organisationen den officiella postern för galan, där man ser huvudmatchens båda fighters på postern.

5 galor i Sverige

Detta är den sjätte gången UFC besöker den svenska huvudstaden, och som fyra av de tidigare tillfällena kommer galan vara i Globen. Den enda gången man inte haft galan i Globen var i januari 2014, då man hade galan på Tele2 Arena.

Alla de tidigare galorna på svensk mark har varit succéer när det kommer till publik, där arenorna mer eller mindre har varit fullsatta. Fyra av galorna har toppats av en svensk, där Gustafsson gått tre av huvudmatcherna och Ilir Latifi har gått en av huvudmatcherna.

7 svenskar i UFC

För tillfället har vi åtta svenskar som fightas i UFC, där vi fick det senaste tillskottet i form av Bea Maleckisent som i onsdags. Bea ryktas göra sin debut i Globen där hon förväntas att möta brasilianskan Duda Santana. Även Ilir Latifi ryktas vara klar för en match i Globen. Lyftkranen från Rosengård ska enligt rapporter ta sig an schweizaren Volkan Oezdemir.

Majoriteten av de svenska UFC-stjärnorna har inte gått en match i organisationen på svensk mark, så med största sannolikhet kommer vi få se många svenska fighters på matchkortet.

  • Lätt-tungvikt: Alexander Gustafsson
  • Lätt-tungvikt: Ilir Latifi
  • Mellanvikt: Jack Hermansson
  • Lättvikt: David Teymur
  • Fjädervikt: Daniel Teymur
  • Fjädervikt: Bea Malecki
  • Bantamvikt: Lina Länsberg

Färdiga matchkortet

Tre svenska matcher är officiellt bekräftade för galan utöver huvudmatchen mellan svenske lätt-tungviktaren Alexander Gustafsson och Anthony Smith. Det är två bantamviktsmatcher, en mellan Lina Länsberg och Tonya Evinger och en mellan UFC-debutanterna Bea Malecki och Duda Santana. Ilir Latifi är också klar för galan, han tar sig an den forne titelutmanaren Volkan Oezdemir.

Totalt är 13 matcher klara för galan, ett fjäderviktmöte mellan den finske fightern Makwan Amirkhani och brittiske Chris Fishgold , ett möte i lätt tungvikt mellan Jimi Manuwa och Aleksandar Rakic och dels två lättviktsmatcher mellan Nick Hein och Frank Camacho, och Stevie Ray och Leo Santos. Ytterligare fem matcher blev klara i mitten majmånad för galan, ett fjäderviktsmöte mellan svenske Daniel Teymur och koreanen Sun Bin Jo, två lättviktsmatcher Damir Hadzovic vs. Christos Giagos samt Joel Alvarez vs. Danilo Belluardo, ett möte i lätt tungvikt mellan Darko Stosic och Devin Clark och slutligen ett welterviktsmöte mellan Bartosz Fabinski och Sergey Khandozhko.

Nedan kan ni ta del av det färdiga matchkortet för galan:

HUVUDKORT (Startar kl. 19:00 och sänds på Viaplay Fighting)

UNDERKORT (Startar kl. 16:00 och sänds på Viaplay Fighting)

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök