UFC Sweden 2: Papy Abedi mot Besam Yousef: ”Måste vinna på knockout”

Kimura spekulerade redan förra veckan om en UFC-match mellan Papy Abedi (8-2) och Besam Yousef (6-1), och nu har spekulationen blivit en verklighet. Expressen var först ute med nyheten om ett helsvenskt möte på den kommande UFC-galan i Stockholm den 6 april. Kimura.se har sedermera bekräftat nyheten med både källor i UFC och Abedi själv.

Kimura.se ringde upp Papy Abedi för kommentarer om den historiska matchen.

Hur ser du på att möta en landsman i Besam Yousef?
– Vi kör i samma division, samma organisation och båda är från Sverige. Detta är jobbet vi har valt, det är som att flytta hem till föräldrarna igen, och då får man äta det som serveras på bordet. Det är bara att bjuda publiken på en grym match.

Vem vinner och hur?
– Jag kommer absolut vinna. Detta är min tredje match, och eftersom jag förlorat mina två andra måste jag vinna på knock. Det måste vara spektakulärt, för att UFC ska ge mig en fjärde match. Det ska inte gå tiden ut, jag gillar inte såna matcher. Det är knock eller bli knockad.

Kimura.se snackade även med Besam Yousef i tisdags som då inte hade någon aning om matchningen. På frågan om att eventuellt möta Abedi i Globen svarade han följande:
– Det är inget jag strävar efter, att möta sina landsmän när man tillhör UFC. Slänger de ihop den matchen… Men det är inget jag strävar efter som sagt. Jag vill att han ska komma så långt han kan komma och samma för mig. Det finns inget behov av det. Det känns roligare att möta någon annan.

Vill du läsa en längre exklusiv intervju med Papy så kan du kika här.

Unibet erbjuder Jose Aldo (1,35) mot Frankie Edgar (3,00)

För att delta i våra facebook tävlingar rörande UFC Sweden, gilla oss på facebook här

Det här inlägget postades i Nyheter, UFC Stockholm 2013 och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.
 • David

  Har en känsla av att det är en vinna eller försvinna match tyvärr :/

  • calle

   Garanterat en vinna eller tyvär , försvinna match. Känns som pappy har blivit ”lätt” matchad under sina tidigare matcher eftersom han inte har levererat. Man behöver alltid inte vinna man kam imponera o göra bra ifrån sig o få publikens hjärta men det har inte pappy häller gjort. Känns som hans tidigare Record 8-0 eller vad det var , var helt lätta matchningar. Besam däremot gav som tidigare kommentar bra första rond, tyvär blir denna kväll enligt mig en kväll som pappy kommer komma ihåg hela livet och en kväll som kommer vara ångest fylld när kontraktet rivs, besams boxning vinner helt enkelt.

   • Spöket

    Han fick möta Thiago Alves i sin debut. Han har def inte haft det lätt

    • MMALMÖ

     8-0 ser ju bra ut, innan ufc mötte han en handfull rutinerade men knappast någon på högre nivå. Alves är en riktigt tuff första match, speciellt om man som Papy är relativt ”otestad” på den nivån. Tvärnit helt enkelt. Jag tror han skulle ha långt bättre förutsättningar om man bytte några av alla de timmar i veckan han lägger på sina muskler och fokusera på skillsen, finns t.ex. så mycket mer att utveckla stående. Tänk bara på hur enormt mkt energi och tid det måste gå till den där fysiken.

 • Marcus

  Tror på Besam! hans boxning är för bra för Papy! Och Papy såg fruktansvärt dålig ut i matchen mot Head. Riktigt dålig! Besam tycker jag ändå gjorde en riktigt bra första rond i sin UFC-debut!

 • Popeye

  Den matchen är för bra för att vara sann!! S-holm vs. Gbg. Jag tror bestämt att UFC förstår sig på marknadsföring.
  Det kommer att bli en väldigt jämn match men jag tror att Besam vinner.

 • davidSTHLM

  Fler svenskar vs svenskar.. Me like :)

 • Brocowich

  Shit vad ball!
  Som tidigare talare, man behöver inte vinna för att få stanna kvar imUfc. Har man hjärta och ger allt så är Dana nöjd.

  För ett år sedan hade jag trott att Papy vinner, men nu tror jag nästan Besam tar detta.

  Roligt att Expressen men noll intresse släpper denna nyhet. Bra jobbat alla mmasidor, bra jobbat.

  • kroffe

   Kan vara så att UFC medvetet släpper nyheten till ”allmänmedia” med stor täckning.

 • Brocowich

  En kommer torska kontraktet, detta gör plats för nya svenska fighters. Typ Assan. :)

 • Jonas

  Besam känns som den riktige vinnaren.

 • Janne

  Det här är ett bra sätt för UFC att bli av med någon svensk. Ingen av dem har ännu visat att de håller måttet. Besam har mer skicklighet och ska vinna om konditionen är bra. Båda bör gå ner i vikt för att inte gasa. Besam har alltid varit lite lönnfet och pappy har varit för musklig.

 • Pingback: Papy Abedi vs. Besam Yousef booked for UFC on FUEL TV 9 on April 6 in Sweden - Unofficial Network()

 • Lomax

  Stor Pajas match!!!

  Yttligare en match med lägre skitet i från MMA Swden nu när UFC är här igen!!!

  Fan, fram med dom bästa vi har så det blir snack där ute om Svenska fighters!!!

 • Dykarn

  Ville man se svenskar vs svenskar så kunde man ju istället gå på Superior eller nån annan svensk gala.
  När UFC kommer så vill man ju se världsstjärnor.

 • Arvid Mattson

  Helsvenskt möte? Ni skojjar väl? Matchen mellan Tor och Mats var ett helsvenskt möte, här pratar vi om Syrien vs Kongo.

  • Cracker

   Helt rätt! Matchen mellan Tor och Mats är ju mycket mycket tyngre än den här! Två med kassa records och påhittade mostånd.

 • Bonebracker

  Tror bestämt på Besam och tror det blir grymt. Men det är som flera säger. Varför inte låta dem gå en varsin match och bli utkastad, tror ingen av dem håller måttet ändå, Så kan man se en sån här match på Superioer eller Zone. Varför UFC? Hit med feta fighters!

 • Jonatan Svanberg

  Jag tror Papy kommer att utnyttja sin judoerfarenhet och plocka ner Besam helt enkelt, GnP. Han måste dock tänka på sin gameplan och inte göra en Leonard Garcia match. Besams boxning är inte tillräckligt bra för att stoppa Papy.

 • Peter

  Papy är stark och äger ett enormt fighterhjärta. Han ser stark ut på klubben och han kommer säkert att förlitansig på sina Joduerfarenheter. Sen att han blitt tränad av Thomas Rasmussen…what can i say, easy win Papy :)

Fler Nyheter: