UFC on FOX 14: Alexander Gustafsson möter Anthony ”Rumble” Johnson på Tele2 Arena

Jaser Davari

Efter några veckors spekulationer blev det idag officiellt att den svenske UFC-fightern Alexander Gustafsson (16-2 MMA, 8-2 UFC) kommer att möta Anthony ”Rumble” Johnson den 24:e januari på ”UFC on FOX”-gala. Dana White skrev nyheten på sitt Twitter-konto under onsdagen. Mötet kommer att vara galans huvudmatch som äger rum på Tele2 Arena i Stockholm, Sverige.

Matchen mellan Rumble och Alex var i stort sett klar tidigare i höst, när båda fighters hade tackat ja till ett möte, men efter att Johnson blev misstänkt för kvinnomisshandel hamnade matchen i skymundan. UFC stängde av Johnson på obestämd tid efter att på grund av dessa misstanker.

Enligt en artikel i Bloodyelbow ska Rumble ha slagit sin ex-flickvän ansiktet och slagit ut två av hennes tänder under ett bråk i 2012. Den dåvarande flickvännen ska dock aldrig ha polisanmält misshandeln.

Avstängningen av Johnson upphävdes dock tidigare denna månad, när man la ned civilåtalet mot Johnson.

Den 27-årige Arbogasonen gick sin senaste match i mars i år där han besegrade britten Jimi Manuwa via TKO i den andra ronden. Efter vinsten fick Gustafsson sin efterlängtade returmatch mot den regerande mästaren Jon Jones, och var bokad att möta Jones i september i år men en meniskskada satte stopp för den matchen. Jones och Gustafsson möttes i september förra året på UFC 165 i Toronto, där Jones lyckades vinna via domslut efter en väldigt jämn match.

Senast UFC besökte Sverige var den 4:e oktober, där hela 6 svenskar gick match. The Mauler gick huvudmatchen på den första UFC-galan i Sverige, som ägde rum i april 2012.

0
Dana Sad
Dana Happy
neil magny ufc liverpool
UFC Vegas 57: Resultat och höjdpunkter från nattens gala
kimura
Hett
Arman Tsarukyan Mateusz Gamrot 2
UFC Vegas 57: Mateusz Gamrot och Arman Tsarukyan bjöd på en underhållande fight
kimura
Hett
Alexander-Gustafsson-UFC
Tränaren berättar varför Alexander Gustafsson återvänder till lätt-tungvikt
kimura
Hett
Weili Zhang Mackenzie Dern
Mackenzie Dern vill fightas mot Weili Zhang om interimtiteln
kimura
Hett
Jared Cannonier Israel Adesanya
38-årige Jared Cannonier inte orolig för åldern inför Israel Adesanya-mötet
kimura
Hett