18 juli, 2024
Days
Hours
Minutes
Seconds
Nyheter

UFC Vegas 17 resultat: Thompson, Aldo och Kianzad segrar

Av

Anton

20/12/2020

Nu har årets sista UFC-gala ägt rum när UFC Vegas 17 gick av stapeln i Nevada under natten till söndagen. Huvudmatchen stod i weltervikt mellan Stephen Thompson och Geoff Neal, en kamp som ”Wonderboy” vann. Även en svensk fanns på plats i bantamviktaren Pannie Kianzad, som vann sin match mot amerikanskan Sijara Eubanks.

Årets sista föreställning

Nu när ljuset släcks över APEX Arena i Las Vegas kan det konstateras att UFC avslutar 2020 på ett fantastiskt vis. Med en oktogon som kommer stå tom fram tills mitten av januari nästa år, får man fram tills dess nöja sig åt att minnas tillbaka på ett år av organisationens fighter, som erbjöd allt man kan önska sig och lite till i form av underhållning och resultat.

Den sista galan för året var en god föreställning, när UFC Vegas 17 tog scen i Nevada under natten till söndagen. I huvudmatchen stred två welterviktare i Stephen ”Wonderboy” Thompson (16-4-1) och Geoff ”Handz of Steel” Neal (13-3) hela vägen fram till ett enhälligt beslut som gav den förstnämnde en välförtjänt seger. Co-main matchen var ett möte i bantamvikt mellan den forne fjäderviktsmästaren Jose ”Junior” Aldo (29-7) och Marlon ”Chito” Vera (16-7-1), en kamp som Aldo vann för att ta sig sin första seger i 61.2-kg viktklassen.


Thompson vs. Neal

Stephen Thompson lämnade ingen besviken med sin prestation i mötet med Geoff Neal i galans huvudmatch. ”Wonderboy”, UFCs Mr. Nice Guy, Ageing Karate Kid bjöd in till en klinisk uppvisning i högklassig striking matchen igenom, vilket bar vägen för en beslutsseger med siffrorna 50-45×3. Neal, som större delar av matchen stred från ett underläge, vek sig dock inte inför sin rörliga motståndares precision och snabbhet, utan vandrade genom alla fem ronder ner längs våldets stig, ständigt jagande Thompson.

Med vinsten har den 38-årige ”Wonderboy” nu vunnit två matcher på raken, och säger sig sikta på titeln nästa år. Neal led i och med förlusten sitt första nederlag som UFC-fighter, och fick se en vinstsvit på sju matcher bruten i Las Vegas.

Aldo vs. Vera


Jose Aldo kan nu räkna sig till den relativt så stora skara av fighters som tagit minst en seger i UFCs bantamviktsdivision, efter att han i co-main matchen under UFC Vegas 17 besegrat Marlon Vera via enhälligt beslut. Först efter tre matcher i viktklassen fick den forne fjäderviktsmästaren se sin hand höjd i oktogonen, och kan därmed avsluta året med en känsla av framgång.

Matchen i sig var en av ett lugnt tempo i det stående, och tålmodiga kamper på canvasen. Aldo kunde slutligen säkra segern efter att ha tagit ner sin motståndare vid ett antal tillfällen genom de tre ronderna, och även om han inte åstadkom särskilt mycket i dessa sekvenser, räckte det för en beslutsseger. Vera led i och med förlusten sin andra för året, och han avslutar 2020 med enbart en vinst på tre matcher.

Kianzad vs. Eubanks

På det preliminära kortet kunde man hitta den enda svensk som deltog under årets sista UFC-gala i Pannie ”Banzai” Kianzad (14-5), som i en bantamviktskamp tog sig an amerikanskan Sijara ”SarJ” Eubanks (6-6). Trots att Pannie föll offer för ett antal nedtagningar genom matchen, kunde hon säkra en enhällig beslutsseger efter att ha visat upp en god form i det stående och ett disciplinerat och effektivt försvar i grapplingen. Med segern kliver svenskan in i nästa års fightsäsong med ett matchfacit på 2-0 från 2020, medans hennes motståndare Eubanks gick jämt ut det här året med 2-2 i matcher.


Nedanför följer den kompletta listan av matcher som ägde rum under UFC Vegas 17 samt deras utgångar.

Huvudkort

 • Weltervikt: Stephen Thompson besegrar Geoff Neal: Beslut (enhälligt) (50-45, 50-45, 50-45)
 • Bantamvikt: Jose Aldo besegrar Marlon Vera: Beslut (enhälligt) (29-28, 29-28, 29-28)
 • Weltervikt: Michel Pereira besegrar Kalinn Williams: Beslut (enhälligt) 29-28, 29-28, 29-28
 • Bantamvikt: Rob Font besegrar Marlon Moraes: TKO (Armbåge och slag), Rond 1, 3:47
 • Tungvikt: Marcin Tybura besegrar Greg Hardy: TKO (slag), Rond 2, 4:31

Preliminärkort


 • Weltervikt: Anthony Pettis besegrar Alex Morono: Beslut (enhälligt) (29-28, 29-28, 29-28)
 • Bantamvikt (Damer): Pannie Kianzad besegrar Sijara Eubanks: Beslut (enhälligt) (29-28, 29-28, 29-28)
 • Catchweight (194lb): Deron Winn besegrar Antonio Arroyo: Beslut (enhälligt) (29-28, 29-28, 29-28)
 • Flugvikt (Damer): Taila Santos besegrar Gillian Robertson: Beslut (enhälligt) (30-26, 30-26, 29-28)
 • Mellanvikt: Tafon Nchukwi besegrar Jamie Pickett: Beslut (enhälligt) (30-25, 30-26, 30-26)
 • Flugvikt: Jimmy Flick besegrar Cody Durden: Submission (Flygande triangel-stryp), Rond 1, 3:18
 • Catchweight (159lb): Christos Giagos besegrar Carlton Minus: Beslut (enhälligt) (30-26, 29-27, 29-28)

 

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Jake Paul Paddy Pimblett
UFC-stjärnan vill möta Jake Paul
🥊 ”Vi gör det här för att få betalt”
Nina Back har fått motstånd att möta inför Battle of Botnia 11 i Skellefteå
🥊
Jake Paul Oleksandr Usyks
Oleksandr Usyk kan tänka sig möta Jake Paul i MMA – på ett villkor!
🥊 Usyk till MMA?
Merab Dvalishvili har nytt påstående angående fajten mot Sean O’Malley
🥊
Kimura Discord
Kimura skapar Ny community – Discord kanal
🥊 Ny community för alla
Johanna Persson tränar David Lehnberg
Johanna Persson klar för ny match i Stockholm efter världsmästartiteln – Möter historisk svensk fighter
🥊 Två fighters som skrivit historia

Här kan du söka!

Search