Nyheter Resultat

UFC Vegas 28: Jairzinho Rozenstruik besegrar Augusto Sakai via TKO

Jairzinho Rozenstruik

I huvudmatchen under helgens UFC-gala i Las Vegas besegrade Jairzinho Rozenstruik sin motståndare Augusto Sakai i en tungviktskamp. Rozenstruik fann segern via TKO i den första ronden för att ta sin andra seger på tre matcher.

Jairzinho Rozenstruik bemästrar Augusto Sakai

Efter att ha inlett det här året på sämsta möjliga vis, har Jairzinho ”Bigi Boy” Rozenstruik (12-2) återfunnit vinstformen i sommarvärmen. I huvudmatchen under lördagsnattens UFC-gala i Las Vegas tog sig ”Bigi Boy” sin sjätte seger i organisationen när han besegrade Brasiliens Augusto Sakai (15-3-1) via TKO 4 minuter och 59 sekunder in i den första ronden. Rozenstruik kom in i matchen som rankad nummer 6 i tungviktsdivisionen, en position som han nu behåller efter helgens triumf.

Matchen

Rond 1

Herb Dean håller koll om de två tungviktarna i huvudmatchen. Jairzinho Rozenstruik och Augusto Sakai kommer ut och möts i mitten av oktogonen, där striden inleds med ett utbyte av sparkar. Därefter saktar tempot ner märkvärt. Nästa slag som faller i buren kommer först en minut senare, vilket är en benspark från Sakai. Atmosfären fortsätter dock vara avvaktande de två emellan. Snart börjar tempot sakta men säkert öka inne i oktogonen, och ett par slagutväxlingar äger rum. Varken Rozenstruik eller Sakai finner något övertag så här långt in i matchen. För det mesta cirkulerar brasilianaren runt över canvasen, medans ”Bigi Boy” sakta lunkar efter.

Inga kombinationer viner iväg från endera fighter. De enda offensiverna förlitar sig på enstaka slag, som dock tycks besitta en fruktansvärd kraft. Upp mot buren släpper Rozenstruik lös ett par slag, av vilka få dock träffar sitt mål. Den första ronden avslutas en hänsynslös smäll från Rozenstruik som sänker Sakai. Tillsynes uppstår scenariot från ingenstans, när ”Bigi Boy”s explosivitet presenterar sig. Ett par slag följer när Sakai väl befinner sig på marken, och med enbart en sekund kvar av den första ronden stoppar domare Dean matchen.