Nyheter

UFC Vegas 70: Tatiana Suarez gick sin första match sedan 2019

Av

Alexander Clausson

26/02/2023
Tatiana Suarez efter seger

Den obesegrade Tatiana Suarez har återvänt till buren första gången sedan 2019. I samband med UFC Vegas 70 stod Montana De La Rosa för motståndet.

Tatiana Suarez dominerade i återkomsten

Efter sin vinst i samband med The Ultimate Fighter 23 tog Suarez hem ytterligare fyra vinster i organisationen. Den senaste matchen ägde rum i samband med UFC 238, som gick av stapeln i juni, 2019. Då stod Nina Ansaroff Nunes för motståndet och Suarez tog hem vinsten via enhälligt domslut.

Sedan dess har Suarez varit skadedrabbad, men kunde återvända till buren i natt.

Rond 1

Suarez såg samlad ut och stängde distansen för en nedtagning tidigt. De La Rosa stod emot bra initialt och Suarez tryckte upp sin motståndare mot buren. Till slut lyckades Suarez tvinga ner De La Rosa till kanvasen. Den sistnämnda intog guard och Suarez försökte förbättra sin position. Den sistnämnda sökte ryggen och De La Rosa kunde ta sig upp. Fortsatt med Suarez kring sin midja.

Rond 2

De La Rosa använde sparkar för att hålla avståndet till Suarez. Den sistnämnda stängde dock distansen och initierade clinch. De La Rosa använde slag för att ta sig loss, men Suarez säkrade en nedtagning och intog sidokontroll. De La Rosa kunde ta sig upp och Suarez hoppade för giljotinen.  De La Rosa kämpade för att ta sig loss, men tekniken satt och drabbningen var över.

Resultat

Tatiana Suarez besegrade Montana De La Rosa via submission (giljotin), rond 2

Suarez står nu med ett totalt matchfacit som lyder 9-0.0.

Skribentens kontakt

alexander.clausson@kimura.se

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök