phil baroni arresterad

Så många år riskerar UFC-veteranen efter kvinnomordet

Ralph Nordahl

Den pensionerade tidigare UFC-fightern Phil Baroni skulle kunna få hårdare straff än vad som tidigare troddes om han döms för mord.

Phil Baroni riskerar livstidsfängelse för kvinnomord

ESPN.com rapporterade i dagarna att Baroni skulle kunna dömas till mellan 50 och 75 års fängelse för kvinnomord efter att polisen hittat en död kvinna som uppges vara den forne UFC-fighterns flickvän.

Baroni sades från början riskera en fängelsedom på 30 till 50 år enligt ESPN. En åklagare i staden Nayarit, Mexiko där dådet ägde rum hävdar att den forne fighterns kampsportsfärdigheter kan användas emot honom för att utöka straffet.

Enligt brottsoffrets syster så ska hon ha sett blåmärken och blodutgjutelser på sin syster och uppmanade henne att rapportera Baroni till polisen. Brottsoffret fruktade dock repressalier enligt rapporten. Grannar har också vittnat om Baronis ”våldsamma temperament”.

Baroni har anlitat en privat försvarare efter att först representerats av en offentlig försvarare. Åklagarna säger att Baroni kan minska sitt straff med 25 procent om han förklarar sig skyldig. De kommer dock bestrida att ex-fighterns eventuella utlämnande till USA på grund av hur allvarligt brottet är.

Kan ta ett halvår att utreda fallet

En domare önskade i måndags en period på ett halvår att utreda fallet mot Baroni. Denne kommer att hållas kvar i ett mexikanskt fängelse medan hans fall utreds men han skulle kunna förflyttas till ett nationellt fängelse.

ESPN:s reporter Carlos Contreras Legaspi hävdar att åklagarna nu kommer kräva högre straff för kvinnomord. Avsikten är att avskräcka från våld mot kvinnor.

Veteranen Baroni pensionerade sig år 2019 efter att fightats i alla de stora MMA-organisationerna som UFC, PRIDE, Strikeforce, Bellator och ONE Championship.

-1
Dana Sad
Dana Happy
malin hermansson, cornelia holm och pfl
Allt du behöver veta inför PFL Europe 1 – Två svenskar debuterar!
kimura
Hett
Wolf Fight Promotion Bur
Allt du behöver veta inför Wolf Fight Promotion 6 – Matchkort, sändningstider och info
kimura
Hett
Kevin Lee
Kevin Lee ser ut att gå rematch mot ”El Cucuy”
kimura
Hett
Robin Enontekiö
Robin Enontekiö inför Zone Pro League 5 – ”Bjuder gärna upp till dans”
kimura
Hett
Muhammad Mokaev benlås
Jafel Filho: Muhammad Mokaev klappade tre gånger – vill överklaga
kimura
Hett