17 June, 2024
Nyheter

Yoel Romero klarar inte vikten – Titelmatchen inställd

Av

Jonathan Damm

08/06/2018
Yoel Romero

Tidigare under dagen missade Yoel Romero sitt första försök till att nå målvikten för matchen mot Robert Whittaker. Han fick då två timmar på sig att klara vikten, vilket de nu visat sig att han inte gjort. Vid det första försöket hade Romero nått en vikt på 186 lbs och han fick då ett försök till på sig att nå målvikten vilket var 185 lbs. Efter två timmar gjorde Romero sitt andra försök och det visade sig då att han endast nått 185.2 lbs vilket innebär att han inte kan vinna titeln då han behöver ha nått målvikten för att göra det.

Enligt MMA-reportern Ariel Helwani ska Romero ha haft svårt att ta sig fram och behövt ha hjälp av två personer när han skulle bort från invägningarna.

I nuläget är det oklart vad som kommer att hända, det enda som är säkert är att Romero inte kan vinna titeln. En liknande sak har hänt tidigare då Travis Lutter missade vikten inför sin match mot Anderson Silva. Då gjordes vad som först var en titelmatch om till en match på tre ronder där titeln inte stod på spel.

Detta är inte heller första gången då Romero missade vikten då han även gjorde det inför sin förra match, som var mot Luke Rockhold på UFC 221 i februari.

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök