Anderson Silva går in som favorit i ett möte mot Conor McGregor

Johan Lorentzon

Enligt oddsmakarna är Anderson Silva favorit i ett eventuellt möte mellan honom och Conor McGregor.

Igår kom den före detta mästaren i mellanvikt Anderson Silva och den före detta två-divisons mästaren i fjädervikt och lättvikt Conor McGregor överens över twitter om att mötas. Oddsmakarna var såklart direkt ute med oddsen och där går Anderson Silva in som favorit av de två. Nu handlar det bara om att de ger honom en liten fördel då oddsen enligt den amerikanska betting-sidan Bovada ligger på -125 för McGregor och -105 för Silva. Vilket i sin tur skulle innebär att om du satsar 100 dollar i på Silva får du en vinst på 80 dollar, medan du vinner 95.20 dollar om du satsar på Conor.

Silva har hunnit bli 45 år gammal och trots att han är 1-6 i sina senaste matcher har han inga planer på pension. I sin senaste match blev han stoppad på TKO av Jared Cannonier i första ronden. Matchen gick han mot den nuvarande mästaren Israel Adesanya och förlorade på domslut.

Conor anses för liten

Conor McGregor gick sin senaste match mot Donald ”Cowboy” Cerrone när han återvände till weltervikt, en match han vann på TKO i första ronden. Ett möte med Silva skulle innebära att han måste gå upp ännu mer då det pratas om catch-weight, och UFCs VD Dana White har redan sagt att han är en liten welterviktare.

Det skulle kunna tänkas att oddsmakarna ser Silva som favorit på grund av just storlekskillnaden då de båda nog anses ha liknande andra kvalitéer. Båda är främst kända för sin stående kreativa stil där marken spelar andra fiol.

-8
Dana Sad
Dana Happy

Jairzinho Rozenstruik redo för en andra rond mot Francis Ngannou

Anton

Tungviktaren Jairzinho Rozenstruik säger sig vilja revanschera sin första förlust i karriären mot fransmannen Francis Ngannou. De två möttes på huvudkortet under UFC 249, och matchen slutade i en knockoutseger för Ngannou efter endast 20 sekunder.

Bigi Boy söker Ngannou vs. Rozenstruik 2

Med sin första förlust i karriären levererad av Francis Ngannous (15-3) nävar, finns det gott med utrymme för nummer 6 rankade Jairzinho “Bigi Boy” Rozenstruik (10-1) att finna sig en ny motståndare inför sin nästa match. Dock har den storvuxne Rozenstruik inte visat någon vilja att lämna det förgångna till ro, då han säger sig återigen vilja kliva in i oktagonen mot den slagstarke fransmannen.

Efter att ha vunnit alla sina 10 matcher i karriären och bestigit UFCs tungviktsrankning med imponerande segrar över veteraner såsom Alistair Overeem (46-18, 1 NC) och Andrei Arlovski (29-19, 2 NC) utmanade utmanade Rozenstruik Francis Ngannou, och fick sin vilja igenom att möta fransmannen den 9 maj under UFC 249. Det visade sig dock att trots hans goda självförtroende inför matchen, räckte “Bigi Boy” inte till hela vägen, och fick se sig själv lida en våldsam förlust via knockout efter endast 20 sekunder. Ack den som ger sig dock, och Rozenstruik söker nu en returmatch med “The Predator” för att rätta till vad som gick fel i det första mötet.

Hoppas Ngannou blir mästare

I en intervju nyligen diskuterade Jairzinho Rozenstruik msina förhoppningar att få gå en andra match med Francis Ngannou. Han berättar att han önskar att fransmannen blir mästare i divisionen, och skulle ta en returmatch om den så erbjöds imorgon.

It was a big chance. We knew that it was a big fight, a big challenge. And it didn’t go my way, but my dream is still alive. I hope he becomes champion. If you ask me to fight him tomorrow, I’d fight him again. I train to fight him again. Respect, it’s all business. I wish him luck, and hopefully I see him around.

 

När det kommer till deras första match, förklarar Rozenstruik att han inte riktigt kom in i den. Dock har förlusten enbart sporrat honom till att träna allt hårdare inför ett andra möte, berättar han.

For me it was more, we didn’t really get into it the fight. It happens in fights. And, yeah, a defeat, a loss is always not good. It’s not nice, and yeah it sucks. Now I’m back in the gym training hard, and let’s try again. Let’s get back in the octagon, which is what I’m looking forward to the most.

 

Junior dos Santos näst på tur

Nästa motståndare i oktagonen för Rozenstruik blir den forne mästaren Junior dos Santos (21-7) under UFC 252 den 15 augusti. dos Santos själv har nyligen lidit en TKO-förlust mot banemannen i tungviktsdivisionen Ngannou. Trots att Bigi Boy har stor respekt för en “vänlig” Junior, säger han sig ha hoppat på möjligheten att möta brasilianaren.

I just got the opportunity, and I said yes. No disrespect to Junior, he’s a nice guy. We train at the same gym, and every time I see him he’s always nice. He’s always a good guy, but at the end of the day, it’s going to be business that we have to settle. So I mean, if I get the opportunity, I take it.

 

Får Rozenstruik en chans att revanschera sin förlust mot Ngannou? Kommer en andra match de två emellan spelas ut annorlunda?

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Alistair Overeem media event

Alistair Overeem gör en sista satsning mot tungviktstiteln i UFC

Johan Lorentzon

UFCs tungviktare Alistair Overeem säger att han kommer göra en sista satsning mot att nå UFC-guld innan han lägger handskarna på hyllan.

Tung karriär inom kampsporten

Alistair Overeem har hunnit bli 40 år gammal och har inget att skämmas för i sin MMA-karriär, eller kampsportskarriär för den delen. Han anses tillhöra en av de bästa tungviktarna i världen och har mer kampsportserfarenhet än de flesta fighters idag. Innan UFC hade han en lysande karriär som kickboxare i K1, där han även var tungviktsmästaren. Han sadlade senare om till MMA och knep även bälten i MMA-organisationerna Strikeforce och DREAM. En sak som är en liten svart plump i hans resumé är att han aldrig fått känna på UFC-guld. Trots att han varit nära och kunnat känna lukten så har han snubblat på mållinjen. Han har tidigare också sagt att han är nöjd med sin karriär, men att ett bälte i UFC hade varit grädde på moset.

På sociala medier gick Overeem ut med att han kommer göra en sista satsning mot bältet innan han går i pension.

För närvarande har han vunnit tre av sina fyra senaste matcher på knockout så en sista satsning mot bältet är inte orimligt trots sin höga ålder.

Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy

Video
Vitor Belfort visar upp sin superkropp inför debuten i ONE Championship

Johan Lorentzon

Den före detta lätta tungviktsmästaren i UFC Vitor Belfort gör snart debut i ONE Championship och visar upp sin fysiska form på sociala medier.

Vitor Belfort har inte gått match sen sin knockout-förlust 2018 mot Lyoto Machida, en match som också blev veteranens sista i UFC då han samtidigt annonserade sin pension. Handskarna stannade dock inte på hyllan speciellt länge då han kort därefter skrev kontrakt med ONE Championship. Tanken var att han skulle göra sin debut i organisationen mot Alain Ngalani tidigare i år, men som mycket annat blev denna match uppskjuten på grund av COVID-19 pandemin.

I väntans tider visade Belfort nyligen upp sin nya form på Instagram.

“The devil has no feelings, that’s why he don’t care about your feelings, he only acts in your head, because only the head governs, not your feelings,”

En av legenderna inom MMA

Det bör nämnas att Vitor har hunnit bli 43 år gammal. Han är en av veteranerna i MMA och gjorde sin debut i UFC redan som 19-åring och har sedan dess hunnit gå matcher i princip alla större MMA-organisationer som existerat. Större delen av karriären har han dock spenderat i UFC och PRIDE. Idag tillhör han en av de fighters som räknas till legender inom MMA och har ett record på 26 vinster och 14 förluster.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Se den officiella affischen för det andra event på UFC Fight Island

Johan Lorentzon

UFC är i fullgång med att lansera det första eventet på sin omtalade fighting ö. Nu har de släppt den officiella promo-affischen för det andra eventet.

Svenskar  fighters invaderar ön

Den 11:e juli går UFC 252 av stapeln och kommer vara det först eventet som hålls i Abu Dhabi på UFCs nybyggda ”Fight Island”. Denna gala kommer följas av tre till mindre Fight Night-galor där vi bland annat kommer att få se tre svenskar i form av Jack Hermanson, Alexander Gustafssons comeback och Pannie Kianzad.

I natt släppte UFC den officiella affischen för deras andra event som går den 15:e juli. I huvudmatchen ser vi Calvin Kattar möta Dan Ige för en plats i topp fem i divisionen. Supporten står Pedro Munhoz och Frankie Edgar för.

Här nedan är hela det rådande matchkortet.

Main card

Pedro Munhoz vs. Frankie Edgar
Carla Esparza vs. Marina Rodriguez
Abdul Razak Alhassan vs. Mounir Lazzez
Jared Gordon vs. Chris Fishgold

Underkort

Modestas Bukauskas vs. Vinicius Moreira
Molly McCann vs. Taila Santos
Ricardo Ramos vs. Lerone Murphy
John Phillips vs. Dusko Todorovic
Tim Elliott vs. Ryan Benoit
Diana Belbita vs. Liana Jojua

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Colby Covington till Dana White: Låt mig ta hand om Jorge Masvidal

Anton

Colby Covington säger sig villig att lösa de problem som Dana White har med BMF-titelhållaren Jorge Masvidal. Covington erbjuder sig att “ta hand om” sin tidigare vän och gym-kamrat i oktagonen.

Covington jagar Masvidal

Colby “Chaos” Covington (15-2) är redo att ta sig an UFCs slitgöra när det kommer till Jorge “Gamebred” Masvidal (35-13)! Masvidal är för tillfället involverad i en dispyt gällande hans kontrakt med organisationen, och Covington ser scenariot som ett ypperligt tillfälle att göra sin röst hörd. De två forna vännerna har inte kommit överens den senaste tiden. Från att vara gym-kamrater och dela en god vänskap, har en hätsk osämja trängt sig in mellan dem.

Colby har tidigare föreslagit att han vill möta Masvidal i sin första match under 2020. Efter att ha suttit vid sidlinjen av sporten till följd av en käkfraktur han ådrog sig i titelmatchen mot Kamaru Usman (16-1), säger sig Covington nu vara redo att återigen sätta sin fot i oktagonen. Masvidal själv har inte gått match sedan november förra året, och tycks i dagsläget mest bekymrad över hans gällande kontrakt med UFC, då kubanen bland annat givit uttryck för en önskan om att få lämna organisationen.

Masvidal är rädd

Under en intervju nyligen föreslår Colby Covington att det inte är en fråga om pengarna för Masvidal. Han påstår att “Gamebred” inte lever upp till sitt smeknamn och är rädd för att ta upp till kamp. Colby erbjuder sina tjänster till UFCs president Dana White, och påstår att han skulle avsluta Masvidal i en potentiell match.

I know Dana’s having a dispute with ‘Street Judas’ Masvidal right now. Hey Dana, you know who to call. Call me, bro. I’ll finish ‘Street Judas’ off. I’ll send that dude to the morgue, he won’t ever fight again. He’s got the BMF title but that’s not even a real title, it’s a participation trophy. He’s really got the SMF title right now. The saddest motherfucker, or the scaredest motherfucker. It wasn’t a money issue, it was a scared issue.

 

Hur situationen för Masvidal löser sig, samt vem som blir Covingtons nästa motståndare återstår att se. För varje förolämpning som sänds mellan de två, bör förväntningarna inför en potentiell match de två emellan bli allt högre.

Läs mer
+11
Dana Sad
Dana Happy

MMA-legendaren försvarar Himmler-citaten

Anton

MMA-legendaren Renzo Gracie har återigen hamnat i onåd hos MMA-fans som allmänheten efter att han försvarat ett citat av en av de mest prominenta ledarna i Nazityskland, Heinrich Himmler. Renzo påstår sig “älska” citatet och vägrar ursäkta sig.

Renzo och Himmler

Renzo Gracie (14-7-1, 1 NC) har återigen blivit ett samtalsämne efter ett av hans upptåg. Den här gången är det ett citat som ställt till med trubbel för den 53-årige brasilianaren. Renzo lade upp ett Tweet för 8 år sedan i vilket han citerade ledaren för SS (Schutzstaffel) Heinrich Himmler. “Meine Ehre Heisst Treue” översätts till svenska som “Lojalitet är min ära” och var den nazistiska paramilitära organisationens motto. Himmler erkänns som en av de mest framstående ledarna i Nazityskland, och innehade en kritisk roll i den “slutgiltiga lösningen”, vars syfte var att utrota judendomen.

Renzo Gracies försvar av citatet har lett till en storm av kritik i sitt hemland Brasilien, likväl som på sociala medier. Han blev nyligen tilldelad titeln som “Ambassadör för turism” av nationens populistiske president Jair Bolsonaro, och har i den rollen bland annat hotat med att strypa Frankrikes ledare Emmanuel Macron.

Renzo går efter Macron

I ett Tweet nyligen går PRIDE-veteranen Renzo Gracie efter Frankrikes president Emmanuel Macron, likväl som den franska befolkningen. Han påstår att det inte är “hans fel” att Nazityskland besegrade Frankrike under andra världskriget, och att den förlusten lett till att dagens fransmän är svaga nog att rösta fram en president som Macron. Detta gjordes i försvar av ett Tweet från 2012, i vilket Renzo citerar Heinrich Himmler med orden “My honour is my loyalty”.

Vill lära sig mer om Himmler

När ett fan svarar Rezons inlägg och föreslår att det är marxister som vridit bilden av Himmler till något negativt, svarar Renzo att han skall lära sig mer om SS-ledaren, och tackar för upplysningen.

Den fega Himmler

Dock säger sig Renzo anse att Himmler var en ynkrygg och fick den död han förtjänade. Detta kom som svar på ännu ett fan, som skrev om Himmlers död via självmord i ett brittiskt fångläger.

Renzo avslutar med att gräma sig över folks kritik av hans karaktär.

Renzo och hans likasinnade tycks anse att ett citat är ett citat, oavsett vem som ursprungligen uttalade orden. Om han själv sympatiserar med Nazisternas världsåskådning får dock bli osagt.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Boxningstalangen Ryan Garcia vill möta Cejudo och Dillon Danis i MMA

Anton

Den obesegrade boxningsstjärnan Ryan Garcia har uttalat sig om att han kan tänka sig möta både den forne bantamviktsmästaren i UFC Henry Cejudo som den obesegrade Bellator-fightern Dillon Danis i MMA.

En Kampvillig Garcia

Boxningsundret Ryan Garcia (20-0, 12 KOs) anser sig kunna besegra både Henry Cejudo (16-2) som Dillon Danis (2-0) i en MMA-fight. I en intervju på ESPN med MMA-journalisten Ariel Helwani gjorde Garcia det klart att han inte har en alltför stor respekt för det två, som han haft ordutbyten med på sociala medier. Trots att Garcia vidhåller att han inte utmanat Cejudo till en match tidigare, har den forne bantamviktsmästarens gensvar på hans kommentarer inte givit 21-åringen något alternativ. Garcia förklarar att han “måste knocka” Triple-C. När det kommer till Danis, vill Garcia förödmjuka “Conor McGregors hund”.

Garcia vs. Cejudo

Under intervjun med Ariel Helwani förklarar Ryan Garcia att osämja med Henry Cejudo började med en komplimang från boxningsynglingen. Efter att Garcia berömt Cejudo för sin skicklighet i det stående mot Dominick Cruz, och föreslagit att mästaren inte borde gå i pension, beskriver han hur Cejudo blev “galen” av kommentaren. Efter att Garcia presenterat frågan om hur Cejudo skulle klara sig mot honom i en boxningsmatch, skall Cejudo ha tagit sig illa vid. Nu säger sig Garcia inte ha något val, han måste knocka den pensionerade dubbelmästaren.

The only time I’ve seen him was the fight that he had against Dominick Cruz, when the UFC came back. I actually liked his hands a little bit. I wrote him a message. I was like ‘hey man, you’re pretty good, don’t retire, just keep going.’ I ended p Tweeting that and he ended up going crazy. I’m like ‘I didn’t even call you out, my guy.’ All I said was ‘yo, how would he do in a fight against me?’ cause I thought his hand were good. He took it the wrong way, so I mean, now I’m going to have to knock him out. He’s a cool dude, but I’m going to knock him out.

 

Garcia vs. Danis

Garcia fortsätter med MMA-fighter nummer två som han bråkar med. I det här fallet är det den excentriske Bellator-mellanviktaren Dillon Danis som krälat sin in under skinnet på boxaren. Enligt Garcia skall Danis ha börjat lämna kommentarer på diverse videor, vilket tycks vara oförlåtligt. Efter att han fått reda på att BJJ-specialisten Danis tränar med superstjärnan Conor McGregor (22-4), är det upp till kamp för Garcia.

He’s an ugly little boy. That’s what he is. I have no idea what his beef with me is. He literally started commenting on every video I have, and I’m like ‘man, this guy’s a big fan.’ I thought he was a fan. I didn’t know who he was. I was like ‘who is this guy?’ I did a little research and I guess it’s Conor McGregor’s little dog. Something like that.

 

MMA-bur framför boxningsring

Garcia avslutar med att föreslå att han hellre skulle ta sig an de två i MMA framför boxning.

You know what I think I would do, instead of what everybody thinks I would do? I would go in the MMA ring with them. I would be that ballsy to do it.

 

Skulle Garcia i buren vara en ny Ray Mercer-situation? Eller kan han prestera utöver förväntningarna i en MMA-match med två rutinerade profiler inom sporten?

Läs mer
-5
Dana Sad
Dana Happy

Hjärtekrossande bilden på Hooker och dottern – i Corona-karantänen efter matchen mot Poirier

Anton

UFC-lättviktaren Dan Hooker har förpassats till karantän efter sin match mot den tidigare titelutmanaren Dustin Poirier i helgen. Hooker, som förlorade matchen via enhälligt beslut, får leva separerad från sin dotter under sin tid i karantän.

Vid sin hemkomst till Nya Zeeland efter förlusten mot Dustin “The Diamond” Poirier (26-6, 1 NC) under UFC Fight Night 176, blev det ingen tröst i att omfamna familj och vänner för lättviktaren Dan “The Hangman” Hooker (20-9). Till följd av de åtgärder som Nya Zeeland infört för att bekämpa Corona-viruset, får “The Hangman” hänga huvudet i ensamhet, då han i dagsläget sitter i karantän. Via Instagram meddelar nyzeeländaren om sin situation, och har lagt upp en hjärtekrossande bild på sig själv separerad från sin dotter via ett stängsel.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

So close and yet so far! #familyovereverything

Ett inlägg delat av Dan “Hangman” Hooker (@danhangman) 29 Jun 2020 kl. 10:19 PDT

So close and yet so far!

 

Undertill skriver Hooker kortfattigt att de är så nära, men ändå så långt borta.

I och med förlusten blev det ingen succéhistoria för Dan Hooker i Las Vegas. Efter att ha mött och besegrat flertalet erkända kämpar i UFCs mest talangfyllda viktklass, hade “The Hangman” förhoppningar om att kunna ta ett ordentligt kliv i rankningen i och med en seger över Poirier. Dock visade sig Dustin vara snäppet skarpare i deras möte, och behåller sin plats på topp-3 rankningen i divisionen. Vad som väntar härnäst rent tävlingsmässigt för Hooker återstår att se. Närmast honom om hjärtat i dagsläget ligger dock nog att återförenas med sin dotter.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Conor McGregors topp-3 motståndare vid eventuell comeback

Anton

Conor McGregors coach John Kavanagh avslöjar att det finns tre motståndare som skulle intressera honom vid Conors återkomst. Antingen en tredje match med Nate Diaz, ett returmöte med Khabib Nurmagomedov eller Justin Gaethje.

McGregor i pension

Alla i Conor McGregors (22-4) bekantskapskrets tycks vara övertygade om att den forne dubbelmästaren funnit ro i sin roll som pensionerad MMA-fighter. Det var tidigare under detta året som irländaren för en andra gång i sin karriär lade handskarna på hyllan, tillsynes för gott den här gången. McGregor gick endast en match sedan sin återkomst till sporten i januari, i vilken han på imponerande vis besegrade UFC-veteranen Donald “Cowboy” Cerrone (36-16,1 NC) i huvudmatchen under UFC 246.

Där efter uppstod det diskussioner om vad som väntade härnäst för “Magic Mac”. Han tycktes ha fler valmöjligheter än tidigare i sin karriär, då både den lätta- som welterviktsdivisionen låg öppen för hans stjärnstatus att välja och vraka bland kvalificerat motstånd. Dock föll alla bitar inte på plats för honom. Enligt UFCs president Dana White önskade Conor möta den nykrönte interim-mästaren i lättvikt Justin “The Highlight” Gaethje (22-2), en matchning som dock inte var inte aktuell, och McGregor pensionerade sig från sporten. Dock finns det en möjlighet att han återvänder, och om så är fallet finns det tre matchningar hans coach John Kavanagh skulle vara intresserad i.

Pensionerad, för nu

I en intervju nyligen talade McGregors huvudcoach John Kavanagh ut om sin stjärnatlets pension från MMA. Kavanagh förklarar att så gott han vet så är Mcgregor inte längre aktiv som tävlande i sporten.

Yes, he is retired, as far as I can tell. That’s what he said, isn’t it?

När det kommer till möjligheten att övertala Conor till att återigen kliva in i buren, berättar Kavanagh att den inte finns. Enbart McGregor kan övertyga McGregor, berättar han. Dock förkastar inte Kavanagh allt hopp om en återkomst.

I can’t convince Conor to do shit. Conor will tell Conor what he’s gonna do. And who knows? Who knows what’s gonna happen in the future? But as for now, he’s retired.

Tre tänkbara matchningar

Om McGregor kommer ur sin pension, finns det tre matchningar som Kavanagh skulle finna intressanta berättar han. En trilogi-match med Stockton-sonen Nate Diaz (20-12), Ett andra möte med den regerande lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov (28-0) samt Justin Gaethje.

Three fights I would like to see, I’ll give you my top three. It would be Gaethje, I would love that fight, it would be awesome. Diaz, the trilogy, and the Khabib rematch. They would be the three fights I would be very interested in.

Hur det väl blir med Mcgregor framöver återstår att se. Är han verkligen klar i sporten, eller finns det mer för 31-åringen att uträtta i oktagonen?

Läs mer
-10
Dana Sad
Dana Happy

Michelle Waterson vs. Angela Hill planerad till den 22 augusti

Anton

Ett möte i stråvikt mellan Michelle Waterson och Angela Hill planeras äga rum den 22 augusti. Både Waterson som Hill har varsin förlust i ryggen inför mötet som äger rum i Las Vegas, Nevada. Waterson är rankad nummer 8 i stråviktsdivisionen, medans Hill är rankad nummer 13.

Michelle “The Karate Hottie” Waterson (17-8) möter Angela “Overkill” Hill (12-8) om knappa två månader när de två stråviktskvinnorna planeras kliva in i oktagonen den 22 augusti i Las Vegas, Nevada. Huvudmatch under UFC-galan är en match i mellanvikt mellan den flerfaldiga titelutmanaren Yoel Romero (13-5) och Uriah Hall (15-9). De två kvinnorna kommer från förluster, när Waterson led en förlust mot den forna mästarinnan av viktklassen Carla Esparza (16-6) från UFC 249, och Hill inte mäktade med den tidigare titelutmanaren Claudia Gadelha (18-4) under UFC Fight Night den 16 maj.

“The Karate Hottie” har lidit 2 förluster på sina senaste 5 matcher i organisationen, och har i sina senaste två matcher stött på forna mästarinnor i viktklassen. Hill genomför i och med matchen mot Waterson sin fjärde match under ett mycket aktivt 2020.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.