Nyheter

Bellator MMA adderar ny viktklass

Scott Coker

Bellator MMA kommer inom kort expandera deras stall. Organisationen kommer införa en viktklass som även finns i UFC.

Bellator MMA utökar  sin uppsättning av viktklasser

Organisationen förbereder sig för den kommande lanseringen av en herrarnas flugviktdivision. Källor nära situationen bekräftade nyheten för MMA Fighting i torsdags, efter en första rapport från MMA Junkie.

Detaljer angående det officiella lanseringsdatumet för herrarnas 125-pound-division är fortfarande oklara, men beslutet kommer inte som en överraskning. Organisationen hade planerat att hålla en match i herrarnas flugvikt mellan den före detta bantamviktsmästaren Kyoji Horiguchi och den tidigare UFC-titelutmanaren Ray Borg i april, under Bellator 295. Men den matchen ställdes in på grund av problem med viktminskning från Borgs sida.

Herrarnas flugviktdivision kommer att vara Bellators åttonde herrdivision och ansluta sig till bantamvikt, fjädervikt, lättvikt, weltervikt, mellanvikt, lätt tungvikt och tungvikt. Organisationen har också två kvinnliga divisioner, flugvikt och fjädervikt.

Enligt rykten har PFL MMA planer på att köpa upp hela Bellator MMA.

Föregående artikel

James Gallagher återvänder i samband med Bellator 298

Nästa artikel

Smilla Sundell fortsätter dominera i ONE

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök