13 juli, 2024
Nyheter

Donald Cerrone vs. Anthony Pettis 2 ryktas bli av under UFCs supergala

Av

Anton

15/04/2020
Anthony Pettis vs Donald Cerone 2 på UFCs stora gala i maj

Inför den gala som UFC planerat till den 9 maj har flertalet stora matcher redan annonserat i vad som lovar bli en rekorderlig föreställning. Nu ryktas även Cerrone vs. Pettis 2 planeras äga rum på det redan fullspäckade kortet.

Årets fetaste matchkort

UFC och dess president Dana White har lovat att en fullspäckad gala kan väntas den 9 maj, i vad som blir den första sedan Corona-utbrottet satte stopp för organisationens verksamhet. För att återuppliva MMA-världen påstås hela tre titelmatcher äga rum under galan, där bland annat den planerade lättviktsmatchen till UFC 249 mellan Tony ”El Cucuy” Ferguson (25-3) och Justin ”The Highlight” Gaethje (21-2) kommer sättas upp.

De övriga titelmatcherna står båda i bantamvikt, då mästarinnan Amanda Nunes (19-4) tar sig an Felicia Spencer (8-1), och mästaren Henry Cejudo (15-2) välkomnar Dominick Cruz (22-2) tillbaka till oktagonen. De två sistnämnda titelmatcherna var redan planerade att äga rum den 9 maj, under UFC 250.


Pettis vs Cowboy 2

Det ryktas även om att Donald ”Cowboy” Cerrone (36-14, 1 NC) skall återvända till oktagonen efter sin knockoutförlust mot Conor McGregor (22-4) i mitten av januari. Motståndet skall vara Anthony ”Showtime” Pettis (22-10), i vad som skulle bli det andra mötet de två emellan.

Cowboy


Donald Cerrone har haft en tuff tid på det senaste i världens främsta MMA-organisation. Om än fortfarande rankad relativt högt på en plats nummer 6 i lättviktsdivisionen, har UFC-veteranen lidit tre förluster på raken, alla via någon form av avslut. Tony Ferguson var den som inledde förlustsviten för Cowboy efter att en läkare stoppat deras möte i tredje ronden under UFC 238, och därmed förklara Ferguson segraren via TKO.

Därefter följde två våldsamma TKO-förluster mot Justin Gaethje och senast Conor McGregor. Om Cerrone får stiga in i oktagonen den 9 maj i sin andra match mot Pettis, kommer det vara av största vikt att det inte blir samma utgång som under deras första möte, vilket Pettis vann via en knockout efter en brutal kroppsspark.

Showtime

Anthony Pettis har samlat på sig ett jojo-liknande matchfacit under de senaste 3 åren i UFC. En seger byts ut mot en förlust i en repeterande följdgång som enbart såg sin ände efter att Pettis förlorade sin senaste match i organisationen mot Diego Ferreira (17-2) under UFC 246, och har därmed två förluster på raken.


Den tidigare lättviktsmästaren är för tillfället rankad nummer 15 i UFCs welterviktsdivision, och en seger i en match mot Cerrone skulle vara av största vikt om Pettis skall bestå relevant i organisationens divisioner.

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Tracy Cortez klipper av sig håret under invägningen på UFC Denver
🥊 Drastisk åtgärd inför helgens huvudmatch
Khamzat Chimaev och Majdi Shammas
Se UFC:s Khamzat Chimaev KROSSA rysk influencer
🥊 Dominerar kreatör med miljontals följare
Christopher Bajo
Christopher Bajo förlorade ett kontroversiellt domslut i Serbien – Nu bokad för ny match på bortaplan
🥊 Striker vs Grappler !
Anton Larsson
Anton Larsson går match på BoB 11 – Gör comeback på hemmaplan
🥊 Känd för att gå tuffa matcher med kort varsel
David Goggins utmanar Sean Strickland
David Goggins utmanar Sean Strickland att sparras
🥊 ”Sean, it is in your court”
Robin Sundlöf MTFL
Exklusivt: Robin Sundlöf inför viktiga fajten på RWS 24
🥊 Så ser du lördagens gala!

Här kan du söka!

Sök