17 juli, 2024
Days
Hours
Minutes
Seconds
Nyheter

Intervju med Nicholas Bryant inför MTFL – ”Är en otippad kombo”

Av

Simon Tingberg

18/03/2024
Nicholas Bryant

Den 31 mars så är kommer organisationen Muay Thai For Life (MTFL) till Stockholm. Kimura har inför galan intervjuat en utav galans största profiler Nicholas Bryant.

Nicholas Bryant – ”Lite av en oväntat kombo”

Nicholas Bryant (7-1) som är yngre bror till artisten Miriam Bryant är en utav Sveriges mest meriterande thaiboxare. Bryant som ursprungligen kommer från Göteborg är numera boendes i Stockholm och beskriver sin bakgrund så här

Jag är en 26 årig kille ursprungligen från Göteborg men har nu flyttat till Stockholm. Jag har tränat thaiboxning nu i 10 år, har även några MMA-matcher i bagaget. Jag switchade dock över till thaiboxningen helt, tycker det är roligare och gillar kulturen där mer.


Förutom en proffskarriär i thaiboxning så läser även Bryant en master i matematik. Om hans karriärval förvånar omgivningen så svarar han att det absolut kan överraska.

Jag har precis tagit en kandidatexamen i matematik och påbörjat mastern här uppe i Stockholm. Man kan absolut mötas av lite fördomar ibland men folk har för det mesta bemött mig bra. Jag tror människor gillar kontraster. Haha matematiker och fighter är ju lite av en otippad kombo så folk brukar bli lite överraskade.

Nicholas har i sin karriär vunnit tre SM-guld, ett VM-brons och en WMC Europatitel. Han är även rankad sjua i världen på WMC:s proffsranking.

Fått ny motståndare


Göteborgaren var tidigare tänkt att möta engelsmannen Alfie Ponting  (16-4). Men då Ponting ådragit sig en skada så ersattes han utav en annan britt, engelsmannen Ian Gibson (17-1). Svenske stjärnan beskriver motståndaren som duktig och att hans förberedelser för match går bra.

En duktig kille verkar det som så jag är glad att jag fick en bra ersättare. Uppladdningen går bra, blir min första proffsmatch för en ny klubb så jag försöker hitta de nya rutinerna och hålla kvar i det som funkade förr. De känns spännande och roligt.

Om bytet av motståndare påverkat förberedelserna så berättar  han att det självklart gjort det.

De har ju det i den mån att jag möter en helt ny typ av stil. Förra killen var en lång southpaw medans den nya är lite kortare och ortodox med lite vassare händer. Jag har fått tänka om hur jag ska angripa matchen men hade ändå 3 veckor att ställa om så de är gott om tid. Spelar ingen roll vem man möter egentligen, man ska kunna vinna mot alla.


Nicholas tränar på Odenplan Fight Gym i Stockholm.

”Försöker utnyttja motståndarens svagheter”

På frågan om vad han ser som sina styrkor i ringen så lyfter Nicholas fram sitt huvud och sitt sätt att anpassa sig.

 Jag skulle säga mitt huvud. Jag är rätt anpassningsbar och försöker utnyttja mina motståndares svagheter.


På vad som kommer vara nyckeln till seger kan vara fler saker men Bryant nämner vikten av att etablera distansen.

Det kan vara fler saker, det beror på hur han reagerar på mina attacker. Att etablera distansen kommer att vara viktigt.

Matchen går i lättvikt – 61 kg.

Vill bli bäst i världen


Svenske stjärnan satsar stenhårt på att bli en av dom bästa genom tiderna. Han har som nämnt flertalet titlar och medaljer men jagar fortfarande ett VM-guld berättar han.

Att bli en av dom bästa igenom tiderna. Vinna en VM-titel och försätta utveckla min stil och förmåga.

Bland svenskar som vunnit VM-guld i Thaiboxning så finner vi bland annat Jörgen Kruth och Sofia Olofsson.

En satsning på grappling


Om en MMA karriär skulle locka svarar han att han trivs bra med thaiboxningen men menar på att han kanske siktar på ta ta svart bälte i jiujitsu.

Nej jag känner mig väldigt glad i thaiboxningen. För mig har kampsporten aldrig haft några ekonomiska motiv. Kanske vill gradera mig till svartbälte i jiujitsu någon gång.  Just nu har jag blått bälte så det kanske blir en aktivitet när jag slutar tävla med thaiboxning.

MTFL går av stapeln den 31 mars på Qualityhotel Freinds Arena.

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Jake Paul mot Mike Perry
Allt inför Jake Paul mot Mike Perry: Tider & matchkort
🥊 Influencer-stjärnan möter bare-knuckle-mästaren
Dustin Poirier pensionering
Dustin Poirier ger besked om framtiden i UFC
🥊 ”100 procent, garanterat”
Jake Paul Mike Perry(3)
Jake Paul ger kaxigt uttalande om Mike Perry
🥊 ”Skulle vilja ha hans attityd”
Georges St Pierre Nick Diaz
Georges St-Pierre ger besked efter inställda comebacken
🥊 ”En del av mig återvände i höstas”
Freddy Castro gör MMA-debut på Superior Academy – Motståndaren mötte tidigare Liam Pitts
🥊 Hypade thaiboxaren har gått flera matcher i Thailand och Kambodja
Jake Paul Mike Tyson
Team Jake Paul: Stjärnan rasande över Mike Tyson:s återhämtning
🥊 Legendaren har börjat träna igen

Här kan du söka!

Search