Nyheter

Nate Diaz stöttar Conor McGregor: ”Free Conor”

Av

Ralph Nordahl

18/03/2024
Nate Diaz Conor McGregor

Rivaliteten mellan Nate Diaz och Conor McGregor är inte endast av det negativa slaget.

Nate Diaz känner igen sig i Conor McGregors situation

Nate Diaz och Conor McGregor har varit bland de kändaste rivalerna i MMA:s historia i och med deras två jättematcher som är bland de lukrativaste någonsin i sporten. Sedan deras senaste match år 2016 har relationen mellan herrarna böljat mellan positiv till negativ. Herrarna har där tidvis pikat och häcklat varandra. Under St. Patrick’s Day valde Diaz dock att försöka vara fredlig i alla fall för tillfället.

Denna söndag valde Diaz att visa solidaritet med McGregor efter att den forne dubbelmästaren blivit frustrerad med att han inte får återvända till oktagonen.

McGregor påstod nyligen att han gjort flera försök att återvända till buren men att matcherna inte lyckats bokas. Detta har lett till att han tappat intresse och blivit frustrerad. Detta är en situation som Diaz är väl bekant med:

This was me for years before Conor even got here. They want [you] to die before [you] get out these contracts. It’s up to you to make something pop. No one gonna help you but you.

Free Conor, it’s [St.] Patty’s Day in this b****.

Diaz befann sig framförallt i samma situation som McGregor i slutet av sin tid i UFC. Med endast en match kvar på sitt kontrakt ville Diaz slutföra sitt kontrakt och gå vidare från UFC men han hade et kämpigt med att bok sin sista match. Han bokades till slut mot Khamzat Chimaev vid UFC 279 men en viktmiss i sista minuten ledde till att Diaz istället mötte Tony Ferguson. Diaz vann då via submission i fjärde ronden.

Det är oklart vad som uppehåller McGregors comeback. Irländaren har tidigare sagt att han kommer återvända denna sommar. UFC-bossen Dana White har dock sagt att han inte förväntar sig att McGregor är tillbaka förrän tidigast i höst. McGregor fightades senast vid UFC 264 där han bröt benet i trilogimatchen mot Dustin Poirier.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök