Exklusivt: Intervju med Tor Troeng om att söka till TUF

Nyligen blev det känt att Kimurabloggaren Nico Musoke kommer åka till staterna för att söka in till TUF. Kort därefter gick Tor Troéng ut med att han också bestämt sig för att söka. Kimura.se har tagit ett snack med Tor där han berättar om valet att åka till uttagningarna.

Simon Kölle, Kimura.se: Spännande att du åker till uttagning av TUF. Det var lite oväntat. Hur tror du att du skulle vara i huset?

Tor Troéng:

Tror att huset är lite både och. Alltid påfrestande att bo nära så många personer men samtidigt tror jag att det skulle vara utvecklande som idrottare och person. Jag gillar utmaningar och att utsättas för en sån här situation är en stor utmaning och du tvingas att växa som person.

SK: Jag satt och diskuterade med Jaser här precis om hur det skulle gå för dig i TUF och vi var överens om att du antagligen skulle komma till final. Med ett record på 15-4 och med tanke på hur allround du är så lär många i en sån tävling vara lite oroliga över att möta dig. Men vad ser du som det svåraste, såhär på förhand, för dig med en medverkan i TUF?

TT:

Tuffaste är definitivt att tas ur sitt sammanhang och flytta in med 15 andra okända personer med allt vad det innebär.

SK: Med din vinst över Mats Nilsson skickade du en signal att du var redo för UFC. Du är nu rankad 38:a i världen och det är flertalet UFC-fighters som du nu passerat på den objektiva listan. Om det inte blir TUF vad gör du då?

TT:

Jag vill gå fler matcher. Jag vill fortsätta söka utmaningar och utvecklas på alla plan. Jag har mycket kvar at ge innan jag nått min peak.

SK: I Sverige är det väl egentligen bara Victor Cheng som känns som en möjlig motståndare nu?

TT:

Ja det skulle kunna vara en möjlig motståndare. Jag såg att han ska gå om titeln i the zone, tyvärr har jag inte blivit tillfrågad om den matchen ännu. Jag hade gärna mött honom och har just nu inga matchplaner för hösten.

SK: Bortsett UFC och Bellator så kanske du kan få någon intressant match i KSW eller om någon svensk gala bjuder in någon av de tuffa polackerna kanske? Men alternativen börjar verkligen bli färre och färre om du nu inte ska möta fighters som är bakom dig i rankingen.

TT:

Jag har aldrig tackat nej till en match och planerar inte att göra det i framtiden heller.

SK: Vad ska bli roligast med att söka till TUF?

TT:

Att få ännu en chans på mitt efterlängtade UFC-kontrakt.

SK: Vilka har hjälpt dig på denna resa?

TT:

Jag vill tacka Orcbite, Timelab, Budo Fitness och Ion Scandinavia. Samt min hemmaklubb Renyi som alltid stöttar.

SK: Du är ju en analytisk person. Hur gick tankarna angående att söka till TUF?

TT:

Först var jag ytterst tveksam men ju mer jag tänkte på det desto vettigare verkade det. Även om det inte är i linje med hur jag ville få mitt kontrakt, då jag alltid satt dom idrottsliga prestationerna som det viktigaste, så är det helt enkelt ännu en möjlighet att ta sig in. Jag känner inte att jag har varken tid eller råd att tacka nej till möjligheter just nu. Med det i åtanke blev valet enkelt.

Med de orden lämnar vi Tor och hoppas innerligt att det går bra för honom i uttagningarna.

Missa inte att följa Kimura.se på twitter & Facebook för fler nyheter

Spela på Michael Bisping (1,55) vs. Brian Stann (2,35) på UNIBET

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.
 • http://www.thepiratebay.org Piratpartiet

  Lycka till Tor! Skönt om du kommer in!!!!

 • Meddi

  Kör hårt stålmannen!

 • Jocke

  Lycka till som fan! Var lite ”wacko” på uttagningarna…var ju så akira fick sin plats.

 • berra

  lycka till!!

 • Emil

  Lycka till Tor!

 • Maulernr1

  När händer detta? Höstens säsong börjar väl när som helst? Är viktklasserna redan klara för vårens TUF?

Fler Nyheter: