Nyheter

Fight Club Rush börjar sändas UFC Fight Pass

Av

Daniel Schälander

01/12/2020
Fight Club Rush sänds på UFC Fight Pass

Västeråsbaserade MMA-organisationen Fight Club Rush börjar från och med nästa gala att sändas på UFCs streamingtjänst UFC Fight Pass.

”Vi har haft det här som mål länge”

Organisationen blir den första i Norden att sändas på Fight Pass, där de förutom UFC, får sällskap av Cage Warriors, GLORY Kickboxing, Invicta FC med flera. På tjänsten, som kan liknas som ett Netflix för fightfans finns alla tidigare galor från UFC, PRIDE, WEC, Strikeforce och mycket mer.

En av grundarna och organisationens VD, Zlatko Ostrogonac berättar om hur de känner kring milstolpen.

Vi har haft det här som mål ganska länge. Men helt ärligt så trodde vi inte att det skulle gå såhär snabbt, vi hade räknat med 5-10 galor till innan detta skulle bli aktuellt. Det känns kul att få vara den enda skandinaviska galan på UFC Fight Pass.

Fighters som tävlar på galor som sänds på Fight Pass har en fantastisk möjlighet att få synas framför fightfans världen runt. Chansen att rätt person från världens största organisation får upp ögonen för en ökar också.

Kommer att arrangera tre galor under 2021

FCR har hunnit med 7 galor sedan starten för lite mer än tre år sedan. De profilerna som tävlat är hemmasonen Tobias Harila, Andreas ”Bane” Gustafsson och superstjärnan Khamzat Chimaev. Nu siktar de på att hinna med tre galor per år och börjar även se över evenemang i nya städer då alla hittills har ägt rum i Västerås.

Vi har jobbat väldigt hårt och slitigt jättemycket. Vi har alltid strävat efter att vara bättre från gala och jag tycker att vi har lyckats med det. Nu när vi fått igenom den här dealen så kommer kunna höja nivån ännu mer. Detta get oss möjligheten att kunna arrangera fler galor och siktar på tre galor under 2021. Vi kommer även att öka antalet proffsmatcher per gala.

Vi har varit i Västerås för alla galor hittills men framöver skulle vi vilja testa på nya städer. Det finns inga planer på att komma till Stockholm än då jag inte tror att vi kan sälja ut större arenor just nu men vi tänker oss lite mindre städer som Örebro och liknande till att börja med.

Vill ta fram regionens bästa fighters

Framöver vill organisationen jobba för att matcha och lyfta fram Nordens bästa fighters. Tanken är att bli något av en språngbräda för regionens bästa fighters att ta sig till världens största scen, UFC.

Planen är att ta fram Skandinaviens bästa fighters. Vi kommer utöver Sverige jobba tätt med Norge, Danmark, Island och Finland. Ambitionen är att matcha fighters från dessa länder mot varandra. Vi vill vara den organisationen som lyfter fram våra bästa skandinaviska fighters så att UFC får upp ögonen för dem.

Amatörmatcher kommer att sändas gratis på YouTube

Fight Club Rush kommer att fortsätta med A-klass matcher på underkorten. Dessa kommer däremot inte att visas på Fight Pass utan kommer istället streamas gratis på organisationens Youtubekanal.

 

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök