Gedigen genomgång av The Zone – Unbreakable

kimura

 Cheng

Så var det dags för ännu en bra svensk gala. Nu på lördag smäller det i Lisebergshallen där inte mindre än tre titelmatcher kommer äga rum. The Zone öser på med hela elva matcher och det är troligen den första The Zone-galan hittills där man inte direkt kan plocka ut så gott som alla vinnare direkt. Kimura.se är givetvis på plats i Göteborg i helgen och efter hoppet följer en genomgång av alla matcher på kortet.

Lika mycket som UFC 129 kunde kallas Kanada mot rubbet eller Tristar vs. The world kan The Zone – Unbreakable kallas Gladius mot resten. Det är faktiskt inte mindre än sju Gladiusfighters på kortet. Gladius vann pris för bästa klubb på Kampsportsgalan tidigare i år och har flera kvalificerade fighters som nu alltså ska fightas på denna gala.

I första matchen möter Västeråssonen Marcus Carnefjord (1-0-0) en av Gladius nya talanger, Max Hederström (1-0-0). Båda dessa ynglingar på blott 21 år vill slå sig djupare in i proffslivet med en vinst. Marcus säger till VLT att han om tio år kommer jobba som ambulanssköterska i Västerås, ha familj och villa. Han gillar Wanderlei Silva och TUF. Marcus har vunnit sina matcher han gått i Shootfighting på armbars båda gångerna men har öppnat upp bra med slag. I SW har Marcus inte lyckats så bra, men mött hårt motstånd också. I sin debut som proffs så tog Marcus hem en tuff seger mot Dennis Erdogan på VFC 2. Max Hederström har en rätt så nice meritlista som grappler och amatörfighter (9-1). Han kallas “Mad Max” och är känd främst för sin brottning och fys.

Viktklassen, -84,  är den där det finns flest svenskar som är proffs på hög nivå så möjligen träder någon eller båda dessa ”nya” fighters fram som uppkomlingar?


Martin Fouda Afana
(1-0-0) och Botan Tokay (1-0-0) möts i kvällens andra match och det i fjädervikt. Båda två har blivit kända genom Shootfightingligan där de körde på hårt under lång tid. Faktum är att de två också fightats mot varandra i just Shootfighting och då vann Botan Tokay på poäng. På tal om Tokay så är han en grappler som inte tvekar att använda sin styrka till sin fördel och jobbar hårt med både nedtagning och snabba slag. Han precis som Martin Fouda Afana är känd för sin snabbhet, men det är Afana som på pappret har bäst stående game. Afana har karate i grunden och ger intrycket nästan av att vara impulsiv när han exploderar som en bomb helt plötsligt.

Båda de första två matcherna är riktigt jämna på pappret även om viss fördel troligen kan ges till Carnefjord och Tokay. Det kanske är bäst att fråga Sirwan “The Oracle” Kakai om vem som vinner dessa matcher?

 Keso
Keso!

I -70 kg kliver engelsmannen Kevin Donnelly (3-3-0) upp mot den talangfyllde svensken Christopher Wassberg (2-1-0) som tränar på Gladius

Kevin är soldat när han inte fightas i bur eller ring och han är den av de två som klart har mest erfarenhet. Kevin Donnelly är en journeyman redan vid sex matcher och gillar främst markspelet inom MMA. Kevin slogs senast på Strength & Honor 9 i oktober 2010 och vann då mot Lee Taylor (1-1-1) på en RnC. Kevin har hela sin proffskarriär vunnit varannan match och om det håller i sig kommer han alltså förlora mot Wassberg. Keso, som Wassberg kallas, är en riktig atlet med gymnastik som grund. Han har öppnat sina tre matcher otroligt hårt för att senare dala lite. Han vann över Ali Ameziane i en mycket underhållande historia och det är något som kännetecknar Keso. Han bjuder upp till fight och vi får se om han jobbat upp sitt flås lite till nu för då kommer han vara livsfarlig.
 
 
 
 

 

Wassberg ska ta det här, men det lär bli tung brottning med mycket stök och bök för att ta positioner. Ja, om nu inte Kevin är dum nog och står med Keso för då blir han nog utslagen rätt fort.

Hanna
Hanna Sillén tittar fram

Efter det mötet följer kvällens första dammatch i -57 kg. Kate Jackson (2-0-0) tar sig an Hanna Sillén (3-1-0). Hanna har uppvisat bra stående och ska enligt Waldo bli bättre och bättre på marken. Tyvärr åkte Hanna på en smäll i sin senaste match på The Zone och föll som en fura. Förlusten var minst sagt oväntad, men det råder ingen tvekan om att Hanna lär komma tillbaka och det är bra att det inte dröjde längre. Hanna har en bakgrund inom både stående fighting (Kung-Fu) och grappling på hög nivå. Hon möter en tjej från England som avslutat de två hon mött i första ronden. Kate Jackson lär få problem med Hanna Silléns BJJ och Hanna får se upp för Kates hårda slag. Men Hanna ska ta den här matchen sex kvällar av sju och erfarenhet kan mycket väl bli den springande punkten.

   
I -84 möter Krav Maga-specialisten Tommy Blom (2-0-0) en kille från Litauen vid namn Petras Dirgelas (1-1-0). Tommy är en meriterad träningsfreak vars styrka är svår att mäta sig med i viktklassen. Att Tommy är 38 år är svårt att tro faktiskt då hans stil är såpass udda och upplevs nästan lite farlig ibland för honom själv. Men ack vilken power Tommy besitter. Han kan knocka ur konstiga vinklar och det närmast omöjligt för Petras att träna mot ett såhär okonventionellt fysmonster som Tommy Blom. Petras Dirgelas gillar att befinna sig på marken, men har lite blandade framgångar när han tagit matchen dit. I sin första match gick det vägen och han vann över Elvis Meisters (känns som ett påhittat namn nästan!) via en RnC och sen förlorade han mot Johan Vänttinen sin andra fight, som var i mars i år, på en Kimura.

Tommy Blom bör käka upp Petras och matchningen känns faktiskt “sådär”. Tommy kan förlora om han snubblar kanske eller om han väljer att slåss med ögonbindel. Jag blir mäkta förvånad om Petras Dirgelas tar hem det här.

Elina
Elina Nilsson sparkar hårt

Nästa damfight hägrar efter Tommys troliga massaker. Det rör sig om Elina Nilsson (1-2-1) som gör ett nytt försök på MMA och det mot Danielle West från England. Elina är en grym thaiboxare med tre SM-titlar och ett EM-guld i bagaget. West är istället en grappler och det är just det som Elina haft problem med hittills. Danielle är 34 vårar gammal och är känd under smeknamnet “The Curse” och det är ju förstås olycksbådande. Hennes enda förlust kom 2008 då hon förlorade på TKO.

Det är svårt att säga om Elina plockat upp nog med grappling och egentligen också hur bra Danielle egentligen är. Det vore riktigt kul för Sverige om Elinas grappling blir bättre för då är hon en kraft att räkna på riktigt inom MMA.  

Alan Carlos (4-5-0) från GBG MMA möter sen Alexander Prodér (2-2-0) från Adrenaline. Alan är tuff brasse som inte hymlar med att hans fundament är BJJ. Alan, som är en mästerlig grappler, har haft det lite tufft som MMA-proffs. Han har förlorat fyra av sina fem senaste matcher och det på TKO allihop. Han är nämligen den typen av fighter som gärna ligger på rygg och söker lås. På Superior Challenge 3 mötte han Papy Abedi som behövde ca sju minuter för att tillsist slå ut Carlos. Alan har nu haft tid att täcka igen sina hål i det stående och förhoppningsvis blir han inspirerad av polarnas framgångar på GBG MMA. Alan stod Bruno Carvalhos hörna nu senast på Superior Challenge 7 och Bruno berättade till mig att det var Alan som tipsade om vad han skulle göra där när han vann.

Alexander Prodér är en herre som tidigare fightats i betydligt lägre viktklass än -84. Han är lugn och systematisk och har ett bra game rent generellt. Det är en jämn match som är svår att tippa, men något säger mig att Alans omgivning är bra för honom och att han kommer gå med självförtroende trots sina nyliga förluster.

 Stoa-POJKAR
Störst vinner!

De stora pojkarna slåss i +120 kg och där möter ungraren Istvan Kalmar (2-1-1 eller om man får tro The Zone 6-2-0) den väldige Eddy Bengtsson (3-2-0). Eddy Bengtsson gör en comeback efter sin lite märkliga förlust mot Fedors brorsa Aleks. Men är Eddy fokuserad är han en handfull för de flesta och hans väldiga styrka och massiva kropp samt fantastiska brottning gör honom till en väldigt svår motståndare att möta. Men gudarna ska veta att Mr. Kalmar är något av en mindre kopia utav Eddy med brottning och tuffhet som grund. Kalmar har bland annat slagit Attila Ucar som ju i helgen i sin tur slog Bob “The Money Weight Beast” Sapp. Kalmars record är lite skumt då alla större ställen säger att han har 2-1, men The Zone har tidigare plockat fram lite halvskumma records utan att kunna presentera i exakthet att det rör sig om proffsmatcher inom MMA. Här nedan kan ni se Istvans senaste(?) match mot Zathureczky Zsolt (Osmagyar) som slutade med förlust på poäng. Kolla speciellt in 5:15 på videon för då händer något rätt intressant.

 

Kvällens första titelmatch går i -66 och mellan Paul Reed (16-8-1) och Martin Svensson (7-2-0). Paul Reed är främst känd för att han förvånade många genom att slå Hamid “Akira” Corassani på förra The Zone. Reed är en svår nöt att knäcka stående och Martin Svensson kommer få jobba där. Men troligen har Martin studerat Hamids match och jobbat fram en smart gameplan. Skånska Martin Svensson har förlorat sina två matcher på lås och visat upp en förmåga att både grapplas kompetent och vara farlig stående. Hans senaste fem matcher har inneburit en vinst på armbar, en vinst på triangel, en förlust via en armbar och två vinster på poäng. Martin lär försöka ta ner Paul Reed, men det är kanske inte helt lätt? Kan bli en intressant och kul match.

 Nästa titelmatch går i -77 och det mellan Jason Ponet (6-5-0) mot obesegrade Besam Yousef (5-0-0). Jason kommer från Frankrike och är känd för att vara en bra idrottsman som är väldigt allround. Han har vunnit sina tre senaste matcher och det på KO, domslut och armbar. Det är ungefär så Jason är. Allround. Hans förluster har alla kommit via lås, fyra strypningar och en toe hold.

Besam är känd för att ge sig hän när han går match. Han har en skön “fuck it”-mentalitet i likhet med Tommy Blom och Keso, men är lite mer förfinad än de två just nämnda. Besam vann senast på RnC Joao Neves (0-3-0) på The Zone. Man kan nästan fråga sig hur en kille utan vinster fått möta en med 4-0 i record, men The Zone kanske anammade sina egna listor även då? Men med det vill jag inte ta något ifrån Besam för han är riktigt duktig och en talang verkligen. Hans fem vinster har alla kommit i The Zone och han är välförtjänt en chans på bältet helt klart. Matchen kan nog bli jämnare än vad respektive record gör gällande.

Victor-Cheng-veckans-fighter

Kvällens sista match är även det en titelmatch i -84 kg och den står mellan supertalangen Victor Cheng (6-1-0) och Eric Cebarac (8-4-0). Victor Cheng är känd för att vara otroligt trevlig och jordnära. Han är så cool angående sin fighting att han till och med går och gifter sig imorgon (fredag) och alltså går match dagen efter sitt eget bröllop! Grattis i förskott! Victor Cheng är en hjälte, han håller Gladius fana tillsammans med August Wallén kanske högst av alla? Men Gladius har som sagt många duktiga där. Victor Cheng är mycket för nedtagningar, kontroll, god grappling och har samtidigt bra stående game.

Cheng möter en tuff fransman vid namn Eric Ceberac som vunnit sina två senaste matcher i rad och båda två i år. Eric har främst mött killar med ungefär lika många vinster som förluster i bagaget och ska ha varit med om del rätt så tuffa krig. The Zone har tyvärr hypat den här matchen uselt genom att knappt berätta ett enda dugg om Chengs motståndare. Jo okej, han slog Sean Salmon på 25 sekunder och är allround.

Tanken var att August skulle fightats i denna match, men Victor kliver alltså in istället för sin meriterade coach och av det lilla man vet att döma så kommer det gå prima för honom.

Galan verkar kunna bjuda på en hel del underhållande matcher jag tycker det är extra kul att det är flera dammatcher. Det ska verkligen The Zone ha all heder och uppmärksamhet för att dom fixar till! Med Keso, Blom, Cheng, Reed, Svensson, Nilsson, Sillén och Yousef på kortet så lär det utan tvekan bli en bra gala.

0
Dana Sad
Dana Happy
Ion Cutelaba Devin Clark

Ion Cutelaba inte glad över skadan han gjorde på Devin Clarks tänder

Ralph Nordahl

Moldaviern Ion Cutelaba är känd för sina snabba avslut så en utdragen massakrering av Devin Clark vid nattens delade huvudmatch var inte ett ideal scenario för någon av kombattanterna.

Ion Cutelaba inte glad över skadan han gjorde på Devin Clarks tänder

Även om Cutelaba klev ur ringen med en dominant seger via domslut  så var det svårt för tittarna att inte fokusera på Clarks manglade munhåla som med nöd och näppe klarade att hålla sig i ett stycke till matchens slut.

Omfattningen av skadorna gjorda på Clark tänder är ännu inte helt fastställda men de otäcka bilderna kom att spridas i sociala medier efteråt. Vid galans post-fight presskonferens blev Cutelaba tillfrågad om han sett bilderna på Clarks tänder och han gav då ett allvarligt svar:

It’s very, very… yeah, I looked and I’m not happy. I’m not happy.

Berömmer Clarks stryktålighet

Cutelaba stod för en solid insats där han visade både på råstyrka i slag och sparkar samt aggressiv grappling. Clarks skador orsakades antagligen av en kombination av moldavierns stående striking samt hans obevekliga ground-and-pound där Cutelaba dock gissade att en knä kan ha varit den huvudsakliga anledningen.

Han valde efter matchen att hylla Clarks tuffhet efter att amerikanen undkommit många situationer där matchen sett ut att vara över:

Of course, it was my knee. My knee and hand. Very strong punch, but Clark is a very good fighter and I am strong and my punch is very tough, but he’s very strong, my opponent.

Efter att ha stått för sin första seger sedan september 2019 valde Cutelaba att inte utmana någon särskild fighter och menade endast att nattens imponerande insats var en nystart för honom:

I’m ready for a new show, for my opponent. Hey guys, stand up and go follow me, I’m ready for you, for my fans, new show. Let’s go. I eat my job, I love my job, and it’s my life, and I’m ready for my opponent’s new show and new splendid fighting.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
UFC 214 Jon Jones vs Daniel Cormier

Daniel Cormier glad över att Jon Jones inte kramade honom efter matcherna

Ralph Nordahl

Forne UFC-mästaren Daniel Cormier (22-3) förklarar varför han är glad över att Jon Jones (26-1-1) inte kramade honom efter deras första match.

Daniel Cormier glad att han Jon Jones inte visade falsk vänlighet efter matcherna

Cormier och Jones möttes för första gången vid UFC 182 i januari år 2015. Den aftonen i Las Vegas plockade Jones fler poäng och tog en seger via enhälligt domslut.

Det fanns en mängd ont blod mellan Cormier och Jones inför matchen (och deras senare returmatch)  vilket liknade upptakten till nattens huvudmatch mellan Anthony Smith och Ryan Spann.

Efter att Smith tvingat Spann att klappa ut via rear-naked-choke valde segraren att omedelbart konfrontera förloraren gällande de kommentaren han lagt inför mötet.

Cormier försvarade Smiths agerande efter matchen genom att skriva följande meddelande på Twitter:

I have no problem with the way Anthony Smith just acted when you talk all that shit and you get beat the way Ryan Spann just got beat we don’t need to shake hands and hug Anthony is an OG and do not play. Really was an easy night for @lionheartasmith great job!!

Cormiers kommentar kom att delas av ESPN och ett fan skrev då följande till den forne dubbelmästaren:

Cormier svarade då med följande förklaring där han kände sig nöjd med att varken han eller Jones visade falsk vänlighet mot varandra efter matcherna.

There was no hug and I’m happy he didn’t hug me I didn’t or don’t need that. The things that go so far can’t just be buried once the fight is over. I was sad at presser and Jones showed no pity. It was perfect! No fake friends once the fight is done!

Jones var dopad vid andra matchen

Herrarna skulle komma att en andra match i juli 2017 där Jones först segrade via knockout innan segern fråntogs honom då han testat positivt för steroider.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
anthony-smith-seger

MMA-världen hyllar Anthony Smith efter submissionsegern

Ralph Nordahl

Anthony “Lionheart” Smith (36-16) tog en viktig seger inatt över Ryan Spann (19-7) via rear-naked-choke i rond 1. Nu hyllas han av MMA-världen.

MMA-världen hyllar Anthony Smith efter submissionsegern

Smith hoppades förlänga sin segersvit till tre raka när han klev in i oktagonen inatt. Smith hade dessförinnan avslutat Jimmy Crute och Devin Clark i sina senaste fighter.

Spann gick i sin tur in i matchen med en imponerande knockoutseger över Misha Cirkunov från i mars.

Nattens huvudmatch UFC Vegas 37 visade sig bli en vild men kortlivad tillställning. Smith träffade tidigt Spann med en förödande höger som skickade Spann i kanvasen. Väl nere på marken skulle Smith komma att låsa Spann i en rear-naked-choke vilket tvingade motståndaren att klappa ut.

Efter insatsen blev Smith hyllad av MMA-världen. Nedan ser ni reaktionerna under matchens gång:

Nedan ser ni reaktionerna efter att segern var ett faktum:

Efter seger utmanade Smith Aleksandar Rakic som efter detta sade att han är öppen för en fight i december.

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy
anthony-smith-innan-match

Kimura Matchmaker: UFC Vegas 37

Simon Tingberg

Dom två ledande MMA organisationer UFC och Bellator höll båda galor under natten. På den gala som UFC höll i Las Vegas, Nevada så fightades svenske bantamviktaren Pannie Kianzad på underkortet. Huvudkortet toppades av ett lätt tungviktsmöte mellan Anthony Smith och Ryan Spann.

Kimura Matchmaker

Efter UFC galorna så gör Kimuras Simon Tingberg Kimura Matchmaker. En Matchmaker där utvalda fighters från huvudkort som underkort matchas mot kommande tänkbart motstånd.

Lätt tungvikt Anthony Smith vs Aleksandr Rakic 2

Anthony Smith tog tredje raka segern då han besegrade Ryan Spann genom submission i den första ronden. En riktigt vass seger utav Smith som såg riktigt bra ut mot en farlig motståndare.

Smith har som Viaplays kommentatorer sa haft en speciell karriär. Många matcher, blandade resultat i mellanvikten för att sedan gå upp till lätt tungvikt och besegra gamla legender. För att sedan gå en titelmatch och bli dominerad utav Jon Jones och sedan åter bli dominerad av toppfighters som Glover Texeira och Aleksandr Rakic. Nu har dock Smith vänt på steken och besegrat tre uppåtstigande fighters i den första ronden. Han ser riktigt hungrig ut och förtjänar nu en topp fem motståndare.

Anthony Smith presskonferens

Mästaren Jan Blachowicz kommer ta sig an Glover Texeira under UFC 267 i oktober. Vinnaren kommer troligen få försvara bältet mot Jiri Prochazka. Efter Smiths seger mot Spann så blev han utmanad av Aleksandr Rakic till ett returmöte vilket Smith svarade att han gärna vill. Trots att Rakic dominerade Smith förra året så är det den fight som nu sportsligt och rankingmässigt känns mest logiskt.

Lätt tungvikt Ion Cutelaba vs Dustin Jacoby 2

Den moldaviske hulken Ion Cutelaba är känd som en aggressiv fighter som kan släcka folk men som också har en tendens att trötta ut sig. Så var inte fallet nu då moldaviern besegrade Devin Clark genom enhälligt domslut. Detta i en fight där Cutelaba såg riktigt taktiskt bra ut och väldigt avslappnad och kunde dominera amerikanen.

Cutelaba uttryckte i segerintervjun att han nu vill ha rankat motstånd och då gärna huvudmatchens vinnare Anthony Smith. Det känns inte högst troligt och varken tror eller anser att Cutelaba ska få rankat motstånd härnäst. Detta då han innan segern mot Clark stod för tre matcher utan seger. Senast så stod han för en oavgjord match mot Dustin Jacoby. Anser att ett returmöte bör äga rum där vinnaren sedan kan få börja smaka på topp femton motstånd.

Kvinnlig Bantamvikt Pannie Kianzad vs Karol Rosa

Svenske Pannie Kianzad fick tyvärr se sin vinstsvit på fyra matcher bruten då hon mötte Raquel Pennington. Den före detta titelutmanaren tog hem ett enhälligt domslut mot svenskan. Vad ska då ske härnäst för Pannie?

Pannie Kianzad

Rent sportsligt så vore en fight mot svenske Lina Länsberg lämplig. Dom båda svenskorna möttes 2012 och då stod Pannie som vinnare genom TKO i den andra ronden. Nu är dom båda två i UFC och är rankade elva respektive tolva. Då dom båda två kommer från förluster också så vore en fight mellan dessa lämplig när Länsberg är tillbaka efter föräldraledigheten.

Men tror inte två svenskor i första taget kommer acceptera en fight mot varandra så länge det inte handlar om ett bälte. Eller åtminstone en fight som tar en av dom framåt.

Nej tror istället att Pannie matchas mot någon som fjortonde rankade Karol Rosa som är påväg uppåt. Hon är bokad att möta Bethe Correia i oktober som senast förlorade mot Pannie. Vid  vinst som vid förlust bör Karols nästa motståndare efter Bethe vara Pannie.

 

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy
Conor McGregor Daniel Cormier

Daniel Cormier undrar om Conors WWE-persona tagit över hans liv

Ralph Nordahl

Efter att Conor McGregor (22-6) varit inblandad i ännu en kontroversiell incident frågade Daniel Cormier om irländarens “performativa karaktär” tagit över UFC-fighterns liv. En fighter som vet hur det är att bygga upp en “pro-wrestler persona” är Chael Sonnen som nu försöker besvara Cormiers fråga.

Daniel Cormier undrar om McGregors persona tagit över hans liv

Cormier sade följande till MMA Fighting i dagarna där han jämförde McGregors beteende som något hämtat från WWE:

The crazy thing about McGregor is when I say the gimmick, I mean the billionaire with the strut and the fancy cars and the money, because the reality is it’s the WWE.

Conor McGregor is the fighter but Conor McGregor also lives this big life and that’s where I ask, ‘Has this gimmick overtaken who Conor McGregor is as a person?

Cormier ifrågasatte också om McGregor ens är kapabel att stänga av sin persona vid det här laget.

You can’t turn that off. It doesn’t matter how much money you have, you can’t turn it off. You can’t turn that burning desire to hit that curtain off. When you hit that curtain, it is the most intense thing I’ve ever seen in my life, and I’ve ever felt and experienced….

Sonnen berömmer McGregor men är oroad

Sonnen sade följande i sin podcast Bad Guy Inc där han å sin sida väljer att berömma irländaren för att han lyckas bli omtalad trots att inte har en massiv fight på gång:

I have the same fear, but don’t quite have the confidence that Daniel has in labeling Conor a certain way, because I have watched him masterfully maneuver through a very tough industry.

I’m actually watching him do his finest work right now. Do you know how hard it is to be talked about if you don’t have a fight coming up? Even if you want to fight a massive fight, if it’s not coming up you just don’t fit into the media cycle.

If you’re Conor, you’re hurt, you’re broken, you’re in rehab — and you’re still a headline? You’re doing something very well. I just can’t quite blame him, yet.

Tycker att det är onödigt att vara ett svin dock

Även om Sonnen inte riktigt kan komma till samma slutsatser som Cormier och andra kommentatorer så finner han det oroande att McGregor har problem och kontroverser utanför buren och att irländaren bör försöka separera sin persona så gått det går från sitt vardagliga liv. Sonnen anser ocksåatt det är onödigt att av McGregor att vara ett “svin”:

How you stay in character is you take it from the ring, to your real life. If Hulk Hogan was to book a reservation for a restaurant, he doesn’t call up and say ‘hey table for two, Terry Bollea,’ he will book it under Hulk Hogan. He will live the gimmick.

If you live the gimmick and the character at all times, you can then do what Daniel is talking about, which is mark out for your own gimmick. I’m just not sure where within Conor’s schtick, he had to be a prick

He was aggressive towards opponents. He would show up late to his own press conference. He would make people clamor to come watch him when he was about to warm up — when he had a match for sale on pay-per-view. These were the brilliant things, these were the entertainer…

But I can’t dismiss what Daniel Cormier said, where it does appear that there needs to be a more distinct separation between the person and the character.

En annan tidiagre fighter Michael Bisping kom i dagarna med en teori om att McGregors bravader under den senaste tiden kan ha förorsakts at de starka smärststillande mediciner som irländaren tar för sitt brutna ben.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
Anthony Smith

UFC Vegas 37: Fullständiga resultat från nattens gala

Alexander Clausson

Natten till söndag arrangerade UFC en gala från Apex-anläggningen i Las Vegas. Kortet innehöll 14 matcher och i en av dessa ställdes Sveriges Pannie Kianzad mot den tidigare titelutmanaren Raquel Pennington.

Pannie Kianzad förlorade jämn match

I huvudmatchen ställdes den tidigare titelutmanaren Anthony Smith mot Ryan Spann. Den blev en kort kväll för de båda utövarna i viktklassen för lätt tungvikt. Smith avslutade Spann i samband med fightens första rond. Läs mer om den matchen här.

Sverige Kianzad lyckades inte förlänga sin vinstsvit till fem raka segrar, när den tidigare titelutmanaren Pennington stod för motståndet. 29-åringen inledde stark, men Pennington kunde ta sig in i matchen mer och mer. Läs mer om den drabbningen här.

Den tidigare KSW-mästarinnan Ariane Lipski gav Tysklands Mandy Böhm ett tufft mottagande till organisationen. Den förstnämnda gav Böhm hennes första professionella förlust och tog hem segern via enhälligt domslut.

På underkortet fick tittaren ta del av domarsiffror som inte hör till vanligheten. Efter 120 signifikanta lag, tre nedtagningar och en kontroltid på närmare tio minuter, besegrade Erin Blanchfield sin motståndare Sarah Alpar via enhälligt domslut. Två av matchdomarna poängsatte drabbningen till 30-25 och den tredje lämnade in siffrorna 30-26. Blanchfield var nära att avsluta fighten vid flera tillfällen, men Alper lyckades ta förlusten till ett domslut.

UFC Vegas 37: Fullständiga resultat från nattens gala

Huvudkort

 • Anthony Smith besegrade Ryan Spann via submission (rear-naked choke), 3:47 – Rond 1
 • Ion Cutelaba besegrade Devin Clark via enhälligt domslut (30-26, 29-26, 29-27)
 • Ariane Lipski besegrade Mandy Bohm via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)
 • Arman Tsarukyan besegrade Christos Giagos via TKO, 2:09 – Rond 1
 • Nate Maness besegrade Tony Gravely via TKO, 2:10 – Rond 2
 • Joaquin Buckley besegrade Antonio Arroyo via TKO, 2:26 – Rond 3

Underkort

 • Tafon Nchukwi besegrade Mike Rodriguez via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)
 • Raquel Pennington besegrade Pannie Kianzad via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)
 • Rong Zhu besegrade Brandon Jenkins via TKO, 4:35 – Rond 3
 • Montel Jackson besegrade JP Buys via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)
 • Erin Blanchfield besegrade Sarah Alpar via enhälligt domslut (30-25, 30-25 30-26)
 • Carlston Harris besegrade Impa Kasanganay via TKO, 2:38 – Rond 1
 • Gustavo Lopez vs. Heili Alateng slutade i ett oavgjort resultat (28-28, 28-28, 28-28)
 • Hannah Goldy besegrade Emily Whitmire via submission (armbar), 4:17 – Rond 1
Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Phil Davis

Bellator 266: Fullständiga resultat från nattens gala

Alexander Clausson

För andra gången i år arrangerade Bellator MMA och UFC varsin gala, vid samma tidpunkt. Nedan kan läsaren ta del av resultatet från samtliga matcher i samband med Bellator 266.

Neiman Gracie avslutade Mark Lemminger tidigt

I galens huvudmatch välkomnade Phil Davis den tidigare UFC-fightern Yoel Romero till organisationen. Den olympiska silvermedaljören i brottning hade inte mycket att sätta emot, när Davis kom igång med sin egen grappling, i drabbningens tredje rond. Läs mer om den matchen här.

I den delade huvudmatchen plockade Neiman Gracie hem en skalp, när Mark Lemminger avslutade via slag i matchens första rond. 32-åriga Gracie är – föga förvånande – känd för sina submissions och kvällen seger var den första i karriären som kom via slag. Welterviktaren har sedan tidigare nio vinster via submission och en seger via domslut.

36-åriga DeAnna Bennett kommer troligen kliva in på organisationen officiella ranking för den kvinnliga flugviktdivisionen. I samband med nattens gala besegrades den femterankade Alejandra Lara, via enhälligt domslut.

Bellator 266: Fullständiga resultat

 • Phil Davis besegrade Yoel Romero via delat domslut (30-27, 28-29, 30-26)
 • Neiman Gracie besegrade Mark Lemminger via TKO (slag), 1:27 – Rond 1
 • DeAnna Bennett besegrade Alejandra Lara via enhälligt domslut (30-27, 30-26, 30-26)
 • Saul Rogers besegrade Georgi Karakhanyan via enhälligt domslut (30-27, 30-26, 30-26)
 • Ben Parrish besegrade Christian Edwards via KO (slag), 0:38 – Rond 1
 • Alex Polizzi besegrade Grant Neal via delat domslut (28-29, 29-28, 29-28)
 • Anthony Adams besegrade Khalid Murtazaliev via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)
 • Bobby Seronio III besegrade Socrates Hernandez via enhälligt domslut (29-27, 29-26, 29-26)
 • Abraham Vaesau besegrade Albert Gonzales via KO (slag), 2:17 – Rond 1
 • Shane Keefe besegrade Rhalan Gracie via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)
 • Edwin De Los Santos besegrade Jon Adams via TKO (slag), 3:29 – Rond 1
 • Jesse Delgado besegrade Joshua Dillon via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)
Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
Yoel Romero

Bellator 266: Yoel Romero förlorar debutmatchen mot Phil Davis

Alexander Clausson

Natten till söndag klev Yoel Romero in i buren för första gången sedan mars, 2020. 44-åringen gick huvudmatch i samband med Bellator 266 och Phil Davis stod för motståndet. Ta del av matchrapport och resultat i artikeln nedan.

Oeniga domare när Yoel Romero debuterade

Översiktlig matchrapport och resultat: 

Den första ronden utspelade sig på fötter och båda utövare träffade sin motståndare med sparkar och slag. Davis träffade dock bäst och hittade distansen till sin motståndare. Amerikanen var snabbare och hade – till synes – mer kraft i sina händer.

Mer av detsamma i samband med den andra rondens inledning. Davis försökte blanda striking med grappling, men Romero kunde hålla fighten stående, inledningsvis. I slutet av den andra ronden gick Davis för ytterligare en nedtagning och den gången satt den för amerikanen. Den andra ronden avslutades med Romero i bottenposition på kanvasen.

Det såg ut som att Romeros ork var ett minne blott, i samband med drabbningens tredje rond. Kubanen – som har sju avslut via slag i just den tredje ronden – hade inte mycket att sätta emot när Davis gick på offensiven. Den sistnämna fokuserade på brottning i den tredje och sista ronden. Davis fullföljde fyra nedtagningar. Amerikanen avfyrade en hel del ground and pound på den liggande kubanen, men avslutet var aldrig nära.

Undertecknad ger samtliga tre ronder till Davis (30-27).

Två av tre poängdomare gjorde en relativt likvärdig bedömning av matchen, medan den tredje stack ut ordentligt. De förstnämnda två gav segern till Davis med siffrorna 30-27, respektive 30-26. Den sistnämnda domaren gav två ronder till Romero, med slutsiffrorna 28-29.

Phil Davis besegrade Yoel Romero via delat domslut (30-27, 28-29, 30-26).

Phil Davis: Gud välsigna brottningen

Efter drabbningens slut berättade Davis om hur den kändes att besegra en olympisk silvermedaljör i brottning, delvis genom att dominera fighten inom kubanens egen sport. Transkribering via MMA Fighting.

God bless wrestling. Best sport in the world.

Davis passade även på att hylla sin motståndare slagkraft.

Man, he’s a monster. I felt that power more times than I wished I had tonight.

Davis kom senast från en förlust mot den regerande mästaren Vadim Nemkov. Dessförinnan hade 36-åringen tre raka vinster. Romero har nu förlorat sina fyra senaste matcher. Kubanen tog hem sin senaste vinst i februari 2018, när Luke Rockhold stod för motståndet.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy
Anthony-Smith

UFC Vegas 37: Anthony Smith avslutar Ryan Spann tidigt

Alexander Clausson

Nattens UFC Vegas 37 är över och i huvudmatchen ställdes Anthony Smith mor Ryan Spann. Ta del av matchrapport och resultat i artikeln nedan. Det verkar dessutom som att Smith redan har sin nästa motståndare klar.

Anthony Smith dominerade matchen

Spann hade inte mycket att sätta emot i samband med nattens drabbning. Smith inledde starkt och träffade fint med både sparkar och slag. Ett hård slag skakade Spann och Smith kunde ta ner fighten til marken. Den tidigare titelutmanaren gick för en guillotine choke, men Spann försvarade bra. Smith bytte till en armbar, men Spann kunde ta sig upp till en stående position igen. Fortsatt imponerande stående insats av Smith, som skakade sin motståndare ännu en gång. Den förstnämnda gick för ännu en submission, den gången en rear-naked choke. Spann tvingades klappa och drabbningen kvar över.

Anthony Smith besegrade Ryan Spann via submission (rear-naked choke), 3:47 – Rond 1

Utmanade Aleksander Rakic efter fightens slut

Efter matchens slut utmanade Smith den topprankade Aleksander Rakic. Transkribering via MMA Fighting.

I want Aleksander Rakic. He’s just sitting around. He’s not next for the title. Either I get that fight or I’m going to skip it. That’s what I want. I want someone ahead of me and I earned that.

Smith fick ett snabbt svar från den 29-åriga österrikaren. Via sina sociala medier meddelade Rakic att han har möjlighet att ställas mot Smith i december.

I’m free in December

Smith svarade med ett “God Jul till mig”.

Rakic och Smith ställdes mot varandra i augusti 2020 och det förstnämnda tog hem segern via enhälligt domslut.

Efter nattens seger står amerikanen med ett totalt matchfacit som lyder 36-16-0.

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy
Pannie Kianzad

UFC Vegas 37: Raquel Pennington besegrar Pannie Kianzad

Alexander Clausson

UFC Vegas 37 är i full gång och på underkortet ställdes Sveriges Pannie Kianzad mot den tidigare titelutmanaren Raquel “Rocky” Pennington. Läs om drabbningen och resultatet i artikeln nedan.

Pannie Kianzad får sin vinstsvit bruten

Rond 1

Kianzad inledde starkast i en rond som till stor del skulle utspela sig i clinch-position. Svenskan var något offensivare och landade bättre än amerikanskan. 29-åriga Kianzad gick för en nedtagning, men misslyckades. Kianzad avfyrade ett knä mot Penningtons huvud som träffade. Därefter gick “Rocky” för en nedtagning, men den första ronden utspelade sig fortsatt i en stående position.

Rond 2

I den andra ronden väntade mer arbete i chlinch-position för de båda utövarna. Pennington tog mer plats i buren och blandade slag mot huvudet med kroppsslag. När utövarna väl separerade var det amerikanskan som hittade distansen bättre och träffade renare. “Rocky” gick för ännu en nedtagning och lyckades även fullfölja den. Kianzad arbetade aktivt från rygg, men var aldrig nära att hota med en submission. I ett försök att ta sig upp gav svenskan sin rygg till amerikanskan, som inte lyckades dra nytta av situationen. Därefter upp på fötter igen och där avslutades även ronden.

Rond 3

Den tredje ronden utspelade sig på fötter och handlade återigen mycket om arbete i chlinchen, för de båda bantamviktarna. Det fanns dock fler perioder där en av de två valde eller lyckades att separera sig från den andra. Pennington hade återigen en fördel på de fria ytorna och Kianzad svarade ännu en gång med ett knä mot “Rockys” huvud.

Undertecknad gav den första ronden till Kianzad och de avslutande två till Pennington. Den tredje ronden var väldigt jämn i mina ögon, men Pennington hade fler träffar och var offensivare.

Resultat

Raquel Pennington besegrar Pannie Kianzad via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.