Giga Chikadze med Calvin Kattar i bild

Giga Chikadze om förlusten: Jag vinner över Calvin Kattar nio av tio gånger

Hugo Lindström

Årets första UFC-gala gav oss flera bra matcher där huvudakten levererade en prestation av världsklass från Calvin Kattar (23-5). I andra sidan buren stod Giga Chikadze (14-3) som fick sin första förlust i organisationen, ett resultat han inte tycker speglar nivån mellan de två.

Giga Chikadze: ”Jag vinner över Calvin Kattar nio av tio gånger”

Innan helgens gala hade Chikadze sju raka vinster i organisationen med flera uppmärksammade avslut i ryggen. Som bettingfavorit blev det därav något av en skräll när han enhälligt förlorade alla ronder. I en direktsänd video på Facebook berättade Chikadze att han var missnöjd med sin prestation och att han tror sig besegra Kattar nio av tio gånger.

I feel like if I would fight with this guy 10 times, nine I would win. That would be the one I would lose, and that was last night. It is what it is. I made mistakes, and I’m paying now with that. It’s all good.

Jag tror att om jag skulle möta den här killen tio gånger så skulle jag vinna nio av dem. Detta skulle vara den jag förlorade, i går kväll. Det är vad det är. Jag gjorde misstag, och jag får betala för det nu. Det är ingen fara.

Ville möta Volkanovski

Georgiern har tidigare uttryckt intresse att möta mästaren Alexander Volkanovski (23-1). Något som ledde till ett bråk mellan honom och nummer fyra rankade Chan-Sung Jung (17-6) som blev ersättare efter att Max Holloway (23-6) var tvungen att hoppa av matchen på grund av skada. Trots den tunga förlusten så verkar attityden hos Giga inte ha ändrats. Något han klargjorde i tidigare nämnda sändning.

I’m going to come back so much stronger. I already feel bad for my future opponents, so I’m going to learn a lot from this one. Trust me on that.

Jag kommer att komma tillbaka mycket starkare. Jag tycker redan synd om mina framtida motståndare, jag kommer att lära mig mycket från detta. Lita på mig.

Vem tycker ni att Chikadze ska möta härnäst?

-8
Dana Sad
Dana Happy
Lyoto Machida och Michael Chandler
Lyoto Machida betygsätter Michael Chandlers frontkick
kimura
Hett
Junior Dos Santos firar efter seger
Junior Dos Santos ger uppdatering om sin skada – ”I’m not feeling any pain”
kimura
Hett
Badou Jack
Badou Jack vinner via knockout i första ronden – Se avslutet här
kimura
Hett
Conor McGregor och Tony Ferguson
Conor McGregor känner ånger över hur han behandlat Tony Ferguson
kimura
Hett
Khabib och Cain
Khabib försvarar Velasquez – ”Anybody with self-respect would do the same”
kimura
Hett