Nyheter

Gilbert Burns utmanar Diazbrodern: Vinnaren får $200,000!

Den nummer 2 rankade welterviktaren i UFC Gilbert Burns har utmanat Nate Diaz till en grapplingtävling. Burns föreslår att de två lägger upp cirka två miljoner kronor vardera på bordet, och att segraren tar hem hela summan.

Burns vill möta Diaz i grappling

Gilbert ”Durinho” Burns (19-3) tycks ha tråkigt i sin inaktivitet. Efter att ha avlagt två imponerande vinster över Demian Maia (28-10) och den forne welterviktsmästaren Tyron ”The Chosen One” Woodley (19-6-1) under årets första halva, placerade sig Burns som rankad nummer 1 i welterviktsdivisionen.

Planerad att gå match om welterviktstiteln mot den regerande mästaren Kamaru ”The Nigerian Nightmare” Usman (17-1) under UFC 251 i juli månad, fick Burns dock lov att ta sin plats i sjuksängen efter att ha testat positivt för Covid-19. Brasilianaren har nu sedan länge tillfrisknat från sitt sjukliga tillstånd, utan att sätta foten i oktogonen för en tredje gång under 2020.

I avsaknaden på UFC-kamper, ser Burns det lägligt utmana den yngre Diazbrodern Nate Diaz (20-12) till en grapplingstävling, där han vill att de båda lägger fram tvåhundratusen dollar vardera med hela summan till segraren.

200k to the winner!

I väntan på den titelmatch med Kamaru Usman som Gilbert Burns förväntar sig, vill ”Durinho” testa på sin jiu jitsu mot Nate Diaz. Under natten till fredagen tog Burns till sociala medier för att utmana Nate till en grapplingsmatch med $200,000 vardera som insats.

So as my title fight is not scheduled yet, Let’s grapple! Let’s see who is the real gangster Nate Diaz, so I put $200,000 you put $200,000 winner takes all. What you say?

 

Trots att de båda tävlar i UFCs welterviktsdivision, är en MMA-match de två emellan mindre troligt i dagsläget, med Diaz på en plats nummer 13 i rankningen och Burns som rankad nummer 2. Är det dock en sevärdhet med Burns vs. Diaz i grappling? Eller är det en match bäst sedd när de båda bär MMA-handskar iklädda UFCs Reebok-ställ?

Föregående artikel

Kimura tippar: Paul Felder vs Rafael dos Anjos (uppdaterad)

Nästa artikel

Diego Sanchez rapporterar: Jag har sett ett UFO!

Skriven av

Anton

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök