Nate Diaz – Allt du behöver veta om UFC-stjärnan

kimura

Nathan Donald ”Nate” Diaz, 33, är en amerikansk MMA-utövare som tävlat i UFCs lättvikts- och welterviksdivision. Han är en av de fighters som fått flest bonusvinster i UFC, 15 stycken. Han har ett record på 19-11. Han har besegrat sina motståndare på följande sätt; fyra via knockout, tolv via submission och tre via domslut. Innan han började i UFC har han tävlat i World Extreme Cagefighting, Strikeforce och Pancrase. Han har tävlat i UFC sedan han vann The Ultimate Fighter 5. Sedan december 2018 rankas Nate som nummer tio i UFCs officiella rankning. Hans fightingstil består av en blandning av boxning och brasiliansk jiu-jitsu. Nates äldre bror, Nick Diaz, som också är MMA-fighter, har varit welterviktsmästare i Strikeforce och WEC.

Nate föddes och växte upp i Stockton i Kalifornien. När han var elva år började han träna kampsport med sin bror Nick.

Innan UFC tävlade Nate i organisationen World Extreme Cagefighting (WEC). 2006, på WEC 24, mötte han Hermes Franca i en strid om titeln i lättvikt. Nate förlorade i andra ronden, på grund av submission.

UFC

Nate var en av de tävlande i The Ultimate Fighter 5. I försöksomgången besegrade Nate Rob Emerson via submission. I kvartsfinalen vann han mot lagkamraten Corey Hill redan i första ronden, genom submission på grund av triangle choke. I semifinalen besegrade Nate Gray Maynard, också det via submission, vilket innebar att Nate gick vidare till finalen. I finalen ställdes Nate mot armen-amerikanen Manvel Gamburyan. Nate förlorade den första ronden, men i den andra fick han övertaget. Gamburyan klappade i golvet på grund av en vrickning i hans högra axel som han åsamkat sig vid ett nedtagningsförsök. Det medförde att Nate vann via submission och blev vinnaren av The Ultimate Fighter 5.

Åren 2008-2009

Efter att Nate besegrat Alvin Robinson och Junior Assunção via submission letade han efter tuffare motståndare. På UFC Fight Night 13 ställdes Nate mot amerikanen Kurt Pellegrino. Nate vann via triangle-choke submission i den andra ronden. Och på UFC Fight Night 15 besegrade Nate veteranen Josh Neer via delat domslut.

Därefter mötte Nate den forna Strikeforcemästaren i lättvikt, Clay Guida. Matchen ägde rum på UFC 94: St. Pierre vs. Penn 2. Guida använde sina brottningskunskaper och lyckades få ner Nate flera gånger. Nate försökte vända Guida med judokopplingar men lyckades inte. Efter tre ronder tog Guida hem segern, efter ett delat domslut. Det blev Nates första förlust i UFC.

Nate mötte därefter Ultimate Fighter-vinnaren och den forna welterviktmästaren i King of the Cage, Joe Stevenson. Mötet ägde rum på The Ultimate Fighter 9 Finale. Stevenson hade kontrollen på marken, tack vare sina överlägsna brottningskunskaper. Stevenson fick ner Nate och fick in många fördelaktiga positioner under de tre ronderna. Nate förlorade via enhälligt domslut.

På UFC Fight Night 19 ställdes Nate sedan mot amerikanen Melvin Guillard. Bara några sekunder in i striden blev Nate knockad av en högerkrok. Men han återhämtade sig fort och fick ner Guillard med ett judokast (harai goshi). Nate blev, allt eftersom matchen fortgick, effektivare med sin boxning, vilket fick Guillard att backa. Guillard backade så att han gick in i en sida av buren och försökte få ner Nate. Nate utnyttjade situationen och låste fast Guillard i en modifierad guillotine choke, med sitt högra ben. Guillard klappade och Nate vann två minuter och trettio sekunder in i andra ronden.

Welterviktsdebut

Den elfte januari 2010 gick Nate en match mot Gray Maynard. Nate Diaz förlorade efter ett omdiskuterat delat domslut.

Efter att ha förlorat tre matcher av fyra bestämde sig Nate för att gå upp till 77 kilo och börja slåss i weltervikt istället. Han gjorde sin welterviktsdebut i mars 2010, på UFC 111, i en match mot Rory Markham. Matchen fick ändras till catchvikt, eftersom Markham vägde för mycket. Nate vann matchen via teknisk knockout i första ronden.

Efter vinsten mot Markham sa Nate att han hade för avsikt att tävla i både lättvikt och weltervikt. Hans nästa match blev i weltervikt och mot boxaren Marcus Davis. Nate pepprade Davis med slag som gjorde stor skada. Nate avslutade Davis med en guillotine choke i den sista ronden.

2016

På UFC 196 bokades Nate in som ersättare för Rafael dos Anjos, i en match mot Conor McGregor. Striden hölls inom weltervikt eftersom Nate bara fick elva dagar på sig att förbereda sig och inte skulle hinna göra sig av med så mycket vikt.

McGregor inledde matchen aggressivt  men Diaz kunde hålla honom på avstånd och till slut ta ner irländaren på marken. Diaz vann matchen via submission (rear-naked-choke) i andra ronden. Matchen blev tilldelad Fight of the Night-bonusen och slog UFC-rekordet för annat PPV-försäljningar.

Irländaren ville efter detta ha revansch och det som följde var en UFC:s mest omskrivna media-fejder vilket skapade stor efterfrågan och hype om en rematch.

På UFC 202 möttes de därför igen, även det inom weltervikt, och den gången blev utfallet annorlunda; McGregor vann då via enhälligt domslut och matchen fick återigen Fight of the Night-priset och slog PPV-rekordet från den förra matchen.

Nate Diaz invägning

Snar återkomst?    

I augusti 2018, efter två års ledighet, tillkännagav man att Nate skulle komma tillbaka. Återkomsten skulle ske den tredje november 2018, i en lättviktsmatch mot Dustin Poirier. Men Dustin drog sig ur på grund av en skada, vilket resulterade i att matchen ställdes in. Vi får se om Nate kommer tillbaka snart.

+1
Dana Sad
Dana Happy

Kimura Matchmaker: Förlorarna UFC 241

Simon Tingberg

Nästan en vecka har gått sedan UFC 241, Anaheim ägde rum. En gala som bjöd på hög klass med många underhållande fighter. Kimura Matchmaker matchar efter varje gala huvudkortets vinnare. Då denna gala var så pass intressant så lämnade det också tankar för framtida matchningar för dom fighters som inte gick segrande. Bland förlorarna så fanns tre veteraner. Matchar därför framtida matchningar för Daniel Cormier, Anthony Pettis och Yoel Romero.

Tungvikt Daniel Cormier pensionering

Tufft att säga detta då Daniel Cormier är en personligt favorit. Men C0rmier bör gå i pension. Cormier har haft en annorlunda karriär. Han har besegrat i princip alla som stått i hans väg i både tungvikt och lätt tungvikt. Han har dominerat högt kvalificerat motstånd som Josh Barnett, Dan Hendersson och Anthony Johnsson två gånger. Utkämpat ett krig och kommit ut segrande ur det mot Alexander Gustafsson. Och sist men inte minst vunnit tungviktsbältet genom att besegra den mästare med flest titelförsvar i viktklassen, Stipe Miocic. Cormier var därmed ”double champ”. Karriären har inte varit utan motgångar, rivalen Jon Jones gav Cormier hans första förlust år 2015. Cormier kunde sedan vinna Jones lätta tungviktsbälte efter att denne blivit av med sitt bälte efter att ha varit inblandad i en smitningsolycka. Cormier fick senare chansen att på nytt besegra Jones men blev då knockad i tredje ronden under UFC 214, Anaheim juli 2017. Trots att fighten senare blev omvandlad till en No Contest då Jones testas positivt för doping, och Cormier blev då åter igen blev mästare. På grund utav detta så kommer Cormier alltid utav vissa anses som att han aldrig var rättmätig mästare i lätt tungvikt. Under UFC 241, Anaheim augusti 2019 så gav Cormier, Miocic chansen på att få utmana om det tungviktsbälte Cormier tog ifrån honom. Miocic knockade Cormier i fjärde ronden och var därmed tungviktsmästare igen. Frågan är nu vad som återstår för Cormier? Det har länge pratats om ett tredje möte med Jones och frågan om ett tredje möte med Miocic har även spekulerats. Anser dock att Cormier nu bör gå i pension. Cormier är 40 år och hade redan innan fighten mot Miocic pratat om pension. Cormier ledde fighten mot Miocic fram tills att Miocic avslutade honom men det var inte samma Cormier rent konditions mässigt. Åldern tycks ha tagit ut sin rätt på Cormier och tror inte han längre har vad som krävs motivationsmässigt eller fysiskt för att kunna utmana mästare som Jones eller Miocic. Cormier är en tävlingsmänniska och kommer säkert ha svårt att pensionera sig med en förlust i ryggen men frågan är om inte ännu ett försök skulle leda till ytterligare en förlust. Detta är inger för Cormier som trots förlusten mot Miocic nu bör gå i pension och vara nöjd med en lysande idrottskarriär.

Weltervikt Anthony Pettis vs Robbie Lawler

Anthony Pettis har blivit lite utav en publikfavorit då han i sina senaste fighter bjudit på underhållande fighter. Han har blandat varannan vinst och förlust på sina fem senaste fighter men där fansen blivit underhållna oavsett resultat. Under UFC 241 mötte han en annan publikfavorit Nate Diaz som gjorde comeback efter tre års frånvaro från oktagonen. Diaz dominerade Pettis och besegrade denne genom enhälligt domslut. Pettis är 32 år och har många år utav tävlande kvar. Underhållningsvärdet och Pettis status som en före detta mästare gör honom till en fighter som både kan sättas som huvudmatch på en Fight Night gala eller på huvudkortet på en PPV gala. Så varför inte sätta Pettis mot en annan underhållande före detta mästare som Robbie Lawler. Båda kan underhålla, Pettis med oförutsägbara attacker och Lawler med sitt krigarhjärta. Och rankingmässigt så är dom jämna Pettis är rankad tolva och Lawler på trettonde.

Mellanvikt Yoel Romero vs Vinnaren Jack Hermansson vs Jared Cannonier

Yoel Romero var tillbaka efter lite över ett års frånvaro från oktagonen och mötte den unge obesegrade Paulo Costa i galans Fight of the night. Costa besegrade Romero genom enhälligt domslut. Romero är 42 år och pension skulle kunna nämnas där om det inte vore för det faktum att Romero har fysik som en 25 åring, och faktiskt fortfarande fightades på en hög nivå mot ett hungrigt lejon som Costa. Denna gång klarade han även vikten. Många fans buade dessutom domslutet och ansåg Romero vara vinnaren. Romero som har flera fighter kvar på sitt kontrakt bör därför fortsätta fightas. Romero har trots sin framgångsrika karriär med vinster över motståndare som Chris Weidman, Luke Rockhold och Lyoto Machida aldrig varit mästare. Han har fått tre chanser på titeln men förlorat två gånger mot Robert Whittaker samt missade vikten när han besegrade Luke Rockhold om interimbältet under UFC 221, Perth februari 2018. Romero bör därför rada upp några vinster innan han får en ny chans. Vi har ett spännande möte mellan femte rankade Jack Hermansson och nionde rankade Jared Cannonier under UFC Köpenhamn i September. Vinnaren mellan dessa två bör båda behöva ytterligare en seger mot högt rankat motstånd innan en titelmatch kan bli aktuell, som exempelvis tredje rankade Romero. Skulle Romero besegra vinnaren mellan Hermansson vs Cannonier så fastställer det hans plats i toppen och kan även han sedan behöva endast en vinst till innan en ny titelmatch blir aktuell. Skulle dessutom Romeros tidigare motståndare Costa dessutom hunnit bli mästare vid det laget så vill nog fansen se ett returmöte mellan dessa två, denna gång om ett bälte. Med tanke på hur lång tid det gått mellan Romeros fighter så är det en möjlighet att Costa fått utmana vinnaren mellan Robert Whittaker och Israel Adesanya innan Romero gått sin nästa fight.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

UFC Köpenhamn: Olympiske brottaren Mark O. Madsen gör debut mot Danilo Belluardo

Karl Johansson

En welterviktsmatchning har blivit klar för UFC Köpenhamn i Danmark, där den olympiske brottaren Mark O. Madsen kommer att möta italienaren Danilo Belluardo.

Via Twitter:

Danske Madsen är obesegrad med 8-0, varav 2 via KO/TKO, 3 via submission och 3 via domslut. Han hör nu sin debut i UFC.

Han har tidigare gått matcher i bland annat Cage Warriors och mötte senast Patrick Nielsen under Olympian Fight Night, där han segrade via submission.

Belluardo hade tidigare 6 raka vinster, men förlorade sedan i sin UFC-debut via Joel Alvarez via TKO i andra ronden. Han har nu ett record på 12-4.

Deras möte äger rum i Köpenhamn den 28 september.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

GSP hyllar Nate Diaz -”Han är äkta”

Karl Johansson

Nate Diaz var bort under 3 års tid efter förlusten i returmatchen mot Conor McGregormen imponerade stort när han återvände under UFC 241 förra helgen och dominerade forne lättviktsmästaren Anthony Pettis.

Den forne welterviktsmästaren och mellanviktsmästaren Georges St-Pierre hyllar nu Diaz för sin genuina stil och berättar varför han känner att fansen älskar honom.

Via en intervju med Chael Sonnen:


He’s an amazing character because he is so authentic. He doesn’t care about what he says, very authentic guy.

Now is the Conor McGregor era, and you see a lot of guys that try to mimic other guys that are more successful, in terms of their platform. They want it to become bigger. And it doesn’t work for a lot of them because they’re not authentic, but Nate Diaz is very authentic. He is a unique person and a unique character. That’s why people love him so much.

St-Pierre var också imponerad av Diaz prestation i sin comeback:

What a comeback. After three years, I was not expecting that. I think he looked better than he ever did. It was amazing.

Diaz utmanade efter mötet Jorge Masvidal som senast segrade mot Ben Askren via knockout under UFC 239.

Vad tycker ni om GSP:s ord om Diaz?

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy

Colby Covington beredd att möta annan motståndare om Kamaru Usman inte är tillgänglig

Karl Johansson

Colby Covington presterade stort när han mötte den forne welterviktsmästaren Robbie Lawler under UFC on ESPN i början på augusti, där han levererade uppemot 600 slag och segrade via ett enhälligt domslut.

Colby som tidigare var interimmästare i viktklassen, ser nu ut att bli den nästa som möter mästaren Kamaru Usman.

Usman har sedan sitt möte mot den tidigare mästaren Tyron Woodley varit borta på grunda av en skada och kommer eventuellt att kunna gå match under UFC 244.

Covington är redo och väntar bara på att Usman ska skriva på.

Via ’MMAJunkie’:

I’m ready to go. I already gave the verbal ‘yes’ to the UFC that I’m going to go to Madison Square Garden and make it great again because the Knicks have tarnished the legacy of Madison Square Garden. It’s disgusting what they’ve done to that arena. It’s nothing but Ls. There’s only one man that can go to Madison Square Garden and make it great again and that’s yours truly.

Sign the paper, Marty. Stop faking injuries, stop ducking me. This is a joke man. This is getting out of hand now.

Colby tog hem interimbältet förra årrt och anser sig vara den sanna mästaren. Han kan tänka sig att möta en annan motståndare tills Usman är tillbaka.

I would accept other fights. I already have a title. This is America’s title, this is the people’s title. This is the most distinguished belt in the UFC today. Whether it’s Nick Diaz, whether it’s Nate Diaz the journeyman who is barely a .500-level fighters, they’ve got Stockton slaps but they ain’t ready for MAGA-bombs. Those guys have speech impediments. They don’t know what wrestling is. They have lisps in their voice.

Whether it’s the Diaz’s, whether it’s my best friend (Jorge Masvidal), whether it’s Marty Fakenewsman, this belt will be defended Nov. 2 at Madison Square Garden because that’s what Donald Trump wants.

Tror ni att vi får se ett möte mellan de två under UFC 244?

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy
Conor McGregor i kavaj och fluga

Firas Zahabi sågar Conor McGregor – ”patetisk människa”

Ralph Nordahl

Huvudtränaren vid respekterade Tristar Gym, Firas Zahabi, där den kändaste adepten varit tidigare två-divisionsmästaren Georges St-Pierre, väljer nu att fullständigt såga Conor McGregor efter att denne slagit en äldre man i en irländsk bar bakifrån.

Zahabi kallar megstjärnan för ”en skam för MMA” som sport och höll inte tillbaka nör han kommenterade McGregors senaste skandal.

Zahabi uttalade sig som följande enligt BJPenn.com där han även kalalde irländaren patetisk:

It’s indefensible, there is no defense for this, except (McGregor) is a pathetic, sorry excuse for a human being. How do you punch an old man because he doesn’t want to drink your whiskey? Who can defend this? You punch an old man then you run? What a disgusting display. I don’t care how much money you have or how famous you [are]. If this is the type of person you are then then your value is zero.

I’m sorry I have to say this. This is an embarrassment to MMA. It’s an embarrassment to us all. When the media says MMA people are animals, when they say MMA fighters are brutal, that they are savages, this is now going to be harder for us to defend.

Zahabi tillade även att han vanligtvis inte blir blir upprörd över saker men att videon där McGregor delar ut ett fulslag mot den äldre mannen var något som verkligen gjorde honom arg.

There are so few things I will lose it on. This is one of them. If I was there when this incident happen, believe me, it wouldn’t have went well. I would have got up out of my chair, I would have been very upset. You don’t punch an old person in the face.

I don’t care what that old man said. What if he insulted him? Who cares. He’s an old man. Maybe the old man has dementia. If some old man walks up to me and calls me a motherf*cker or whatever he says to me, I would say, ‘Sir, can I help you across the street?’ I don’t care if the man curses me out. He’s an old man. You cannot strike an old man.

Zahabi ansåg även att McGregors tränare troligen känner likadant som Tristar Gym-tränaren själv om ingen av irländarens team uttalat sig ännu om incidenten:

I’ve been to Ireland many times, I love the Irish people, I love Ireland. They are such great human beings, they are close-knit people. They are positive people, their energy is amazing. But I am sure 99 percent of Irish people who saw that are disgusted. I am 99 percent sure his coaching staff is disgusted. Everybody’s disgusted. I don’t care what that old man said, there’s no reason to hit that old man. It’s disgusting.

 

 

Läs mer
+14
Dana Sad
Dana Happy
Khabib Nurmagomedov intervju

3 fighter som kan besegra Khabib Nurmagomedov – enligt Florian

Ralph Nordahl

Ännu har ingen lyckats lösa hur man besegrar UFC:s lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov.

27 har försökt inklusive dåvarande toppnamn som Conor McGregor, Al Iaquinta, Edson Barboza, Rafael dos Anjos och Michael Johnson – ingen har dock lyckats besegra den dagestanske sambomästaren.

Kenny Florian, trefaldig UFC-titelutmanare och numera UFC-analytiker, tror dock att det är möjligt att besegra Nurmagomedov. Det handlar bara om att hitta en utmanare med rätt ”skill set”.

Han tror att fjädervikterviktaren och BJJ-esset Ryan Hall kan vara en av dessa och sade följande till BJPenn.com:

Ryan Hall. It sounds crazy because he’s a 145-pounder, but you either need to be an absolute ninja on the ground, right? You need someone who can always put you on defense — someone like a Ryan Hall on the ground. Or you need someone who can absolutely keep it on the feet.

Florian nämnde även två andra, något kändare namn, i form av den tidigare två-divisionsmästaren Georges St-Pierre och den nuvarande topplättviktaren Justin Gaetjhe.

We have Georges St-Pierre. He does have a very high level of wrestling. He’s also very big. That probably not going to happen. GSP it seems is retired for good now. As she should, he absolutely deserves that and has done everything in the sport that you can do.

Justin Gaethje. He comes from a wrestling background and he does hit extremely hard. I think he’s one of the few guys who might be able to give Khabib a tough time. If he does stuff the takedowns he does have the power in the striking to knockout Khabib.

St-Pierre pensionerade sig som sagt tidigare i år då han inte fick igenom ett möte med Nurmagomedov som var det enda som motiverade honom att fortsätta. Nurmagomedov har dock fortfarande inte gett upp mötet och kommer fortsätta pressa UFC om detta.

 

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Conor McGregor vs Justin Gaethje rykte

Video
Conor McGregor var tänkt att möta Justin Gaethje

Ralph Nordahl

Conor McGregor har inte fightats sedan UFC  229 i oktober där han förlorade mot Khabib Nurmagomedov via submission men han nu avslöjar han att han var nära att fightas i juli vid UFC 240.

Irländaren var tydligen motiverad att återvända till oktagonen och avlöjade för den etablera MMA-journalisten Ariel Helwani att han var tänkt att möta Justin Gaethje vid julieventet. McGregor berättade dock att UFC 240 skulle ägt rum i Madison Square Garden, New York om han fightats och inte i Edmonton som planerat (och till slut genomfört).

McGregor berättar at det som stoppade matchen var att han bröt handen.

I believe it was leaning towards Justin Gaethje at that time.

Ni kan se intervjun med McGregor nedan där han också berättar hur han bröt handen:

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Daniel Cormier Stipe Miocic rematch

Video
Stipe Miocic: Nedtagningen gav mig självförtroende att knocka DC

Ralph Nordahl

Stipe Miocic lyckades med något i sin senaste match mot Daniel Cormier som gav honom välbehövlig självsäkerhet.

Vid förra helgens huvudmatch vid UFC 241 utmanade Miocic mästaren Cormier om hans förlorade bälte i en returmatch från förra året. Den dåvarande tungviktsmästaren Miocic knockades av Cormier i juli 2018 men har alltid varit klar med att han anser att han själv är den bättre fightern.

I helgen hittade Miocic ett sätt att avsluta Cormier i den fjärde ronden och återtog då sitt bälte via TKO.

Vid en färsk intervju med tidigare toppfightern Chael Sonnen berättade Miocic att matchens första för honom var långt ifrån övertygande. Han summerade sin insats som följande rapporterar bjpenn.com:

Oh 100 percent, it was terrible. It was absolutely terrible.

En sak som imponerade på Sonnen och många andra var Miocics förmåga att anpassa och justera sin game plan allt eftersom matchen pågick. Miocic kreddar sitt team för detta:

Yeah man, I have the best coaches in the world, dude. They put me through hell. If it wasn’t for them I wouldn’t be where I’m at today, honestly. I’m very lucky. You know, you just gotta weather the storm man. It’s a five-round fight. It’s not just five minutes, it’s 25 minutes.

Miocic förklarade till sist att det var nedtagningen som han till slut fick in som gav honom självförtroendet att avgöra matchen:

Oh it definitely was [a confidence-booster]. It was just tough man. At that point we were both tired and he was real sweaty so it’s hard to hold onto him. I hit him a little bit and then he got up and just kinda squeaked out. You know it is what it is, but points-wise that was good for me.

Det är fortfarande oklart vem Miocic kommer att möta i sitt första titelförsvar under denna titelperiod. Vissa vill se ännu en rematch med Cormier som dock går mitt sin pensionering från sporten.

Ni kan se intervjun med Miocic nedan:

 

 

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Weili Zhang får support från Ronda Rousey inför sitt titelmöte med Jessica Andrade

Johan Lorentzon

Om drygt en veckan kommer UFC Shenzhen gå av stapeln och där kommer Kinas egen Weili Zhang möta Jessica Andrade om titeln i damernas stråvikt. Något som UFCs före detta bantamviktsmästarinna Ronda Rousey har uppmärksammat.

På sitt officiella instagramkonto skriver Ronda om hur stolt hon är över damerna i MMA och hur långt de har kommit, hon passar även på att ge en shoutout till Zhang.

“I feel like a proud mama watching how women’s MMA has grown. Women from all walks of life, from all over the world are rising to the challenge and showing the world what it means to fight like a girl. Weili Zhang @zhangweilimma is a prime example of overcoming adversity – fighting not just through the ranks, but to also get noticed and stand out. I’ve definitely taken notice, and so should you. Best of luck to the ladies fighting August 31 on #UFCfightnight157 ”

Zhang själv svarade på posten med följande meddelande.

“Wow. Idol. I remember the first time I saw you fight in UFC in 2013. I thought you were so cool. Then I was inspired to be like you. In this many-lined UFC star cage to play a part of our women’s territory. You give me confidence and direction. If I want to slack off when I don’t want to train I’ll find you fighting. That gave me a lot of encouragement@rondarousey”

Även Dana White snappade upp konversationen och skrev en kort post på twitter om respekten de båda damerna visade inför varandra.

”Cool to see the respect from Ronda for the @jessicammapro vs Weili Zhang fight next Saturday.”

Zhan möter Andrade som huvudmatch på UFC Senzhen den 31:a augusti.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Dana White missnöjd under presskonferens

Dana White angående ett möte mellan Nate Diaz och Jorge Masvidal: ”no progress”

Johan Lorentzon

Direkt efter sin dominanta vinst över Anthony Pettis på UFC 241 utmanade Nate Diaz Jorge Masvidal och sen dess har denna matching varit på allas läppar.

Jorge Masvidals manager hävdade för några dagar sedan att de just nu pratar med UFC om saken. Masvidal sa själv också i en intervju på Youtube att det i nuläget förhandlas om matchen.

“We’re ready for this fight, man. We’re ready,”

“We’re just negotiating now, and let’s give the fans a fight that they want to see. Two dogs, locked in the cage, going for the jugular.”

Enligt Dana White ligger dock varken ”Gamebred” eller Diaz under några förhandlingar om matchen. Så här sa han till MMAjunkie tidigare i veckan.

“Why, did I say I was doing Diaz and Masvidal on Saturday?”

“Well … they asked me, and I said, ‘Who doesn’t want to see that fight?’ But no, no progress.”

Nu har det trots allt bara gått några dagar sedan UFC 241, men då båda fansen och fighterna verkar vilja ha matchen borde det varit något Dana White kastat sig över. Det skulle gå att hävda att Diaz Vs. Masvidal till och med är en större match än Kamaru Usman Vs. Colby Covington som kommer gå av stapeln senare i år.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy