Nyheter

Jones: Äter jag för mycket kommer jag se ut som Cormier

UFC-fightern Daniel Cormier (13 – 0) vann nyligen ännu en match inom UFC och fortsätter som obesegrad. Det var på UFC 166 som Cormier lyckades kamma hem vinsten över Roy Nelson (19 – 9) via ett enhälligt domslut, och deras match utgjorde Cormiers farväl till tungviktsklassen. Han har under en längre tid planerat en viktnergång och kommer nu i framtiden att tävla inom lätta tungviktsklassen.

Vissa fighters ser väldigt muskulösa ut och andra gör det inte. Cormier hör till den del av fighters som ser lite rundare ut, och det har inte undgått lätta tungviktstitelhållaren Jon Jones (19 – 1). Jones berättar via den sociala mediesidan Twitter att hans ”security team” är väldigt trevliga och varma, och att dom dessutom bjuder honom på så mycket mat att om han inte hejdar sig så kommer han snart att se ut som Cormier. Såhär skrev han:

Detta roade inte Cormier alltför mycket. Han svarade Jones och sa att det är lätt för Jones att snacka när det är två matcher som håller dom isär från att mötas inuti oktagonen, men tillslut kommer Cormier få kliva in mot Jones och då räcker inte prat:

Dom två matcherna som Cormier nämner är Jones nästa titelförsvar mot Glover Teixeira (22 – 2) och hans eventuella nästa titelförsvar mot Alexander Gustafsson (15 – 2), som ska få en revansch mot Jones om han lyckas segra över Antonio Rogerio Nogueira (21 – 5) nästa år. Frågan är om det däremot inte är fler matcher som står mellan Jones och Cormier. Om Teixeira inte lyckas ta bältet från Jones och Gustafsson gör sig förtjänt av sin revanschmatch om titeln så kan Cormier antagligen få göra sin debut i lätta tungviktsklassen innan mötet mot Jones.

Föregående artikel

MMA når Jeopardy

Nästa artikel

”John Lineker hade haft en chans på titeln om han klarade vikten”

Skriven av

kimura

Relaterade Artiklar

Sök