Kamaru Usman utmanar Colby Covington – vill mötas på UFC 224

Kamaru Usman 2

Ovissheten kring vem som är nästa titelutmanare i welterviktsklassen är stor för tillfället, mycket på grund av att den regerande mästaren Tyron Woodley vid flera tillfällen uttryckt att han helst vill gå en ”Money fight” härnäst. I väntan på vem Woodleys nästa motståndare kommer bli, har den topprankade welterviktaren Kamaru Usman (9:e plats) utmanat tredje rankade Colby Covington.

Usman skickade sin utmaning via ett Twitter-inlägg, där han även skrev att han vill se mötet bli av på UFC 224.

F81D9319-EA20-4647-A438-C23E95CEF6B4

Frågan är dock om Covington är villig att gå match på den galan, då den äger rum i Rio de Janeiro, Brasilien. Amerikanen har vid flertalet tillfällen uttalat sig negativt om Brasilien och brasilianska fans, samt att hans senaste vistelse i landet inte var den bästa.

Usman har 12-1 i record och en vinstsvit på 11 matcher. I sin senaste match besegrade han norrmannen Emil Meek via domslut.

Covington har ett record på 13-1 och en vinstsvit på fem matcher. I sin senaste match besegrade Covington den forne titelutmanaren Demian Maia via domslut.

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.
 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Väldigt intressant fight då dom båda är väldigt lika i deras fighting stil förutom att Usman är kanske en lite bättre striker.

  • The Red King

   Bättre brottning också vad jag har hört iaf

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Kanske det jag vet inte men jagvser inga större skillnader.

 • vattenn

  rasist vs black lives matter

 • Barfly_nr1

  Vet inte om denna fight är så tilltalande att titta på tekniskt sett. Två ”decision fighters” med mediokert stand up, som enligt mitt tycke är överreklamerade. Kommer bli mycket ligga o kramas.
  Det som kan vara intressant med fighten dock är vem som förtjänar hypen. Där har colby fördelen just nu med namnkunnigare motstånd, Usman har inte mycket att skryta med vad gäller sin meritlista.

  • Styrbjörn

   Fast tänk dig möjligheten att se Colby bli nedtagen till jorden några snäpp? Tänk bredare, inte högre.

   • Barfly_nr1

    Jag hör vad du säger, och förstår dig. Men jag försöker att inte bry mig om allt spektakel som pågår runt om, det har blivit för mycket de senaste åren. Det känns som att ufc har blivit en dokusåpa för män/pojkar som inte vågar erkänna att dom kollar på paradise Hotel.
    Försöker att endast engagera mig i det sportsliga.

    • Styrbjörn

     Jag hör dig. Men det är vi publiken som har format UFC. Oavsett vad man tycker så är det tyvärr så. Det är således endast vi som kan ändra det.

     • Barfly_nr1

      Absolut. Men jag tillhör den gamla eran och jag gillar inte det ufc har blivit. Finns inte något jag kan göra åt utvecklingen, det är som det är. Men jag kan fortfarande välja vad jag vill engagera mig i, och det är det rent sportsliga. För det som händer i octagon är fortfarande lika intressant som fö 15-20 år sedan.

 • BenRangel

  Första instinkten är ju att Colby inte skulle gå fight i Brasilien igen.

  Men sen inser man att det kanske är nåt man kan sälja en match på -”Brasilienhataren tillbaka i Brasilien igen” skulle säkert bli en nyhet som fick en del uppmärksamhet och PPV köp.

  Colby va väldigt het som contender efter han slog Maia, men nu har det gått ett bra tag och hans stjärna har dalat lite bland fans. Ska han ta en match mot lägre rankat motstånd måste det nog till lite extra krydda för att det ska bli en needle mover.

Fler Nyheter: