Nyheter

Kimura Matchmaker: UFC 275

Av

Simon Tingberg

12/06/2022
Glover Teixeira Jiri Prochazka

Ännu en helg med MMA är över. Förutom vår svenska gala Superior Challenge så höll också UFC gala. Där organisationen höll UFC 275 i Singapore. Vi är därmed tillbaka med Kimura Matchmaker.

Kimura Matchmaker

Efter varje UFC gala så gör vi Kimura Matchmaker. Där matchar Kimuras Simon Tingberg utvalda fighters från helgens gala mot kommande troligt motstånd.

Det lär inte bli som jag hoppas för Jiri Prochazka

Jiri Prochazka

Jiri Prochazka är ny lätt tungviktsmästare efter en enastående prestation där han ströp ut Glover Teixeira i slutminuten utav den femte ronden. En match som hade allt och där båda kämparna är värda hyllningar. Glover som är 42 år meddelade dock att han inte är färdig i sporten och bad senare om ett returmöte. Ska jag säga vad jag tycker så anser jag att han förtjänar det. Glover är en sann hjälte och förebild och skulle förtjäna chans på revansch och kunna få avsluta sin karriär på topp. Matchen var dessutom väldigt jämn.

Jiri Prochazka och Glover Teixeira

Däremot så tror jag att UFC gärna matchar Jiri mot Jan Blachowichz istället. Tror dom kan lockas rejält utav att hålla en gala i Europa mellan en tjeck och en polack.

Jan Blachowicz

Vem ska Glover Teixeira möta för att ta sig tillbaka till bältet?

Glover Teixeira invägning

Stackars Glover han var så nära en seger och jag hade verkligen unnat honom att få försvara bältet. Men som han sa så är han inte färdig och vill få revansch mot Prochazka. Som jag nämnt så vill jag se honom få ett omedelbart returmöte. Men tror som sagt inte att det blir fallet.

Tror istället att han får möta vinnaren mellan Anthony Smith och Magomed Ankalaev. Dom båda möts under UFC 277 i slutet utav juli och vinnaren ska absolut förtjäna en fight som kan ta en till en titelmatch. Glover har däremot redan övertygande besegrat Smith vid ett tillfälle men kan inte se så många andra möjligheter än vinnaren från denna fight.

Magomrd Ankalaev i buren

Anthony Smith presskonferens

Returmöte mellan damerna i flugvikten

Valentina Shevchenko och Taila Santos

Valentina Shevchenko har dominerat den kvinnliga flugvikten. Så enkelt blev det dock inte i denna match. Taila Santos gjorde det riktigt tufft för mästarinnan med sin brottning och sin starka fysik. Mästarinnan kunde dock ta hem ett delat domslut. Även om jag ansåg att Valentina vann rättvist så hade jag inte höjt allt för mycket på ögonbrynen om Santos fått domslutet. Det var jämnt och vissa ronder var svåra att dömma. Vill därför se ett returmöte direkt. Speciellt av anledningen att det inte finns så många andra som jag tror kan utmana i dagsläget. Låt dom köra igen och om Valentina vinner igen så har hon övertygat tillräckligt. Då kan hon sedan gå upp och utmana om bantamviktsbältet.

Valentina Shevchenko, Amanda Nunes och Julianna Pena

Weili Zhang utmanar om stråviktsbältet

Weili Zhang presskonferens

Weili Zhang besegrade Joanna Jedrzejcyk genom ett imponerande avslut i den andra ronden. Vilket även fick Joanna att pensionera sig. Dana White hade innan fighten sagt att vinnaren ska få nästa titelmatch mot mästarinnan Carla Esparza. Så lär det bli och jag har absolut inget att säga emot. Zhang har två förluster i UFC varav båda var mot Rose Namajunas. Som i sin tur nu har två förluster mot mästarinnan Esparza. Så är bara logiskt nu att mästarinnan försvarar bältet mot Zhang efter hennes prestation denna helg.

Carla Esparza

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök