Nyheter

Kimura Matchmaker: UFC Vegas 47

Sean Strickland

Denna helg så var UFC tillbaka. UFC höll en gala i Las Vegas med stor förväntan från den svenska publiken. Detta då vår svenske mellanviktsstjärna Jack Hermansson mötte publikfavoriten Sean Strickland i galans huvudmatch.

Kimura Matchmaker

Efter varje UFC gala så kan ni läsare läsa vår Kimura Matchmaker. Där Kimuras Simon Tingberg gör matchningar. I Kimura Matchmaker så matchas utvalda fighters från nattens gala (vinnare som förlorare) mot framtida tänkbart motstånd.

Sean Strickland har tre alternativ

Tyvärr så gjorde inte vår svenske stjärna tillräckligt för att stå som segrare i Las Vegas. Sean Strickland kunde ta hem ett delat domslut och Jacks dröm om en titelmatch sköts återigen upp. Ansåg att Strickland vann tydligt så förstår inte det delade domslutet. Däremot så var det långt ifrån någon dominans från Stricklands sida så han lär behöva en seger till innan titelmatch. Kan se tre möjliga alternativ för Strickland.

Sean Strickland

1. Att han möter Paulo Costa. Ja det kanske inte är särskilt sportsligt då Strickland har sex raka segrar och Costa har två raka förluster. Men detta är den match som skulle vara mest publikvänlig och kunna utvecklas till ett våldsamt krig. Ett krig dom båda lär vilja ha. Återstår väl bara att se ifall Costa blir kvar i mellanvikten.

paulo costa bar överkropp svart bakgrund

2. Beroende på hur titelmatchen i mellanvikt nästa helg slutar. Mästaren Israel Adesanya möter före detta mästaren Robert Whittaker. Om Adesanya vinner så har han besegrat Whittaker två gånger och får gå vidare till andra utmanare eller gå upp till lätt tungvikt. Då är Whittaker en bra matchning för Strickland.

Robert Whittaker Israel Adesanya

3. Om Whittaker besegrar Adesanya så står det 1-1 i vinster. Då känns ett tredje avgörande möte logiskt. I så fall lär det dröja innan någon annan får chansen på bältet. Strickland skulle i så fall kunna möta vinnaren mellan Derek Brunson vs Jared Cannonier nästa helg.

Europeiskt mellanviktsmöte mellan Jack Hermansson vs Darren Till

Sedan Jack besegrade Jacare Souza 2019 så har han gjort varannan vinst och förlust. Känns som att varje gång det gäller att på allvar att slå sig in som en titelutmanare så förlorar han. Jack är dock långt ifrån slut hoppas jag. Vill nu se honom möta den populäre engelsmannen Darren Till. Denne har precis som Jack har gjort nu förlorat några avgörande matcher för att slå sig in som en titelutmanare i mellanvikten. Denna match var på gång under 2020 men skador stoppade då Till. Låt detta möte bli av under 2022. Vinnaren får återigen möta topp fem motstånd.

Föregående artikel

Joe Rogan ber om ursäkt för innehåll i borttagna avsnitt av sin podcast

Nästa artikel

Ola Rapace svarar på Joakim Lamottes utmaning

Simon Tingberg
Skriven av

Simon Tingberg

Simon Tingberg en riktig mångsysslare. Livscoach, PT, entreprenör men framförallt en kampsportsentusiast. Syns ofta på svenska MMA-galor som reporter för Kimura.

Relaterade Artiklar

Sök