24 juli, 2024
Nyheter

Kimura tippar: UFC 256 (uppdaterad)

Av

Tim

11/12/2020

Det började lovande, med spridda tips och på förhand underhållande matcher, samt ett kort toppat av en svensk publikfavorit. I fråga om underhållning lär ingen ha blivit besviken. En fartfylld gala med snygga avslut och en rejäl slugfest som avrundning. Besvikelser blev däremot framförallt utfallet i huvudmatchen mellan Hermansson och Vettori, men också att det på grund av positiva Covid-tester endast blev tre kvar av de fem tippade matcherna. Detta medför också att samtliga tippare gick ur veckan med antingen raden 2-1, eller 1-2:

Det börjar dra ihop sig mot summering och årsslut. Men än är Coronaåret 2020 inte över. Nu till helgen är det årets sista ”nummergala” för UFC, nämligen 256. Flugviktsmästaren Deiveson Figueiredo (ja, samme man som toppade även UFC 255) är redan tillbaka i oktagonen och redo att försöka försvara sitt bälte, denna gång mot Brandon Moreno.

Renato ”Moicano”-Rafael Fiziev har under natten till fredag flyttats till underkortet och på huvudkortet ersatts av mötet Mackenzie Dern-Virna Jandiroba. I tipsraden hänger vi dock kvar med det ursprungliga. Kimuras läsare och skribenter har tippat fem av galans matcher enligt följande:

Läsarna har tippat gemensamt via omröstning och era tips är de fighters som fått flest röster i respektive möte. Det är svart eller vitt; det spelar ingen roll om det blir 51-49 eller 95-5. Vid exakt lika antal röster (eller om matchen i sig döms oavgjord) blir det No Contest och den matchen räknas i så fall inte in i totalraden.[poll id=”631″]


[poll id=”632″]


[poll id=”633″]


[poll id=”634″][poll id=”635″]

Omröstningen är öppen till tidig fredagsmorgon, och under fredagen uppdateras sedan denna sida med de sammanställda raderna – inklusive skribenternas.

Därefter, är det blott två ynka evenemang kvar att tippa innan vi ser om läsarna, eller annars vem ur redaktionen, som står som segrare i Kimura tippar 2020.

19 december är det årets sista Fight Night från UFC Apex (där Khamzat Chimaev skulle ha mött Leon Edwards innan Covid slog till). Och allra sist på året rundar vi av med att tippa MMA-matcherna vid Rizins nyårsgala från Saitama Super Arena utanför Tokyo. Rizingalan, kan nämnas, kommer gå av stapeln den 31 december, inför 10 000 åskådare på plats.


Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Paddy Pimblett och Leon Edwards får specialkläder inför UFC 304
🥊 UFC 304 i Manchester närmar sig
Jon Jones
Jon Jones reagerar på stora regelförändringen inom MMA
🥊 ’Vi måste radera det här ur historieböckerna’
saul canelo alvarez
Canelo Alvarez går match i Vegas samma datum som UFC Sphere
🥊 Två stora galor krockar med varandra
Muhammad Mokaev – ’UFC gillar inte min stil’
🥊 Går sin sista match på kontraktet med UFC
Francis Ngannou "The Predator"
Då återvänder Francis Ngannou till buren efter sonens död
🥊 Kan gå av stapeln i Saudiarabien
Belal Muhammad vs Leon Edwards
Belal Mujammad smutskastar Leon Edwards inför UFC 304
🥊 ”Han håller bara i bältet”

Här kan du söka!

Search