Nyheter

Liam Pitts klar för match på hemmaplan

Av

Ralph Nordahl

26/05/2023
Liam Pitts FCR debut

Liam Pitts (1-0 som amatör) är klar för sin nästa match där han fightas på Allstars första gala. Detta rapporterar Maximum Sports.

Liam Pitts möter Fabian Long på Allstars första gala

Liam Pitts, som tidigare vann junior-SM i brottning, gjorde sin imponerande debut i MMA förra året på Fight Cub Rush (FCR) 11. Där mötte han Noah Persson från Halmstad i en kamp som bjöd på tre underhållande ronder. Pitts visade upp sin talang och säkrade en bekväm seger via domslut. Nu ser han fram emot sitt kommande möte mot Enes Ahmemulic på FCR 16 nästa lördag.

Men det är på Allstars Fight Night (AFN) 1 som Pitts kommer att möta Fabian Long, en doldis inom sporten men med enorm potential. Long representerar Kemjoh Hapkido TKD Klubb Ådalen och har redan imponerat genom att besegra toppfighters som Daniyal Shamkhalov och Raham Kafaei. Trots att han inte har fått lika mycket uppmärksamhet som vissa andra fighters är det ingen tvekan om att Long är en oslipad diamant som har alla förutsättningar att nå toppen.

Fokuserar på sig själv och inte motståndaren

Pitts berättade tidigare i år i en intervju med Kimura att han aldrig brukar fokusera på motståndaren inför en match:

Jag har inte fokuserat bara på han… Vad som helst kan hända. Jag räknar alltid med att man kan dra sig ur. Jag är aldrig för fokuserad på motståndaren, jag fokuserar mer på mig själv. Jag kan anpassa mitt game oavsett vem jag möter.

Han berättade även i februari att han fokuserat på att bli som komplett som fighter som möjligt:

Alltså jag har tränat på allt. Hela well-rounded gamet. Men främst känner jag att, min match var nästan exakt för ett år sedan, så jag känner att jag blir starkare. Jag känner att, du vet, det blir lättare och lättare för mig.

Mitt MMA-game har blivit bättre överallt. Men inte bara det, jag har också blivit starkare, mer explosiv, snabbare, uttåligare.

Matchningen mellan Pitts och Long väcker stor uppmärksamhet i MMA-kretsar och förväntningarna är höga inför detta möte mellan två lovande talanger. Båda fighters har visat prov på sina färdigheter och det kommer att bli en spännande och intensiv kamp när de ställs mot varandra på Allstars Fight Night.

AFN 1 fortsätter att erbjuda en imponerande lineup av fighters och matchningar. Galan kommer att äga rum inom kort och fansen ser fram emot en minnesvärd kväll fylld av action och spänning i buren. Det återstår att se vilken av dessa unga fighters som kommer att ta hem segern.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök