Michael Bisping: ‘Fuck Romero, I want Robert Whittaker’

michael-bisping-ufc-10

Mellanviktsmästaren Michael Bisping är nu bokad för ett titelförsvar mot den forne welterviktsmästaren Georges St-Pierre, men tidigare såg det ut som att försvaret skulle bli mot topprankade Yoel Romero. Under helgens gala UFC 210 i Buffalo gick Ronaldo Souza, som tidigare var på väg mot titelmatch, ett möte mot Robert Whittaker och förlorade då via TKO.

Bisping känner nu att Whittaker är mer värdig en titelmatch än Romero.

Via ‘ibtimes.co.uk’:

Robert Whittaker looked great, the kid is on fire, the kid is doing well. Nothing but praise for Robert Whittaker there, good footwork, decent takedown defense, we’ve seen him knock people out before and of course, he got the job done [against Jacare].

He called me out on the microphone immediately after and of course, he should do that. I’m the champion and you should want to fight the champion. Fair play to him. Listen, I’ve got no qualms fighting Robert Whittaker. Let’s just make that abundantly clear right now because there are some websites that are like ‘Bisping hasn’t responded’.

I’m responding right now because Yoel Romero is a dirty, lying cheating scumbag. If they want to do Whittaker after I’ve beaten GSP, we can.

If not, I’ll do Romero, whatever. I see Robert as a more worthy contender. He stopped Jacare, Romero didn’t stop Jacare. And Robert hasn’t tested positive for steroids, so really I think it should be Robert next.

Bisping ändrade dock sin inställning en aning när han fick veta att Whittaker undvikt frågor om en match mot den forne mellanviktsmästaren Luke Rockhold.

Let me stop you right there. See, that’s what you call a p***y. Sorry Robert Whittaker. Well done but what month are we now? You didn’t take any damage, you’re young, you’re in your prime, you’re on a big win streak.

Rockhold calls you out, you’re like ‘Oh no’. He doesn’t fancy that. He does not fancy that fight with Rockhold, simple as that. Otherwise why would he say ‘it’s too soon’? The fight is three months away!

Bisping gick senast match när han försvarade bältet för första gången mot Dan Henderson förra sommaren. Det är oklart när hans match mot GSP kommer att bli av.

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins
Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.
 • Ola

  haha riktigt patetiskt hur Bisping alltid försöker undvika de tuffa matcherna. Hendo, GSP osv.. rena skämtet till champ

  • sw

   Alla verkar avguda honom på kimura för hans trashtalk, vill fan att rockhold utan sitt stora ego får tyst på den här britten

   • Julio cecar

    Dock tycker jag lite att Bisping gör rätt. Han vill ha bältet så länge som möjligt, och till skillnad mot Conor så försvarar Bisping ändå bältet i slutet av dagen även om det är mot sämre motstånd.

    Den ende som gör fel här är UFC/Dana då dom verkar skita helt i ranking och liknande och ger matcherna till dom som inte förtjänar det.

    • Styrbjörn

     Fast hur gör han rätt egentligen? Han är the champion. Vill han då verkligen kalla sig det utan skam ska han kunna möta toppmotstånd. Visserligen får han väl välja lite men inom top 3 iaf. Sedan måste ju han möta dem till slut, alla måste ju få sin chans inom en rimlig tid. Romero har ju helt klart gått tillräckligt många matcher för att få en chans.

     • Julio cecar

      Tror du verkligen han bryr sig om vad folk tycker (skam eller inte), nu för tiden är det bara pengar folk är ute efter. MMA är inte som den var för något år sen. Vad Bisping än gör så kommer det alltid stå i historieböckerna att han var champ i xxx år, det kommer inte stå att han var en ”pussy”.

      Som jag skrev tidigare så i slutet av dagen så försvarar han sitt bälte. Han har haft en lång väg till den (tuffa motståndare) och nu när han har den vill han ha den så länge som möjligt.

      Jag personligen vill självklart att han ska försvara den mot personen som förtjänar chansen mest, det är på såsätt man visar om du verkligen är champ. Men å andra sidan så förstår jag varför han gör som han gör.

 • Lord

  Älska eller hata honom han kan sin sak om trash talk och det är underhållande även om det inte är Conor nivå.

  • Anta_Banta

   Dock blir det 1-1 eftersom Bisping försvarar bältet. Conor är inte direkt på Bisping nivå där.

  • Stenansiktet

   McGregor har inte direkt något imponerande trash talk, det är långt ifrån Sonnens, om man ska jämföra. Skillnaden är att McGregors fanboys tycker att infantila och substanslösa angrepp är så otroligt slagfärdiga, p.g.a. deras subhumana existens. Sonnens trash talk är genomtänkt och träffsäkert, utan att han visar några som helst känslor. Det krävs lite intellektuell kapacitet för att förstå Sonnens underbara persona.

   • Styrbjörn

    Precis det jag har sagt också, Sonnen har mer finess, det är lite mer elegans och konst i det hela. Man ser på honom att han verkligen bryr sig om hur hans trash talk uppfattas. Mcgregor är lite mer rakt på sak. Men det funkar ju så jag klagar inte.

   • Nils Albertsson

    Håller med dock tyckte jag han gick för långt när han skulle möta silva och höll på och snacka om hur framgångsrikt USA var med sin teknologi medans barnen i Brasilien ”was playing in the dirt” Ingen finess där utan bara pinsamt, rasistiskt och dessutom en lögn.

    • Stenansiktet

     Brasilien kan jämföras med Sydafrika. En majoritet lever i fattigdomens rännsten, där folk begår vidriga brott mot varandra – skillnaden mot Sydafrika är dock att Brasilien inte är segregerat på samma sätt i förhållande vita (i gated communitys typ Kapstaden) vs svart, även om svarta i Brasilien anses lägre stående.

     Sonnen gick möjligen över gränsen, men Brasilien är tyvärr i det stora hela ett fördömt helvete att bo i.

     • Nils Albertsson

      Skämtar du med mig? Brasilien är världens sjunde starkaste ekonomi och har ett relativt högt HDI. Plats 73 i världen.

      Undvika Rocinha-favelan om du ska till Rio men det finns dåliga områden i de flesta större städer.

      Ledsen Stenis men du vet inte vad du pratar om.

     • Stenansiktet

      Saxat från Wikipedia eller?

      Man ska nog skilja lita på ett lands BNP och BNP per capita. Visst stämmer det att landets ekonomiska tillväxt har ökat rejält de senaste 10 åren, men fortfarande är skillnaden mellan rika och fattiga en stor kontrast. Majoriteten invånare är således fattiga. HDI’it har blivit bättre, visst. Finns anledning att länder som Albanien kommer före i listan. Att kalla det relativt högt är felaktigt, det är mycket högt.

      Du jämför alltså dessa städer i Brasilien med exempelvis Stockholm? Statistik ljuger sällan, ta och titta på brottslighet i Brasilien, särskilt mord.

      Jag tror du förskönar bilden av Brasilien lite väl mycket. Har du surfat in på LiveLeak någonsin?

     • Nils Albertsson

      Jag jämför inte med Stockholm utan snarare andra städer i samma storlek i framförallt USA för det var väl där vi började?

      Jag försöker inte försköna bilden av Brasilien eller det är inte min mening utan snarare påvisa att de har precis samma problem i USA, rejäla samhällsklyftor, kriget mot drogerna och en ökad allmän misstro på staten.

      Det var det som jag stördes av när sonnen började kasta ur sig saker.

      Jag har aldrig varit i Brasilien men skulle gärna åka dit. Däremot har jag bott och arbetat i USA och tro mig det är inget ”land of the free, home of the brave”. Absolut inget ont sagt om amerikaner, de är av mina erfarenheter ett väldigt trevligt folk.

      Ja saxat från wiki.

     • Stenansiktet

      Visst, det finns ett fåtal städer i USA som för tillfället har ungefär en liknande statistik när det gäller mord per 100k invånare, och annan grov brottslighet. Skillnaden är dock att dessa personer inte lever i extrem fattigdom, eller i svår fattigdom, vilket nästan en majoritet i Brasilien gör och särskilt gatubarn. Detta rättfärdigar å andra sidan inte ett kriminellt beteende, vi skulle kunna gå in på rasbiologi och prata om MAO-gener och dess koppling till kriminalitet, men då lär det dras rasistkort hit och dit.

      I USA finns det sociala skyddsnät, vilket under mycket lång tid saknats i Brasilien. Det är först på senare år man har börjat investera i detta. Sonnen har rätt i att Brasilien delvis är ett U-land, det är korrupt som tusan och vidriga lagbrott begås ständigt av myndighetspersoner.

      Varför skulle du gärna vilja åka till Brasilien, det är vacker natur, visst? Av någon annan anledning? Jag tror fortfarande du förskönar bilden av Brasilien. Har du tittat in på LiveLeak frågade jag? Din bild du har fått av Brasilien är enligt mig felaktig, eftersom du inte verkar förstå att statistiken du tidigare visade på är missledande – detta av den enkla anledningen att gapet mellan rika och fattiga är så pass extremt.

      Wikipedia var det?

      ”Brazil ranks 49.3 in the Gini coefficient index, with the richest 10% of Brazilians receiving 42.7% of the nation’s income, while the poorest 34% receive less than 1.2%.”

      https://en.wikipedia.org/wiki/Social_issues_in_Brazil

      MEN, till det positiva. Utvecklingen och tillväxten för Brasilien ser stark ut, så förhoppningsvis sker många förändringar inom snar framtid.

     • Kjell Sonér

      7:e starkaste ekonomi? På vilka grunder görs den bedömningen ”starkaste ekonomin”? Tillväxt eller?
      Kanske är de fortfarande världens sjunde största ekonomi, men det går knappast bra nu efter Petrobras, os o vm fotbollen. Jag håller med Stenis

     • Nils Albertsson

      Det vet jag inte hur den görs men boskapsuppfödning lär vara en stor orsak. Sen har dom väl ganska mycket naturtillgångar i form av skog och mineraler.

      Jag tror inte Brasilien är perfekt på något vis men det är inte USA heller och det var det som irriterade mig på sonnens utspel.

 • Styrbjörn

  Kan väl bara vara så att han vill ta en dag eller två att samla tankarna innan han uttalar sig om Rockhold-fighten? Han kanske ville njuta av sin seger och inte börja göra matchningar precis efteråt. Vore det smartaste ur PR perspektiv men alla är olika. Fan vad han överanalyserar.

 • ChuteBoxe

  Hela mellanvikten är på paus. Vi kan återkomma om några år.

Fler Nyheter: