Okategoriserad

MMA-klubben backar – kommer inte visitera i fotbollsallsvenskan!

Jörgen Hamberg

Uppståndelsen blev stor när Jörgen Hamberg och Västerås Fight Club:s mångåriga funktionärsarbete för Västerås SK fick spridning bland svenska fotbollssupportrar. Nu avsäger sig klubben uppdraget.

Jörgen Hamberg – ’Hade ingen aning om vilket minfält jag gav mig ut på’

Västerås Fight Club har funnits på plats som funktionärer till Västerås SK:s hemmamatcher under flera år. Tidigare i veckan lyftes arbetet upp i anknytning till ett läktarbråk (mellan supportar till VSK och Djurgårdens IF) som ägde rum under försäsongens och att stadens MMA-fajters ska visterra bortasupportrar i samband med årets säsong. MMA-klubbens Jörgen Hamberg fick stor uppmärksamhet när han under en intervju med VLT, bland annat, sa att ’storklubbarnas bråkmakare är väldigt aggressiva och provokativa’, samt att det är ’kul att visitera buset’. I en senare intervju med Aftonbladet uttryckte Hamberg både självkritik och kritik mot VLT:s vinkling i deras reportage. Hamberg vände sig bland annat mot att nyhetssajten valt att bildsätta reportaget med en bild på en blodig Andreas ”Bane” Gustafsson.

Nu backar klubben från uppdraget. Det framgångar av en ny intervju med Aftonbladet. Hamberg beskriver hur fotbollssupportrar har hotat klubbens funktionärer med våld.

Det är bara att titta på kommentarer på sociala medier. Det har varit galet. Folk skriver att ”Rude Boys” är inte mycket att ha, men nu får vi slåss mot riktiga fajters. Vi får se hur de står upp mot 150 av oss”. Skulle folk som skriver så se en enda av mina killar – med sina blomkålsöron – vid visiteringen hade det blivit tråkningar. Det hade blivit otryggt.

Vidare berättar Hamberg om hur han ångrar sina citat från den initiala artikeln i VLT. Han förstår nu att fotboll är någonting betydligt större än MMA.

Ja (jag ångrar mig). I MMA-media är jag en färgklick. Jag tycker om att vara frispråkig, men hade ingen aning om vilket minfält jag gav mig ut på. Fotbollen är så mycket större.

Nästa MMA-gala i Västerås kommer äga rum den 1:a juni. Då går jubileumsgalan Fight Club Rush 20 av stapeln. Hemmafavoriter som Tobias Harila, Alexander Lööf och den ovannämnda ”Bane” kommer gå match i samband med eventet.

Föregående artikel

Robert Whittaker om fajten mot ’skurken’ Khamzat Chimaev

Nästa artikel

UFC-presidenten Dana White talar ut om misshandeln av sin fru

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök