Krönika: Nick & Nate Diaz – bröderna från Stockton

kimura

Vad kommer upp i ditt huvud när du tänker på Nick och Nate Diaz? De mytomspunna bröderna har fångat många MMA fans hjärtan runtom i världen och trots ett ganska bräckligt fighting record Nick (26-9), Nate (19-11) så har få fighters nått sådan otrolig popularitet och fångat vår entusiasm som bröderna från Stockton, Kalifornien.

Det finns nog många konstanter och parametrar som kan förklara den kärlek vi har för bröderna. Är det för att vi vet så lite om dem? För att de står upp för sig själva och vågar säga vad de tycker och tänker om UFC? Eller är det deras snarlika saga om askungen eller Rocky Balboa som gripit tag om vår förtjusning för dem?

I en värld dominerad upphaussad trashtalk som Conor McGregor tagit till helt ny annan nivå följt av andra fighters genomskinliga mellanmjölks försök att efterlikna McGregor så har bröderna gått sin egen väg. Ingen av dem tycker egentligen om att slåss eller att snacka skit. De har helt enkelt bara blivit bra på det för att de har varit tvungna till det.

nate and nick

Från Stocktons gator

Stockton ingår i den smått osmickrande rankingen som en av USAs 10 farligaste städer. År 2012 hade den kaotiska staden på dryga tre hundra tusen invånare ca sextio mord. Den extrema ekonomiska bostadsbubblan som sprack 2008 gjorde att många familjer blev vräkta från sina hem och staden började istället frodas av gängkriminalitet. Stockton blev bara en symbol för de många medelstora städer i USA som helt och hållet höll på att förfalla vilket uppdagades och fick ett nytt hopp under Barrack Obamas kampanjande för presidentskapet.

Men gängkriminaliteten och det tuffa klimatet har pågått länge. I en stad med fattigdom bortom hopp så har djungelns lag fått stå i centrum där folk tagit vad de vill ha, legalt eller ej, i en näst intill darwinistisk hierarki där de starkaste har överlevt.

Simning blev första sporten – den var billigast

Med en tillvaro fylld av både våld och fattigdom växte Nick och Nate upp tillsammans med sin syster Nina och deras ensamstående mamma, Melissa. Familjen bodde på ett sunkigt motell i Lodi, en av de sämre delarna av stan, där Melissa var tvungen att jobba dubbla skift för att kunna försörja sina tre barn. För att hålla igång Nick, Nate och Nina och ge dem en ärlig chans att göra något annat än att sitta hemma och vänta på sin mamma framför teven så ville Melissa skriva in dem på någon idrott. Men det var ju här problemet kom. Det fanns inga pengar till någon idrottsutrustning. Så den billigaste tänkbara sporten de kunde gå på blev simning. Något som Nick och Nate än idag påpekar lade den fina grunden till deras nästintill outtröttliga kondition idag.

Skolan gick inte bra för någon av bröderna och ofta fick de höra från sina lärare att det bästa realistiska målet för någon av dem var om de bara kunde hålla sig borta från fängelset. Längre än så skulle de varken drömma, hoppas eller tro om.

Jiu jitsun blev fristaden

Nick hade under tonåren ett sargat självförtroende i skolan. Han var inte som de andra barnen. Han hade inte de kläderna som de andra gick med och långt ifrån samma socioekonomiska status vilket gjorde att han snabbt blev utanför. Han fick hoppa från klass till klass och sågs tidigt som ett problembarn. Utanförskapen och den sämre förmågan till att studera gjorde att han istället skolkade och väl närvarande i skolan kunde han istället sitta och spela allan under klasstimmarna. Det kunde gå så långt att lärarna förklarade för de andra barnen att Nick var psykisk störd och att han hade glömt ta sina mediciner när han väl höll på. Den dåliga närvaron i skolan gjorde dessutom att han inte fick börja träna brottning som han väldigt gärna ville, och när chansen väl gavs så visade sig att den tunna killen inte riktigt var lämpad för det. Han var helt enkelt för klen och orkeslös och höll inte måttet med de andra tonåringarna i skolan.

Istället upptäckte han den brasilianska jiu jitsun. En sport där Nick, som ofta var i slagsmål i skolan, även skulle kunna lära att försvara sig när det behövdes. En sport där han inte behövde vara stor och stark. Ett konstnärligt möte där den tunna lilla killen skulle kunna sätta in ett lås på den större och tyngre motståndaren.

Tränade för att de fick mat

Nick blev snabbt duktig på den brasilianska jiu jitsun och det dröjde inte länge förrän lillebror följde med på träningarna. Men i själva verket var Nate inte alls intresserad av sporten. Han var inte duktig på det och kände själv att han kanske borde lägga ner innan han ens hade börjat med det. Så vad var det som fick honom att stanna? Hade det inte varit för den miserabla hemsituationen där mat knappt fanns på bordet så hade vi kanske aldrig fått se Nick och Nate i UFC. Killarna var fattiga och gick ständigt hungriga hemma, men efter jiu jitsu träningarna blev de av de andra grabbarna på gymmet alltid bjudna på burritos från den lokala foodtrucken i anslutning till gymmet. Så i vetskapen om att de skulle få lite käk efter träningen så fortsatte de att gå dit. Helt plötsligt hade de båda fått sitt blå bälte.

Man säger ibland att ett liv utan mening inte är ett liv värt att leva. Så det viktigaste för Nick och Nate var kanske att de helt plötsligt funnit en mening att göra något. De kände en lycka med jiu jitsun. En sport de blev bättre och bättre på. En sport de upplevde att det fanns något att satsa på. En nyckel till en ny värld bort från kriminalitet och strul. Det tog dessutom inte lång tid innan Nick gjorde sin pro debut inom MMA och varför skulle Nate inte göra detsamma? Nate har alltid sett sin storebror som ett föredöme. Någon att följa i samma riktning. Så Nate gjorde precis detsamma. Han började gå över till MMA.

Trots Nicks fina framgångar i början av sin karriär såg han alltid efter sin bror. Prioriterade honom före sin egna framgång. Det var helt enkelt i hans natur. Mån, omtänksam och godhjärtad mot sina nära och kära, i synnerhet sin lillebror. Sex matcher in i Nates MMA karriär skulle han få en titelmatch i WEC mot Hermes Franca som vid den tidpunkten var en etablerad fighter (16-5).

Ledaren Nick

Bara dagar före matchen skulle äga rum gjordes det en del ändringar kring reglerna för matchen som inte skulle vara så fördelaktiga för Nate. Ung, naiv och beroende av pengar var Nate redo att gå med på allt som lades upp på bordet. Det var då Nick klev in i bilden och krävde en mer rättvis betalning för Nate. Det hela slutade med Nick förhandlade upp en lön från 2.000 dollar till hela 12.000, vare sig det blev seger eller förlust. Det har alltid varit Nick som varit ledaren och Nate som följt efter.

I en intervju med Megan Olivi kort före Nates rematch mot Conor McGregor så förklarar han att det var Nick som fick honom motiverad att göra saker och utan honom hade han troligtvis levt ett trasigt liv full av trubbel. Men hur känner egentligen de båda bröderna för att slåss i en bur? Är det något de genuint tycker är kul eller har det bara blivit ett onödigt ont?

Livets hårda skola

Den tuffa uppväxten i Stockton har onekligen lärt dem ett och annat. Det räckte inte med att man var tvungen att lära sig gå på ett visst sätt i de mer kriminella områdena, kunna känna av när bråk var nära eller på vilket sätt man skulle titta på folk runt om sig. De behövde kunna slåss också. Under högstadiet dejtade Nick en tjej som tidigare hade varit tillsammans med en av skolans mer populära fotbollskillar. Gång efter gång hände det att Nick hamnade i slagsmål just pga sin tjej. Hon var populär och hade lämnat en populär kille för en ghetto grabb. Det må vara något vackert i det. Nick, som varit utanför den accepterade normen i hela sin uppväxt och sedan helt otippat blir tillsammans med den populära tjejen i skolan. Tyvärr fick det som sagt sina konsekvenser.

Gänglivet

Medans Nick var killen som lyssnade på hårdrock och försökte passa in i skolan så var Nate ganska motsatt. Han gav inte plugget en ärlig chans. Med facit i hand hade hade han sett hur det hade gått för Nick och var inte så sugen på att ens försöka. Istället hängde han på gatan med andra latinos från Lodi. Under 90-talet fanns det många utpräglade gäng i Stockton och de höll sig, av naturliga skäl, för sig själva. Kalla det naivt, godhjärtat eller rent idiotiskt. Men Nate hade inga problem med att gå utanför gränserna för vem man fick eller inte fick umgås med och började därför även att hänga med afroamerikanerna.

MMA blev räddningen

Stundtals skulle det innebära strul för Nate. Han blev ifrågasatt, hotad och bortstött från vännerna vilket naturligt ledde till att Nate började spendera mer och mer tid i gymmet med Nick. Så här i efterhand kan man konstatera att det gått väldigt bra för bröderna i UFC. Det har inte vunnit något bälte, men vad betyder egentligen det? Bröderna har enbart slagits i buren för att kunna leva ett bättre liv. De har inte velat slåss, men vad skulle de annars göra? Utan utbildning och viss utanförskap har de inte haft så många alternativ.

För de allra flesta av oss har MMA och UFC blivit en sport. För Nick och Nate är det fortfarande en kamp om liv eller död. Precis som det har varit på gatan i Stockton. Det är kanske därför de spelar spelet som vi kallar för UFC på deras unika sätt. Svordomar i buren. Ett långt finger och några örfilar här och där. En genuin förkastlig känsla mot presskonferens jippon som äger rum före match.

De vill ju inte sitta och prata skit mot sin motståndare, och allra minst, stå och önska honom lycka till under fightweek. De vet vad de har skrivit upp på. De vill egentligen inte. Men man måste ju ha mat på bordet med. Kanske är det därför vi numera ser så lite av dem i UFC. Nick har tjänat några dollar under sin karriär och Nate med tanke på sina två topprankade PPV rekord i matcherna mot Conor McGregor även han säkrat framtiden ekonomiskt sätt.

Nate Diaz

Tjänade småsummor innan Conor-matchen

Det är väl kanske som så att kommer man från miserabla förhållanden där glitter och glamour inte betyder något så är det inte så svårt att hålla i sina insparade pengar. Men vägen har verkligen inte varit spikrak. Nate drog in småskrammel i motsats med den popularitet han hade. I matcherna innan Conor drog Nate drog in 15.000 + 15.000 (dollar) vid vinst. Ganska mediokra siffror för vilken ny fighter som helst i UFC och i synnerhet väldigt lågt för en veteran och TUF vinnare likt Nate som vid den tidpunkten hade varit i UFC i åtta år.

I en match om no 1 titel contender mot Rafael dos Anjos fick Nate 16.000 dollar och kände då för att lägga ner verksamheten. Han ville bli frisläppt från sitt kontrakt men UFC vägrade. De visste vilken guldklimp de satt på och mer eller mindre struntade i hur de gick för honom. Så länge han kunde dra in tittarsiffror så skulle han vara låst till sitt kontrakt.

Stormatchen mot Conor McGregor

Men så kom december 19 och UFC on FOX i Orlando och ytterligare en påminnelse om denna sjuka sport där det bara behövs en bra kväll för att förändra en hel karriär. En kväll där svordomarna och örfilarna flödade en efter en på stackars Michael Johnson. För alla som hade glömt bort Nate kom det likt en blixt från klar himmel en påminnelse om varför vi älskar att se Diaz bröderna slåss. Dubbla långfingrar i luften, glåpord, försök till fina triangellås och en motståndare som har en aning om hur han ska göra för att rida ut stormen från Stockton. Det var som att se en gammal vän för första gången på flera år och helt plötsligt inse hur mycket du har saknat honom.

Efter tidernas call out och en bruten fot på Rafael dos Anjos så fick Nate på kort varsel sin match mot Conor McGregor. Vi vet alla hur det slutade. Om det är någon som inte var överraskad av resultatet så var det Nick och Nate.

Tio år, 25 matcher och kanske sportens mest konstiga och brokiga väg till stjärnstatus senare så har Nate Diaz blivit en mainstream stjärna. Nu och för alltid. Kanske tog det längre tid än vad vi trodde att det skulle ta. Kanske UFC inte visste hur stor potential och status som fanns i Diaz bröderna. Kanske är det en ren slump att det blev så här? Det känns som att begreppet ”It takes two to tango” aldrig varit så exakt som det var då Nate fann sin perfekta danspartner i Conor.

Osäkerheten kring comebacken

Men hur som helst så spelar det faktiskt ingen roll. I Stockton lever bröderna fortfarande ett relativt enkelt liv. De har öppnat upp sitt egna gym. Där lär de ut brasiliansk jiu jitsu för stadens barn och ungdomar.

I hopp om att ge deras nya adapter samma möjligheter de själva fick. Nick är alltjämnt densamma person nu som han var då. Fortfarande lika godhjärtad och mån om människor in sin närhet. Nate hänger fortfarande efter sin förebild och strävar efter detsamma. Så kommer vi att få se någon av Diaz bröderna i buren igen? Det återstår att se. Men visst finns det hopp om det hela.

Nyligen var Nate bokad att ta sig an diamanten Dustin Poirier på galan i Madison Square Garden men efter en skada på Poirier blev matchen inställd. Desto svårare är det att räkna med Nick men man ska aldrig säga aldrig. Bröderna är två killar som inte varit födda med talang. Allt som de besitter och dit de nått har varit genom disciplinerat mödosamt arbete.

Kanske är det därför vi gillar Nick och Nate så mycket. Hårt jobbande killar. En näst intill anarkistisk aura som säger ”Jag kan, jag kommer och alla som säger att jag inte kan, de kan dra åt helvete” är något som tilltalar många av oss. Faktum är att det inte bara är fans som har blivit berörda av bröderna.

Förebild för andra fighters

Nick och Nate har sannolikt gjort andra fighters en stor tjänst genom att visa att man faktiskt kan sätta ner foten mot organisationen. De har bidragit till att decentralisera monopolet av makt som Dana och UFC har och de har faktiskt till stor del lyckats.

Vi har sett hur fighters såsom Rory McDonald, Gegard Mousasi, Ryan Bader, Eddie Alvarez och Demetrious Johnson som inte varit nöjda med sina kontrakt och rätten till en befogad och skälig lön istället har gått över till andra organisationer. Varför skall man slåss och riskera sitt liv för småskrammel? Det är ingen som gör detta för nöjets skull. Allra minst Diaz bröderna, och de som påstår att de gillar att slåss, de ljuger.

Skriven av Tommy Nilsson.

+10
Dana Sad
Dana Happy
Conor McGregor Dustin Poirier Max Holloway

Max Holloway vill vara ersättare vid Conor McGregor vs. Dustin Poirier

Ralph Nordahl

Max “Blessed” Holloway (22-6) lyckades inatt dominera och slå Calvin Kattar blodig i huvudmatchen som han vann via enhälligt domslut. Han erbjuder sig nu att möta Conor McGregor (22-4) eller Dustin Poirier(26-6) inom 7 dagar vid UFC 257.

Vill hoppa in nästa helg mot McGregor eller Poirier

Holloway dominerade Kattar i fem ronder inatt vid Fight Island i Abu Dhabi då han studsade tillbaka efter två raka förluster mot Alexander Volkanovski. Segern kan mycket väl leda till att Holloway får gå nästa titelmatch och ett trilogimöte mot Volkanovski om denne besegrar Brian Ortega i mars.

Men med tanke på att Conor McGregor tar sig an Dustin Poirier nästa helg erbjöd sig Holloway att hoppa in om någon av dessa fighters tvingas dra sig ur.

UFC har under det senaste året tvingats stryka flera matcher på grund av COVID-19 och detta har eskalerat under den senaste tiden och även om det lär finnas strikta protokoll i Abu Dhabi så tänker Holloway stanna kvar på Yas Island.

All I’ve got to say is there is a big, big fight next week – Dustin Poirier against Conor McGregor – and guess what, your boy is staying all the way through the week.

If anything happens, Dana [White, UFC president] knows my number and he can hit me up.

Holloway har mött båda herrarna men förlorat båda gångerna, först mot McGregor 2013 och sedan mot Poirier år 2019.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Alexander Volkanovski vs Brian Ortega

UFC 260: Volkanovski vs. Ortega och Miocic vs. Ngannou 2 äger rum i mars

Ralph Nordahl

Fjäderviktsmästaren Alexander Volkanovski (22-1) är redo att återvända och försvara sin titel mot Brian Ortega (15-1) i en femrondersmatch vid kommande UFC 260 den 27 mars. UFC hoppas att Stipe Miocic (20-3) och Francis Ngannou (13-5) möts på samma gala i huvudmatchen.

Huvudmatcher vid UFC 260

Flera källor nära situationen bekräftade nyheten för MMA Fighting i lördags efter att ESPN först rapporterat nyheten. Ariel Helwani rapporterar att matchen är bokad till UFC 260 men att den tänkta huvudmatchen mellan Miocic och Ngannou inte är spikad ännu.

Volkanovski vs. Ortega

Detta kommer att bli Volkanovskis första titelmatch som inte är mot tidigare mästaren Max “Blessed” Holloway som han besegrat i två raka matcher 2019 och 2020 via domslut. Volkanovski siktar nu på att försvara sin titel för andra gången.

Ortega hoppas i sin tur på att återupprepa den prestation som han stod för mot Chan ‘The Korean Zombie’ Sung Jung som gav honom titelmatchen. Detta kommer att bli Ortegas andra titelmatch efter att tidigare besegrats av Holloway år 2018. Nu endast två år senare kommer Ortega återigen få chansen att bli fjäderviktsmästare.

Miocic vs. Ngannou 2

UFC:s VD Dana White har bekräftat att rematchen mellan Miocic och Ngannou blir huvudmatchen för 260 och båda parterna håller på att spika matchen.

Herrarna fightades senast vid UFC 220 i januari i början av 2018. Miocic använde sig av sin brottning för att kväva Ngannous explosivitet och vann via ett dominant enhälligt domslut. Ngannou förlorade sedan sin nästa match mot Derrick Lewis men har sedan dess stått för fyra raka KO/TKO-segrar, alla under 71 sekunder vardera.

Miocic försvarade endast sin titel en gång förra året i och med trilogimötet med Daniel Cormier där han vann via enhälligt domslut. Totalt har han försvarat bältet 4 gånger under två olika perioder.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

UFC Fight Island 7 resultat: Max Holloway dominerar Calvin Kattar

Anton

Under lördagskvällen gick UFC Fight Island 7 av stapeln i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten. Flertalet underhållande kamper erbjöds under galan, där huvudmatchen stod i fjädervikt mellan Max Holloway och Calvin Kattar.

Tillbaka på ‘Fight Island’

Den första UFC-galan för 2021 har nu ägt rum på organisationens ‘Fight Island’ i Abu Dhabi! Huvudkortet bjöd på strålande underhållning med många avslut, där de tre första matcherna slutade innan första rondens gonggong ljöd ut genom arenan. Huvudmatchen stod i fjädervikt mellan den forne mästaren Max “Blessed” Holloway (22-6) som tog sig an den topprankade jänkaren Calvin “The Boston Finisher” Kattar (22-5) i en kamp som “The Blessed Express” skulle komma att dominera.

I co-main matchen möttes de två veteranerna Carlos “The Natural Born Killer” Condit (32-13) och Matt “The Immortal” Brown (24-18) i en kamp som gick till ett enhälligt domslut för Condit. 36-åringen gick sin sista fight på sitt nuvarande kontrakt i och med mötet med Brown, och står efter resultatet med en vinstsvit på två matcher.

Nedan följer den kompletta listan på de matcher som ägde rum under UFC Fight Island 7 samt deras utgångar.

Huvudkort

Fjädervikt: Max Holloway besegrar Calvin Kattar: Beslut (enhälligt) (50-43, 50-43, 50-42)
Weltervikt: Carlos Condit besegrar Matt Brown: Beslut (enhälligt) (30-27, 30-27, 30-27)
Weltervikt: Jingliang Li  besegrar Santiago Ponzinibbio: KO (slag), Rond 1, 4:25
Mellanvikt: Alessio Di Chirico besegrar Joaquin Buckley: KO (huvudspark), Rond 1, 2:12
Mellanvikt: Punahele Soriano besegrar Dusko Todorovic: TKO (slag), Rond 1, 4:48

Preliminärkort

Bantamvikt (Damer): Joselyne Edwards Laboriel besegrar Yanan Wu: Beslut (enhälligt) (30-27, 30-27, 29-28)
Tungvikt: Carlos Felipe besegrar Justin Tafa: Beslut (delat) (28-29, 29-28, 29-28)
Weltervikt: Ramazan Emeev besegrar David Zawada: Beslut (delat) (28-29, 29-28, 29-28)
Bantamvikt (Damer): Vanessa Melo besegrar Sarah Moras: Beslut (enhälligt) (30-27, 29-28, 29-28)
Fjädervikt: Austin Lingo besegrar Jacob Kilburn: Beslut (enhälligt) (30-26, 30-26, 30-27)

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

UFC Fight Island 7: Max Holloway dominerar Calvin Kattar

Anton

I huvudmatchen under lördagskvällens UFC Fight Island 7 besegrade den forne fjäderviktsmästaren Max Holloway sin motståndare Calvin Kattar. Holloway fann segern efter fem ronders dominans för att ta sin första vinst efter två titelmatcher mot Alexander Volkanovski.

Holloway besegrar Kattar

Den tidigare titelhållaren i fjädervikt Max “Blessed” Holloway (22-6) visade under lördagen på sina mästarkvalitéer när han besegrade Calvin “The Boston Finisher” Kattar (22-5) i huvudmatchen under UFC Fight Island 7! Via enhälligt beslut med siffrorna 50-43, 50-43, 50-42 kunde Hawaii-sonen Holloway kamma hem en väl behövd seger, som i dagsläget står med två segrar på sina fyra senaste matcher. Kattar fick i och med nederlaget se en vinstsvit på två matcher bruten.

Matchen

Rond 1

Domare Herb Dean får hålla reda på de två fjäderviktarna i galans huvudmatch. Max Holloway och Calvin Kattar kommer ut och möts i mitten av oktogonen. Holloway öppnar upp med en kraftig jabb, och visar på en imponerande snabbhet i sina rörelser och slag. Kattar står dock stadigt med nävarna i högt garde. Holloway är mycket aktiv inledningsvist, med flertalet slag och sparkar som viner över canvasen.

Kattar börjar alltmer tajma sin motståndares framrusningar, och ett antal fina kontringsslag landar in på Hawaii-sonen. Holloway fortsätter dock i ett högt tempo att pressa 32-åringen genom den första ronden, då han gång på gång blitzar fram med en exceptionell självsäkerhet. Kattar börjar bli smått besvärad av de konstanta avancemangen från Holloway, som börjar finna hem med allt han skickar iväg. Första ronden avslutas med en spinning heel kick mot “The Boston Finisher”s kropp.

Rond 2

Rond två inleds på samma vis som den första ronden avslutades. Holloway tar genast kommandot av mitten av oktogonen och börjar jaga efter sin motståndare över canvasen. Volym är nyckeln i fighten för Holloway, där frekvensen i hans slag håller ett oerhört högt tempo. Kattar står dock lite stadigare i den andra ronden, och bemöter den forne mästarens volym med sin slagstyrka. En och en halv minut in i den andra ronden dimper Kattar kort ner på canvasen som följd av ett välplacerad slag från “The Blessed Express”.

Väl på fötterna igen, fortsätter Calvin att ha problem med takten i fighten. Med kampviljans fana hissad stormar Holloway framåt och får in en brutal armbåge med minuten kvar av ronden. Kattar staplar till och den forne mästaren slungar iväg en spärreld av slag, en spärreld som når sin kulmen i ytterligare en armbåge som träffar rent från Holloway. Ronden avslutas med en dundrande huvudspark från “Blessed” precis innan gonggongen ljuder, och en något omtöcknad Kattar släntrar iväg mot sin hörna.

Rond 3

Hittills har matchgången inte bådat väl för Calvin Kattar, som fått motta ordentligt med stryk genom de två första ronderna. Den ovarsamma behandlingen av Kattars huvud från Holloway fortsätter i den tredje ronden. Obarmhärtigt rusar Holloway gång på gång efter sin motståndare, och en rekorderlig “slug fest” håller på att utveckla sig i huvudmatchen i Abu Dhabi. Att Kattar består på fötterna är lika imponerande som Holloways utomordentliga form i matchen.

Trött och blodig ger sig “The Boston Finisher” på en nedtagning med två minuter kvar av ronden, dock kan Holloway lätt avvärja försöket. Utöver skallen på Kattar, börjar Holloway även fokusera flertalet slag inpå sin motståndares kropp. Tredje ronden avslutas med de två engagerade i en slagutväxling.

Rond 4

Den fjärde ronden drar igång och Holloway inleder lika intensivt som de tre föregående. Våldsamt slungade slag med god precision träffar om och om igen på en alltmer uttröttad Kattar, som dock fortfarande visar sig besitta kraften i nävarna i de få slag han får in. Upp mot buren inleds ett hänsynslöst offensiv från Holloway, som bryter lös med allt från armbågar, krokar och knän. Bortom allt förstånd står en nerblodad och mörbultad Calvin Kattar fortfarande kvar på fötterna, och får motta Holloways fulla repertoar av våldsamheter.

När “Blessed” väl väljer att återvända till mitten av oktogonen följer Kattar efter, enbart för att bemötas av en huvudspark från den forne mästaren. Den fjärde ronden avslutas, och förväntningarna inför den femste och sista ronden hör hemma i skyarna.

Rond 5

Rond fem av UFC Fight Island 7 huvudmatch, och de två fjäderviktarna möts i mitten av oktogonen. Holloway inleder med ett kroppsslag, och sätter genast fart efter Kattar. “The Boston Finisher”s fokus ligger först och främst på att täcka upp och skydda sig från Hawaii-sonens rytande attacker. Än en gång får Holloway in en god träff som tvingar Kattar till att ta ett par steg bakåt. Med bruten näsa, blodig panna och blåslagen kropp fortsätter dock Kattar att bemöta sin motståndare i oktogonen, och Holloway får fortsätta mosa på så gott han kan.

Med en och en halv minut kvar börjar en segerviss Max “Blessed” Holloway ryta till kommentatorerna att han är den bästa boxaren i UFC, allt medans han undviker slag från Kattar. Med högmodet av en plundrande viking fortsätter Holloway att proklamera sin närvaro i buren. Ronden som matchen avslutas, och Kattar klappar om den forne mästaren, tillsynes medvetande om sin förlust.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

UFC Fight Island 7: Carlos Condit besegrar Matt Brown

Anton

I co-main matchen under lördagskvällens UFC Fight Island 7 besegrade Carlos Condit sin motståndare Matt Brown i ett welterviktsmöte. Condit fann segern via enhälligt beslut för att ta sin andra seger på raken.

Condit besegrar Brown

Carlos “The Natural Born Killer” Condit (32-12) tog hem segern i veteranmötet med Matt “The Immortal” Brown (24-18) under helgens UFC-gala. Via enhälligt beslut med siffrorna 30-27×3 kunde den 36-årige amerikanen säkra sin andra vinst på raken i sin sista match på kontraktet med organisationen. Brown led sin andra förlust på raken i och med nederlaget, och har nu enbart tagit två vinster på sina fem senaste matcher.

Matchen

Rond 1

Domare Marc Goddard står som tredje man i oktogonen när de två veteranerna Carlos Condit och Matt Brown kommer ut och möts i mitten av canvasen. Brown inleder aggressivt, och besvaras med en rytande kombination från Condit. “The Natural Born Killer” fokuserar främst på sina sparkar inledningsvis. Något oförsiktig i sina avancemang, fastnar han i Browns grepp, och de två dimper ner på canvasen med “The Immortal” i kontroll.

Sakta men säkert arbetar sig Brown till en bättre position, dock får han inte mycket annat utfört i vare sig ground ‘n’ pound eller submission-försök. En defensivt hårt arbetande Carlos Condit gör sitt bästa för att neutralisera alla former av attacker från sin motståndare. Brown har genom kampen på marken suttit fastkilad i Condits garde. Med enbart halvminuten kvar innan gonggongen vänder Condit upp läget, och första ronden avslutas på marken.

Rond 2

Rond två inleds med ett par sparkar från Condit, vilket leder till en rasande framåtrusning från 36-åringen. Brown behåller dock lugnet, och kan snart svara upp med sina patenterade armbågar i närstriderna. Jämfört med den första rondens grappling, tycks den andra erbjuda mer av en stående kamp de två emellan. Brown jagar sig till en klinch upp mot buren, tillsynes för att få lite respit från eldstriden på fötterna.

När de väl separerar hoppar Condit in med en vacker sweep som får ner Brown på canvasen. Väl där försätter sig “The Natural Born Killer” i sin motståndares garde, och inleder en något lätt om än effektiv ground ‘n’ pound. Condit arbetar sig till halvgarde, men lyckas inte åstadkomma särskilt mycket innan gonggongen ljuder.

Rond 3

Tredje och sista ronden av co-main matchen drar igång och kampen inleds med en olovlig spark mot Browns skrev som kort pausar kampen. När den väl återupptar, fortsätter Condit avancera med sina effektiva sparkar, vilket erbjuder Brown en möjlighet att få visa upp sin exceptionella stryktålighet. Efter att “The Immortal” fått lite press på sin motståndare, kapitaliserar Condit på en vårdslöshet från 40-åringen och får grepp om Browns rygg.

De två åker ner på canvasen, där Condit arbetar väl för att bevara kontrollen. När Brown dock tillåts lite utrymme, kan han mödosamt återvända till fötterna där de två klinchar upp mot buren. Condit går dock snart ner på marken igen, och Brown följer efter. Med minuten kvar kan “The Natural Born Killer” ställa sig upp, enbart för att få grepp om sin motståndares höfter. Nedtagningsförsöket misslyckas dock när Brown effektivt rullar med och vänder upp läget, och försätter sig i Condits garde. Matchen avslutas där.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Khabib Nurmagomedov

Khabib Nurmagomedov ger oklart svar gällande pensionering

Anton

Lättviktsmästaren i UFC Khabib Nurmagomedov är inte redo att lägga handskarna på hyllan riktigt än. Ryssen planerar att möjligen gå minst en match till i oktogonen. Som obesegrad inom sporten med 29 vinster, planerade Nurmagomedov att gå i pension efter sin senaste match i oktober.

Once more unto the breach?

Khabib “The Eagle” Nurmagomedov (29-0) vill inte sätta sig i soffan med handskarna på hyllan utan att ta sig en ordentlig titt på det nuvarande läget i UFCs lättviktsdivision. Ryssen har under sin tid i UFC garanterat sig en plats i diskussionen om vem som är sportens GOAT, och troddes vara nöjd med karriären efter vinsten mot Justin “The Highlight” Gaethje (22-3) i oktober förra året.

Matchen var den första sedan Khabib och Nurmagomedov-familjen förlorade sin patriark Abdulmanap tidigare under 2020. Khabib stod sin fader väldigt nära, och sade sig ha förlorat all lust på framtida träningsläger och matcher som följd av hans bortgång. Nu står det dock klart att ryssen inte är helt redo att gå i pension.

Under UFC Fight Island 7 avslöjade UFCs president Dana White vad som hade diskuterats mellan honom och Khabib under dagen. Enligt White skall “The Eagle” vara nöjd med vad han åstadkommit hittills i karriären.

Dock vill Khabib se hur matchen mellan Conor McGregor (22-4) och Dustin Poirier (26-6, 1 NC) utspelar sig samt hur Charles Oliveira (30-8, 1 NC) presterar i sitt nästa framträdande i oktogonen, innan han fattar något beslut gällande en sista match. Enligt White, skall Khabib ha uppmanat toppen av divisionen till att “visa honom något spektakulärt” som skulle få honom att återigen trä på sig handskarna. Dock gavs inga garantier för en återkomst.

Blir det ännu en match för Nurmagomedov?

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy
Max Holloway presskonferens

Video
UFC Fight Island 7: Post-fight Presskonferensen (Startar kl. 00:15)

Ralph Nordahl

Inatt kommer förre fjäderviktsmästaren Max Holloway möta konkurrenten Calvin KattarFight Island vid den första UFC-galan för i år. Efter detta kommer herrarna att genomföra en presskonferens som ni kommer kunna se live i videon ovan med start kl. 00:15.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Kimura Fantasy League

Kimura Fantasy League 2021: Här är samtliga spelares laguppställningar

Alexander Clausson

Ikväll äger årets första UFC-gala rum och med den inleds även årets upplaga av Kimura Fantasy League (KFL).

46 lag gör upp om mästarpokalen

Vi hade endast ett fåtal spelare som ville ställa upp i årets lagkategori och därför beslutade vi oss för att slå ihop kategorierna till en enda stor tävling. Lag och individer tävlar alltså mot varandra om äran och en enstaka mästarpokal!

Två fighters som skulle genererat många poäng under det föregående året är Khamzat Chimaev och Kevin Holland. Båda dessa fighters var aktiva, samt sökte och hittade avslut i sina respektive matcher. Många spelare har satt sitt förtroende till dessa två även i år och det finns endast 16 stall som står helt utan Chimaev och/eller Holland.

Det första kvartalets unikaste laguppställning har onekligen Anecl stått för. Spelaren har tagit med fem kvinnliga utövare i sitt stall och bortsett från Amanda Ribas har Anecl endast valt ut fighters som ingen annan spelare har med i sitt team.

Max Holloway och Conor McGregor är två tidigare mästare som fått stort förtroende av spelarna och bland de regerande bälteshållarna är Devieson Figueiredo högt aktad av årets team.

Den aktuella poängställningen kommer publiceras på Kimura.se i början av varje ny månad. Vid varje nytt kvartal kommer de nedanstående deltagarna få möjligheten att byta ut hela – eller delar av – sitt stall.  Spelarna kommer få en påminnelse om detta via mail.

Undertecknad önskar samtliga spelare ett stort lycka till i årets tävling!

KFL 2021: Samtliga spelare och deras stall

 • Robert och hans söner (Amanda Nunes, Israel Adesayna, Umar Nurmagomedov, Merab Dvascilli, Mounir Lazzez)
 • Tommie Eklöf (Khamzat Chimaev, Kevin Holland, Charles Oliviera, Max holloway, Michael Chandler)
 • Nick Pieneman (Jairzinho Rozenstruik, Kevin Holland, Khamzat Chimaev, Calvin Kattar, Aleksander Rakic)
 • LasseW (Calvin Kattar, Charles Oliviera, Gilbert Burns, Conor McGregor, Kamaru Usman)
 • Lukas Friberg (Charles Oliviera, Devieson Figueiredo, Khamzat Chimaev, Max Holloway, Israel Adesanya)
 • LusseBullen (Justin Ghaetje, Conor McGregor, Mackenzie Dern, Deveison Figueiredo, Robert Whittaker
 • Glashakan22 (Carlos Condit, Conor Mcgregor, Max holloway, Dan hooker, Santiago Ponzinibbio)
 • Lelle (Michael Chiesa, Amanda Ribas, Dustin Poirier, Amanda Nunes, Petr Yan)
 • Bigpapalovag (Khamzat Chimaev, Kevin Holland, Amanda Ribas, Curtis Blaydes, Alistar Overreem)
 • Andreas Hansen (Amanda Nunes, Khamzat Chimaev, Conor McGregor, Max Holloway, Curtis Blaydes)
 • Henke Henkish (Amanda Nunes, Petr Yan, Israel Adesanya, Khamzat Chimaev, Charles Oliveira)
 • Cigo (Conor McGregor, Khamzat Chimaev, Kevin Holland, Mackenzie Dern, Petr Yan)
 • Soldiers of God (Cyril Gane, Conor Mcgregor, Santiago Ponzinibbio, Joaquin Buckley, Hakeem Dawodo)
 • Forza (Khamzat Chimaev, Kevin Holland, Dustin Poirer, Jan Blachowicz, Max Holloway)
 • Henrik Fridström (Israel Adesanya, Kamaru Usman, Jon Jones, Conor McGregor, Johnny Walker)
 • Tim Tebras (Phil Hawes, Max Holloway, Conor McGregor, Santiago Ponzinibbio, Duško Todorović)
 • Robert Nyström (Umar Nurmagomedov, Makhmud Muradov, Cory Sandhagen, Amanda Nunes, Tom Aspinall)
 • Saxyamas Golden Skins (Khamzat chimaev, Kevin Holland, Israel Adesanya, Deiveson Figueiredo, Charles Oliveira)
 • Simon Gull (Khamzat Chimaev, Cody Garbrandt, Zabit Magomedsharipov, Aspen Ladd, Mike Davis)
 • Bagge (Conor McGregor, Amanda Ribas, Chris Weidman, Gilbert Burns, Curtis Blaydes)
 • Gustav Holmqvist (Israel adesanya, Brandon Moreno, Max holloway, Kevin Holland , Khamzat chimaev
 • Anders Borgenhag Holmqvist (Brandon Moreno, Jan Blachowicz, Khamzat Chimaev, Conor McGregor, Max Holloway)
 • Styrbjörn (Robert Whittaker, Deiveson Figuiredo, Stipe Miocic, Khamzat Chimaev, Kamaru Usman)
 • Theo Johnsen (Khamzat Chimaev, Israel Adesanya, Mason Jones, Kamaru Usman, Deiveson Figueiredo)
 • Magnus.O (Max Holloway, Conor Mcgregor, Khamzat Chimaev, Colby Covington, Kevin Holland)
 • Daniel Schälander (Khamzat Chimaev, Kevin Holland, Mason Jones, Manon Fiorot, Nasrat Haqparast)
 • ArneK (Max Holloway, Joaquin Buckley, Santiago Ponzinibbio, Movsar Evloev, Curtis Blaydes)
 • David Jacobsson (Guram Kutateladze, Mateusz Gamrot, Israel adensanya, Merab Dvalishvili, Neil Magny)
 • Kung Vigge (Conor McGregor, Max Holloway, Amanda Ribas, Ottman Azaitar, Michael Chandler)
 • Anecl (Amanda Ribas, Jessica Eye, Viviane Araujo, Joselyne Edwards, Alexa Grasso)
 • Mikael Lindström (Giga Chikadze, Deivison Figueiredo, Youssef Zalal, Valentina Shevchenko, Guram Kutateladze
 • Kevin Hughes (Deiveson Figueiredo, Petr Yan, Charles Oliveira, Khamzat Chimaev, Kevin Holland)
 • Xavi (Israel Adesanya, Francis Ngannou, Khamzat Chimaev, Islam Makhachev, Brian Ortega)
 • Mouse (Dusko Todorovic, Santiago Ponzinibbio, Movsar Evloev, Joaquin Buckley, Su Mudaerji)
 • Marcus Ehrenholm (Deiveson Figueiredo, Joaquin Buckley, Khamzat Chimaev, Kevin Holland, Dusko Todorovic)
 • Ville (Kevin Holland, Cory Sandhagen, Islam Makhachev, Amanda Ribas, Deivision Figueiredo)
 • Davvalavvaboy (Kevin Holland, Khamzat Chimaev, Max Holloway, Daiveson Figueiredo, Dustin Poirier)
 • Hoobabalooba (Khamzat Chimaev, Brian Kelleher, Kevin Holland, Neil Magny, Giga Chikadze)
 • Monstermagneten (Casey Kenney, Edmen Shahbazyan, Guram Kutateladze, Tom Aspinall, Bryce Mitchell)
 • Team Jamtland (Max Holloway, Kamaru Usman, Joanna Jedrzejczyk, Khamzat Chimaev, Deiveson Figueiredo)
 • Caspian Youth (Shavkat Rakhmonov, Magomed Ankalaev, Damir Ismagulov, Movsar Evloev, Nassourdine Imavov)
 • Karl Askbom (Sodiq Yusuff, Kevin Holland, Khamzat Chimaev, Taila Santos, Mackenzie Dern
 • Henrik Risberg (Conor McGregor, Khamzat Chimaev, Arman Tsarukyan, Ottman Azaitar, Israel Adesanya)
 • Jonathan Damm (Khamzat Chimaev, Kevin Holland, Valentina Shevchenko, Deiveson Figueiredo, Amanda Ribas)
 • Vicktor “Vickan” Winquist (Bryce “Thug Nasty” Mitchell, Khamzat “Borz” Chimaev, “Suga” Sean O’malley, Brian “T-city” Ortega, Merab “The Machine” Dvalishvili)
 • Team Alfahane (Khamzat Chimaev, Kevin Holland, Bryce Mitchell, Aleksandar Rakic, Ciryl Gane)
Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Jack Hermanssons otäcka skada

Jack Hermansson i blodig olycka – Varning för otäcka bilder

Daniel Schälander

Svenska UFC-fightern Jack Hermansson (21-6) på sjukhus efter en otäck fiskeolycka.

Borrat sig i foten på fisketur

De som följer Jacks sociala medier är bekanta med att Uddevallasonen är en flitig fiskare. Idag var han ute på isen för en fisketur. Olyckligtvis så lyckades Jack borra sig i foten med sin nya isborr. Borren gick rakt genom skon och foten och 32-åringen kunde konstatera att den nya borren inte var slö.

Svensken verkar dock som alltid vara vid gott mod. Vi får hoppas att detta inte tar allt för lång tid på sig att läka så att vi kan få se vårt svenska toppnamn tillbaka i buren snart igen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by jack hermansson (@jackthejokermma)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by jack hermansson (@jackthejokermma)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by jack hermansson (@jackthejokermma)

Läs mer
-4
Dana Sad
Dana Happy
Sadibou Sy väger in på PFL

Sadibou Sy klar för en tredje säsong med PFL – Kan ställas mot Rory MacDonald

Daniel Schälander

Den giftiga strikern Sadibou Sy (8-5-2) är klar för att tävla i nästa säsong av Professional Fighters League, där en prispott på en miljon dollar utdelas till vinnaren i varje viktklass i slutet av säsongen.

Sadibou Sy och Jonatan Westin har representerat Sverige i PFL

I oktober meddelade PFL att de gör comeback i April efter att ha ställt in förra årets säsong till följd av pandemin. Sadibou är tillsammans med Jonatan Westin (11-4) en av de två fighters som har representerat Sverige i organisationen.

PFL har ett upplägg som skiljer sig från “traditionella” MMA-organisationer. Året inleds med “gruppspel” där alla fighters i organisationens stall bokas in på två matcher vardera. Poäng delas sedan ut enligt följande:

 • Vinst: 3 poäng
 • Oavgjort: 1 poäng
 • Förlust: 0 poäng
 • Avslut i första ronden: 3 poäng
 • Avslut i andra ronden: 2 poäng
 • Avslut i tredje ronden: 1 poäng

De som samlat ihop flest poäng går sedan vidare till slutspel. Där genomförs kvarts- och semifinalerna under samma kväll i matcher som varar 2×5 minuter. Finalisterna i varje viktklass gör sedan upp vid ett senare datum om mästartiteln samt en miljon dollar i prispengar.

Tredje säsongen för Sadibou i PFL

PFL som tidigare hette World Series of Fighting, gjorde om hela sitt koncept och satsade på säsongsbaserad MMA inför 2018, när nya ägare kom in i bilden. Tanken med formatet är att endast prestationer i buren ska avgöra ens framgång i organisationen.

Sadibou Sy har sedan dess varit en del av organisationen. I organisationen har han samlat ihop ett record på två vinster tre förluster och två oavgjorda matcher. Nu är han redo för att delta i nästa säsongs welterviktsdivision.

Sadibou berättar om hur han trivs med PFL och vad som är annorlunda mot att tävla för en “traditionell” MMA-organisation.

Jag ser fram emot en tredje säsong i PFL. Trivs jättebra i organisationen och tycker om att formatet är så unikt!

Eftersom att det är turnering och alla tävlingsdatum redan är satta behöver du se till att träna och fightas smart så du inte missar match på grund av skador.

Gick oavgjord match mot den blivande mästaren

I förra säsongens första match vann Sadibou mot David Michaud (18-6) med ene leverspark efter endast 17 sekunder in i matchen. Han ställdes sedan i slutspelet mot Ray Cooper III (20-7-1) i en match som slutade oavgjort efter domaren tilldelat en rond vardera till Sadibou och Ray. Då man behövde att en person avancerar i turneringen utsåg domarna Ray Cooper III till vinnare.

Därefter tog sig Ray Cooper III till final där han mötte och besegrade David Michaud för att kamma hem en miljon dollar. Något som måste varit väldigt frustrerande för Sadibou som presterat väl mot bägge.

Jag är väldigt missnöjd med min insats den matchen [mot Ray Cooper III]. Så de stör mig att jag inte presterat som jag vet att jag kan. Men det är en turnering så det handlar om att prestera varje gång och detta har bara gjort mig mer hungrig för revansch.

Det är extremt mycket som jag bär med mig från tidigare säsonger. Framförallt så har jag fått mycket tid på mattan, så jag har fått en tydligare bild utav hur jag vill fightas.

Jag jobbar ständigt för att utvecklas och jobbar på vad som passar mig bra. Så erfarenhet och tid på mattan är bästa kvittot.

Har endast haft 20-40% syn på grund av ögoninflammation

Sadibou som fyllde 34 har en kronisk ögoninflammation som pågått sedan 13 års ålder. Som värst har synen varit nedsatt till så lite som 20-40%. Men det är inte något som Sadibou grubblat mycket över.

Jag har aldrig tillåtit mig själv att se det som något hinder. Så det har inte påverkat mig alls. Hade problem med synen när jag började så lärde mig fightas så det har aldrig påverkat min fighting.

Men för några år sedan skedde en positiv förändring.

Sedan 2017 har jag fått linser som nu gjort att min syn gått från 20-40% till 80-90%. Så synen är jättebra nu!

PFL gör nyförvärv

Nyligen meddelade organisationen att de knutit till sig den forne UFC-mästaren i lättvikt, Anthony “Showtime” Pettis. Andra kända namn som knytits till organisationen är före detta tungviktsmästaren Fabricio Werdum och den tvåfaldiga olympiske guldmedaljören Claressa Shields. Ett annat bekant namn i organisationen som är känt mer lokalt är det norska framtidshoppet Martin Hamlet Nielsen (6-1), som tidigare tävlat i Superior Challenge och Cage Warriors.

Ett annat bekant namn som kommer att delta i svenskens viktklass är den forne UFC-titelutmanaren och Bellatormästaren, Rory MacDonald. Kanadensaren skrev kontrakt med PFL i slutet av 2019 inför 2020-säsongen som blev uppskjuten.

Fighters får månadslön

Ett annat sätt som PFL sticker ut på är att de fighters som har kontrakt med organisationen får månadslön istället för en fight purse. Man har även gett ut runt 10,000kr i månaden extra under 2020 till följd av att säsongen ställdes in.

Enligt Sadibou märks det att PFL är måna att ta hand om sina fighters.

Det är ju en ambitiös organisation som satsar väldigt mycket på oss. Självklart är det en annan sak att tävla för pengar som gör att du kan lägga fokus på träningen. Men mitt fokus har alltid vart att prestera och utvecklas och resten kommer med det

Han tillägger också att hans fokus ligger helt och hållet på PFL och att han inte underhåller tankar om att tävla för UFC eller Bellator.

Just nu fokuserar jag verkligen enbart på PFL. Trivs jättebra där och denna säsong får all fokus jag har. Resten tar jag efter det.

Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.