Krönika: Nick & Nate Diaz – bröderna från Stockton

kimura

Vad kommer upp i ditt huvud när du tänker på Nick och Nate Diaz? De mytomspunna bröderna har fångat många MMA fans hjärtan runtom i världen och trots ett ganska bräckligt fighting record Nick (26-9), Nate (19-11) så har få fighters nått sådan otrolig popularitet och fångat vår entusiasm som bröderna från Stockton, Kalifornien.

Det finns nog många konstanter och parametrar som kan förklara den kärlek vi har för bröderna. Är det för att vi vet så lite om dem? För att de står upp för sig själva och vågar säga vad de tycker och tänker om UFC? Eller är det deras snarlika saga om askungen eller Rocky Balboa som gripit tag om vår förtjusning för dem?

I en värld dominerad upphaussad trashtalk som Conor McGregor tagit till helt ny annan nivå följt av andra fighters genomskinliga mellanmjölks försök att efterlikna McGregor så har bröderna gått sin egen väg. Ingen av dem tycker egentligen om att slåss eller att snacka skit. De har helt enkelt bara blivit bra på det för att de har varit tvungna till det.

nate and nick

Från Stocktons gator

Stockton ingår i den smått osmickrande rankingen som en av USAs 10 farligaste städer. År 2012 hade den kaotiska staden på dryga tre hundra tusen invånare ca sextio mord. Den extrema ekonomiska bostadsbubblan som sprack 2008 gjorde att många familjer blev vräkta från sina hem och staden började istället frodas av gängkriminalitet. Stockton blev bara en symbol för de många medelstora städer i USA som helt och hållet höll på att förfalla vilket uppdagades och fick ett nytt hopp under Barrack Obamas kampanjande för presidentskapet.

Men gängkriminaliteten och det tuffa klimatet har pågått länge. I en stad med fattigdom bortom hopp så har djungelns lag fått stå i centrum där folk tagit vad de vill ha, legalt eller ej, i en näst intill darwinistisk hierarki där de starkaste har överlevt.

Simning blev första sporten – den var billigast

Med en tillvaro fylld av både våld och fattigdom växte Nick och Nate upp tillsammans med sin syster Nina och deras ensamstående mamma, Melissa. Familjen bodde på ett sunkigt motell i Lodi, en av de sämre delarna av stan, där Melissa var tvungen att jobba dubbla skift för att kunna försörja sina tre barn. För att hålla igång Nick, Nate och Nina och ge dem en ärlig chans att göra något annat än att sitta hemma och vänta på sin mamma framför teven så ville Melissa skriva in dem på någon idrott. Men det var ju här problemet kom. Det fanns inga pengar till någon idrottsutrustning. Så den billigaste tänkbara sporten de kunde gå på blev simning. Något som Nick och Nate än idag påpekar lade den fina grunden till deras nästintill outtröttliga kondition idag.

Skolan gick inte bra för någon av bröderna och ofta fick de höra från sina lärare att det bästa realistiska målet för någon av dem var om de bara kunde hålla sig borta från fängelset. Längre än så skulle de varken drömma, hoppas eller tro om.

Jiu jitsun blev fristaden

Nick hade under tonåren ett sargat självförtroende i skolan. Han var inte som de andra barnen. Han hade inte de kläderna som de andra gick med och långt ifrån samma socioekonomiska status vilket gjorde att han snabbt blev utanför. Han fick hoppa från klass till klass och sågs tidigt som ett problembarn. Utanförskapen och den sämre förmågan till att studera gjorde att han istället skolkade och väl närvarande i skolan kunde han istället sitta och spela allan under klasstimmarna. Det kunde gå så långt att lärarna förklarade för de andra barnen att Nick var psykisk störd och att han hade glömt ta sina mediciner när han väl höll på. Den dåliga närvaron i skolan gjorde dessutom att han inte fick börja träna brottning som han väldigt gärna ville, och när chansen väl gavs så visade sig att den tunna killen inte riktigt var lämpad för det. Han var helt enkelt för klen och orkeslös och höll inte måttet med de andra tonåringarna i skolan.

Istället upptäckte han den brasilianska jiu jitsun. En sport där Nick, som ofta var i slagsmål i skolan, även skulle kunna lära att försvara sig när det behövdes. En sport där han inte behövde vara stor och stark. Ett konstnärligt möte där den tunna lilla killen skulle kunna sätta in ett lås på den större och tyngre motståndaren.

Tränade för att de fick mat

Nick blev snabbt duktig på den brasilianska jiu jitsun och det dröjde inte länge förrän lillebror följde med på träningarna. Men i själva verket var Nate inte alls intresserad av sporten. Han var inte duktig på det och kände själv att han kanske borde lägga ner innan han ens hade börjat med det. Så vad var det som fick honom att stanna? Hade det inte varit för den miserabla hemsituationen där mat knappt fanns på bordet så hade vi kanske aldrig fått se Nick och Nate i UFC. Killarna var fattiga och gick ständigt hungriga hemma, men efter jiu jitsu träningarna blev de av de andra grabbarna på gymmet alltid bjudna på burritos från den lokala foodtrucken i anslutning till gymmet. Så i vetskapen om att de skulle få lite käk efter träningen så fortsatte de att gå dit. Helt plötsligt hade de båda fått sitt blå bälte.

Man säger ibland att ett liv utan mening inte är ett liv värt att leva. Så det viktigaste för Nick och Nate var kanske att de helt plötsligt funnit en mening att göra något. De kände en lycka med jiu jitsun. En sport de blev bättre och bättre på. En sport de upplevde att det fanns något att satsa på. En nyckel till en ny värld bort från kriminalitet och strul. Det tog dessutom inte lång tid innan Nick gjorde sin pro debut inom MMA och varför skulle Nate inte göra detsamma? Nate har alltid sett sin storebror som ett föredöme. Någon att följa i samma riktning. Så Nate gjorde precis detsamma. Han började gå över till MMA.

Trots Nicks fina framgångar i början av sin karriär såg han alltid efter sin bror. Prioriterade honom före sin egna framgång. Det var helt enkelt i hans natur. Mån, omtänksam och godhjärtad mot sina nära och kära, i synnerhet sin lillebror. Sex matcher in i Nates MMA karriär skulle han få en titelmatch i WEC mot Hermes Franca som vid den tidpunkten var en etablerad fighter (16-5).

Ledaren Nick

Bara dagar före matchen skulle äga rum gjordes det en del ändringar kring reglerna för matchen som inte skulle vara så fördelaktiga för Nate. Ung, naiv och beroende av pengar var Nate redo att gå med på allt som lades upp på bordet. Det var då Nick klev in i bilden och krävde en mer rättvis betalning för Nate. Det hela slutade med Nick förhandlade upp en lön från 2.000 dollar till hela 12.000, vare sig det blev seger eller förlust. Det har alltid varit Nick som varit ledaren och Nate som följt efter.

I en intervju med Megan Olivi kort före Nates rematch mot Conor McGregor så förklarar han att det var Nick som fick honom motiverad att göra saker och utan honom hade han troligtvis levt ett trasigt liv full av trubbel. Men hur känner egentligen de båda bröderna för att slåss i en bur? Är det något de genuint tycker är kul eller har det bara blivit ett onödigt ont?

Livets hårda skola

Den tuffa uppväxten i Stockton har onekligen lärt dem ett och annat. Det räckte inte med att man var tvungen att lära sig gå på ett visst sätt i de mer kriminella områdena, kunna känna av när bråk var nära eller på vilket sätt man skulle titta på folk runt om sig. De behövde kunna slåss också. Under högstadiet dejtade Nick en tjej som tidigare hade varit tillsammans med en av skolans mer populära fotbollskillar. Gång efter gång hände det att Nick hamnade i slagsmål just pga sin tjej. Hon var populär och hade lämnat en populär kille för en ghetto grabb. Det må vara något vackert i det. Nick, som varit utanför den accepterade normen i hela sin uppväxt och sedan helt otippat blir tillsammans med den populära tjejen i skolan. Tyvärr fick det som sagt sina konsekvenser.

Gänglivet

Medans Nick var killen som lyssnade på hårdrock och försökte passa in i skolan så var Nate ganska motsatt. Han gav inte plugget en ärlig chans. Med facit i hand hade hade han sett hur det hade gått för Nick och var inte så sugen på att ens försöka. Istället hängde han på gatan med andra latinos från Lodi. Under 90-talet fanns det många utpräglade gäng i Stockton och de höll sig, av naturliga skäl, för sig själva. Kalla det naivt, godhjärtat eller rent idiotiskt. Men Nate hade inga problem med att gå utanför gränserna för vem man fick eller inte fick umgås med och började därför även att hänga med afroamerikanerna.

MMA blev räddningen

Stundtals skulle det innebära strul för Nate. Han blev ifrågasatt, hotad och bortstött från vännerna vilket naturligt ledde till att Nate började spendera mer och mer tid i gymmet med Nick. Så här i efterhand kan man konstatera att det gått väldigt bra för bröderna i UFC. Det har inte vunnit något bälte, men vad betyder egentligen det? Bröderna har enbart slagits i buren för att kunna leva ett bättre liv. De har inte velat slåss, men vad skulle de annars göra? Utan utbildning och viss utanförskap har de inte haft så många alternativ.

För de allra flesta av oss har MMA och UFC blivit en sport. För Nick och Nate är det fortfarande en kamp om liv eller död. Precis som det har varit på gatan i Stockton. Det är kanske därför de spelar spelet som vi kallar för UFC på deras unika sätt. Svordomar i buren. Ett långt finger och några örfilar här och där. En genuin förkastlig känsla mot presskonferens jippon som äger rum före match.

De vill ju inte sitta och prata skit mot sin motståndare, och allra minst, stå och önska honom lycka till under fightweek. De vet vad de har skrivit upp på. De vill egentligen inte. Men man måste ju ha mat på bordet med. Kanske är det därför vi numera ser så lite av dem i UFC. Nick har tjänat några dollar under sin karriär och Nate med tanke på sina två topprankade PPV rekord i matcherna mot Conor McGregor även han säkrat framtiden ekonomiskt sätt.

Nate Diaz

Tjänade småsummor innan Conor-matchen

Det är väl kanske som så att kommer man från miserabla förhållanden där glitter och glamour inte betyder något så är det inte så svårt att hålla i sina insparade pengar. Men vägen har verkligen inte varit spikrak. Nate drog in småskrammel i motsats med den popularitet han hade. I matcherna innan Conor drog Nate drog in 15.000 + 15.000 (dollar) vid vinst. Ganska mediokra siffror för vilken ny fighter som helst i UFC och i synnerhet väldigt lågt för en veteran och TUF vinnare likt Nate som vid den tidpunkten hade varit i UFC i åtta år.

I en match om no 1 titel contender mot Rafael dos Anjos fick Nate 16.000 dollar och kände då för att lägga ner verksamheten. Han ville bli frisläppt från sitt kontrakt men UFC vägrade. De visste vilken guldklimp de satt på och mer eller mindre struntade i hur de gick för honom. Så länge han kunde dra in tittarsiffror så skulle han vara låst till sitt kontrakt.

Stormatchen mot Conor McGregor

Men så kom december 19 och UFC on FOX i Orlando och ytterligare en påminnelse om denna sjuka sport där det bara behövs en bra kväll för att förändra en hel karriär. En kväll där svordomarna och örfilarna flödade en efter en på stackars Michael Johnson. För alla som hade glömt bort Nate kom det likt en blixt från klar himmel en påminnelse om varför vi älskar att se Diaz bröderna slåss. Dubbla långfingrar i luften, glåpord, försök till fina triangellås och en motståndare som har en aning om hur han ska göra för att rida ut stormen från Stockton. Det var som att se en gammal vän för första gången på flera år och helt plötsligt inse hur mycket du har saknat honom.

Efter tidernas call out och en bruten fot på Rafael dos Anjos så fick Nate på kort varsel sin match mot Conor McGregor. Vi vet alla hur det slutade. Om det är någon som inte var överraskad av resultatet så var det Nick och Nate.

Tio år, 25 matcher och kanske sportens mest konstiga och brokiga väg till stjärnstatus senare så har Nate Diaz blivit en mainstream stjärna. Nu och för alltid. Kanske tog det längre tid än vad vi trodde att det skulle ta. Kanske UFC inte visste hur stor potential och status som fanns i Diaz bröderna. Kanske är det en ren slump att det blev så här? Det känns som att begreppet ”It takes two to tango” aldrig varit så exakt som det var då Nate fann sin perfekta danspartner i Conor.

Osäkerheten kring comebacken

Men hur som helst så spelar det faktiskt ingen roll. I Stockton lever bröderna fortfarande ett relativt enkelt liv. De har öppnat upp sitt egna gym. Där lär de ut brasiliansk jiu jitsu för stadens barn och ungdomar.

I hopp om att ge deras nya adapter samma möjligheter de själva fick. Nick är alltjämnt densamma person nu som han var då. Fortfarande lika godhjärtad och mån om människor in sin närhet. Nate hänger fortfarande efter sin förebild och strävar efter detsamma. Så kommer vi att få se någon av Diaz bröderna i buren igen? Det återstår att se. Men visst finns det hopp om det hela.

Nyligen var Nate bokad att ta sig an diamanten Dustin Poirier på galan i Madison Square Garden men efter en skada på Poirier blev matchen inställd. Desto svårare är det att räkna med Nick men man ska aldrig säga aldrig. Bröderna är två killar som inte varit födda med talang. Allt som de besitter och dit de nått har varit genom disciplinerat mödosamt arbete.

Kanske är det därför vi gillar Nick och Nate så mycket. Hårt jobbande killar. En näst intill anarkistisk aura som säger ”Jag kan, jag kommer och alla som säger att jag inte kan, de kan dra åt helvete” är något som tilltalar många av oss. Faktum är att det inte bara är fans som har blivit berörda av bröderna.

Förebild för andra fighters

Nick och Nate har sannolikt gjort andra fighters en stor tjänst genom att visa att man faktiskt kan sätta ner foten mot organisationen. De har bidragit till att decentralisera monopolet av makt som Dana och UFC har och de har faktiskt till stor del lyckats.

Vi har sett hur fighters såsom Rory McDonald, Gegard Mousasi, Ryan Bader, Eddie Alvarez och Demetrious Johnson som inte varit nöjda med sina kontrakt och rätten till en befogad och skälig lön istället har gått över till andra organisationer. Varför skall man slåss och riskera sitt liv för småskrammel? Det är ingen som gör detta för nöjets skull. Allra minst Diaz bröderna, och de som påstår att de gillar att slåss, de ljuger.

Skriven av Tommy Nilsson.

+10
Dana Sad
Dana Happy
Jon Jones Chris Weidman UFC

Jon Jones och Chris Weidman tjafsar på Twitter

Ralph Nordahl

Jon Jones (24-1) har en kommande fight mot Thiago Santos vid UFC 239 den 6 juli framför sig. Den lätta tungviktsmästaren Jones kommer då att försvara sitt bälte mot den brasilianske knockoutartisten men har nu fått upp uppmärksamhet för en ny konkurrent i divisionen, tidigare mellanviktsmästaren Chris Weidman (14-4) som nu flyttat upp en viktklass.

En Twitteranvändare frågade öppet om en match mellan Weidman och Jones skulle kunna vara en möjlighet. Jones var inte sen att svara på detta vilket ni kan se nedan:

Chris knows where I’ll be waiting

Weidman valde kort efter att svara Jones:

On my way!

Orsaken till meningsutbytet kan vara Weidmans nyliga uttalanden om hur han står sig mot hans nya viktklass mästare Jones. MMA Junkie citerade dessa som följande:

Honestly, I think I bring a lot of problems to the table with my wrestling and jiu-jitsu, and also I’m long, and I have power in my hands. Especially at 205, that might be a benefit for me. I think I’ll hit even harder. My wrestling and jiu-jitsu, on paper, is better than his.

Weidman har 1-4 i facit under sina senaste 5 matcher efter att ha öppnat sin karriär med 13 raka segrar. Det återstår att se när han gör sin debut i viktklassen.

Läs mer
-13
Dana Sad
Dana Happy

Video
Se Lyoto Machidas flygande knä KO

Ralph Nordahl

Den tidigare UFC-mästaren Lyoto Machida (26-8) bjöd som bekant på ett otrolig knockout när han besegrade Chael Sonnen i nattens delade huvudmatch vid Bellator 222. Sonnen meddelade efter detta sin pensionering från MMA med 30-17 i record.

Ni kan se knockouten ovan.

Läs mer
-4
Dana Sad
Dana Happy

Video
Aaron Pico blir brutalt avslutad igen – se knocken här

Ralph Nordahl

När Scott Coker tog över Bellator för ett par år sedan höll han särskilt fram den nysignade Aaron Pico som ett framtidslöfte. Idag är det dock många som tvivlar på om fightern verkligen kommer att bli något utöver det vanliga då han i och med nattens brutala förlust nu har 4-3 i record inom Bellator.

Förlusten var också Picos andra raka knockoutförlust. Denna gång var det Adam Borics (9-0) som orsakade skada med ett flygande knä i andra ronden vid nattens Bellator 222. Ni kan se händelsen i videon ovan.

Bellators VD Coker är dock inte villig att avfärda Pico ännu. Han hade fökjande att säga efter galan rapporterar MMA Junkie:

Don’t count this kid out. Aaron Pico, he is learning how to do this, and he’s fought some tough guys and like he said, he said, ‘Look, I can wrestle, and I can box, but I’m still learning how to fight.

Pico visade att var villig att utveckla sitt game då han flyttade till UFC-dominanten Jon Jones gym i Albuquerque, USA där Greg Jackson basar.  Coker valde också att ge Pico ett plus för detta:

You know, there’s a kid that had a great gameplan- I think (Greg) Jackson had a solid thought in how are they going to fight this kid. And for the most part, he did great. He just made one mistake, he got hit, and you saw the rest. That’s MMA. That can happen to anybody. So, it’s just part of the business.

Coker anser dock nu att Pico måste ta ett steg tillbaka och tänka igenom sin MMA innan nästa natch bokas:

We’ll have a conversation about (that) in a couple weeks and see what he wants to do, and maybe he should take a big step back before he starts to move forward again.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Fedor Emelianenko positiv

Fedor Emelianenko skriver på nytt ”multifight” kontrakt med Bellator – blir hans farväl

Ralph Nordahl

Den legendariske tungviktaren Fedor Emelianenko (38-6) har varit osäker på sin framtid ända sedan förlusten mot Ryan Bader i matchen om Bellators tungviktsbälte i januari år.

Nu kan Bellators VD Scott Coker dock meddela att den tidigare PRIDE-mästaren har skrivit på ett nytt kontrakt gällande flera fighter. Coker berättade vid post-fight presskonferensen för nattens Bellator 222 att detta kommer bli Emelianenkos farväl inom MMA:

It’s a multi-fight deal, multi-year [deal] and this is going to be his retirement tour. I think we’d like to take him to a lot of countries and cities that maybe haven’t seen him in a long time or have never seen him. It’s going to be fun when we roll this thing out.

Ryssen som tidigare även fightats i Strikeforce men aldrig UFC valde i och med detta att hylla Coker.

My strong friendship and respect for Scott Coker made reaching a contract extension a simple process. Bellator is my home – I look forward to helping Bellator continue to grow and reach its full potential as the world’s top MMA promotion.

Coker kunde inte avslöja när eller mot vem Emelianenko skulle kunna återvända mot men han hintade om att den tidigare UFC-mästaren Josh Barnett, som skulle mött ryssen tidigare i sin karriär, är ett av alternativen:

That’s definitely one of the names we’ve approached with Fedor. He’s fine with it. That would be a timing issue. I’m not sure if that’s going to be the very first fight but I think we have a great roster that he can fight.

I think [Quinton] “Rampage” Jackson versus Fedor, I think of Josh Barnett, there’s a couple other fighters out there that just come to my mind.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
Chael Sonnen media

MMA-världen reagerar på Chael Sonnens pensionering

Ralph Nordahl

En lätt tungviktsmatch mellan den tidigare UFC-mästaren Lyoto Machida och den tidigare trefaldige UFC-titelutmanaren Chael Sonnen var igår den delade huvudmatchen för Bellator 222 i New York. Sonnen fightades senast vid Bellator 208 där han förlorade i första ronden genom TKO mot MMA-legenden Fedor Emelianenko. Dessförinnan hade dubbla segrar mot veteranerna Quinton ’Rampage’ Jackson och Wanderlei Silva.

Lyoto Machida gick i sin tur in i fighten med tre raka segrar där den senaste var genom delat domslut mot Rafael Carvalho.

Machida dominerade första ronden i matchen och lyckades träffa Sonnen med ett knä i slutet av ronden. Den tålige Sonnen lyckades överleva ronden men i den andra träffades han på nytt av ett knä och denna gång blev han pepprad med slag och domaren valde att bryta matchen. Ni kan se knocken nedan:

Efter förlusten valde Sonnen (30-17) att meddela sin pensionering från sporten och nedan kan ni se hur en rad stora MMA-profiler reagerade på beskedet:

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Dual-bild på Dillon Danis och Jon Jones

Video
Dillon Danis vinner igen – utmanar Jon Jones

Simon Tingberg

Dillon Danis gjorde sin andra professionella MMA match under natten då han under Bellator 222 i Madison Square Garden, New York. I sin första match 2018 segrade Danis genom submission i första ronden. Även  denna gången vann han genom submission i första ronden. Då Danis besegrade Max Humphrey genom en armbar 4.38 min in i första ronden. Danis är därmed fortsatt obesegrad i MMA.

Danis som annars är känd som BJJ coach till Conor McGregor hamnade under UFC 229, Las Vegas oktober 2018 i rampljuset då han hamnade i slagsmål med Khabib Nurmagomedov efter att denne strypt ut McGregor.

Ariel Helwani gick sedan ut med en tweet om att Danis utmanar stjärnor som Rory McDonald och Jon Jones. McDonald är regerande mästare i Bellators weltervikts division och Jon Jones är UFC:s mästare i lätt tungvikt.

Just Jones har Danis utmanat tidigare.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Chael Sonnen pensionerar sig efter förlusten mot Machida

Simon Tingberg

Chael Sonnen (30-17-1 MMA, 2-3 BMMA), har en lång karriär inom MMA bakom sig. Den forne brottaren gjorde MMA debut redan 1997 och har representerat både UFC och Bellator där han tävlat i tre olika viktklasser mellanvikt, lätt tungvikt och tungvikt.

Sonnen som är 42 år gick under natten match mot den forne UFC mästaren Lyoto Machida under Bellator 222, Madison Square Garden, New York. Sonnen hade tidigare utmanat Ryan Bader om att få möta denne om Bellators tungviktstitel, men ställdes nu istället mot karate esset Machida. Mötet som skedde i lätt tungvikt var galans co-main event och var uppmärksammat i MMA världen då två veteraner skulle ställas mot varandra.. Sonnen förlorade matchen genom TKO (knä och slag) i andra ronden.

Ni kan se avslutet här:

Sonnen bad därefter John McCarthy om att få göra ett uttalande.

“I got one thing to say: I had a helluva lot of fun. I had a good run. Scott Coker gave me a five-fight deal, he let me honor all five fights. And, ladies and gentlemen, I’m walking out. I appreciate the memories. And goodbye.”.

Sonnen lämnade därefter handskarna kvar i ringen och pensionerade sig däremed från MMA.

Sonnen som gjort sig känd inom trash talk, misslyckade dopingtester och som kommentator har också levererat i sina matcher och gått tre titelmatcher i UFC. Två gånger i mellanvikt då han utmanade Anderson Silva och en titelmatch i lätt tungvikt då han utmanade Jon Jones. Sonnens första möte mot Silva utsågs till årets fight 2010 där Sonnen dominerade Silva på marken i fem ronder tills slutet av matchen då Silva lyckades få in en armbar triangel. I Bellator ställde han under 2018 upp i Bellator tungviktsturnering där han gick till semifinal och förlorade mot MMA legendaren Fedor Emelianenko.

Sonnen som är MMA expert för både Bellator och ESPN där han kommenterar UFC kommer på så sätt fortsätta vara aktiv i branschen.

Läs mer
+8
Dana Sad
Dana Happy
Bellator 222 Matchkort

Bellator 222 Resultat

Simon Tingberg

Bellator 222 hölls av stapeln i Madison Square Garden, New York under fredag natten. Som galans huvudmatch stod en semifinal i Bellators Welterviktsturnering där regerande mästaren och forne titelutmanaren i UFC, Rory McDonald tog sig an Neiman Gracie.

På kortet fanns också ett hyjpat lättungviktsmöte mellan UFC veteranerna Chael Sonnen och den forne UFC mästaren i lättungvikt Lyoto Machida.

Dillon Danis som är Conor McGregors BJJ coach gjorde sig främst uppmärksammad efter att ha varit den som Khabib Nurmagomedov attackerade under UFC 229. Danis mötte Max Humphrey under natten.

Se resultaten nedan.

Huvudkort

 • Rory MacDonald besegrar Neiman Gracie genom enhälligt domslut (49-46, 48-47, 48-47) – och försvarar welterviktstiteln och avanverar till WWGP finalen.
 • Lyoto Machida besegrar Chael Sonnen via TKO (knä, slag) – Rond 2, 0:22
 • Dillon Danis besegrar Max Humphrey via submission (armbar) – Rond 1, 4:28
 • Juan Archuleta besegrar Eduardo Dantas via KO (slag) – Rond 2, 4:59
 • Kyoji Horiguchi besegrar Darrion Caldwell via enhälligt domslut (48-47, 49-46, 49-46) – Vinner bantamviktstiteln i Bellator.

Underkort

 

 • Taylor Turner besegrar Heather Hardy via TKO (slag) – Rond 1, 3:53
 • Brandon Polcare besegrar Brandon Medina via submission (giljotin) – Rond 1, 4:33
 • Kastriot Xhema besegrar Whitney Francois via TKO (slag) – Rond 2, 3:17

 • Adam Borics besegrar Aaron Pico via knockout (flygande knä) –  Rond 2, 3:55
 • Valerie Loureda besegrar Larkyn Dasch genom enhälligt domslut (29-28, 30-27, 30-27)
 • Lindsey VanZandt besegrar Rena Kubota via submission (rear-naked choke) – Rond 1, 4:04
 • Haim Gozali def. Gustavo Wurlitzer via submission (triangle choke) – Round 1, 4:02
 • Mike Kimbel besegrar Sebastian Ruiz genom delat domslut (28-29, 30-27, 30-27)
 • Robson Gracie Jr besegrar Oscar Vera via submission (armbar) – Round 1, 3:15
 • Marcus Surin besegrar Nekruz Mirkhojaev genom delat domslut (30-27, 27-29, 29-27)
 • Phil Hawes besegrar Michael Wilcox via TKO (doktors stopp) – Round 1, 5:00
 • John Beneduce besegrar Kenny Rivera genom enhälligt domslut
 • (30-26, 30-27, 30-27)
Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

TJ Dillashaws klubbkamrat: Vi fick alla betala ett pris

Markus Thylin

TJ Dillashaw tillhör på många sätt eliten inom MMA. Han har otrolig teknik, är väldigt kapabel i alla områden i MMA, han har en oändlig energireserv, är snabb som vinden och har krut i både händer och fötter…tyvärr så har han också dopat sig.

Dillashaw hade en fyra matcher lång vinstsvit och ett momentum som bara såg ut att öka. Mitt i all denna framgång så ställdes Dillashaw mot den lilla och stenhårda mexikan-amerikanen Henry CejudoUFC Fight Night 143, som nu också är mästare i två viktklasser. Många var nervösa för att Dillashaw gick ned en viktklass men lika många kunde se honom som en vinnare i mötet. Så blev inte fallet.

Matchen blev en kort historia då Cejudo vann via TKO på 32 sekunder. Kort efter så kom chockbeskedet; Dillashaw hade dopat sig. Efter beskedet och en den efterkommande avstängningen på två år så kom Dillashaw med ett kort uttalande. Efter det så har Dillashaw hållit sig i skymundan, detta tills alldeles nyss då han förklarade att dopingen var till för att hjälpa till med att klara av att prestera i den nya viktklassen. Tyvärr så verkar det som att svallvågorna efter dopingskandalen också sköljt över Dillashaws klubbkamrater.

I en intervju med Bloody Elbow så berättar Bellator-fightern Juan Archuleta om situationen på klubben efter skandalen.

“As a team, we paid for it, and I’m still paying for it with some of the comments that are being thrown out there”

“I was training with him every day and didn’t know these things were going on. Heartbreaking, yes, and shell-shocking, yes.”

“Can’t just take the good with the good”

“He’s helped me a lot with my career just like all my other training partners have. Just because someone makes a poor decision, it’s not the end of the world for me. When a guy hits a low like that, what type of person are you gonna be there to pick him back up? When he was world champ, everything was going good, and I got a lot of hype around it. You can’t just take the good with the good and say, ‘I don’t want to be part of the bad.’”

“You just can’t put into words on the decision he made. But we’re gonna be there as a team to pick him up and let him know that he’s still loved and that he’s still gonna be a world champ coming off his suspension.”

“He’s still loved”

“The work we put in, you’re not just gonna take the drug and automatically be God’s gift to Earth. Even though he was on the drugs, he still had to put in the hard work. There are people in this sport now and still take the performance-enhancers and lose — and look, he lost that night as well. You gotta put the hard work in. People don’t recognize that.”

“We’re forcing him to get back in there”

“We’re forcing him to get back in there. With the decision he made, we gotta keep his mind busy. We’re building him up, letting him know he still has to stay in shape because those two years, it’s almost six months down, so he only has a year and a half left. By the time he gets his other surgery done, he’s gonna be within eight months of being ready to fight.”

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Colby Covington vid invägning

Colby Covington om Kamaru Usman: He might not show up

Markus Thylin

Colby Covington, mannen alla älskar att hata, är helt säker på att han får en chans att plocka hem guldet i sin nästa match. Det enda som han är osäker på är mot vem.

Covington är just nu rankad som nummer två i welterviktsdivisionen och efter att ha vunnit sex matcher på rad så verkar han väldigt säker på att han får nästa titelmatch. Hans senaste match utspelade sig på UFC 225 mot den respekterade och välmeriterade Rafael Dos Anjos som han dominerade under större delen av deras match för att sedan vinna via ett enat domslut.

Detta var dock ett år sedan och sedan dess så har kängor mest delats ut på Twitter och ett eller annat bråk i någon kö, dessa gånger utan några bumeranger inblandade.

I en intervju med ”Eyes on the game” så förklarar Covington att han inte är helt övertygad om att den kommande, enligt honom, titelmatchen kommer att vara mot den regerande mästaren Kamaru Usman.

“he might not show up”

“I can’t say that the fans will be hopeful that they will see me against [Usman], but I can say that the fans will be hopeful I will be fighting for the world championship in the Garden. I don’t know if it will be against him. He might not sign the contract; he might not show up.”

Han hävdar också att Usman förhalar och att han skjuter upp processen med förhandlingar.

“November will be eight or nine months since he’s fought. How much more time does he need?. He’s just pushing it back, pushing it back, trying to negotiate and not fight.”

Han fortsätter med att säga att Usman vill använda sin titel som ett påtryckningsmedel i förhandlingarna för att eventuellt få fler sponsorer.

“He’s just trying to use [his title] as leverage, as bargaining power — maybe get some sponsorships — because as soon as he fights me, he’s getting exposed in front of the world”

Han säger också att han inte tror det minsta på att Usman har varit skadad. Något som Usman mest troligt protesterar mot med tanke på att han genomgick en knäoperation efter sin senaste match. Covington fortsätter.

“Of course not. He was never injured in the first place. He’s using Woodley tactics. He’s Woodley 2.0.”

Om det blir en match mot Usman, eller en titelmatch överhuvudtaget återstår att se men med tanke på hur sprängfylld divisionen är just nu så finns det många möjligheter för intressanta matcher.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy