Krönika: Nick & Nate Diaz – bröderna från Stockton

kimura

Vad kommer upp i ditt huvud när du tänker på Nick och Nate Diaz? De mytomspunna bröderna har fångat många MMA fans hjärtan runtom i världen och trots ett ganska bräckligt fighting record Nick (26-9), Nate (19-11) så har få fighters nått sådan otrolig popularitet och fångat vår entusiasm som bröderna från Stockton, Kalifornien.

Det finns nog många konstanter och parametrar som kan förklara den kärlek vi har för bröderna. Är det för att vi vet så lite om dem? För att de står upp för sig själva och vågar säga vad de tycker och tänker om UFC? Eller är det deras snarlika saga om askungen eller Rocky Balboa som gripit tag om vår förtjusning för dem?

I en värld dominerad upphaussad trashtalk som Conor McGregor tagit till helt ny annan nivå följt av andra fighters genomskinliga mellanmjölks försök att efterlikna McGregor så har bröderna gått sin egen väg. Ingen av dem tycker egentligen om att slåss eller att snacka skit. De har helt enkelt bara blivit bra på det för att de har varit tvungna till det.

nate and nick

Från Stocktons gator

Stockton ingår i den smått osmickrande rankingen som en av USAs 10 farligaste städer. År 2012 hade den kaotiska staden på dryga tre hundra tusen invånare ca sextio mord. Den extrema ekonomiska bostadsbubblan som sprack 2008 gjorde att många familjer blev vräkta från sina hem och staden började istället frodas av gängkriminalitet. Stockton blev bara en symbol för de många medelstora städer i USA som helt och hållet höll på att förfalla vilket uppdagades och fick ett nytt hopp under Barrack Obamas kampanjande för presidentskapet.

Men gängkriminaliteten och det tuffa klimatet har pågått länge. I en stad med fattigdom bortom hopp så har djungelns lag fått stå i centrum där folk tagit vad de vill ha, legalt eller ej, i en näst intill darwinistisk hierarki där de starkaste har överlevt.

Simning blev första sporten – den var billigast

Med en tillvaro fylld av både våld och fattigdom växte Nick och Nate upp tillsammans med sin syster Nina och deras ensamstående mamma, Melissa. Familjen bodde på ett sunkigt motell i Lodi, en av de sämre delarna av stan, där Melissa var tvungen att jobba dubbla skift för att kunna försörja sina tre barn. För att hålla igång Nick, Nate och Nina och ge dem en ärlig chans att göra något annat än att sitta hemma och vänta på sin mamma framför teven så ville Melissa skriva in dem på någon idrott. Men det var ju här problemet kom. Det fanns inga pengar till någon idrottsutrustning. Så den billigaste tänkbara sporten de kunde gå på blev simning. Något som Nick och Nate än idag påpekar lade den fina grunden till deras nästintill outtröttliga kondition idag.

Skolan gick inte bra för någon av bröderna och ofta fick de höra från sina lärare att det bästa realistiska målet för någon av dem var om de bara kunde hålla sig borta från fängelset. Längre än så skulle de varken drömma, hoppas eller tro om.

Jiu jitsun blev fristaden

Nick hade under tonåren ett sargat självförtroende i skolan. Han var inte som de andra barnen. Han hade inte de kläderna som de andra gick med och långt ifrån samma socioekonomiska status vilket gjorde att han snabbt blev utanför. Han fick hoppa från klass till klass och sågs tidigt som ett problembarn. Utanförskapen och den sämre förmågan till att studera gjorde att han istället skolkade och väl närvarande i skolan kunde han istället sitta och spela allan under klasstimmarna. Det kunde gå så långt att lärarna förklarade för de andra barnen att Nick var psykisk störd och att han hade glömt ta sina mediciner när han väl höll på. Den dåliga närvaron i skolan gjorde dessutom att han inte fick börja träna brottning som han väldigt gärna ville, och när chansen väl gavs så visade sig att den tunna killen inte riktigt var lämpad för det. Han var helt enkelt för klen och orkeslös och höll inte måttet med de andra tonåringarna i skolan.

Istället upptäckte han den brasilianska jiu jitsun. En sport där Nick, som ofta var i slagsmål i skolan, även skulle kunna lära att försvara sig när det behövdes. En sport där han inte behövde vara stor och stark. Ett konstnärligt möte där den tunna lilla killen skulle kunna sätta in ett lås på den större och tyngre motståndaren.

Tränade för att de fick mat

Nick blev snabbt duktig på den brasilianska jiu jitsun och det dröjde inte länge förrän lillebror följde med på träningarna. Men i själva verket var Nate inte alls intresserad av sporten. Han var inte duktig på det och kände själv att han kanske borde lägga ner innan han ens hade börjat med det. Så vad var det som fick honom att stanna? Hade det inte varit för den miserabla hemsituationen där mat knappt fanns på bordet så hade vi kanske aldrig fått se Nick och Nate i UFC. Killarna var fattiga och gick ständigt hungriga hemma, men efter jiu jitsu träningarna blev de av de andra grabbarna på gymmet alltid bjudna på burritos från den lokala foodtrucken i anslutning till gymmet. Så i vetskapen om att de skulle få lite käk efter träningen så fortsatte de att gå dit. Helt plötsligt hade de båda fått sitt blå bälte.

Man säger ibland att ett liv utan mening inte är ett liv värt att leva. Så det viktigaste för Nick och Nate var kanske att de helt plötsligt funnit en mening att göra något. De kände en lycka med jiu jitsun. En sport de blev bättre och bättre på. En sport de upplevde att det fanns något att satsa på. En nyckel till en ny värld bort från kriminalitet och strul. Det tog dessutom inte lång tid innan Nick gjorde sin pro debut inom MMA och varför skulle Nate inte göra detsamma? Nate har alltid sett sin storebror som ett föredöme. Någon att följa i samma riktning. Så Nate gjorde precis detsamma. Han började gå över till MMA.

Trots Nicks fina framgångar i början av sin karriär såg han alltid efter sin bror. Prioriterade honom före sin egna framgång. Det var helt enkelt i hans natur. Mån, omtänksam och godhjärtad mot sina nära och kära, i synnerhet sin lillebror. Sex matcher in i Nates MMA karriär skulle han få en titelmatch i WEC mot Hermes Franca som vid den tidpunkten var en etablerad fighter (16-5).

Ledaren Nick

Bara dagar före matchen skulle äga rum gjordes det en del ändringar kring reglerna för matchen som inte skulle vara så fördelaktiga för Nate. Ung, naiv och beroende av pengar var Nate redo att gå med på allt som lades upp på bordet. Det var då Nick klev in i bilden och krävde en mer rättvis betalning för Nate. Det hela slutade med Nick förhandlade upp en lön från 2.000 dollar till hela 12.000, vare sig det blev seger eller förlust. Det har alltid varit Nick som varit ledaren och Nate som följt efter.

I en intervju med Megan Olivi kort före Nates rematch mot Conor McGregor så förklarar han att det var Nick som fick honom motiverad att göra saker och utan honom hade han troligtvis levt ett trasigt liv full av trubbel. Men hur känner egentligen de båda bröderna för att slåss i en bur? Är det något de genuint tycker är kul eller har det bara blivit ett onödigt ont?

Livets hårda skola

Den tuffa uppväxten i Stockton har onekligen lärt dem ett och annat. Det räckte inte med att man var tvungen att lära sig gå på ett visst sätt i de mer kriminella områdena, kunna känna av när bråk var nära eller på vilket sätt man skulle titta på folk runt om sig. De behövde kunna slåss också. Under högstadiet dejtade Nick en tjej som tidigare hade varit tillsammans med en av skolans mer populära fotbollskillar. Gång efter gång hände det att Nick hamnade i slagsmål just pga sin tjej. Hon var populär och hade lämnat en populär kille för en ghetto grabb. Det må vara något vackert i det. Nick, som varit utanför den accepterade normen i hela sin uppväxt och sedan helt otippat blir tillsammans med den populära tjejen i skolan. Tyvärr fick det som sagt sina konsekvenser.

Gänglivet

Medans Nick var killen som lyssnade på hårdrock och försökte passa in i skolan så var Nate ganska motsatt. Han gav inte plugget en ärlig chans. Med facit i hand hade hade han sett hur det hade gått för Nick och var inte så sugen på att ens försöka. Istället hängde han på gatan med andra latinos från Lodi. Under 90-talet fanns det många utpräglade gäng i Stockton och de höll sig, av naturliga skäl, för sig själva. Kalla det naivt, godhjärtat eller rent idiotiskt. Men Nate hade inga problem med att gå utanför gränserna för vem man fick eller inte fick umgås med och började därför även att hänga med afroamerikanerna.

MMA blev räddningen

Stundtals skulle det innebära strul för Nate. Han blev ifrågasatt, hotad och bortstött från vännerna vilket naturligt ledde till att Nate började spendera mer och mer tid i gymmet med Nick. Så här i efterhand kan man konstatera att det gått väldigt bra för bröderna i UFC. Det har inte vunnit något bälte, men vad betyder egentligen det? Bröderna har enbart slagits i buren för att kunna leva ett bättre liv. De har inte velat slåss, men vad skulle de annars göra? Utan utbildning och viss utanförskap har de inte haft så många alternativ.

För de allra flesta av oss har MMA och UFC blivit en sport. För Nick och Nate är det fortfarande en kamp om liv eller död. Precis som det har varit på gatan i Stockton. Det är kanske därför de spelar spelet som vi kallar för UFC på deras unika sätt. Svordomar i buren. Ett långt finger och några örfilar här och där. En genuin förkastlig känsla mot presskonferens jippon som äger rum före match.

De vill ju inte sitta och prata skit mot sin motståndare, och allra minst, stå och önska honom lycka till under fightweek. De vet vad de har skrivit upp på. De vill egentligen inte. Men man måste ju ha mat på bordet med. Kanske är det därför vi numera ser så lite av dem i UFC. Nick har tjänat några dollar under sin karriär och Nate med tanke på sina två topprankade PPV rekord i matcherna mot Conor McGregor även han säkrat framtiden ekonomiskt sätt.

Nate Diaz

Tjänade småsummor innan Conor-matchen

Det är väl kanske som så att kommer man från miserabla förhållanden där glitter och glamour inte betyder något så är det inte så svårt att hålla i sina insparade pengar. Men vägen har verkligen inte varit spikrak. Nate drog in småskrammel i motsats med den popularitet han hade. I matcherna innan Conor drog Nate drog in 15.000 + 15.000 (dollar) vid vinst. Ganska mediokra siffror för vilken ny fighter som helst i UFC och i synnerhet väldigt lågt för en veteran och TUF vinnare likt Nate som vid den tidpunkten hade varit i UFC i åtta år.

I en match om no 1 titel contender mot Rafael dos Anjos fick Nate 16.000 dollar och kände då för att lägga ner verksamheten. Han ville bli frisläppt från sitt kontrakt men UFC vägrade. De visste vilken guldklimp de satt på och mer eller mindre struntade i hur de gick för honom. Så länge han kunde dra in tittarsiffror så skulle han vara låst till sitt kontrakt.

Stormatchen mot Conor McGregor

Men så kom december 19 och UFC on FOX i Orlando och ytterligare en påminnelse om denna sjuka sport där det bara behövs en bra kväll för att förändra en hel karriär. En kväll där svordomarna och örfilarna flödade en efter en på stackars Michael Johnson. För alla som hade glömt bort Nate kom det likt en blixt från klar himmel en påminnelse om varför vi älskar att se Diaz bröderna slåss. Dubbla långfingrar i luften, glåpord, försök till fina triangellås och en motståndare som har en aning om hur han ska göra för att rida ut stormen från Stockton. Det var som att se en gammal vän för första gången på flera år och helt plötsligt inse hur mycket du har saknat honom.

Efter tidernas call out och en bruten fot på Rafael dos Anjos så fick Nate på kort varsel sin match mot Conor McGregor. Vi vet alla hur det slutade. Om det är någon som inte var överraskad av resultatet så var det Nick och Nate.

Tio år, 25 matcher och kanske sportens mest konstiga och brokiga väg till stjärnstatus senare så har Nate Diaz blivit en mainstream stjärna. Nu och för alltid. Kanske tog det längre tid än vad vi trodde att det skulle ta. Kanske UFC inte visste hur stor potential och status som fanns i Diaz bröderna. Kanske är det en ren slump att det blev så här? Det känns som att begreppet ”It takes two to tango” aldrig varit så exakt som det var då Nate fann sin perfekta danspartner i Conor.

Osäkerheten kring comebacken

Men hur som helst så spelar det faktiskt ingen roll. I Stockton lever bröderna fortfarande ett relativt enkelt liv. De har öppnat upp sitt egna gym. Där lär de ut brasiliansk jiu jitsu för stadens barn och ungdomar.

I hopp om att ge deras nya adapter samma möjligheter de själva fick. Nick är alltjämnt densamma person nu som han var då. Fortfarande lika godhjärtad och mån om människor in sin närhet. Nate hänger fortfarande efter sin förebild och strävar efter detsamma. Så kommer vi att få se någon av Diaz bröderna i buren igen? Det återstår att se. Men visst finns det hopp om det hela.

Nyligen var Nate bokad att ta sig an diamanten Dustin Poirier på galan i Madison Square Garden men efter en skada på Poirier blev matchen inställd. Desto svårare är det att räkna med Nick men man ska aldrig säga aldrig. Bröderna är två killar som inte varit födda med talang. Allt som de besitter och dit de nått har varit genom disciplinerat mödosamt arbete.

Kanske är det därför vi gillar Nick och Nate så mycket. Hårt jobbande killar. En näst intill anarkistisk aura som säger ”Jag kan, jag kommer och alla som säger att jag inte kan, de kan dra åt helvete” är något som tilltalar många av oss. Faktum är att det inte bara är fans som har blivit berörda av bröderna.

Förebild för andra fighters

Nick och Nate har sannolikt gjort andra fighters en stor tjänst genom att visa att man faktiskt kan sätta ner foten mot organisationen. De har bidragit till att decentralisera monopolet av makt som Dana och UFC har och de har faktiskt till stor del lyckats.

Vi har sett hur fighters såsom Rory McDonald, Gegard Mousasi, Ryan Bader, Eddie Alvarez och Demetrious Johnson som inte varit nöjda med sina kontrakt och rätten till en befogad och skälig lön istället har gått över till andra organisationer. Varför skall man slåss och riskera sitt liv för småskrammel? Det är ingen som gör detta för nöjets skull. Allra minst Diaz bröderna, och de som påstår att de gillar att slåss, de ljuger.

Skriven av Tommy Nilsson.

+10
Dana Sad
Dana Happy

Annons
Riskfritt spel på UFC 241 – Satsa på Nate Diaz och vinn 3120 kr, förlorar Nate får ni pengarna tillbaks

kimura

Ta del av oslagbart erbjudande, där du INTE kan förlora!

UFC 241 äger rum under lördagen i Anaheim, Kalifornien, med ett riktigt bra matchkort som toppas av en titelmatch i tungvikt mellan Daniel Cormier mot Stipe Miocic. Inför den galan har Betfair tagit fram en superkampanj där de ger alla nya spelare ett riskfritt spel på 450 kr! Det innebär att ni kan spela på valfritt spel på Betfairs Spelbörs, och går spelet inte in så får ni 450kr tillbaka, cash och omsättningsfritt!

Nedan kan ni se några av spelen som ni kan spela på Betfairs Spelbörs:

Återigen går ej ditt spel in så får du tillbaks dina pengar! Det går inte att förlora pengar på detta erbjudande! Detta är en förlustfri kampanj.

TILL KAMPANJ

Så här tar ni del av kampanjen:

1.  Registrera ett nytt konto på Betfair:

2. Gör en insättning

 • Sätt in 450kr för att ta del av kampanjen. Erbjudandet gäller enbart om du registrerar dig via våra länkar i artikeln OCH att ni sätter in 450kr.

3. Lägg ett spel på 450 kr

 • Gå in på Betfairs spelbörs och välj ett spel. Lägg sedan 450kr på det spelet. Det är viktigt att ni sätter spelet på Betfairs Spelbörs och att det är EXAKT 450kr ni spelar på, för att ni ska ta del av kampanjen. Går ditt spel in då är det bara att kamma hem vinsten. Går spelet ej in, så får du pengarna tillbaks, CASH. Om ni ej vet hur ni tar er till Betfairs spelbörs har vi gjort en guide nedan.

TILL KAMPANJ

TILL KAMPANJ

 • Du måste vara ny kund hos Betfair
 • MINST 450kr i insättning gäller
 • Kampanjen gäller fram till matchstart 
 • Du måste vara minst 18 år för att delta.
 • Detta erbjudande gäller ENDAST via länkarna i artikeln
 • Betfair:s generella villkor och regler gäller.
Läs mer
-38
Dana Sad
Dana Happy
Henry Cejudo vs Jose Aldo

Jose Aldo vill möta Henry Cejudo om bantamviktstiteln

Ralph Nordahl

UFC-mästaren i flug och bantamvikt, Henry Cejudo, tycks under den senaste tiden mest lobbat för en match mot flugviktsmästarinnan Valentina Shevchenko men har innan detta varit tydlig med att han vill utmana om fjäderviktstiteln som Max Holloway för nuvarande innehar.

En kanske troligare motståndare för Cejudo kan dock bli en annan fjäderviktsmästare, den tidigare dominanten i viktklassen som förlorade till titeln år 2017; Jose Aldo.

Aldo som genom sin karriär talat om sin önskan att fightas i lättvikt har nu ändrat fokus till en övergång till bantamvikt och ett möte mde dubbelmästaren Cejudo.

Aldo hade följande att säga vid en intervju med Combate:

I sat down with everybody, did a study, and I think there’s a real possibility I can make 61kg [135 pounds]. This is the new division I want to move to, and I’m asking for the title shot right away. That’s what matters for me now. Cejudo said he’s open to (fighting) anyone, so I’m open to that. I want the opportunity to fight against him and beat him.

Aldo berättade att han normalt väger runt 163 lbs mellan matchförberedelser och som mest 170 lbs när han tränar som hårdast. Aldo fightades senast mot Alexander Volkanovski där han dock förlorade via enhälligt domslut. Innan detta hade han imponerande knockoutsegrar mot Jeremy Stephens och Renato Moicano.

Aldo valde att hylla Cejudo när han motiverade sin önskan att möta honom:

He’s an Olympic champion, a great athlete, and I respect his history a lot. He deserves everything he’s winning, he has his merits. If the UFC thinks it’s a great fight, I think they’ll want that, it’s a huge challenge. He’s been talking after defeating (Moraes) that he was open to fighting big names. Since he’s open, it’s the green light.

Nobody expected him to beat (Moraes) on the feet, you have to respect that. To me that’s great, it’s a good size for me, he has a fighting style that please me, that matches up well with my game. If it’s against him or not, I think about being adapted to the weight, fast and strong, which will be my differential in this division.

Aldo har under senaste tiden ryktats att gå en returmatch mot tidigare rivalen Conor McGregor vid UFC 244.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Yoel Romero blir tillfrågad om att gå upp till mellanvikt

Ralph Nordahl

Under de senaste åren har flera UFC-mellanviktare valt att gå upp en viktklass. De tidigare mellanviktsmästarna Chris Weidman och Luke Rockhold i ett försök att återuppliva sina karriärer och Anthony Smith samt Thiago Santos som lyckats med just detta och fått utmana mästaren Jon Jones varsin gång.

En annan mellanviktsfighter som ofta nämnts som en kommande lätt-tungviktare är Yoel Romero som gång på gång haft svårt med att pricka vikten för mellanvikt. Den tidigare olympiske brottaren inledde sin MMA-karriär inom lätt-tungvikt men har fightats inom mellanvikt sedan 2013. 42-åringen som fortfarande är i fysisk toppform kommer inatt att möta sitt hatobjekt Paulo Costa vid UFC 241 och fick inför matchen frågan om han tänker gå upp till lätt-tungvikt.

Romero förklarade för Submission Radio att han fortfarande inte är redo att gå upp en viktklass:

No is possible; it’s too much for me. When I’m training, no is possible that I fight to another division. Because, when I’m training, I stay 202-203… 200? When I’m training, I no have a problem with my weight. My weight is at 185.

No, It’s too much for me. Because, the people cut weight and go up again. It’s too big for me. Because normally, when I’m training, 205-206, you know? But the people who go up, after the weigh in? These people are 220, 225. It’s too heavy. For me it’s too heavy.

Trots att han sagt att han tänker stanna på mellanvikt tillfrågades ändå Romero om han skulle tacka ja till en match mot Jon Jones. Romero sa då att han aldrig skulle gå matchen även om han fightades inom lätt-tungvikt:

The most important thing here is the relationship that I have with Johnny. I have a big. Yes, very. I have a good relationship. That’d never happen. Never. Forget about it. I am a real man. I don’t care nothing about the show, something like this. I am the man, when I stand over there with a guy, I stand with a man in good times and in bad times. That’s me. Nah, I no fight you, because you’re my brother, you’re my friend. I no fight you for thousands, for millions. I no fight you. No, man. No no no no, I no can. Because tomorrow, how can I see the dirt in your face? How? You stayed at my house! That’s my concept.

Ni kan se intervjun med Romero i videon ovan.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
UFC 241 matchkort

UFC 241: Allt ni behöver veta om galan – sändningstider, matchkort, statistik m.m

Ralph Nordahl

Inatt kommer UFC att anordna ännu en supergala, denna gång i Anaheim, Kalifornien. Huvudmatchen för UFC 241 kommer att vara titelmatchen mellan tungviktsmästaren Daniel Cormier och Stipe Miocic.

Cormier vs Miocic 2

Cormier (22-1) blev tungviktsmästare när han besegrade Miocic i deras förra möte. Den dåvarande lätta-tungviktsmästaren Cormier som var stor underdog inför matchen men lyckades pricka Miocic med en armbåge i första ronden som sänkte den dåvarande tungviktsmästaren. Han blev på sätt den  blott andre fightern att bli dubbelmästare i UFC.

DC

Cormier valde att inte ge Miocic en omedelbar returmatch utan försvarade istället titeln mot Derrick Lewis. Den tidigare OS-medaljören i brottning besegrade Lewis på ett överlägset sätt och submittade denne genom rear-naked-choke.  Sedan dess har det ryktats om ett möte med den tidigare tungviktsmästaren och numera WWE-stjärnan Brock Lesnar. Lesnar drog sig dock ur förhandlingarna av olika anledningar och Miocic fick till slut sin treturmatch.

Cormier har tidigare sagt att han tänkt pensionera sig vid 40-års ålder och detta kan mycket väl vara hans sista match. Det har dock ryktats om att han kommer gå sin sista match mot hans långvarige rival, den nuvarande lätta tungviktsmästaren Jon Jones. Jones är den enda fightern som besegrat Cormier, genom enhälligt domslut vid UFC 182. De båda herrarna möttes igen vid UFC 214 där Jones dock var dopad.

Miocic

Miocic (18-3) har inte gått en match sedan deras förra möte i juli förra året  utan har tålmodigt väntat på titelchansen. Han har kunnat motivera detta med sitt imponerande facit fram till  matchen där han försvarade sitt bälte tre gånger på ett dominant sätt med förstaronders segrar över Alistair Overeem (KO), Junior dos Santos (TKO) och den minnesvärda utskåpningen av Francis Ngannou (enhälligt domslut).

Miocic blev tungviktsmästare år 2016 när han knockade Fabricio Werdum i första ronden.

Nate Diaz gör comeback mot Anthony Pettis

Denna gala kommer vi även få se publikfavoriten Nate Diaz göra comeback i buren efter mer än tre års frånvaro och det mot den forne mästaren i lättvikt Anthony Pettis.

Nate

Nates senaste matcher var UFC:s då största matcher någonsin rent kommersiellt. År 2016 gick han två matcher mot  Conor McGregor. Den första matchen, som haussats upp av båda fighters genom en dispyt i media, vann Diaz genom submission (rear-naked-choke) i andra ronden. Båda fighters tog efter detta sin mediadispyt till nästa nivå och  en andra match med ännu högre PPV-siffor ägde rum i augusti 2016. McGregor kunde dock vinna denna genom enhälligt domslut.

Nate Diaz, som vann The Ultimate Fighter 5, gick sin enda titelmatch i UFC år 2012 när han mötte Benson Henderson i lättvikt där det dock blev förlust genom enhälligt domslut. Efter detta har han förlorat mot namn som Josh Thomson (knockout) och Rafael dos Anjos (enhälligt domslut)  och vunnit över Gray Maynard (TKO) och Michael Johnson (enhälligt domslut) innan han mötte McGregor.

Pettis

Den forne lättviktsmästaren Anthony Pettis (22-8) har efter en svacka i sin karriär nu fått sig ett uppsving. Efter att han förra året besegrade Michael Chiesa genom submission (triangle armbar) och sedan gick en jämn och väldigt underhållande match mot Tony Ferguson, där det dock blev förlust efter att Pettis brutit handen, valde han vid sin senaste match att gå upp till weltervikt. I sin welterviktsdebut mötte han den rutinerade Stephen Thompson och var stor underdog. Pettis lyckades dock knocka den tidigare titelutmanaren i den andra ronden genom en superman punch. I och med detta har han blivit topprankad inom weltervikt och Diaz får nu gå ett prestigemöte i sin comeback.

Romero mot obesegrade Costa

Denna gala kommer även bjuda på en häftig match i mellanvikt mellan Yoel Romero och Paulo Costa. Båda herrarna har anklagat varandra för doping och efter vissa tveksamheter kring Costa har nu matchen till slut blivit klar.

Romero

Den tidigare titelutmanaren Yoel Romero (13-3) har just nu 1-2 i facit efter att ha gått sina tuffaste matcher i karriären. Först mötte han Robert Whittaker om interim-titeln vid UFC 213 i juli 2017. Han fick då se sig besegrad genom enhälligt domslut och Whittaker blev efter detta befordrad till divisionsmästare. Romero mötte efter detta Luke Rockhold, i en match som skulle gällt interim-titeln där dock Romero missade vikten, där kubanen besegrade Rockhold via knockout.

Romero skulle till slut få gå en riktig titelmatch mot Whittaker men missade återigen vikten. Hans senaste match blev ändå av där Whittaker denna gång vann genom delat domslut.

Costa

Den obesegrade Paulo Costa (12-0) har gått som tåget och har vunnit sina fyra UFC-matcher genom TKO i antingen rond ett eller tidigt i rond två. Han har i successiv ordning knockat Garreth McLellan, Oluwale Bamgbose, Johny Hendricks och senast Uriah Hall. Brassen ställs nu inför sin tuffaste uppgift någonsin och vi får hoppas att det inte bli något strul med vikten denna gång.

Övriga matchkortet

UFC 241 kommer även bjuda på intressanta matcher mellan bantamviktarna Raphael Assuncao (27-6) och Cory Sandhagen (11-1) och mellanviktarna Derek Brunson (19-7) och Ian Heinisch (13-1).

Matchkortet

Nedan kan ni se det rådande matchkortet för galan med sändningstider och odds från Unibet. Under det finner ni Bettinghörnan och det senaste avsnittet av MMA-panelen och under detta ser ni utförlig statistik för galans matcher:

HUVUDKORT (Startar kl. 04:00 och sänds på Viaplay Fighting)

UNDERKORT (Startar kl. 02:00 och sänds på Fight Pass)

UNDERKORT (Startar kl. 00:30 och sänds på Fight Pass)

Nedan kan ni se intressant statistik för galans största matcher:

Daniel Cormier vs Stipe Miocic UFC 241

Nate Diaz vs Anthony Pettis UFC 241

Yoel Romero VS Paulo Costa UFC 241

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Cody Garbrant skadad igen – blir borta till 2020

Johan Lorentzon

Den före detta mästaren i bantamvikt Cody Garbrant har skadat sig igen och denna gång är det en avsliten sena som måste opereras. Skadan drog han på sig på träningen förra veckan och hans manager Ali Abdelaziz kunde bekräfta detta via MMA Junkie. Han berättade också att operationen för skadan är bokad, dock ingen information om vilken sena det handlar om.

Nyheten kommer rätt olyckligt då det inte var länge sedan Garbrant berättade att han är redo att återvända till oktagonen efter en handskada. Nu ser det dock inte ut som vi får se honom i oktagonen förrän tidigast 2020. Detta är som sagt inte heller första skadan, utan skador är något ”No Love” haft problem med under den senaste tiden, först var det ryggen, sen var det handen och nu en avsliten sena.

Den senaste matchen Garbrant gick var mot Pedro Munhoz så långt bak som i mars. Matchen förlorade dessutom Garbrant på knockout i första ronden, vilket blev den tredje förlusten på raken var av de två första var mot TJ Dillashaw. Garbrant började sin UFC-karriär starkt med att vinna hela elva matcher på raken, men karriären tycks nu vara i något av en nedförsbacke och skadorna underlättar förstås inte situationen för ”No Love”.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy
Conor McGregor och Anthony Pettis

Anthony Pettis säger att han var i förhandlingar att möta Conor McGregor på UFC 244

Johan Lorentzon

Enligt Anthony Pettis själv så var det tänkt att han skulle möta Conor McGregor på UFC 244. Men att han istället valde att ta matchen mot Nate Diaz på UFC 241.

Under den öppna träningen inför helgens match berättade Pettis att han ar redo att möta McGregor på Madison Square Garden i november, men att matchen blev skrotad.

“First it was McGregor and I was like let’s do it in Madison Square Garden,”

”Something fell off with that and then it popped up Nate and I was just like we’ll see what happens.”

“Then he signed the contract and we’re here.”

På frågan om matchen skulle kunna vara aktuell i framtiden sa ”Showtime” att det i nuläget inte spelar någon roll då han nu först och främst koncentrerar sig på mötet med Nate. Trots att de både inte direkt verkar gilla varandra så respekterar ändå Pettis sin motståndare som fighter.

“It doesn’t really matter. I’m fighting the best in the world,”

“Nate’s one of the guys. He’s definitely a tough dude. Even though me and Nate have our problems, I respect his game.”

“He’s a fan favorite fighter. He’s going to come and try to fight me. He’s not going to try holding me down for 15 minutes looking to sneak over a decision so I respect that about him.”

Matchen går som sagt nu i helgen, den 17:e augusti, och är co-main event på UFC 241. Huvudmatchen på kortet står mellan Daniel Cormier och Stipe Miocic.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Dana White missnöjd under presskonferens

Inget möte mellan Alexander Volkanovski och Max Holloway på UFC 234 enligt Dana White

Johan Lorentzon

Det är många som hade hoppats att Alexander Volkanovski skulle få chansen att utmana Max Holloway om titeln i fjädervikt på UFC 243 i oktober i Melbourne. Dana White har nu meddelat att detta möte inte blir av, i alla fall inte just på det kortet. Så här sa UFCs VD till i en intervju med Submission Radio:

“Yeah, no, that’s not happening,”

“I don’t think that Max could turn around and cut the weight again that fast.

“So, I don’t want to put him in that type of situation.”

Nyheten kommer nog bli en besvikelse för Volkanovski då han redan förtjänade en titelmatch efter sin senaste vinst över Jose Aldo, men fick se sig överhoppad av Frankie Edgar. Volkanovski var dock på plats i Edmonton när Holloway mötte Edgar som ersättare ifall något skulle hände någon av de två fighterna.

Ett möte med Holloway på hemmaplan i Australien hade varit perfekt för Volkanovski, men också något som skulle skriva historia i australiensk MMA-historia. Nu verkar det dock som vi får vänta lite till på detta möte.

En bra nyhet för UFC 243 är att kortet fortfarande har mötet mellan mästaren i mellanvikt Robert Whittaker och interim-mästaren i samma viktklass, Israel Adesanya, inbokat. UFC 234 kommer gå den 6:e oktober i Melbourne och det rådande matchkortet ser ut på följande vis:
 

 • Titelmatch i mellanvikt: Robert Whittaker (C) vs. Israel Adesanya (IC)
 • Lättvikt: Al Iaquinta vs. Dan Hooker
 • Tungvikt: Justin Tafa vs. Yorgan De Castro
 • Weltervikt: Luke Jumeau vs. Dhiego Lima
 • Tungvikt: Tai Tuivasa vs. Serghei Spivak
 • Kvinnlig Flugvikt: Nadia Kassem vs. Ji Yeon Kim
 • Kvinnlig fjädervikt: Megan Anderson vs. Zarah Fairn Dos Santos
 • Kvinnlig bantamvikt: Holly Holm vs. Raquel Pennington

 

 

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC 241: Ceremoniella invägningar

Karl Johansson

Här får vi se de ceremoniella invägningarna inför UFC 241, där tungviktsmästaren Daniel Cormier går returmatch mot Stipe Miocic och Nate Diaz möter den forne lättviktsmästaren Anthony Pettis i galans co-main.

Nedan kommer vi kunna se vikten för för samtliga fighters som går matcher på helgens kort i Kalifornien.

Sändningen startar 22:00.

Huvudkort:

 • Daniel Cormier (236,5 lbs) vs. Stipe Miocic (230,5)
 • Nate Diaz (170) vs. Anthony Pettis (169,5 lbs)
 • Paulo Costa (186 lbs) vs. Yoel Romero (184,5 lbs)
 • Gabriel Benitez (146 lbs) vs. Sodiq Yusuff (145 lbs)
 • Derek Brunson (186 lbs) vs. Ian Heinisch (185,5 lbs)

Underkort:

 • Devonte Smith (156 lbs) vs. Khama Worthy (155,5 lbs)
 • Raphael Assuncao (136 lbs) vs. Cory Sandhagen (136 lbs)
 • Christos Giagos (155 lbs) vs. Drakkar Klose (155,5 lbs)
 • Manny Bermudez (140 lbs) vs. Casey Kenney (139 lbs) (catchweight)
 • Hannah Cifers (114,5 lbs) vs. Jodie Esquibel (116 lbs)
 • Brandon Davis (136 lbs) vs. Kyung Ho Kang (136 lbs)
 • Shana Dobson (124,5 lbs) vs. Sabina Mazo (126 lbs)
Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Conor McGregor och Anthony Pettis

Anthony Pettis ”försvarar” Conor McGregor: ”Mannen måste ha sagt något”

Karl Johansson

Häromdagen fick vi se videon på den irländske MMA-stjärnan Conor McGregor där han slog till en äldre man på en pub, efter att denne ska ha vägrat dricka av hans egna whiskey ’Proper Twelve’.

En som ställer sig frågande till händelsen är forne lättviktmästaren Anthony Pettis som i helgen går match mot Nate Diaz under UFC 241.

Pettis känner att det troligtvis måste ha varit så att mannen sagt något väldigt fel mot McGregor för att han skulle reagera på det här sättet.

Via ’MMAJunkie’:

It was crazy, but who knows what that dude said? I’m sure something was said for him to do that. He’s not going to punch somebody in the face for no reason.

Pettis ska tidigare enligt egen utsago blivit erbjuden en match mot McGregor under UFC 244 i november.

Pettis team tror att en seger mot Nate kan locka McGregor att komma tillbaka för ett möte.

Huruvida den senaste händelsen kommer att påverka McGregors möjligheter att gå match framöver eller om detta är ett tecken på att hans karriär är slut, är ingenting som bekymrar Pettis.

That’s another fan favorite fight. I’m not going to sit here and wait for Conor McGregor and call him out or anything. If he wants to fight and he wants to fight me, send the contract and I’ll be there.

Vad tror ni gjorde att McGregor slog tiöl mannen? Skulle ni vilja se ett möte mellan honom och Pettis?

Läs mer
-5
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC 241 Embedded: Avsnitt 4 & 5

Jaser Davari

Imorgon smäller det! Ett titelmöte i tungviktsklassen mellan mästaren Daniel Cormier och den forne mästaren Stipe Miocic toppar ett fullspäckat UFC 241. I co-main event har vi superintressant welterviktsmöte mellan UFC -stjärnorna Nate Diaz och Anthony Pettis.

Inför denna gala har UFC så klart gjort deras omtyckta Embedd-serie, och i klippet ovan kan ni se det femte avsnittet och nedan kan ni se det fjärde avsnittet följt av matchkortet för galan.

HUVUDKORT (Startar kl. 04:00 och sänds på Viaplay Fighting)

UNDERKORT (Sänds på Fight Pass)

UNDERKORT (Sänds på Fight Pass)

 • Stråvikt: Hannah Cifers vs. Jodie Esquibel
 • Bantamvikt: Brandon Davis vs. Kyung Ho Kang
 • Flugvikt: Sabina Mazo vs. Shana Dobson
Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC 241: Officiella invägningar

Karl Johansson

I helgen äger UFC 241 rum i Anaheim i Kalifornien, där tungviktsmästaren Daniel Cormier kommer att gå returmatch mot den forne mästaren Stipe Miocic som han segrade mot via knockout i deras första möte.

På galan kommer vi även få Nate Diaz tillbaka i buren första gången sedan 2016, när han möter den forne lättviktsmästaren Anthony Pettis.

Här kommer vi att få se samtliga fighters väga in i de officiella invägningarna inför galan.

Artikeln uppdateras.

Huvudkort:

 • Daniel Cormier (236,5 lbs) vs. Stipe Miocic (230,5)
 • Nate Diaz (170) vs. Anthony Pettis (169,5 lbs)
 • Paulo Costa (186 lbs) vs. Yoel Romero (184,5 lbs)
 • Gabriel Benitez (146 lbs) vs. Sodiq Yusuff (145 lbs)
 • Derek Brunson (186 lbs) vs. Ian Heinisch (185,5 lbs)

Underkort:

 • Devonte Smith (156 lbs) vs. Khama Worthy (155,5 lbs)
 • Raphael Assuncao (136 lbs) vs. Cory Sandhagen (136 lbs)
 • Christos Giagos (155 lbs) vs. Drakkar Klose (155,5 lbs)
 • Manny Bermudez (140 lbs) vs. Casey Kenney (139 lbs) (catchweight)
 • Hannah Cifers (114,5 lbs) vs. Jodie Esquibel (116 lbs)
 • Brandon Davis (136 lbs) vs. Kyung Ho Kang (136 lbs)
 • Shana Dobson (124,5 lbs) vs. Sabina Mazo (126 lbs)
Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy