Krönika: Nick & Nate Diaz – bröderna från Stockton

kimura

Vad kommer upp i ditt huvud när du tänker på Nick och Nate Diaz? De mytomspunna bröderna har fångat många MMA fans hjärtan runtom i världen och trots ett ganska bräckligt fighting record Nick (26-9), Nate (19-11) så har få fighters nått sådan otrolig popularitet och fångat vår entusiasm som bröderna från Stockton, Kalifornien.

Det finns nog många konstanter och parametrar som kan förklara den kärlek vi har för bröderna. Är det för att vi vet så lite om dem? För att de står upp för sig själva och vågar säga vad de tycker och tänker om UFC? Eller är det deras snarlika saga om askungen eller Rocky Balboa som gripit tag om vår förtjusning för dem?

I en värld dominerad upphaussad trashtalk som Conor McGregor tagit till helt ny annan nivå följt av andra fighters genomskinliga mellanmjölks försök att efterlikna McGregor så har bröderna gått sin egen väg. Ingen av dem tycker egentligen om att slåss eller att snacka skit. De har helt enkelt bara blivit bra på det för att de har varit tvungna till det.

nate and nick

Från Stocktons gator

Stockton ingår i den smått osmickrande rankingen som en av USAs 10 farligaste städer. År 2012 hade den kaotiska staden på dryga tre hundra tusen invånare ca sextio mord. Den extrema ekonomiska bostadsbubblan som sprack 2008 gjorde att många familjer blev vräkta från sina hem och staden började istället frodas av gängkriminalitet. Stockton blev bara en symbol för de många medelstora städer i USA som helt och hållet höll på att förfalla vilket uppdagades och fick ett nytt hopp under Barrack Obamas kampanjande för presidentskapet.

Men gängkriminaliteten och det tuffa klimatet har pågått länge. I en stad med fattigdom bortom hopp så har djungelns lag fått stå i centrum där folk tagit vad de vill ha, legalt eller ej, i en näst intill darwinistisk hierarki där de starkaste har överlevt.

Simning blev första sporten – den var billigast

Med en tillvaro fylld av både våld och fattigdom växte Nick och Nate upp tillsammans med sin syster Nina och deras ensamstående mamma, Melissa. Familjen bodde på ett sunkigt motell i Lodi, en av de sämre delarna av stan, där Melissa var tvungen att jobba dubbla skift för att kunna försörja sina tre barn. För att hålla igång Nick, Nate och Nina och ge dem en ärlig chans att göra något annat än att sitta hemma och vänta på sin mamma framför teven så ville Melissa skriva in dem på någon idrott. Men det var ju här problemet kom. Det fanns inga pengar till någon idrottsutrustning. Så den billigaste tänkbara sporten de kunde gå på blev simning. Något som Nick och Nate än idag påpekar lade den fina grunden till deras nästintill outtröttliga kondition idag.

Skolan gick inte bra för någon av bröderna och ofta fick de höra från sina lärare att det bästa realistiska målet för någon av dem var om de bara kunde hålla sig borta från fängelset. Längre än så skulle de varken drömma, hoppas eller tro om.

Jiu jitsun blev fristaden

Nick hade under tonåren ett sargat självförtroende i skolan. Han var inte som de andra barnen. Han hade inte de kläderna som de andra gick med och långt ifrån samma socioekonomiska status vilket gjorde att han snabbt blev utanför. Han fick hoppa från klass till klass och sågs tidigt som ett problembarn. Utanförskapen och den sämre förmågan till att studera gjorde att han istället skolkade och väl närvarande i skolan kunde han istället sitta och spela allan under klasstimmarna. Det kunde gå så långt att lärarna förklarade för de andra barnen att Nick var psykisk störd och att han hade glömt ta sina mediciner när han väl höll på. Den dåliga närvaron i skolan gjorde dessutom att han inte fick börja träna brottning som han väldigt gärna ville, och när chansen väl gavs så visade sig att den tunna killen inte riktigt var lämpad för det. Han var helt enkelt för klen och orkeslös och höll inte måttet med de andra tonåringarna i skolan.

Istället upptäckte han den brasilianska jiu jitsun. En sport där Nick, som ofta var i slagsmål i skolan, även skulle kunna lära att försvara sig när det behövdes. En sport där han inte behövde vara stor och stark. Ett konstnärligt möte där den tunna lilla killen skulle kunna sätta in ett lås på den större och tyngre motståndaren.

Tränade för att de fick mat

Nick blev snabbt duktig på den brasilianska jiu jitsun och det dröjde inte länge förrän lillebror följde med på träningarna. Men i själva verket var Nate inte alls intresserad av sporten. Han var inte duktig på det och kände själv att han kanske borde lägga ner innan han ens hade börjat med det. Så vad var det som fick honom att stanna? Hade det inte varit för den miserabla hemsituationen där mat knappt fanns på bordet så hade vi kanske aldrig fått se Nick och Nate i UFC. Killarna var fattiga och gick ständigt hungriga hemma, men efter jiu jitsu träningarna blev de av de andra grabbarna på gymmet alltid bjudna på burritos från den lokala foodtrucken i anslutning till gymmet. Så i vetskapen om att de skulle få lite käk efter träningen så fortsatte de att gå dit. Helt plötsligt hade de båda fått sitt blå bälte.

Man säger ibland att ett liv utan mening inte är ett liv värt att leva. Så det viktigaste för Nick och Nate var kanske att de helt plötsligt funnit en mening att göra något. De kände en lycka med jiu jitsun. En sport de blev bättre och bättre på. En sport de upplevde att det fanns något att satsa på. En nyckel till en ny värld bort från kriminalitet och strul. Det tog dessutom inte lång tid innan Nick gjorde sin pro debut inom MMA och varför skulle Nate inte göra detsamma? Nate har alltid sett sin storebror som ett föredöme. Någon att följa i samma riktning. Så Nate gjorde precis detsamma. Han började gå över till MMA.

Trots Nicks fina framgångar i början av sin karriär såg han alltid efter sin bror. Prioriterade honom före sin egna framgång. Det var helt enkelt i hans natur. Mån, omtänksam och godhjärtad mot sina nära och kära, i synnerhet sin lillebror. Sex matcher in i Nates MMA karriär skulle han få en titelmatch i WEC mot Hermes Franca som vid den tidpunkten var en etablerad fighter (16-5).

Ledaren Nick

Bara dagar före matchen skulle äga rum gjordes det en del ändringar kring reglerna för matchen som inte skulle vara så fördelaktiga för Nate. Ung, naiv och beroende av pengar var Nate redo att gå med på allt som lades upp på bordet. Det var då Nick klev in i bilden och krävde en mer rättvis betalning för Nate. Det hela slutade med Nick förhandlade upp en lön från 2.000 dollar till hela 12.000, vare sig det blev seger eller förlust. Det har alltid varit Nick som varit ledaren och Nate som följt efter.

I en intervju med Megan Olivi kort före Nates rematch mot Conor McGregor så förklarar han att det var Nick som fick honom motiverad att göra saker och utan honom hade han troligtvis levt ett trasigt liv full av trubbel. Men hur känner egentligen de båda bröderna för att slåss i en bur? Är det något de genuint tycker är kul eller har det bara blivit ett onödigt ont?

Livets hårda skola

Den tuffa uppväxten i Stockton har onekligen lärt dem ett och annat. Det räckte inte med att man var tvungen att lära sig gå på ett visst sätt i de mer kriminella områdena, kunna känna av när bråk var nära eller på vilket sätt man skulle titta på folk runt om sig. De behövde kunna slåss också. Under högstadiet dejtade Nick en tjej som tidigare hade varit tillsammans med en av skolans mer populära fotbollskillar. Gång efter gång hände det att Nick hamnade i slagsmål just pga sin tjej. Hon var populär och hade lämnat en populär kille för en ghetto grabb. Det må vara något vackert i det. Nick, som varit utanför den accepterade normen i hela sin uppväxt och sedan helt otippat blir tillsammans med den populära tjejen i skolan. Tyvärr fick det som sagt sina konsekvenser.

Gänglivet

Medans Nick var killen som lyssnade på hårdrock och försökte passa in i skolan så var Nate ganska motsatt. Han gav inte plugget en ärlig chans. Med facit i hand hade hade han sett hur det hade gått för Nick och var inte så sugen på att ens försöka. Istället hängde han på gatan med andra latinos från Lodi. Under 90-talet fanns det många utpräglade gäng i Stockton och de höll sig, av naturliga skäl, för sig själva. Kalla det naivt, godhjärtat eller rent idiotiskt. Men Nate hade inga problem med att gå utanför gränserna för vem man fick eller inte fick umgås med och började därför även att hänga med afroamerikanerna.

MMA blev räddningen

Stundtals skulle det innebära strul för Nate. Han blev ifrågasatt, hotad och bortstött från vännerna vilket naturligt ledde till att Nate började spendera mer och mer tid i gymmet med Nick. Så här i efterhand kan man konstatera att det gått väldigt bra för bröderna i UFC. Det har inte vunnit något bälte, men vad betyder egentligen det? Bröderna har enbart slagits i buren för att kunna leva ett bättre liv. De har inte velat slåss, men vad skulle de annars göra? Utan utbildning och viss utanförskap har de inte haft så många alternativ.

För de allra flesta av oss har MMA och UFC blivit en sport. För Nick och Nate är det fortfarande en kamp om liv eller död. Precis som det har varit på gatan i Stockton. Det är kanske därför de spelar spelet som vi kallar för UFC på deras unika sätt. Svordomar i buren. Ett långt finger och några örfilar här och där. En genuin förkastlig känsla mot presskonferens jippon som äger rum före match.

De vill ju inte sitta och prata skit mot sin motståndare, och allra minst, stå och önska honom lycka till under fightweek. De vet vad de har skrivit upp på. De vill egentligen inte. Men man måste ju ha mat på bordet med. Kanske är det därför vi numera ser så lite av dem i UFC. Nick har tjänat några dollar under sin karriär och Nate med tanke på sina två topprankade PPV rekord i matcherna mot Conor McGregor även han säkrat framtiden ekonomiskt sätt.

Nate Diaz

Tjänade småsummor innan Conor-matchen

Det är väl kanske som så att kommer man från miserabla förhållanden där glitter och glamour inte betyder något så är det inte så svårt att hålla i sina insparade pengar. Men vägen har verkligen inte varit spikrak. Nate drog in småskrammel i motsats med den popularitet han hade. I matcherna innan Conor drog Nate drog in 15.000 + 15.000 (dollar) vid vinst. Ganska mediokra siffror för vilken ny fighter som helst i UFC och i synnerhet väldigt lågt för en veteran och TUF vinnare likt Nate som vid den tidpunkten hade varit i UFC i åtta år.

I en match om no 1 titel contender mot Rafael dos Anjos fick Nate 16.000 dollar och kände då för att lägga ner verksamheten. Han ville bli frisläppt från sitt kontrakt men UFC vägrade. De visste vilken guldklimp de satt på och mer eller mindre struntade i hur de gick för honom. Så länge han kunde dra in tittarsiffror så skulle han vara låst till sitt kontrakt.

Stormatchen mot Conor McGregor

Men så kom december 19 och UFC on FOX i Orlando och ytterligare en påminnelse om denna sjuka sport där det bara behövs en bra kväll för att förändra en hel karriär. En kväll där svordomarna och örfilarna flödade en efter en på stackars Michael Johnson. För alla som hade glömt bort Nate kom det likt en blixt från klar himmel en påminnelse om varför vi älskar att se Diaz bröderna slåss. Dubbla långfingrar i luften, glåpord, försök till fina triangellås och en motståndare som har en aning om hur han ska göra för att rida ut stormen från Stockton. Det var som att se en gammal vän för första gången på flera år och helt plötsligt inse hur mycket du har saknat honom.

Efter tidernas call out och en bruten fot på Rafael dos Anjos så fick Nate på kort varsel sin match mot Conor McGregor. Vi vet alla hur det slutade. Om det är någon som inte var överraskad av resultatet så var det Nick och Nate.

Tio år, 25 matcher och kanske sportens mest konstiga och brokiga väg till stjärnstatus senare så har Nate Diaz blivit en mainstream stjärna. Nu och för alltid. Kanske tog det längre tid än vad vi trodde att det skulle ta. Kanske UFC inte visste hur stor potential och status som fanns i Diaz bröderna. Kanske är det en ren slump att det blev så här? Det känns som att begreppet ”It takes two to tango” aldrig varit så exakt som det var då Nate fann sin perfekta danspartner i Conor.

Osäkerheten kring comebacken

Men hur som helst så spelar det faktiskt ingen roll. I Stockton lever bröderna fortfarande ett relativt enkelt liv. De har öppnat upp sitt egna gym. Där lär de ut brasiliansk jiu jitsu för stadens barn och ungdomar.

I hopp om att ge deras nya adapter samma möjligheter de själva fick. Nick är alltjämnt densamma person nu som han var då. Fortfarande lika godhjärtad och mån om människor in sin närhet. Nate hänger fortfarande efter sin förebild och strävar efter detsamma. Så kommer vi att få se någon av Diaz bröderna i buren igen? Det återstår att se. Men visst finns det hopp om det hela.

Nyligen var Nate bokad att ta sig an diamanten Dustin Poirier på galan i Madison Square Garden men efter en skada på Poirier blev matchen inställd. Desto svårare är det att räkna med Nick men man ska aldrig säga aldrig. Bröderna är två killar som inte varit födda med talang. Allt som de besitter och dit de nått har varit genom disciplinerat mödosamt arbete.

Kanske är det därför vi gillar Nick och Nate så mycket. Hårt jobbande killar. En näst intill anarkistisk aura som säger ”Jag kan, jag kommer och alla som säger att jag inte kan, de kan dra åt helvete” är något som tilltalar många av oss. Faktum är att det inte bara är fans som har blivit berörda av bröderna.

Förebild för andra fighters

Nick och Nate har sannolikt gjort andra fighters en stor tjänst genom att visa att man faktiskt kan sätta ner foten mot organisationen. De har bidragit till att decentralisera monopolet av makt som Dana och UFC har och de har faktiskt till stor del lyckats.

Vi har sett hur fighters såsom Rory McDonald, Gegard Mousasi, Ryan Bader, Eddie Alvarez och Demetrious Johnson som inte varit nöjda med sina kontrakt och rätten till en befogad och skälig lön istället har gått över till andra organisationer. Varför skall man slåss och riskera sitt liv för småskrammel? Det är ingen som gör detta för nöjets skull. Allra minst Diaz bröderna, och de som påstår att de gillar att slåss, de ljuger.

Skriven av Tommy Nilsson.

+10
Dana Sad
Dana Happy

Justin Gaethje: Så ska jag besegra Khabib Nurmagomedov

Alexander Clausson

I samband med sin vinst över Tony Ferguson, som ägde rum under UFC 249, blev den tidigare WSOF-mästaren Justin Gaethje interimmästare i UFCs division för lättvikt. Under en intervju berättade amerikanen om hur han ska besegra viktklassens regerande mästare – Khabib Nurmagomedov.

Fyra raka vinster via TKO/KO

I ett nytt avsnitt av ‘Joe Rogan Experience’, berättade interimmästaren om sin strategi för att vinna över den obesegrade mästaren. Gaethje har bland annat lagt märke till hur Nurmagomedov söker och får in sina nedtagningar. Transkribering via ‘BJPenn.com’.

You gotta self-defense. Without the footwork, you can’t stay out of the fence. If he is taking a shot in the open then he will drive you down to the fence. He’s not gonna attempt takedowns in the open. You watch all of his fights. You’ll maybe see five takedowns that he attempted in the middle of the cage. He’ll start in the middle but he is too pushy towards the cage.

Gaethje debuterade för UFC 2017 och står med ett matchfacit, i organisationen, som lyder 5-2-0. Amerikanen har vunnit sina fyra senaste matcher via slag.

“Jag kommer inte bli trött”

Gaethje berättade också att han kommer lägga mycket energi på att träna upp sina ben inför mötet mot Nurmagomedov.

I’m so athletic. The first thing to go when you get tired is your legs, so my legs, from now until then, I’m gonna be running a lot, jump rope a lot, a lot of step ups, squats.

Amerikanen tror att kondition är den tydligaste vägen till en seger över Rysslands UFC-mästare. Så länge han är pigg nog att ta sig upp menar Gaethje att han kommer kunna avsluta Nurmagomedov.

If my legs are in shape I don’t get tired. If I don’t get tired I can get back up. If I can get back up, I can hit him like a truck. I only gotta kick him eight times in the calves before he’s compromised. There’s lot of factors. I’m gonna work on being me, stay in shape. It’s all cardio.

I nuläget är det oklart när de båda utövarna kommer ställas mot varandra.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Floyd Mayweather betalar George Floyds begravning

Anton

Boxningslegendaren Floyd Mayweather har meddelat att han tänker betala för George Floyds begravning. Floyd dog under ett polisingrepp förra veckan, och det har fastslagits att orsaken var att han kvävdes ihjäl. Som resultat av hans död har upplopp ägt rum i USA.

Floyd “Money” Mayweather (50-0, 27 KOs) har meddelat att han tänker spendera en summa av sin förmögenhet till att betala för den 46-årige amerikanen George Floyds begravning. George Floyd dog förra veckan som resultat av ett polisingrepp, i vilket han tvingades ner på marken och en polisman satte sitt knä på hans nacke. Följaktligen förlorade George Floyd medvetandet och avled. Efter en obduktion ägt rum fastslogs det att han hade kvävts till döds, som en direkt orsak av den hårdhänta behandlingen från MPD (Minneapolis Police Department). Sedan incidenten ägt rum har flertalet upplopp och demonstrationer ägt rum i USA, där George Floyds hemstad Minneapolis i delstaten Minnesota varit den mest drabbade.

Dock kommer Mayweather med ett gott besked i den sorg som familjen Floyd måste genomleva. Direktören för hans promotionbolag Mayweather Promotions, Leonard Ellerbe, avslöjade under gårdagen för journalister att den forne boxningsmästaren planerar att stå för George Floyds begravningskostnader.

He’ll probably get mad at me for saying that, but yes, Mayweather is definitely paying for the funeral. Floyd has done these kind of things over the last 20 years.

 

Mayweather själv rapporteras ovillig att diskutera hans potentiella inblandning i arrangemanget av begravningen.

Läs mer
+8
Dana Sad
Dana Happy

Hälften av alla UFC-fighters röker marijuana

Anton

Efter en studie bland UFC-fighters har det kommit fram att nästan hälften av dem brukar marijuana i rekreationssyfte. Tre fjärdedelar säger sig använda CBD-preparat, något som bland annat UFC-stjärnan Nate Diaz förespråkat för tidigare.

En ny undersökning där 170 UFC-fighters fick frågan om de använder marijuana regelbundet i sin återhämtning, svarade nästan hälften (45.9%) av de tillfrågade att de gör det. tre fjärdedelar av dem (76.5%) säger att de använder cannabispreparatet CBD i sin återhämtning. UFCs ansvarige för atleters hälsa och prestanda Jeff Novitzky säger att procentsatserna låter “rimliga”. Novitzky hade följande att säga om resultaten från undersökningen:

I think that sounds pretty accurate. I’ve never polled our roster — it’s all anecdotal — but I have had many, many, many discussions. It’s probably the No. 1 topic of questions that I’m asked from fighters.

 

Nedan följer ett Tweet från sportjournalisten Greg Rosenstein som listar upp resultaten.

En som bör vara nöjd över resultaten är Nate Diaz (20-12), som länge förespråkat för att marijuana och cannabis-produkter bör tillåtas inom MMA för återhämtning. Han broder Nick Diaz (26-9, 2 NC) är en av dem som lidit under de gällande reglerna och bestraffningar runt marijuanabruk, då han efter en match mot Anderson “The Spider” Silva (34-10, 1 NC) kontroversiellt blev avstängd i 1.5 år samt fick böter på 100, 000$ för att han testat positivt för marijuana efter matchen.

Läs mer
+7
Dana Sad
Dana Happy

Dana White: Valet ligger på Jon Jones

Anton

UFCs president Dana White har kommenterat om att UFC-stjärnan Jon Jones har avsagt sig sin lätta tungviktstitel. Efter dispyten de två emellan, förklarar White att Jones själv väljer vad som blir av hans karriär framöver.

Vad blir av Jones?

Med Jon “Bones” Jones (26-1, 1 NC) för tillfället fokuserad på att vara en god förebild för befolkningen av Albuquerque, New Mexico, har UFC-bossen Dana White kommenterat om den omsusade 32-åringens beslut att avsäga sig den lätta tungviktstiteln. Det var under gårdagen som Jones via Twitter gjorde det klart att han inte längre tänker stå som innehavaren av bältet, och föreslog att De två topprankade lätta tungviktarna Dominick Reyes (12-1) och Jan Blachowicz (26-8) bör gå en match om den vakanta titeln. Jons beslut kommer i efterskalvet av hans väl publicerade dispyt med Dana. De två tycks inte komma överens efter att det blev klart att den matchning mellan Jones och tungviktaren Francis Ngannou (15-3) som föreslagits av de två atleterna inte blev av till följd av förhandlingar kring utbetalningen. Med bältet återlämnat, och med en önskan om att få lämna organisationen, förklarar Dana White att Jones bestämmer själv varthän hans karriär bär av nu.

Jones väljer själv

I en intervju med The Vancouver Courier nyligen förmedlade White att Jon Jones bestämmer själv av vad som blir av hans karriär framöver. Han är den bäste MMA-utövaren någonsin, och han har tjänat tillräckligt med pengar för att aldrig igen behöva sätta sin fot i en oktagon, förklarar White.

Jon Jones is one of the greatest to ever do it. The decision he wants to make regarding his career is up to him. The reality is that he’s made enough money from fighting that he’s now in the position to retire and never work again in his life.

 

Även om Jones avsagt sig sin titel, så står han under kontrakt med UFC. Dock har inget blivit officiellt, och Jones står fortfarande som mästare över den lätta tungviktsdivisionen. Om återlämnandet av titeln visar sig vara en taktik från Jons sida, för att sätta press på UFC inför kommande kontraktsförhandlingar, kan enbart tiden utröna.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Marlon Moraes utmanar Dominick Cruz

Anton

Den nummer 1 rankade bantamviktaren Marlon Moraes har utmanat en tidigare mästare i divisionen i Dominick Cruz. Moraes var först planerad att möta Petr Yan den 13 juni i Ryssland, dock ställdes galan som matchen in till följd av den rådande pandemin.

Moraes vs. Cruz?

Med nyheten om att den nummer 3 rankade bantamviktaren Petr Yan (14-1) skall ta sig an forne fjäderviktsmästaren Jose Aldo (28-6) om den vakanta bantamviktstiteln, finner sig den nummer 1 rankade brasilianaren Marlon Moraes (23-6-1) utan varken titelmatch eller motståndare. Moraes var tänkt att möta Yan den 13 juni under UFCs planerade gala i Ryssland, dock satte Corona-viruset stopp för den matchen, och Yan finner sig nu i en position där han istället skall gå match om det bälte som den tidigare dubbelmästaren Henry Cejudo (16-2) gav upp. Dock finns det andra utmaningar för Moraes i bantamviktsdivisionen, och “Magic” tycks ha ställt in sig på att få gå match mot en av divisionens GOATs i Dominick Cruz (22-3).

Utmanar på Twitter

Marlon Moraes tog till Twitter för att utmana den forne mästaren Cruz. Han uppmanar Cruz att ringa UFCs matchmaker Sean Shelby och sätta upp ett datum för när de två kan mötas i oktagonen.

Hey Dominick Cruz call Sean Shelby and let’s fight! Pick a day and let’s go.

 

Cruz har ännu inte svarat på utmaningen.

Tungt motstånd för Cruz

Även om Dominick Cruz anses vara en av de bästa bantamviktarna i UFCs historia, blev det ett smärtsamt välkomnande tillbaka till oktagonen för 34-åringen när han mötte Henry Cejudo i co-main matchen under UFC 249. Det var hans första match på nästan 3.5 år, och den fick för Cruz ett snöpligt slut när domare Keith Peterson stoppade titelmatchen med enbart 2 sekunder kvar av andra ronden, och förklarade därmed Cejudo segraren via TKO. Med en skadedrabbad karriär i ryggen med mångt om många långa avbrott svor dock Cruz att han skulle förbli aktiv efter sin förlust. Att dock ta sig an den nummer 1 rankade Moraes efter att i sin återkomst mött mästaren, kan bli mycket att be om från den forne bantamviktskungen. Hur skulle Cruz vs. Moraes utspela sig?

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

John Oliver går återigen efter UFC och Dana White

Anton

Den engelske komikern John oliver har återigen haft ett inslag rörande UFC och Dana White på sin TV-show Last Week Tonight. Den här gången besvarar Oliver de anklagelser om urvalsfakta som riktats mot honom från White, samt raljerar över att organisationen tagit en copyright på ‘UFSEA’.

Rond 2 Oliver vs. White

Efter att John oliver först nämnt UFC samt organisationens president Dana White under sin HBO TV-show förra veckan, har White både besvarat Oliver samt tagit en copyright på termen ‘UFSEA’. Oliver föreslog att UFSEA skulle vara mer passande än det existerande namnet ‘Fight Island’ på den ö organisationen hyrt för att hålla internationella galor på. Dana White tycks ha hållit med, och bekräftade förra veckan att UFC har sökt samt fått upphovsrätten för termen. Dock brukar det alltid finnas ett varningens ord om att inleda ordbaserade tvister med komiker, och inte alltför oförväntat hade Oliver nu i sitt senaste avsnitt en hel sektion tilldelad till UFC och Dana White.

Oliver går efter White

Under inslaget om UFC under det senaste avsnittet av Last Week Tonight With John Oliver tar den engelske komikern och programledaren john Oliver sikte på Dana White. Efter ett klipp i vilket White förklarar att UFC har säkrat upphovsrätten till UFSEA, i vilket det kan framstå som om han glömt av Olivers namn, svarar komikern med att skoja om Whites avsaknad av hår.

Dana White intentionally forgetting my name is a truly excellent neg. Or rather it would be, if he weren’t only number 83 on JQ’s list of the ‘Hundred most powerful bald men in the world’ from 2013. Now that is a neg right there, Dana! You got beat by Jason Alexander, you got ‘Costanzad’.

 

Dock säger sig Oliver inte arg över att UFC tycks ha fått ett intresse i hans förlag om UFSEA, och erbjuder sig att namnge fler UFC-evenemang då White inte tycks vara så bra på det.

But Look, much more importantly. I’m not remotely mad here. I want you to use that name. In fact, I think you should let us rename all of your events, beacuse frankly, you’re not very good at it.

 

Även Danas namn kan väl ändras, menar Oliver, och radar upp ett flertal som han anser passar White bättre.

Even the name ‘Dana White’ could use a little punch-up. It doesen’t sound like the head of the Ultimate Fighting Championship, it sounds like the third rate best real estate agent in Sacramento or a video where a white woman calls the cops on a black family for smiling too hard. So here are some name-improvements for you free of charge. Dumps McFightman, Lug Steakface, Spamiel Musclemilk, Skull Brisket, Tummybuns Bin Laden, Rufus T. Namethief or my personal favourite ‘Doug’. Just Doug, no last name like Cher or Madonna. Beacuse that’s the Dougest Doug I have ever seen. Maximum Dougness right there.

 

Ger svar på tal om urvalsfakta

Dock är det Whites kommentarer kring Olviers första program, i vilket engelsmannen förklarar att man inte bör hålla uppe verksamheten inom sportvärlden under en pandemi, som Oliver tycks mest intresserad av att svara på. White föreslog i ett Tweet att Last Week Tonight hade använt sig av urvalsfakta, och därmed inte givit en korrekt presentation av de omständigheter som rörde UFC 249 och Jaquare Souzas (26-8, 1 NC) insjuknande i Covid-19. Oliver, som driver en show med nyheter som prioritet, förkastar Whites kommentarer om urvalsfakta, och föreslår att White själv använde sig av det i sitt argument på Twitter.

Facts are to me, what other peoples ideas are to Dana White. They’re something I am very passionate about. What apparently upset him [Dana White], was that in our piece we pointed out that three people, a UFC-fighter [Jacare Souza] and his two cornermen all tested positive for Corona-virus before a recent event. Underscoring the fact that it seems impossible to return to sports completely without risk right now. Now, White responded on Twitter to say ‘we had 3 events not 1’, which is completely irrelevant, and that those ‘three positives came from 1100 tests’, which does initially seem to minimize it. Until you learn that all those tests were administered to just 300 people. Basically, Dana was quoting a larger number to make the positive result look less significant, which seems like, I don’t know, a ‘selective fact’.

 

Om dispyten de två emellan ser sin ände i och med Olivers senaste avsnitt återstår att se. Om något har i alla fall UFC-fans världen över fått ett antal nya smeknamn för organisationens president, som ‘Lug Steakface’.

Läs mer
-10
Dana Sad
Dana Happy

Kimuras läsare tippar: UFC 250

Tim Tebras

Äntligen dags för storgala igen, när UFC 250 står för dörren! Huvudkortet går tungt i bantamvikt (3/5 matcher, samt ena halvan av huvudmatchen som ju förutom fjäderviktsmästarinna också är dito i bantam-). Det är strösslat med rankade topputmanare samt före detta mästare/titelutmanare, så vi lär kunna vänta oss åka av.

Förra helgens Fight Night 173 visade sig hyfsat svårtippad. Redaktionens Izabelle kan gå med högt huvud efter 4-1, men samtliga övriga – inklusive läsarna – landade på 3-2, 2-3 eller 1-4:

Men till helgen är det alltså nya fighter, och nya tips som ska in. “Nerifrån och upp” på huvudkortet, dessa matcher gäller denna vecka:


Bantamvikt: Wineland vs O'Malley - vem vinner?

Visa resultat


Weltervikt: Neil Magny vs Anthony Rocco Martin - vem vinner?

Visa resultat


Bantamvikt: "Funkmaster" vs Sandhagen - vem vinner?

Visa resultat


Bantamvikt: Assunção vs Garbrandt - vem vinner?

Visa resultat


Fjädervikt: mästarinnan vs utmanaren - vem lämnar arenan med bältet?

Visa resultat

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Tim Tebras
Bättre en TKO i handen än tio skiljaktiga domslut i skogen

Bättre en TKO i handen än tio skiljaktiga domslut i skogen

Tim Tebras

Video
UFC 250: Återupplev matchen mellan Cody Garbrandt och Thomas Almeida

Alexander Clausson

UFC har börjat släppa gratismatcher på sin ‘Youtube’-kanal, inför helgens UFC 250. En av dessa är Cody Garbrandts match mot Thomas Almeida, som ägde rum i Las Vegas 2016. En match som läsaren kan ta del av här ovan.

Tidigare mästare

Garbrandt genomförde sin professionella MMA-debut 2012 och efter fem raka segrar fick amerikanen kontrakt med UFC. Efter ytterligare fem vinster fick den då obesegrade Garbrandt en chans på titeln. Dominick Cruz stod för motståndet och Garbrandt tog hem en seger via enhälligt domslut.

Bältet erhölls 2017 och sedan dess har amerikanen gått en match om året. “No Love” förlorade bältet till T.J. Dillashaw och har sedan dess samlat på sig ytterligare två förluster. I samtliga av dessa drabbningar blev amerikanen avslutad via slag.

Till helgen ställs Garbrandt mot Brasiliens Raphael Assunção.

Matchkort

Nedan kan läsaren ta del av det rådande matchkortet för UFC 250:

HUVUDKORT (Startar 04:00 och sänds på Viaplay)

 • Titelmatch i Fjädervikt: Amanda Nunes vs. Felicia Spencer
 • Bantamvikt: Raphael Assunção vs. Cody Garbrandt
 • Bantamvikt: Aljamain Sterling vs. Cory Sandhagen
 • Weltervikt: Neil Magny vs. Anthony Rocco Martin
 • Bantamvikt: Eddie Wineland vs. Sean O’Malley

UNDERKORT (Sänds på Fightpass)

 • Fjädervikt: Alex Caceres vs. Chase Hooper
 • Mellanvikt: Ian Heinisch vs. Gerald Meerschaert
 • Bantamvikt: Cody Stamann vs. Brian Kelleher
 • Mellanvikt: Charles Byrd vs. Maki Pitolo

TIDIGT UNDERKORT (Sänds på Fightpass)

 • Flugvikt: Alex Perez vs. Jussier Formiga
 • Lätt-tungvikt: Alonzo Meifield vs. Devin Clark
Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC 250: Se ‘Countdown’ inför Amanda Nunes vs. Felicia Spencer

Alexander Clausson

Till helgen stundar ännu en UFC-gala. I vanlig ordning, inför ett numrerat event, har UFC släppt ett avsnitt av sin egenproducerade serie ‘Countdown’.

Lejoninnan återvänder

I galans huvudmatch återvänder UFCs enda regerande dubbelmästarinna, Amanda “Lioness” Nunes. Brasilianskan kommer genomföra sitt första försök till ett titelförsvar, i organisationens division för fjädervikt. Nunes erhöll bältet genom att besegra landskvinnan Cris Cyborg, i samband med UFC 232. Brasilianskan har genomfört sju lyckade titelmatcher på raken (bantamvikt samt fjädervikt) och har totalt åtta vinster via nuvarande eller tidigare UFC-mästarinnor.

I den delade huvudmatchen kommer två tidigare toppnamn inom bantamviktsdivisionen försöka sig på att hitta tillbaka till vinstkolumnen. Den tidigare mästaren Cody Garbrandt kommer ta sig an UFC-veteranen Raphael Assunção.

Matchkort

Nedan kan läsaren ta del av det rådande matchkortet för UFC 250:

HUVUDKORT (Startar 04:00 och sänds på Viaplay)

 • Titelmatch i Fjädervikt: Amanda Nunes vs. Felicia Spencer
 • Bantamvikt: Raphael Assunção vs. Cody Garbrandt
 • Bantamvikt: Aljamain Sterling vs. Cory Sandhagen
 • Weltervikt: Neil Magny vs. Anthony Rocco Martin
 • Bantamvikt: Eddie Wineland vs. Sean O’Malley

UNDERKORT (Sänds på Fightpass)

 • Fjädervikt: Alex Caceres vs. Chase Hooper
 • Mellanvikt: Ian Heinisch vs. Gerald Meerschaert
 • Bantamvikt: Cody Stamann vs. Brian Kelleher
 • Mellanvikt: Charles Byrd vs. Maki Pitolo

TIDIGT UNDERKORT (Sänds på Fightpass)

 • Flugvikt: Alex Perez vs. Jussier Formiga
 • Lätt-tungvikt: Alonzo Meifield vs. Devin Clark
Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFC 250: Allt ni behöver veta om galan

Ralph Nordahl

Denna helg kommer UFC att återigen hålla en supergala i Las Vegas, Nevada, denna gång i högkvarteret  UFC Apex.

I huvudmatchen kommer vi få se dubbelmästarinnan Amanda Nunes försvara sin fjäderviktstitel för första gången mot Felicia Spencer.

Nunes

Nunes (19-4) har just nu 10 raka segrar bakom sig och har försvarat sin bantamviktstitel 5 gånger sedan hon erövrade den år 2016 mot Miesha Tate via rear-naked-choke. Senast har hon försvarat den mot Germaine de Randamie via enhälligt domslut i december och dessförinnan Holly Holm via TKO. Dessförinnan erövrade hon fjäderviktstiteln mot Cris Cyborg som hon knockade efter 51 sekunder.

Spencer

Spencer (8-1) såg vi senast besegra Zarah Fairn dos Santos via en förstarondens TKO i februari. Dessförinnan förlorade hon via enhälligt domslut mot Cyborg i juli förra året. Innan detta submittade hon Megan Anderson i UFC-debuten via rear-naked-choke.

Garbrandt mot Assuncao i den delade huvudmatchen

I den delade huvudmatchen kommer forne bantamviktsmästaren Cody Garbrandt (11-3) och Raphael Assuncao (27-7) mötas i en betydelsefull match för bantamvikten.

Garbrandt

Garbrandt har just nu tre raka förluster sedan han erövrade bältet mot Dominick Cruz i december år 2016 via enhälligt domslut. Han förlorade omedelbart titeln till hatobjektet T.J. Dillashaw i sitt första titelförsvar via TKO i andra ronden. Ännu sämre gick det i rematchen efter detta där han knockades i första ronden. I sin senaste match ställdes han i mars 2019 mot Pedro Munhoz där amerikanen återigen avslutades i första ronden via TKO.

Assuncao

Brasilianske Assuncao hoppas även han vända på den negativa trenden efter att ha besegrats i två raka matcher, senast mot Cory Sandhagen via enhälligt domslut i augusti. Innan detta submittades han av Marlon Moraes via giljotin. Dessförinnan besegrade han Rob Font via enhälligt domslut.

Övriga galan

Denna gala kommer även inne hålla två andra högintressanta bantamviktsmatcher då ovannämnde Cory Sandhagen (12-1) kommer att möta Aljamain Sterling (18-3) strax innan hans besegrade motståndare Assuncao fightas. Dessutom får vi se populäre obesegrade profilen Sean O’Malley (11-0) möta Eddie Wineland (24-13).

Vi kommer även få se Neil Magny (22-7) ställas mot Anthony Rocco Martin (17-5) inom weltervikt.

Matchkort

Nedan kan ni se det rådande matchkortet för UFC 250:

HUVUDKORT (Startar 04:00 och sänds på Viaplay)

UNDERKORT (Sänds på Fightpass)

TIDIGT UNDERKORT (Sänds på Fightpass)

 • Flugvikt: Alex Perez vs. Jussier Formiga
 • Lätt-tungvikt: Alonzo Menifield vs. Devin Clark

Nedan kan ni se intressant statistik för galan:

UFC 250 Amanda Nunes vs Felicia Spencer UFC 250 Raphael Assuncao vs Cody Garbrandt UFC 250 Aljemain Sterling vs Cory Sandhagen UFC 250 Sean O'Malley vs Eddie Wineland

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.