Rafael Fiziev presskonferens

Rafael Fiziev uttalar sig efter förlusten – delar bild på skadorna

Ralph Nordahl

UFC-lättviktaren Rafael Fiziev gick igår ett för honom blodigt treronderskrig mot Justin Gaethje där han till slut förlorade.

Rafael Fiziev delar en stark bild från UFC 286

Fiziev gick in i buren med en 6 matchers segersvit där den senaste var en knockoutseger mot Rafael dos Anjos. Fiziev hade plockat hem åtta av hans tolv segrar i karriären via knockout inför gårdagens match.

Gaethje gick i sin tur in i buren för första gången sedan han besegrades av Charles Oliveira vid UFC 274. Innan den motgången hade amerikanen tagit hem en seger via domslut mot Michael Chandler i en match som utsågs till årets match år 2021.

Gårdagens match blev även de en underhållande tillställning som böljade fram och tillbaka under 15 minuter. Rafael Fiziev var den som var vassare i den första ronden men Gaethje svarade med en stark andra rond. Under den sista ronden utbyttes en hel del slag men det var återigen Gaethje som var den vassare och som tog hem matchen via majoritets domslut.

Förlusten bröt en 6 matchers segersvit för Fiziev som lämnades blodig och skuren av treronderskriget. Trots resultatet gjorde Fiziev det tydligt via Twitter att han var glad över att ha genomfört kriget:


This picture was worth it.

Fick ta emot bonus efter matchen

Även om han förlorade matchen gick Fizievs aktier antagligen uppåt efter matchen. Han bevisade att han är en tuff match för viktklassens bästa och han har fortfarande 6-2 i UFC record. Dessutom fick han även ta emot bonusen för nattens match.

Vem vill ni se Fiziev möta härnäst?

+2
Dana Sad
Dana Happy
Ryan Hall
Ryan Hall på väg tillbaka efter 16 operationer sedan 2021
kimura
Hett
Cat Zingano överklagar resultat
Bellator 293: Invägningsresultat inför nattens gala i USA
kimura
Hett
Conor McGregor om återkomsten till buren – ”Jag är beroende”
kimura
Hett
Sam Ghoroghi
Sam Ghoroghi går huvudmatch på Zone – ”Jag skulle inte tacka nej till ONE om ett år!”
kimura
Hett
Hamed Tawana
Wolf Fight Promotion 6: Intervju med Hamed Tawana – ”Jag var hungrig!”
kimura
Hett