20 June, 2024
Nyheter

Superior Challenge 21: Albrektsson möter tidigare UFC-fighter

Av

Anton

24/11/2020

Den svenske lätta tungviktaren Karl Albrektsson har fått sig en ny motståndare inför helgens svenska MMA-gala Superior Challenge 21. Istället för Irlands Chris Fields skall Albrektsson ta sig an en tidigare UFC-fighter i brasilianaren Amilcar Alves.

Albrektsson vs. Alves

Corona-viruset har ännu en gång gjort sig påmint i MMA-världen, om än på en något mindre skala den här gången. Svenske ”King” Karl Albrektsson (9-3) har under en och samma dag förlorat en motståndare till Covid, samt fått sig en ny i en före-detta UFC-fighter inför helgens gala Superior Challenge 21.

Irländaren med det absolut magnifika smeknamnet Chris ”The Housewives’ Choice” Fields (12-8-1) drog sig ur mötet med Albrektsson under helgens Superior Challenge 21, där anledningen skall vara personliga skäl till följd av den rådande pandemin. Istället skuttar den 40-årige brasilianaren Amilcar Alves (17-20) in på matchkortet, och tar plats som svenskens nya motståndare.

En utmaning för ’King Karl’

Amilcar Alves har under en lång karriär som sträcker sig nästan ett och ett halvt decennium gått matcher i ett hiskeligt stort antal olika MMA-organisationer, varav en är världens främsta i Ultimate Fighting Championship. Alves gick två matcher för UFC i mellan 2010-2011, där båda slutade i en förlust. Trots ett mindre smickrande matchfacit, får brasilianarens rutin och erfarenhet inte överslätas av hans senaste motgångar. Med så många år i sporten, och 37 gångna matcher världen över, är Alves en motståndare som kan komma lura på tricks och knep inne i Superior Challenge-buren.

Karl Albrektsson har vid 27-års ålder även han sett sin del av våran jord i sin MMA-karriär. Europa, Asien och Amerika är de tre världsdelar som stått scen för svenskens 93-kg tunga kroppshydda, där organisationer såsom Rizin FF och Bellator varit Kung Karls slagfält.

Albrektsson har tagit tre vinster på sina fyra senaste matcher, och gick sist kamp i oktober förra året, där han satte upp ett värdigt motstånd i en förlust mot UFC- och Bellator-veteranen Phil ”Mr. Wonderful” Davis (22-5, 1 NC) under Bellator 231. Nu redo att återigen greppa värjan i hand och ta upp till strid mot åldrande brasilianare, kliver han in i buren denna lördagen för att återfinna vinstformen… och möjligen roffa åt sig en liten bit av det Pommern, i hans namnlikes anda. Om inget annat, fira in med lite Pommac vid en seger.

Superior Challenge tacksamma

Enligt Superior Challenges grundare Babak Ashti, är de tacksamma till Amilcar Alves för att han tog matchen med Karl Albrektsson på så kort varsel.

Stor cred till Amilcar som tar matchen mot Albrektsson med så kort varsel. Det är svårt att matcha Albrektsson i vanliga fall då han är topprankad i Europa men med vårt kontaktnät lyckades vi hitta en ny motståndare till honom på bara en timme. Amilcar är en väldigt erfaren grappler så Albrektsson måste ställa om sitt game och anpassa den till en helt annan typ av motståndare.

 

Albrektsson vs. Alves kliver på som co-main till det svenska inhemska mötet i huvudmatchen mellan Adam Westlund (3-0) och Tobias Harila (7-1).

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök