Okategoriserad

Svenska fajtern möter hård kritik efter den inställda matchen

Mohamad Habal 1

Under gårdagen ägde Battle of Botnia 9 rum i Boden. Mohamad Habal skulle återvända till buren för en match mot Khalil Karruri. Fajten ställdes in med kort varsel och nu möter Habal kritik.

Tobias Harila lyfter kritik – ’Detta är inget för dig’

Det blev ingen professionell debut för Karruri, efter att hans motståndare drog sig ur matchen med kort varsel. Den inställda matchen irriterade Cage Warriors-fajtern Tobias Harila, som skickade en hälsning till Habal via sitt Instagram-konto.

Ledsen att behöva säga det, men detta är inget för dig, du borde vetat det för längesen. Det krävs pungkulor för detta. Svär vad sne man blir och den som vill diskutera eller komma med ursäkter och annat jag finns här. Jag har läst mönster för längesen, jag visste att detta skulle sek.

Via  nyhetssajter och inlägg på Instagram lyfts ytterligare kritik mot Habal. Karruris tränare, UFC-veteranen Nicklas Bäckström, säger ’Den här sporten är inte för alla’ under en intervju med dagstidningen Norrländska Socialdemokraten. I samma artikel säger Karruri ’Jag vill inte snacka skit om motståndaren, men han ville inte slåss helt enkelt’. I en kommentar till ett inlägg som belyser den inställda matchen skriver den tidigare UFC-fajtern Lina Länsberg att ’Den här sporten är absolut inte för alla! Vi ser fram emot att se dig i juni!’, med hänvisning till matchens kvarvarande fajter Karruri.

Mohamad Habal – ’Han kan suga på en tutte’

I en kommentar till Kimura delar Habal med sig av sin version av händelsen. Enligt welterviktaren drabbades han av frossa, feber och yrsel innan matchen. Därefter berättar en läkare för Habal att han inte har tillåtelse att gå match i samband med galan.

Som ett svar på Harilas ovannämnda kommentar hälsar Habal att hans välmående kommer först.

Han kan ta och suga på en tutte. Han försöker köra k*kmätning, men min hälsa går först. Det är allt jag har att säga.

I en kommentar till Kimura bekräftar Battle of Botnia att det var matchläkaren som tog beslutet att ställa in Habals ovannämnda match.

Habal står med ett totalt matchfacit som lyder 0-2-0. Han gick sin senaste match i februari, 2019.

Läsaren kan kolla in samtliga resultat från helgens ovannämnda gala här. 

Föregående artikel

Tobias Harila har fått en motståndare för den stora jubileumsgalan

Nästa artikel

Avslutade på 21 sekunder – får MMA-match mot Francis Ngannou

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök