15 June, 2024
Nyheter

Tobias Harila inför Cage Warriors 160 – ”Hade varit stendöd utan kampsporten”

Av

Alexander Clausson

25/09/2023
Tobias Harila

På fredag kliver Tobias Harila och Alexander Lööf in i buren under Cage Warriors 160. Inför matchen har den förstnämnda deltagit i Fight Club Rush podcast.

Jörgen Hamberg – ”En kontrollerad aggressivitet är jättecharmigt”

I samband med avsnittet, som leds av Davor Ostrogonac och Zlatko Ostrogonac, berättar huvudtränaren Jörgen Hamberg om hur Harila passade honom perfekt som fighter, när den sistnämnda kom till Västerås som ungdom.

Vi leker inte MMA. Det är damage som gäller … Jag går inte så bra ihop med pacifister och snälla. Tekniska som inte har aggressivitet har jag jättesvårt att hjälpa. En kontrollerad aggressivitet är jättecharmigt. Man ska veta att det finns bakom, men man ska vara världens vänligaste person. Man ler och är jättetrevlig och sådär. Det ska finnas ett rejält hot. Ett mongo bakom skalet som man kan få fram som en kasperdocka. Det är ingenting som du utsätter din omgivning för, men när du kliver in i buren … Det ska vara som en skräckfilm.

Harila brottades med drogproblematik tidigt under sin karriär och Hamberg tog in honom i sitt hem under en period.

Tobias Harila – ”Hade varit stendöd”

Drogerna gjorde att Harila hade svårt att utvecklas som person och fighter. Reflektioner efter framgångar och motgångar var omöjliga under missbruket.

Problemet när man hela tiden missbrukar upp och ner hela tiden hinner man inte reflektera någonting … Du pundar bort några veckor och alla reflektioner, möjlighet att växa. Det finns inte. Till och med min första proffsmatch jag var pundig. Efter några månader när jag slutade med droger förstod jag att det är drogerna som fuckat upp allting. Sedan dess har jag inte ens hunnit kolla i backspegeln. Åren går och allting blir bättre hela tiden … Jag har halva mina karriär kvar och det är nu jag tar vara på tiden.

Västeråsfightern berättade även att han hade varit stendöd idag om det inte vore för kampsporten och det som sportens omgivning har gett honom. Nu berättar han att han älskar alla aspekter av fightingen. Allt från förberedelse till träning och matcher.

Min största dröm är att ta mig till UFC. Även om det inte blir så, det är skitsamma. Jag har jättemånga roliga matcher jag ska göra. Jag får bra betalt för mina matcher. För mig det är mycket pengar. Livet är bäst. Jag ska dit och slåss med dom bästa människorna i världen.

Hamberg fyllde i att det finns många platser och mycket pengar i sporten. Om det inte blir UFC får det bli någonting annat.

”Det enda som finns är att avsluta jäveln”

Harila har drabbats av flera motgångar den senaste tiden. Han var tvungen att tacka nej till en titelmatch i Cage Warriors på grund av en skadad hand och visumproblem ställde in hans fight inför Dana White under ett avsnitt av Dana White’s Contender Series.

På fredag går Harila huvudmatch mot James Hendin  BEC Arena i Manchester, England. Eventet sända på UFC Fight Pass med start 17:00

För mig är det enda som finns att avsluta jäveln. Oavsett om det är första eller sista minuten. Jag kommer gå in och lägga press. Han kommer skada mig lite hit eller dit. Jag ser oss båda blöda och bli trötta. Det kommer bli grisigt och jobbigt. På något sätt ska jag avsluta. Jag kan bli avslutad också, men jag skiter i.

Harila står med ett totalt matchfacit som lyder 12-3-0.

Relaterade Artiklar

Här kan du söka!

Sök