Video UFC 236: Israel Adesanya besegrar Kelvin Gastelum efter årets bästa match – ny interimmästare i mellanvikt

Johan Lorentzon

Israel Adesanya är UFCs nya interimmästare i mellanvikt efter fem intensiva ronder. Han visade ännu en gång upp sin fantastiska striken och besegrar Kelvin Gastelum på UFC 236 i en av de bästa titelmatcherna någonsin.

Rond 1

Gastelum började matchen bäst och satte direkt hög press på Adesanya. Med sin kvickhet och sina snabba händer var den forne TUF-vinnaren snäppet före Israel i de flesta dueller. I mitten av första ronden träffar Gastelum med en vänsterkrok som skakar om Israel ordentligt. Nyzeeländaren är nära att åka ned i backen men håller sig på något vis uppe. Trots en brottningsövertag går Gastelum inte på en enda nedtagningsförsök i den första ronden, något som han inte behöver då han var den bättre strikern i den ronden.

Rond 2

Israel kommer in i den andra ronden som en ny fighter. Nu är det han som dikterar matchen och har mest oktagon-kontroll. Israel börjar använda sig av sina sparkar och vinner nu de flesta dueller. I mitten av den andra ronden sänker Israel amerikanen och försöker att följa upp med ground and pound men Gastelum lyckas att ta sig upp snabbt. Israel fortsätter att briljera i den andra ronden med sparkar mot kropp och huvud, samt en fin snurrarmbåge som skakar om Gastelum.

Rond 3

Israel fortsatte att diktera matchen i den tredje ronden och var återigen snäppet bättre än Gastelum, som verkar ha tappat farten och rörligheten han hade i första ronden. Israel tar hem den tredje ronden, men det är den jämnaste ronden i matchen.

Rond 4

Rond 5

I den femte ronden återtog Adesanya återigen kontrollen och fick in de flesta rena smällarna. De sista två minuterna var det i stort sett spel mot ett mål, där Adesanya sänkte Gastelum flera gånger. Amerikanen kunde dock hålla sig kvar i matchen på ren vilja tills rondklockan gick.

Alla tre poängdomare gav matchen till Adesanya med siffrorna 48-46, 48-47, 48-46.

Årets match?

Efter matchen strömmade hyllningarna in på sociala medier om den fantastiska match som fansen hade bevittnat.

Israel själv var nöjd efter sin vinst och hyllade Gastelum.

Adesanya som fortfarande är obesegrad (17-0) kommer nu få chansen att möta Robert Whittaker om det riktiga bältet senare i år.

0
Dana Sad
Dana Happy
Conor McGregor om återkomsten till buren – ”Jag är beroende”
kimura
Hett
Sam Ghoroghi
Sam Ghoroghi går huvudmatch på Zone – ”Jag skulle inte tacka nej till ONE om ett år!”
kimura
Hett
Hamed Tawana
Wolf Fight Promotion 6: Intervju med Hamed Tawana – ”Jag var hungrig!”
kimura
Hett
Conor McGregor Beneil Dariush
Beneil Dariush tror Conor McGregor dopar sig
kimura
Hett
Sean O'Malley och Marlon Vera
Sean O’Malley chockad av ”Chito” Veras förlust – ”Utklassade honom”
kimura
Hett