UFC on FOX 26: “Lawler vs. Dos Anjos” – Eftertankar

Bell MTS Place i Winnipeg, Manitoba, Kanada var platsen för det drama vi igår bjöds på. Nåja, inledningsvis var det inte tal om något drama. Inte på långa vägar. De tre första matcherna bjöd varken på spänning eller särskilt kvalitativ mma, men därefter tog det sig. Vi fick se en rad fina avslut, samt några riktigt underhållande och bra matcher. Det blev sammantaget en trevlig mma-kväll.

Vi bjöds dessutom på några rejäla överraskningar under kvällen vilket är en välkommen krydda. Just oförutsägbarheten i mma är ett inslag som bidrar till att det är så spännande. Så, det tackar vi för.

Bonusar – ja, sådana delades ut igår. Julian Marquez och Darren Stewart belönades för sin vilda fight och tilldelades Fight of the night. Nordine Taleb och Alessio Di Chirico fick performance-bonus för sina respektive avslut. Josh Emmets vänsterkrok-KO hade belönats med $50,000 om han inte hade missat vikten. Det måste svida en del – 2,5 pounds kostade honom runt 400,000 kronor. Han har å andra sidan annat att fira.

Låt oss kika på matcherna.

Huvudkort

170 lbs.: Robbie Lawler vs. Rafael dos Anjos

– 50-45 Dos Anjos.

Det var en avslappnad Robbie Lawler som klev in i oktagonen. Han såg helt oberörd ut av situationen – som att han lika gärna hade kunnat stå i kön på Konsum. Men sen startade matchen och då var det fullt fokus. En ganska jämn första rond där bägge plockade poäng. En fantastisk andra rond där RDA visade vilken grym fighter han är. Lawler käkade ett 40-tal slag och svarade med ett leende. Scary. Tredje ronden var mycket clinch-kamp samt två takedowns för RDA som avslutar ronden med tung ground-and-pound – 3-0. I fjärde ronden blev det tydligt att Lawler hade svårt att stödja på det ena benet – något var tydligt skadat. RDA drog ifrån ytterligare och ledde nu tydligt på poäng. Synd för matchen. Femte ronden blev en enkel resa för RDA mot en enbent motståndare.

Lawler visade stort hjärta när han lyckades överleva till gonggongen i femte med ett ben, och en mycket giftig motståndare som framför sig. En motståndare som jobbade non-stop. Dos Anjos gjorde en mycket stabil match och lämnade inget utrymme för tvivel hos domarna.

– Vi gratulerar RDA till en grym insats.

145 lbs.: Josh Emmett vs. Ricardo Lamas

– performance of the night KO

Matchen inleddes i bra tempo. De kände lite på varann och sedan kom de in i rytmen. Bägge såg bra ut. Lamas var rörlig och visade fin varierad striking – mixade slag och sparkar.

Josh Emmet missade vikten men han missade inte med den brutala vänsterkrok som fullständigt släckte Lamas. Snacka om att ta vara på en möjlighet. Han visade rejäl kraft när han KO’ade tredjerankade Lamas. Detta var minst sagt en överraskning. Wow!
170 lbs.: Mike Perry vs. Santiago Ponzinibbio

– FOTN (in my book)

Intensitet – vetskapen om att det kunde ta slut vilken sekund som helst gjorde att man var på helspänn. När gonggongen gick för första ronden kunde man äntligen ta ett normalt andetag. Sen fortsatte det med mer av samma, fast mer action. Total intensitet och tunga träffar. Bägge fighters hade sina stunder. Ponzinibbio låg steget före och träffade oftare men Perry var hela tiden farlig med sina släggor. Efter andra ronden var jag rejält trött och tog tacksamt emot rondvilan. Tredje bjöd på – you guessed it – mer högintensiv action. I slutet av tredje var det två trötta fighters som kämpade hela vägen in i mål. Själv var jag helt slut.

Vilken fight!

205 lbs.: Misha Cirkunov vs. Glover Teixeira

– Gammal är äldst.

Nummer 3 mot nummer 7. Teixeira såg inte jättevass inledningsvis. Lite långsam och inte bra timing. Cirkunov däremot inledde mycket starkt på fötterna. Han träffade hårt och Teixeira var skakad. Men brassen är en erfaren och tuff kille. Han tog ned fighten på mattan, visade lite av sin fina grappling när han säkrade dominant position och poundade ut Cirkunov med tunga slag. Kanadensaren, som är en judoka/grappler, såg riktigt bra ut stående innan han blev hanterad på marken. Han kommer tillbaka.

Fan vilken sympatisk kille han är, Teixeira. Alltid trevlig och respektfull.

Underkort

205 lbs.: Jan Blachowicz vs. Jared Cannonier

– Gratulacje!

Blachowicz inledde starkt och visade fint stående. Den f.d. tungviktaren Cannonier var inte ofarlig men Blachowicz hade hela tiden bra kontroll på matchen. Han visade fin teknik på fötterna och fick en handfull nedtagningar. Stabil insats av polacken mot den farlige Cannonier.

205 lbs.: Julian Marquez vs. Darren Stewart

– ’The Cuban Missile Crisis’

Bägge fighters inledde i högt tempo. Stewart tog överraskande ned brottaren vid upprepade tillfällen. Det var rejäl kraft i svingarna. Andra ronden startade i galet tempo och en minut in i andra ronden var båda två hyfsat utmattade. Marquez vinner genom att Stewart gav upp pga trötthet. Officiellt vann Stewart via giljotin men det syntes tydligt att Stewart hade fått nog.

En vild och underhållande fight mellan två oerfarna och tekniskt begränsade fighters. Han är dock underhållande den gode Herr Marquez.
170 lbs.: Galore Bofando vs. Chad Laprise

– TKO

Intensiv inledning av den mycket oortodoxe Bofando som är en mycket giftig striker. Han slog ner Laprise med en mycket fin vänster-höger. Kanadensaren var lite illa ute men erfaren som han är tog han ner matchen på marken. Väl där hade Bofando inte en aning om vad han skulle göra. Det var lite plågsamt att se hon sprattla och fäkta med armarna när Laprise säkrade full mount och lät slag regna ner.

170 lbs.: Danny Roberts vs. Nordine Taleb

– Damn!

Matchen hann knappt börja innan Taleb träffade med en huvudspark. Han följde upp med en stenhård höger som fällde engelsmannen. Domaren klev snabbt in och avbröt. Roberts protesterade mot stoppet men det fanns inget tveksamt kring det. Fin skalp för Taleb.

155 lbs.: John Makdessi vs. Abel Trujillo

– Mellanmjölk.

Matchen startade lite avvaktande men Makdessi visade efter hand att han är en bättre striker. Fin timing och bra precision. Inte särskilt hög intensitet och måttligt underhållande, men vi bjöds på en del fina tekniska detaljer. Enda gången det hettade till ordentligt var efter slutsignalen när Makdessi ville kramas men Trujillo var svårflirtad. Då blev kanadensaren förbannad.

185 lbs.: Oluwale Bamgbose vs. Alessio Di Chirico

– Knä KO!

Bamgbose överraskar alla genom att inte tok-attackera från första stund. Han väljer att avvakta och cirkla på utsidan. I gengäld såg han riktigt medioker ut. Ja, inte för att han brukar se rakbladsvass ut men idag såg han verkligen inge vidare ut. Di Chirico gjorde inte särskilt mycket han heller men han träffar med ett klockrent knä på hakan och ”The Holy War Angel” faller framstupa med ansiktet före.

170 lbs.: Jordan Mein vs. Erick Silva

– Ett fall framåt.

Jordan Mein som har sett ganska dålig ut i sina senaste matcher öppnade starkt och satte hård pressa på Silva. Kanadensaren höjde sig verkligen och dominerade matchen. Silva däremot såg inte alls bra ut. Han såg trött ut redan i första ronden vilket är svårbegripligt. Glasklar seger för Mein som verkade ha fått tillbaka den motivation som lyst med sin frånvaro.

Silva var mycket bättre för några år sedan, sen blev han plötsligt ganska medioker, tappade explosivitet och kraft – vilket tidsmässigt råkade sammanfalla med att hans fysik förändrades. Jag lämnar spekulationerna åt er. Jag insinuerar ingenting.

Avslutande reflektioner: 

Fem (5) ring girls, det hade UFC laddat upp med. Är det bara jag eller är det inte i mesta laget? – Om de hade klarat sig med, låt säga, 2 stycken då hade man kunnat lägga lite mer pengarna på rätt personer – på fighters. Dessa offrar liv och hälsa för i vissa fall bedrövliga löner.

Vart tar de vägen nu?

Robbie Lawler hamnar lite i ingenmansland efter denna förlust. Han såg inte dålig ut men heller inte yttersta världsklass. Han visade i vanlig ordning stort hjärta och att hans haka fortfarande håller. Men jag blir inte jättesugen på att se honom mot Tyron Woodley igen efter hans två senaste insatser. Knepigt.

Ricardo Lamas är en annan toppfighter som var mycket nära titelchans men som nu får börja om. Att bli tok-knockad av en orankad fighter som kommer in på kort varsel är inte förenligt med titelambitioner. Lamas torde behöva 3-4 stabila vinster för att ta sig tillbaka in i diskussionen på nytt och vid 35 års ålder är det tveksamt om det är möjligt. Han och Cub Swanson befinner sig i en ganska knepig situation just nu.

Förlusterna för Cirkunov och Cannonier ställer sannerligen till det för UFC. De var bägge favoriter inför sina matcher och ses som talanger i en division som desperat behöver mer av den varan. Att två gamla rävar som Blachowicz och Teixeira sabbar UFCs planer stör mig inte ett dugg. Det skadar inte att UFC då och då påminns om att detta är en sport – ännu har det i te blivit WWE – och att man inte kan styra allt baserat på marknadsundersökningar.

Publiken – Gårdagens gala lockade 8,862 åskådare. UFC 161, även den i MTS Centre i Winnipeg, drog nästan 15,000 åskådare. Om jag inte missat något (vilket inte kan uteslutas) så var de föregående rapporterna om dålig biljettförsäljning helt korrekta. Märkligt kan tyckas med ett tämligen starkt kort.

Nåja, vi vet att Dana kommer uttala sig och berätta om vilken total succé eventet var. Att vi inte vet, eller begriper, ett skit osv… Publiksiffrorna var i alla fall inte bra.

Nu blir det, efter en intensiv mma-höst, en liten paus innan UFC återvänder med nyårskortet – UFC 219 – som har en riktigt bra ’line up’.

Håll utkik på Kimura för vi kommer att bjuda våra läsare på en mix av material inför galan. Dessutom kommer vi att ha mycket annat att bjuda på. Även om det är en lite paus för UFC så innebär det inte att mma-världen stannar, så räkna med julgodis från din mma-källa nr 1!

På återseende!

_____________________

Text: Kimuraredaktionen

0
Dana Sad
Dana Happy
Kamaru Usman 2

Kamaru Usman vill straffa Colby Covington för allt skitsnack

Kamaru Usman gjorde en fantastisk match på UFC 235 när han helt stängde ned den dåvarande mästaren Tyron Woodley och kunde lämna oktagonen med bältet som den nykrönte mästaren i weltervikt. Woodley hade sju raka vinster innan Usman, vilket i sig gjorde segern så mycket mer imponerande. Nu verkar det som bekant bli den före detta interim-mästaren Colby Covington som blir Usmans första titelförsvar. Usmans coach Jorge Satiago berättade för MMA Fighting varför den nye mästaren ville ha ”Chaos” som första titelförsvar.

”If Kamaru had to fight Tyron Woodley again, (Woodley) would deserve that, but I think the next in line now is Colby,”

“(Covington) tried to gain some attention and you like him or not, he’s got it. He’s no Conor McGregor, but he’s reading his book on how to get attention.”

”Kamaru wants this fight. He really wants to shut this guy up because he talks a lot. He said, ‘he’s someone I want to fight and punish.’”

Usman gick matchen på UFC 235 med några små skador, bland annat en skadad fot som behöver ses över. Enligt Santiago tittar de eventuellt på ett möte med Covington i juni.

På frågan om ”Chaos” är en enklare match för Usman än Woodley svarade Santiago.

“I think so”

”I think Colby is an average fighter, does a bit of everything, just like Kamaru, but Kamaru does it on a higher level,”

“I don’t believe this fight goes five rounds. I think it ends before five rounds.”

Usman är helt obesegrad i UFC sedan han vann den 21:a säsongen av fightersåpan The Ultimate Fighter och har hela tio raka vinster i oktagonen. Förutom vinsten mot Woodley har han segrar över toppnamn som Demian Maia och Rafael dos Anjos. Dock är åtta av ”The Nigerian Nightmares” segrar på domslut. Varav en är på KO mot Sergio Moraes i september 2017 och sedan armtriangeln han vann TUF-finalen med mot Hayder Hassan.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

UFC Nashville: Dessa delades bonusarna ut till

Vad de flesta kommer komma ihåg efter UFC Nashville var nog Anthony ”Showtime” Pettis spektakulära KO av Stephen ”Wonderboy” Thompson, ett avslut som nog kan kvalificera in sig på 2019s lista ”Knockout of the year”. Pettis avslut visade sig också ge utdelning när bonuspengarna delades ut efter galan då han kunde, förutom vinsten, gå hem med en check på $50 000 (runda 464 000 svenska kronor med dagens kurs) för ”Performance of the Night”. Detta blev Pettis åttonde bonus under hans UFC-karriär.

Andra som också fick bonusar var bland annat Randa Markos för sin armbar på Angela Hill. Efter hela elva matcher i oktagonen var det första gången den kanadensiska fightern avslutade sin motståndare och hennes andra bonus i UFC sedan hennes match mot Jessica Penne i finalgalan av The Ultimate Fighter, säsong 20. ”Performance of the Night” stod det även på hennes check på $50 000. Lördagens Fight of the Night gick till Bryce Mitchell och Bobby Moffett som möttes på UFC Nashvilles prelim-kort. De båda fjäderviktarna hade en jämnt och underhållande match som gick till ett domslut. Någon måste ju krönas till vinnare och denna gång gick det till Mitchell, men båda herrarna kunde gå hem med $50 000 extra i fickan vilket nog kan vara lite av en tröst för Moffett.

Sammanfattningsvis:

 • Anthony Pettis – Performance of the Night ($50 000)
 • Randa Markos – Perfomance of the Night ($50 000)
 • Bryce Mitchell och Bobby Moffett – Fight of the Night ($50 000 vardera)
Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
UFC Nashville Matchkort

UFC Nashville: Här är resultaten efter helgens galan

UFC Nashville gick av stapeln i helgen (23:e mars). Galan gick på Bridgestone Arena och huvudmatchen på kortet var ett striking-möte i weltervikt mellan karateexperten Stephen ”Wonderboy” Thompson och den alltid så kreativa strikern Anthony ”Showtime” Pettis. En match som slutat på vinst för Pettis efter han knockat Thompson med en spektakulär superman hook i rond två. På galans co-main mötte Curtis Blaydes Justin Willis vilket slutat i en enhällig domslutsseger för Blaydes.

Här nedan kan ni se de resterande resultaten från galan.

HUVUDKORT

 • Anthony Pettis besegrar Stephen Thompson via KO (4:55) (rond 2)
 • Curtis Blaydes besegrar Justin Willis via enhälligt domslut (30-27, 30-26, 30-25)
 • John Makdessi besegrar Jesus Pinedo via enhälligt domslut (30-27 x2, 29-28)
 • Jussier Formiga besegrar Deiveson Figueiredo enhälligt domslut (30-27, 29-28 x2)
 • Luis Pena besegrar Steven Peterson via enhälligt domslutn (30-27 x3)
 • Maycee Barber besegrar JJ Aldrich via TKO (rond 2)

UNDERKORT

 • Bryce Mitchell besegrar Bobby Moffett via enhälligt domslut (29-28 x3)
 • Marlon Vera besegrar Frankie Saenz via TKO (rond 1)
 • Jennifer Maia besegrar Alexis Davis via enhälligt domslut (29-28 x3)
 • Randa Markos besegrar Angela Hill via submission (armbar) (Rond 1)
 • Chris Gutierrez besegrar Ryan MacDonald via enhälligt domslut (30-27 x3)
 • Jordan Espinosa besegrar Eric Shelton via enhälligt domslut (29-28, 30-27 x2)

För den som är intresserad av mer statistik kan ni kolla Fightanalytics här nedan.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFC Nashville: Anthony Pettis knockar Stephen Thompson med en ”Superman-hook”

Den forne lättviktsmästaren Anthony Pettis (22-8 MMA, 9-7 UFC) hade en lyckad welterviktdebut i UFC under nattens gala i Nashville, Tennesse. ”Showtime” besegrade den forne titelutmanaren i weltervikt, Stephen Thompson (14-4-1 MMA, 9-4-1 UFC) med en fin knockout i slutet av andra ronden.

Rond 1

Wonderboy kontrollerade den första ronden mycket tack vare sin fina jabb som i mitten av ronden såg ut ha brutit Pettis näsa. Den forne lättviktsmästaren verkade ha svårt att pricka den väldigt rörlige Wonderboys huvud, men hade ett par lyckade bensparkar.

Rond 2

I den andra ronden fortsatte Wonderboy att kontrollera distansen med sin jabb och sina sparkar. Återigen hade Pettis svårt att pricka Thompson och hans näsa blev bara värre och värre ju längre ronden led. Med 5 sekunder kvar av ronden får Pettis in en jättefin krok som skickar Thompson livlös till backen. Pettis följer upp med några smällar på en redan medvetslös Wonderboy innan Herb Dean kliver in och bryter matchen.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Tränaren: Henry Cejudo borde gå returmatch mot Joseph Benavidez härnäst

Flugviktsmästaren Henry Cejudo försvarade sitt bälte första gången i januri, när han mötte bantamviktsmästaren T.J. Dillashaw och segrade via knockout 32 sekunder in första ronden.

Efter detta var det tänkt att Cejudo skulle gå upp till bantamvikt för att gå returmatch, men det visade sig att Dillashaw fastnat i en dopningskontroll.

Cejudo och tränaren Eric Albarracin blev båda mycket besvikna över beskedet och returmötet ser inte ut att bli av på ett tag framöver.

Via MMAJunkie Radio:

It ruined the rematch we were looking to get, the big rivalry, the money fight, shutting the critics up. A few people, including Dana White, thought it was an early stoppage. I didn’t think it was an early stoppage. I didn’t think it was – I was cageside and saw him go limp a couple of times.

But we could have shut them up and get another belt, and that’s kind of out the window now.

Albarracin känner att en returmatch mot Joseph Benavidez känns lämplig istället. Cejudo och Benavidez möttes 2016 under TUF 24 Finale, där Benavidez segrade via ett delat domslut.

I don’t like just winning a vacant title. To tell you the truth, I’d like to serve up some sweet revenge to Joe Benavidez. That was Henry’s last loss, so there’s a rivalry there.

Those guys really were enemies on that show, and we ended up losing a very, very close decision. I would love to get that back, and this time, we won’t leave it to the judges.

Vem tycker ni Cejudo ska möta härnäst? Är det dags för en returmatch mot Benavidez?

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Irlands premiärminister tar avstånd från Conor McGregor

Irlands premiärminister Leo Varadkar vill inte ha någonting att göra med den stora MMA-stjärnan Conor McGregor och hans kriminella handlingar.

Varadkar, som även kallas för Irlands taoiseach (premiärminister), anklagades tidigare för att ha ignorerat McGregor under St. Patricks Day i Chicago.

Ett flertal reportrar märkte att Varadkar försökte hålla avstånd när han märkte att den irländske UFC-stjärnan var där.

Nu berättar Varadkar om händelsen, via ’County Press’:

I was happy to walk in the parade in Chicago. I wasn’t specifically walking with Conor. As I understand, he was there promoting his whiskey.

I was there at the parade at the invitation of organisers representing the country. Conor McGregor was there, I believe, at the invitation of the Plumbers Union.

Obviously he’s had some trouble with the law in recent months, and I wouldn’t condone or like to be associated with the kind of actions he’s been involved in, which include prosecution in New York and a potential prosecution in Florida.

McGregor arresterades tidigare i månaden för rån i Miami i Florida, där han tagit en telefon från ett fan och kastat denna i marken, och sedan stampat på den. McGregor plockade sedan upp telefonen och gick iväg.

McGregor genomgår även processen för händelsen inför UFC Brooklyn förra året, där han kastade en lastpirra mot ett en buss fylld med fighters.

Senast McGregor gick match var mot Khabib Nurmagomedov under UFC 229 i oktober, där han förlorade via submission i fjärde ronden.

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy

Video
MMA-Panelen: Anthony Pettis vill bara gå våldsamma & underhållande matcher

I måndags diskuterade MMA-Panelen helgens huvudmatch vid UFC Nashville mellan Stephen Thompson och Anthony Pettis. Panelen ansåg att matchningen är relativt märklig då Pettis tidigare sätt fysiskt underlägsen till och med i lättvikt. De misstänker nu att den tidigare UFC-mästaren Pettis har lagt drömmarna om titelmatcher på is och nu istället siktar in sig på att gå underhållande matcher och öka sin kommersiella status på det sättet.

Likaså denna gång då panelen var förväntansfulla på ett möte mellan två riktigt tekniska fighters där taekwondo ställs mot karate. Panelen ansåg att Stephen Thompson är skyhög favorit att vinna denna match, inte bara för att han är UFC:s mest tekniska fighter utan även på grund av hans överlägsna fysik.

Ni kan se hela konversationen i videon ovan.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy

José Aldo förd till sjukhus

José Aldo (28-4) har förts till sjukhus på grund av en infektion rapporterar MMA fighting.

Den forne UFC fjäderviktsmästaren fick ett litet sår i knäet som senare blev infekterat. Han lades in på sjukhus i onsdags.

Aldo är för tillfället bokad att möta Alexander “The Great” Volkanovski (19-1) under UFC 237 i Rio de Janeiro. Flera källor rapporterar att Aldo förväntas att återhämta sig i tid inför fighten.

Raka segrar för båda kämparna

Aldo har gått segrande ur sina två senaste fighter via knockout mot både Jeremey Stephens och Renato Moicano. Den före detta mästaren har flertalet gånger sagt att han hoppas på att uppfylla sitt avtal mot UFC under 2019. Gå två matcher och sedan pensionera sig.

Volkanovski har 16 raka professionella MMA-segrar bakom sig varav den senaste var hans storstilade knockout-vinst mot Chad Mendez i december. “The Great” har för tillfället 6 segrar och 0 förluster i UFC.

De båda kämparna drabbar samman den 11/5 under UFC 237 där Rose Namajunas ska försvara sin titel mot Jessica Andrade.

Läs mer
-4
Dana Sad
Dana Happy

Video
The Notorious har inte släppt siktet på Money Mayweather

När Conor McGregor inte slåss mot bussar eller mobiltelefoner så pratar han gärna om vad som är nästa steg i hans karriär i oktogonen. Eller i detta fall, ringen.

Det var under en Q&A i Chicago som Floyd “Money” Mayweathers namn flöt upp, föga förvånande.

He gets his money and then it comes right back down. He must step back into the ring so I’ll be here ready for him. I’ll be here ready and confident.

Många skulle nog hålla med om att “The Notorious” gjorde bättre ifrån sig än förväntat när han steg upp i ringen med en av boxningvärldens bästa i augusti 2017.

Slogs inte som han brukar

Floyd fought great. Usually he fights defensive against the ropes. Against me, he changed it up. The boxing world had not seen Floyd compete like that, that Mexican style, hands up over his eyebrows, marching forward. In my preparation when I was sparring, all my sparring partners were on the back foot. With the shoulder roll against the ropes. The way he usually would fight.

Trots att McGregor har en uppsjö av motståndare att välja mellan inför sin comeback i UFC bleknar de flesta alternativen i jämförelse med ännu en moneyfight. Matchen vore helt enkelt för lockande. “The Notorious” tycker inte bara att den ska hända inom en snar framtid, utan menar på att denna gång kommer han ta hem matchen.

Next camp, and I do believe it should happen, I mean, why not? Why not? If I have sparring partners in my camp that march forward, trust me when I tell you, I’ll send his head into the bleachers.

Vare sig fansen vill eller inte vill se en re-match mellan de två titanerna inom kampsport så vore det galet av UFC att inte överväga den ytterst lukrativa re-matchen. Detta förutsätter dock att den pensionerade Mayweather också är intresserad av att utbyta slag med irländaren.

McGregor skulle förmodligen behöva plocka åtminstone en vinst i oktagonen för att verkligen sälja denna fight. Han har inte fått höja armarna sedan 2016 då han avslutade Eddie Alvarez och blev den första inom UFC att hålla bältet i två viktklasser samtidigt.

Läs mer
-10
Dana Sad
Dana Happy
UFC Nashville Matchkort

Video
UFC Nashville: Matchkort, Sändningstider, Odds, Statistik, Diskussion

Denna helg kommer UFC att återigen anordnas i Nashville, USA där vi får se en rad stora profiler möta varandra.

Huvudmatchen i galan kommer att utkämpas av den tidigare titelutmanaren i weltervikt Stephen Thompson (14-3-1) som möter den tidigare UFC-mästaren i lättvikt Anthony Pettis (21-8) som nu går upp en viktklass.

Stephen Thompson gick sin senaste match mot Darren Till förra året men förlorade där genom enhälligt domslut mot en motståndare som missat vikten grovt inför galan och många ansåg resultatet därför vara kontroversiellt. Nu tar han nya tag mot att titelmatcherna och ser nu att divisionen öppnat upp sig då Kamaru Usman nu är ny mästare. Thompson utmanade tidigare den gamle mästaren Tyron Woodley två gånger där den första av dessa slutade oavgjort medan han i den andra fick se sig besegrad genom majoritetsdomslut. Efter detta besegrade Thompson Jorge Masvidal genom enhälligt domslut innan han gick matchen mot Till. Thompson anses av många vara en av UFC:s mest tekniska fighters och möter nu en annan sådan fighter som dock inte har samma fysik.

Anthony Pettis har precis som Thompson ett facit på 1-2 i sina senaste tre matcher. Hans senaste match slutade visserligen i förlust genom TKO men matchen mot Tony Ferguson vid UFC 229 ansågs ändå vara den mest underhållande under galan och utsågs till Fight of the Night och även en av 2018:s bästa fighter. Pettis har nu stärkt sina aktier efter att tidigare ha besegrat Michael Chiesa genom submission. Pettis har i sina senaste tre matcher fått bonusar för antingen Fight of the Night eller Performance of the Night och många tror nu att han kommer bjuda fansen på stor underhållning mot Thompson oavsett resultat.

Pettis blev UFC-msäatre redan 2013 då han besegrade Benson Henderson genom submission varefter han försvarade titeln mot Gilbert Melendez (submission). Efter detta förlorade Pettis tre matcher i rad mot Rafael dos Anjos, Eddie Alvarez och Edson Barboza innan han valde att gå ner till fjädervikt där han snart ställdes mot den nuvarande dominanten UFC-mästaren Max Holloway som besegrade Pettis genom TKO.

Amerikanska tungviktare i galans co-main event

Denna gala kommer vi även få se två topprankade tungviktare från USA mötas. Curtis Blaydes (10-2) kommer denna helg försöka revanschera sig för sin senaste förlust mot sin nemesis Francis Ngannou och försöka studsa tillbaka mot den hägrande titelmatchen. Blaydes blev i sin senaste match besegrad genom TKO precis som i sin tidigare match mot fransk-kameruniern som är den enda fightern som någonsin besegrat Blaydes. Innan hans senaste match hade han stått för imponerande segrar över UFC-stjärnor som Mark Hunt (enhälligt domslut) och Alistair Overeem (TKO).

Blaydes motståndare är den inom UFC obesegrade Justin Willis som har 8-1 i record inom MMA. Precis som Blaydes har han besegrat UFC-profilen Mark Hunt genom enhälligt domslut vilket var Willis senaste match. Innan detta besegrade han Allen Crowder (KO) och Chase Sherman genom enhälligt domslut. Detta förväntas av många dock bli hans tuffaste match i hans karriär hittills och oddsmakarna tror att Blaydes blir den som bryter Willis vinstsvit.

MATCHKORTET

Nedan kan ni se det rådande matchkortet för galan med sändningstider och odds från Unibet. Under det finner ni Bettinghörnan och det senaste avsnittet av MMA-panelen och under detta ser ni utförlig statistik för galans matcher:

HUVUDKORT (Startar kl. 01:00 och sänds på Viaplay Fighting)

UNDERKORT (Startar kl. 22:00 och sänds på Fight Pass)

Anthony Pettis vs Stephen Thompson UFC Nashville

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy