UFC on Fox 29: Eftertankar – Kanske dags för Condit att hänga upp handskarna

Gila River Arena i Glendale Arizona var platsen för UFC on Fox 29, ett på pappret riktigt trevligt matchkort. Delstaten Arizona har implementerat de nya reglerna vilket vi är tacksamma för. Något annat vi var synnerligen tacksamma över var att galan började redan vid 21.30 svensk tid. Underbart att slippa behöva kämpa mot John Blund för att få avnjuta sin favoritsport. Våra ledsagare genom kvällen och natten var Jon Anik, Daniel Cormier och Dominick Cruz. Det var en stabil och mycket kunnig laguppställning UFC hade mönstrat, kvällen till ära.

Underkort

135 lbs.: Luke Sanders vs. Patrick Williams

Luke Sanders satte tidigt press med hjälp av sin southpaw-striking. Han träffade flera gånger med sin fina vänster. Patrick Williams, som är brottare, hade svårt att hantera pressen. Andra ronden dominerade Sanders fram tills dess att Williams, med 15-20 sekunder kvar av ronden, träffade med en hård höger som skakade Sanders. Tredje ronden blev förvånansvärt jämn men i slutändan lyckades Sanders avsluta starkare. Det räckte till seger hos domarna.

135 lbs.: Matthew Lopez vs. Alejandro Perez

Matthew Lopez är en mycket kompetent brottare vilket han visade i första ronden när han tog ned Perez, tog rygg och var nära att få in en rear-naked choke. Han tog en säker rondseger. I andra ronden såg Lopez trött ut och Perez tog över initiativet i fighten. Den tuffe mexikanen jobbade metodiskt med sin striking och lyckades få träff och skaka Lopez. Han klev in och lät det regna slag, vilket fick domaren att avbryta fighten vid 3.42 i rond 2. Mycket fin vinst för Alejandro Perez.

265 lbs.: Arjan Bhullar vs. Adam Wieczorek

I kvällens tredje fight fick vi se brottaren Arjan Bhullar ta sig an den långe polacken Adam Wieczorek. Matchen utvecklades ungefär som väntat. Bhullar fick en tidig nedtagning och dominerade från topposition. Wieczoreks guard var fullständigt ofarlig. I andra ronden fick vi se mer av samma. Bhullar fick en nedtagning och jobbade från topposition när Wieczorek helt plötsligt överraskade med att, från ingenstans, sätta en omoplata. Bhullar klappade omedelbart och polacken, som var kraftig underdog, tog en fin skalp. En hypad brottare ska inte fastna i en omoplata, inte mot en medioker fighter som Wieczorek. Men vi gratulerar polacken till vinsten och $50,000.

170 lbs.: Dhiego Lima vs. Yushin Okami

Dhiego ”No Wrestling” Lima tog sig an den 84-årige Yushin ”Thunder” Okami. Den erfarne japanen tog tidigt ned Lima och implementerade sitt tunga toppgame. Okami, som är otroligt stor för viktklassen, är inte någon man vill fastna under. Det var dock exakt vad som hände även i andra och tredje ronden. Underhållningsvärdet var tyvärr inte särskilt högt, men det var ändå en stark insats av veteranen. Gamlingen visade imponerande explosivitet och kardio när han brottade sig till en seger.

125 lbs.: Shana Dobson vs. Lauren Mueller

Shana Dobson välkomnade Lauren Mueller till UFC i vad som blev en ganska trevlig fight. Vi fick se en jämn första rond mellan två tuffa strikers. I andra ronden tog Dobson, mycket tack vare sin fina jabb, över initiativet. I tredje ronden var det Mueller som satte hård press och träffade med fina slag. Efter en jämn och underhållande fight gav domarna segern till nykomlingen Lauren Mueller.

155 lbs. Gilbert Burns vs. Dan Moret

– Walk off KO!

Dan Moret hoppade in på kort varsel och gjorde UFC-debut mot supergrapplern Gilbert Burns. Det var inte tal om någon mjukstart för nykomlingen. Burns såg vass ut i sin striking och klev in och avlossade bomber. Efter 59 sekunder i rond 2 sövde Burns motståndaren med en stenhård höger. Han tog därmed sin andra raka KO-vinst.

185 lbs.: Krzysztof Jotko vs. Brad Tavares

Krzysztof Jotko (#13) och Brad Tavares (#15) bjöd oss (inte oväntat) på en ganska trist fight. Vi fick se avvaktande striking och lite stående kamp mot buren. Tavares gjorde inte särskilt mycket men fick ändå mer uträttat än Jotko som mest bara hoppade runt och fintade. I mitten av tredje ronden träffade Tavares med en något turlig högerkrok som sänkte polacken. Jotko fick än en gång betala för att han höll hakan högt. Vid 2.16 i tredje ronden tog Tavares sin första avslutsvinst sedan 2011. Inte alltför skräckinjagande facit för en striker, men han tog trots allt sin fjärde raka seger. I oktagonintervjun utmanade han ingen mindre än Michael Bisping. Det är en match vi helst slipper.

125 lbs.: Wilson Reis vs. John Moraga

– Flugvikten levererade!

Wilson Reis (#6) och John Moraga (#10) bjöd på intensiv och mycket underhållande mma. Det var Moragas striking mot Reis grappling. Det var en svängig och riktigt trevlig fight. I tredje ronden tog Reis över med sin fina brottning och grappling. Det var emellertid inte tillräckligt i poängdomarnas ögon. De gav rond 1 och 2 till Moraga som tog en tung skalp.

170 lbs.: Muslim Salikhov vs. Ricky Rainey

KO!

Muslim Salikhov tog sig an en nykomling i sin andra fight i UFC. Ricky Rainey hoppade in på kort varsel istället för Abdul Razak Alhassan. Inledningsvis stod Rainey upp bra mot den erfarne strikern. Salikhov styrde dock matchen och fick nykomlingen att tveka. Det betalade sig i andra ronden när Salikhov träffade med en fin kontring, en överhandshöger, som sänkte Rainey. Ryssen klev in och avlossade några stenhårda slag och det var allt som behövdes. Domaren stoppade matchen och därmed hade Salikhov tagit sin första seger i UFC.

185 lbs.: Tim Boetsch vs. Antonio Carlos Junior

– RNC 4.28 rond 1.

Antonio Carlos Junior ställdes mot den tuffe men bedrövligt ensidige Tim Boetsch. Amerikanen har stort hjärta och en hård överhandshöger. Det är tyvärr allt. Brassen är en mycket meriterad (läses; livsfarlig) grappler med solid brottning och förbättrad striking. Det kunde bara sluta på ett sätt – rear-naked choke. Sko-nyllet tog sin femte raka seger när han ströp ut Barbaren.

Huvudkort

115 lbs.: Michelle Waterson vs. Cortney Casey  

Michelle Waterson (#7) ställdes mot den betydligt längre och större Cortney Casey (#10). Det såg ut som olika viktklasser. Trots det fick vi se en intensiv och mycket jämn match. Casey var dominant i det stående men Waterson fick nedtagningar och behöll topposition tillräckligt länge för att ta hem rondsegrar. Waterson tog hem segern via ett något tveksamt split decision. Casey får dock skylla sig själv. Hon var alltför nöjd med att jobba från rygg istället för att ta sig upp och använda sin striking.

185 lbs.: Israel Adesanya vs Marvin Vettori

Den hypade Israel Adesanya hade avslutat samtliga sina 12 motståndare via KO. Marvin Vettori, den 24-årige italienaren, hade 8 submissions och 2 KOs på 12 vinster. Det var alltså upplagt för action. När matchen väl startade fick vi se en toppstriker mot en nybörjare, åtminstone när det kom till striking. Vettori är tuff och fick in några träffar men hans strategi syftade till att implementera hans grappling och det misslyckades. I tredje ronden fick Vettori några nedtagningar men lyckades inte uträtta något av värde. Adesanya gjorde vad som krävdes men han levererade inte i enlighet med vad han på förhand utlovat. Han vann via delat domslut men Chris Lee, den domare som ville ge segern till Vettori, behöver verkligen ett par nya glasögon, eller ett nytt jobb.

170 lbs.: Carlos Condit vs. Alex Oliveira

I kvällens co-main fick vi se Carlos Condit (#12) mot Alex Oliveira. Det tog inte ens två minuter innan Cowboy hade fått första nedtagningen. Condit lyckades dock vända och ta topposition. Där gjorde han en del skada och tog rygg på brassen. I andra ronden blev Condit nedtagen flera gånger innan han tog ned Cowboy och jobbade bra från topp. Oliveira scramblade framgångsrikt och lyckades träffa med en ’up kick’. En skakad Condit panik-sköt för nedtagning men Oliveira svarade med att applicera en tight giljotin. Condit kämpade länge och väl men tvingades till sist klappa. En imponerande vinst för Oliveira som hoppade in på kort varsel. Cowboy vinner via submission vid 3.17 av andra ronden och får $50,000 extra för besväret.

155 lbs.: Dustin Poirier vs. Justin Gaethje  

– FOTN

Äntligen hade det blivit dags för kvällens huvudmatch. En lättviktsdrabbning mellan Dustin Poirier (#5) och Justin Gaethje (#6). På pappret var det godis för oss mma-fans och förväntningarna var också därefter.

Matchen blev vad vi väntade oss och hoppades på. Högt tempo från första stund. Gaethje jobbade med hårda bensparkar och Poirier svarade med massor av stenhårda träffar mot huvud och kropp. Gaethje tog i vanlig ordning emot mängder av slag och fortsatte vandra framåt. I slutet av andra ronden var Poirier rejält sliten och det såg ut som att Gaethje skulle ta över. Det var vad som skedde i tredje ronden, men en ögonpetning gav Poirier tid att återhämta sig – inte minst från de över 30 bensparkar han mottagit. Domaren tog en poäng från Gaethje pga ögonpetningen. I fjärde ronden kom Poirier ut och såg piggare ut. Han klev in och avlossade hårda tekniker. Det dröjde inte länge innan han fick träff och Gaethje var rejält skakad. Poirier fortsatte avlossa och prickade med en handfull hårda slag. Gaethje stapplade och kunde knappt stå upp. Efter 0.33 i rond 4 klev Herb Dean in och bröt fighten. Puh… Men vilken jäkla match.

Sammanfattning

Det blev en bra kväll för mma-fans. Fjorton matcher är enligt min mening i mesta laget. I slutändan var det dock ingen tvekan om att vi fick valuta för pengarna. Men hur skulle man kunna vara annat än nöjd med tanke på den spektakulära huvudmatchen.

Israel Adesanya gjorde vad som krävdes för att ta sig förbi Marvin Vettori. Hans striking såg vass ut som vanligt. Hans defensiva brottning var okej men grapplingen är skakig. Vettori hade å andra sidan inte mycket att erbjuda ens när han fick topposition och därför kom Adesanya billigt undan.

Carlos Condit såg bra ut i inledningen av matchen – han hade glöd i blicken. Det fick oss som minns den gamle Condit att hoppas på att han var tillbaka. Så var tyvärr inte fallet och han inkasserade sin fjärde raka förlust. Det innebär att han nu har ett negativt UFC-record på 7-8. Condit håller nog inte längre mot rankat motstånd. Det smärtar att konstatera men kanske är det ändå dags att hänga upp handskarna. Fan.

Dustin Poirier tog en tung skalp igår kväll. Han visade prov på utmärkt mma-boxning och mycket stort hjärta när han red ut stormen (orkanen) och därefter lyckades avsluta den omänsklige Justin Gaethje. Man kan med fog säga att Poirier är närmare en titelmatch än han någonsin har varit i sin långa UFC-karriär. Beroende på om McGregor blir straffad för sina eskapader kan Poirier möjligen få nästa chans på titeln. Märkligare saker har inträffat.

Med de orden är det dags att runda av denna sammanfattning av gårdagens gala. Vi konstaterar att vi är mycket nöjda med underhållningen och skickar ett särskilt stort tack till grabbarna i huvudmatchen som bjöd på en minnesvärd insats.

_______________________

Kimuraredaktionen

+9
Dana Sad
Dana Happy

Annons
Superkampanj: Få en Khabib Nurmagomedov eller Conor McGregor T-shirt

Lördagen den 6:e oktober äger den mest efterlängtade matchen i UFC rum mellan den forne UFC-mästaren Conor McGregor och den regerande lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov! Conor McGregor återvänder till UFC-buren efter drygt två års frånvaro och möter den obesegrade ryssen Khabib Nurmagomedov under UFC 229.

Khabib eller Conor fan? Det spelar ingen roll för oss på Kimura.se. Vi har tagit fram en exklusiv t-shirt för båda två, som ni har chansen att lägga vantarna på. Det enda du behöver göra för att få tröjan är att registrera dig som ny kund hos antingen Betfair eller Unibet nedan.

OBS! Denna kampanj gäller endast de 200 första kunderna som registrerar sig och skickar in, SÅ PASSA PÅ! Kampanjen finns kvar så länge denna sida är uppe!

 

Exklusiva T-Shirts för kampanjen!

Såhär gör du för att delta i vår kampanj:

 1. Registrera dig via någon av kampanjerna på Unibet eller Betfair via länkarna nedan.
 2. Gör en insättning på minst 100kr
 3. KLART! Förutom monsteroddsen på Conor eller Khabib så får ni en exklusiv t-shirt!
 4. Fyll i formulären så vi får dina detaljer så vi kan skicka ut rätt t-shirt

 

MONSTERODDS PÅ CONOR MCGREGOR

Hos Unibet har vi 2 olika erbjudanden, man kan välja en av dem som nykund. Kolla vilken som passar dig bäst.

 1. 100X pengarna om Conor vinner mot Khabib, vinsten betalas ut som freebet. Klicka här!

 2. 50X pengarna om Conor vinner mot Khabib, vinsten betalas ut CASH och omsättningsfritt. Klicka här!


MONSTERODDS PÅ KHABIB NURMAGOMEDOV

 

 1. 60X pengarna om Khabib vinner mot Conor McGregor. Klicka här!

FYLL I DETTA FORMULÄR

Den information vi samlar in från dig kan användas för att:

Göra din upplevelse personlig och tillgodose dina personliga behov
Tillhandahålla anpassade annonser
Förbättra vår hemsida
Förbättra vår kundservice och ditt behov av hjälp
Kontakta dig via e-post
Administrera en tävling, ett erbjudande eller en undersökning
E-handelssäkerhet 
Vi är de enda som äger informationen som samlas in på den här webbplatsen. Din personligt identifierbara information kommer inte att säljas, utbytas, överföras eller delas vidare till något annat företag, i något syfte, utan ditt samtycke, förutom då så krävs för att uppfylla en begäran och/eller överföring, t.ex. för att skicka en beställning.

Utlämnande till tredje part 
Vi säljer, handlar, eller på annat sätt överför, inte personligt identifierbar information till utomstående parter. Detta inkluderar inte betrodd tredjepart som hjälper oss att driva vår webbplats eller vårt företag, med kravet att dessa parter godkänner att hålla informationen konfidentiell.

Vi anser att det är nödvändigt att dela information i syfte att undersöka, förhindra eller vidta åtgärder mot illegala aktiviteter, misstänkt bedrägeri, situationer som medför en potentiell risk för en persons fysiska säkerhet, brott mot våra användarvillkor eller andra tillfällen då lagen kräver så.

Allmänna uppgifter kan dock delas vidare till utomstående parter för marknadsföring, i annonssyfte eller andra ändamål.

Informationsskydd 
Vi vidtar en rad olika säkerhetsåtgärder för att skydda dina personliga uppgifter.  Endast medarbetare som ska uträtta ett specifikt jobb (t.ex. fakturering, marknadsföring eller kundservice), får tillgång till personligt identifierbar information.

Använder vi oss av cookies?

Ja. Våra cookies förbättrar tillgången till vår webbplats och identifierar återkommande besökare. Dessutom förbättrar våra cookies användarupplevelsen genom att spåra och målanpassa användarens intressen. Vår användning av cookies kopplas över huvud taget inte till personligt identifierbar information på vår webbplats.Avsluta prenumeration 
Vi använder den e-postadress du förser oss med för att skicka information och uppdateringar som angår din beställning, enstaka nyhetsbrev, relaterad produktinformation etc. Om du inte längre vill ta emot sådana meddelanden hittar du information om hur du avslutar prenumerationen i slutet av varje e-postmeddelande eller genom att kontakta oss via info@kimura.se

Samtycke
Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy.

Villkor:

 • Kampanjerna gäller endast nya kunder som reggar sig.
 • Det är spelbolagens villkor i kampanjerna som gäller för oddsboosten.
 • T-shirten är en kampanj från oss på MMABETZ samt Kimura.se, som vi erbjuder extra och ingenting som kommer från spelbolagen. Alla frågor om t-shirts mailas till shop@mmabetz.se
 • T-shirten skickas endast ut till kunder som reggat sig som nykunder via länkarna ovan, lagt in minst 100kr samt spelat för minst 100kr på valfri marknads hos spelbolagen.
 • Endast kunder som följt villkoren ovan och som vi verifierat med spelbolagen kommer att få t-shirts!
 • Endast länkarna på denna sida gäller för kampanjerna.
 • Vill ni ha bägge t-shirtsen, då måste göra 2 registreringar och följa alla steg ovan.

 

Läs mer
-31
Dana Sad
Dana Happy

Greg Hardy är klar för ny match

Det var tidigare detta året som UFC skrev ett kontrakt med den före detta NFL spelaren Greg Hardy. Detta efter att Hardy lyckades vinna sin proffsdebut under Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Hardys kontrakt med UFC var dock inte ett i mängden utan gick ut på att Hardy var garanterad en plats i UFC efter att han gått ett antal matcher utanför organisationen. Nu är den kontroversiella tungviktaren, som kritiserats av både Derrick Lewis och Jessica-Rose Clark, klar för just en sådan match.

Hardy kommer att gå sin nästa match på Xtreme Fight Night 352 där hans motståndare kommer att vara Ray Jones. Jones har ett sammanlagt matchfacit på 1 vinst och 1 förlust. Hardy har å andra sidan även han endast gått 2 matcher hittills som proffs. Hardys matcher har dock båda slutat med vinster via knockout endast sekunder in i 1:a ronden.

Matchen kommer att visas via UFC Fight Pass och äger rum den 29:e september.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Tyron Woodley invägning

Tyron Woodley vill möta Colby Covington på UFC 230 om han godkänns av läkare

UFCs nuvarande mästare i weltervikt, Tyron Woodley, har siktet inställt på sin nästa motståndare. Efter sin senaste match, där han besegrade Darren Till via submission, uttryckte Woodley att han vill ta sig an Colby Covington härnäst. Efter att han besegrade Rafael Dos Anjos på UFC 225 var Covington fram till nyligen UFCs interimmästare i weltervikt.

Nyligen berättade Woodley i en intervju med ”MMAJunkie Radio” att han fortfarande är intresserad av att möta Covington. Innan han godkänner en match på UFC 230, som äger rum i november, vill Woodley dock invänta ett godkännande från läkare. Anledningen är den tumme som Woodley skadade under matchen mot Till.

I’ve got an MRI on my thumb and I’m sending it for a second opinion. If I’m good, then I have no issue with fighting in November. The more I fight, the better rhythm I get in the swing of things. Obviously, I just fought, so I’m still in phenomenal shape. I’ve been eating pancakes, shrimp fried rice, brownies – taking a week and eating some bullcrap. It all depends on how severe my thumb injury is. I dislocated it in the first round punching him in the back of the head. I thought it was just jammed.

Woodley passade även på att ge sin syn på vad han tror kommer hända i matchen. Han ser sig själv som den bättre fightern och han anser att det enda Covington gör bättre är att klä sig dåligt.

Think about it: I was going to fight Nate Diaz with a torn labrum. He’s not going to try to wrestle me. The only thing he does better than me is dress horribly and wear terrible hats. Outside of that, that’s it. That’s his only advantage – and having extremely corny trash talk.

Woodleys senaste match var huvudmatchen på UFC 228 som ägde rum den 9:e september detta året.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Cyborg i oktagonen

Cris Cyborg anser att Amanda Nunes är en landsförrädare

Cris Cyborg lyckades för lite över ett år sedan bli UFCs andra kvinnliga fjäderviktsmästare någonsin då hon besegrade Tonya Evinger via teknisk knockout i 3:e ronden på UFC 214. Sedan dess har Cyborg lyckats försvara sin titel 2 gånger mot Holly Holm och Yana Kunitskaya. Hennes nästa match ser i nuläget ut att bli av mot den regerande kvinnliga bantamviktsmästarinnan Amanda Nunes.

Inför den kommande matchen mot Nunes har Cyborg nu gått ut och kallat sin motståndare för en “förrädare” mot de bådas gemensamma hemland, Brasilien. Detta gör hon i en intervju med “FanSided” där hon vidare förklarar att anledningen till att hon ser Nunes som en förrädare är att hon tränar vid “American Top Team” och därmed inte representerar Brasilien.

Creonte is a Brazilian word that means traitor. I think it’s embarrassing that the UFC made Amanda the first female Brazilian champion and instead of representing Brazil when she fights, she calls herself American Top Team. She disrespects Brazilian MMA fans every time she walks into the cage as a part of American Top Team.

Cyborg förklarar vidare att en av anledningarna till att hon inte gillar att Nunes representerar “American Top Team” är att även welterviktaren Colby Covington tränar där. Covington har sedan en tid tillbaka gjort sig ett namn på att håna brasilien. Han har bland annat kallat landet för en “soptipp” och folket för “djur”.

This is the same gym as Colby Covington. He disrespected Brazil so badly that the UFC was worried they didn’t have enough security to keep him safe and had to move his fight against Rafael dos Anjos to the USA instead of Brazil. Yet Nunes goes into the gym every day to train alongside Colby Covington and even shares the same coaches. Where I’m from in Brazil this would never happen. Imagine Chael Sonnen walking into Chute Boxe and training with Wanderlei Silva, Anderson Silva, or any of the coaches. Do you think they would have let him train after all the things he said about Brazil? No. They would have defended Brazil’s honor. Amanda doesn’t have that same respect for Brazil.

I skrivande stund har inte någon match mellan Cyborg och Nunes officiellt utannonserats av UFC själv.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Joanna Jedrzejczyk presskonferens

Joanna Jedrzejczyks tips till Rose Namajunas: ”Kolla på min match mot Jessica Andrade”

Den forne mästarinnan i stråvikt, Joanna Jedrzejczyk, förlorade sin titel mot utmanaren Rose Namajunas under deras möte på galan UFC 217. Sedan dess har Namajunas lyckats försvara bältet en gång då hon mötte Jedrzejczyk i en returmatch på UFC 223. I nuläget är inte Namajunas officiellt klar för något nytt försvar av bältet men hon har blivit utmanad av Jessica Andrade.

Andrade lyckades under UFC 228 besegra Karolina Kowalkiewicz via knockout redan i första ronden varpå hon valde att utmana Namajunas. Inför den matchen har Namajunas forne motståndare, Jedrzejczyk, valt att ge henne ett råd. Under ett mediatillfälle i samband med galan UFC Fight Night 136 valde Jedrzejczyk att uttala sig om sin forne motståndare, Andrade. Hon valde då att hylla henne medan hon samtidigt tipsade Namajunas om att studera Jedrzejczyks titelförsvar mot Andrade.

We saw that Andrade is a gifted fighter with power. But people don’t know how to fight her. If Rose will do her homework, and if she watches my fight, she can be successful in this fight. Andrade is a very dangerous fighter. You must have a good game plan for the fight.

Jedrzejczyk besegrade Andrade via ett dominant enhälligt domslut i den delade huvudmatchen på UFC 211 som ägde rum den 13:e maj förra året. I sin senaste match lyckades Jedrzejczyk bryta två raka förluster med en enhällig domslutsvinst över Tecia Torres på UFC on FOX 30 som ägde rum den 28:e juli.

Läs mer
-5
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC 229: Conor McGregors bästa från tidigare presskonferenser

Under torsdagskvällen kommer UFC att anordna den första presskonferensen inför nästa månads UFC 229 med Conor McGregor och Khabib Nurmagomedov. Många fans kommer att sitta fastklistrade under torsdagskvällen framför Youtube med tanke på hur underhållande tidigare presskonferenser med McGregor har varit. Om det är så att ni glömt detta kan ni ta del av några av McGregors bästa presskonferens ögonblick i videoklippet ovan.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy

Alexander Volkov: ”Jag blev lovad en titelmatch”

Ryske UFC-tungviktaren Alexander Volkov (30-6 MMA; 4-0 UFC) menar att han lovades en titelchans vid seger över forne mästaren Fabricio Werdum i mars.

Men sedan rann erbjudandet ryssen ur händerna. Volkov förklarade sig kortfattat för journalister i samband med ”UFC Moskva” den gångna helgen:

Time changed, and it is what it is.

Varför den förre Bellatormästaren trots löftet istället för att utmana om titeln, bokades mot Derrick Lewis, är ändå hyfsat enkelt att hänga med på:

Bara fyra månader efter att Volkov knockade Werdum, ställdes tungviktsdivisionen på ända. Mästaren i den lätta tungvikten, Daniel Cormier, knockade Stipe Miocic i juli och tog även tungviktsbältet. ”DC” hade knappt hunnit ta på sig bältet innan han utmanade wrestlingprofilen och förre UFC-favoriten Brock Lesnar. Med dollartecken för ögonen deklamerade Cormier att fighten mot Lesnar, med det nyvunna tungviktsbältet på spel, kunde bli hans sista framträdande i oktagonen.

Den dubble mästaren har också sagt att avsikten är att dessförinnan försvara även bältet i lätt tungvikt en sista gång innan pensionen, men för Volkov och övriga tungviktsutmanare som aspirerar på den tronen är det en klen tröst.

Ryssen menar att för att hålla sig i toppen och nära titelchansen, krävs dessutom att han besegrar ”The Black Beast” vid nästa månads UFC 229:

For now, Brock Lesnar coming to the UFC is a big name. I understand why the UFC put him in a championship fight, because lower ranked fighters like me, Francis Ngannou, Tai Tuivasa, we’re really good fighters, but we don’t have a good name in U.S.

Volkov ser matchen på det hajpade kortet som en bra chans att göra sig själv till publikfavorit och att det i sin tur hjälper honom till en framtida titelchans:

This fight gives us time to introduce ourselves. So I will use this fight the best I can use it, and we’ll wait for my title shot.

Här kan du läsa allt om UFC 229.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Dan Hardy: ”Herb Dean gjorde honom en björntjänst”

UFC:s första Rysslandsgala lämnade kanske inte överdrivet många bestående intryck. Något som dock blev helgens snackis och lär talas om även en tid framöver, var den rutinerade domaren Herb Deans ohyggligt sena avvinkning för matchen mellan CB Dollaway och Khalid Murtazaliev.

Clarence Byron ”CB” Dollaway var helt utmattad och fick ta emot väldigt många slag i slutet av andra ronden. Redan där kunde matchen brutits men domare Dean nöjde sig med att uppmana mellanviktaren att ”fightas tillbaka”. Murtazaliev fortsatte att landa slag medan de var på mattan. Dollaway låg i stort sett raklång på oktagongolvet och gjorde knappt något mer än försökte skydda ansiktet. Av oklara skäl lät Dean ronden gå tiden ut.

CB, rejält tilltufsad och uttröttad låg kvar på mattan. Han anmodades att resa sig, ”annars avbryts matchen”. Dean frågade om fightern ville fortsätta – antagligen fick domaren då inte ett ”ja”, utan matchen blåstes av och Murtazaliev kunde räkna hem en vinst via TKO.

Experten och tidigare UFC-fightern Dan Hardy är mycket kritisk mot Herb Deans agerande:

I feel like Herb did him a disservice there. He could have saved him from at least 10 seconds of punches. He was curled up on his side, then he moved belly down, and for me, that’s too many, when they’re belly down, they’re done.

Den forne titelutmanaren i weltervikt var noga med att betona att han respekterar Herb Dean och att domaren ”haft en fantastisk karriär” och med bravur dömt flera av Hardys egna matcher genom åren. Med det sagt, tror ”The Outlaw” att Dollaway var för hård för sitt eget bästa och att domaren borde ha gjort sitt jobb bättre genom att skydda fightern från sitt eget ego:

I watched the fight back today and I think it was 26 seconds before the end of the round, I said something about Dollaway, fatigue had taken over and he had not a lot to give. He was trying to fight back he’s a warrior, he wouldn’t give up. I always appreciate a guy who will take a beating until the referee stops it, but that’s what the referee is for is to save the fighters from themselves and from their ego and pride.

CB Dollaway bär med sig ett ganska trist facit från Moskva: i tre av sina fyra senaste fighter har han blivit knockad. Dock avgick han med segern mot Hector Lombard, då kubanens knockande slag träffade amerikanen efter rondens slut. Lombard diskvalificerades och Dollaway kunde räkna hem sin sjuttonde proffsseger i MMA. Hans resultatrad är nu 17-9 i professionell MMA, varav hela 11-9 i UFC.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

17 september utropad till ”Ilima Lei-MacFarlane Day”

Bellator blir den första större MMA-organisationen att arrangera en gala på Hawaii, i och med Bellator 210 som äger rum i ö-delstaten den 15 december.

Valet av affischnamn till galan var enkelt. Hon är inte bara en av de största stjärnorna i allmänhet utan definitivt också den största hawaiianska stjärnan på Bellatorhimlen: Flugviktsmästarinnan Ilima-Lei Macfarlane (8-0 MMA; 7-0 Bellator).

På andra sidan ringen i huvudmatchen, med planen att förstöra kvällen för hemmahoppet, står Valerie ”Trouble” Letourneau.

Sedan det historiska evenemanget utannonserades, har Bellator verkligen satt fart med marknadsföringen. Huvudsakligen har det rört sig om en klassisk närvaro-/mediaturné där ”Ilimanator” bevistat såväl en volleybollmatch vid University of Hawaii och en football-match på sin egen gamla gymnasieskola Punahou High School, som en dag vid inspelningen av den klassiska polisserien Hawaii Fem-0.

Men inte nog med det – hawaiianskan har också fått en egen högtidsdag! Honolulus borgmästare Kirk Caldwell utropade i veckan den 17 september som Ilima-Lei Macfarlane-dagen:

Congratulations to @ilimanator for being crowned the #BellatorMMA Female Flyweight World Champion! In your honor, this day, September 17, 2018, is proclaimed Ilima-Lei Macfarlane Day! On behalf of our whole city, we’re proud of you and all of your accomplishments, and we’re excited to see the future ahead of you. Good luck on the big fight in December! #Ilimanator #PineapplePrincess #BellatorHawaii #TeamHawaii

Hawaiianskan ses av många som inte bara en komplett fighter utan även en förebild att se upp till. Idrottsmässigt har hon en imponerande, perfekt proffssvit med åtta raka segrar varav sex avslut (fem submissions och en knockout) – och noll förluster.

Bara att en gala arrangerades i hemstaten hade varit stort nog för hawaiianskan – men att själv få fightas på den, och i huvudmatchen därtill, gör det såklart till den största matchen i hennes karriär. Det faktum att hon möter sin mest erfarna motståndare någonsin också, i den förra UFC-titelutmanaren Letourneau lägger bara ytterligare strössel på toppen. Och MacFarlane säger sig vara ”redo och förväntansfull” inför utmaningen.

Häromdagen twittrade mästarinnan ut sin stolthet och den officiella postern för galan:

Bellator 210 äger rum i Neal S. Blaisdell Arena i Honolulu, Hawaii, natten mellan 15-16 december svensk tid. Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet:

Ilima-Lei Macfarlane (c) vs. Valérie Létourneau (kvinnlig flugvikt; titelmatch)
Lyoto Machida vs. Rafael Carvalho (mellanvikt; co-main event)
Neiman Gracie vs. Ed Ruth (weltervikt)
Muhammad Lawal vs. Liam McGeary (lätt tungvikt)

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Video
Sveriges atleter bland de mest dopingtestade i världen

Sverige är en av världens tuffast testade länder när det kommer till dopingkontroller. År 2014 redovisade WADA sin dopinglista  över antalet individer som misslyckat sina tester. Sverige hamnade på en 19:e plats med 29 dopade individer. Det finns dock en väsentlig sak som skiljer sig till övriga länder.

Gym som Friskis & Svettis testar individer för steroider och år 2014 var 8 av de 29 dopade individerna därifrån. För MMA-atleter är det ingen nyhet att testas. I tävlingssammanhang som amatör eller proffs testat du före och efter match, är du även på högsta nivån och är under kontrakt med UFC, ja då testas du även utanför tävlingssammanhang. Lina Länsberg blev så sent som idag testad av USADA som, 05:30 på morgonen, kom och knackade på hennes dörr.

”Sverige har bra strategiska kontroller”

Svenska fighters är oftast väl förberedda inför större tävlingssammanhang på högre nivå då svenskar generellt testats hårdare än andra länder. Frågan är om vi gör tillräckligt, Tommy Forsgren, handläggare för dopingförseelser på Riksidrottsförbundet fick just den frågan.

Det är en oerhört intressant fråga som är omöjlig att svara på. Är det så att vi med våra över 3000 tester hittar de dopade eller finns det många fler? Vi vet att om vi gjort fler kontroller på motionsnivå så hade siffrorna i statistiken varit högre. Den saken är klar. Men vad gäller elitidrottsutövning vill jag påstå att vi har väldigt bra strategiska kontroller. Men återigen, jag skulle hemskt gärna vilja veta om vårt kontrollprogram är så effektivt som vi tror och hoppas eller om vi går fel. Det vet man inte.

Nedan kan ni ta del av 2014 lista av länder som misslyckade flest dopingkontroller.

1. Ryssland 148

2. Italien 123

3. Indien 96

Panelen diskuterade just dopingkontroller under måndagens MMA-Panel med domare Rebin Kasper Saber. Lyssna på hur diskussionen löd ovan. Ni kan även se hela avsnittet här.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Khabib nurmagomedov vs conor mcgregor

Video
UFC 229: Khabib Nurmagomedov skickar en känga till McGregor och fans

Den regerande och obesegrade lättviktsmästaren i UFC, Khabib Nurmagomedov, har varit relativt tyst i sitt trashtalk mot den forne lätt- och fjädervitksmästaren, Conor McGregor. McGregor har dock varit desto mer aktiv och hetsat dagistaniern vid ett par tillfällen, men det har varit sparsmakat från de båda.

Nu har dock Nurmagomedov genom Twitter smått börjat hetsa McGregor och skickar en känga till ”McTaper” och hans fans. Se videon nedan.

De båda ställs mot varandra under UFC 229 i huvudmatchen om det åtråvärda lättviktsbältet. Det blir första gången Nurmagpmedov försvarar sitt bälte. Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet för en av årets mest hypade galor. Spektaklet äger rum den 6:e oktober på T-Mobile Arena i Las Vegas.

Huvudkort (Viaplay PPV)
Lättvikt: Khabib Nurmagomedov (c) vs. Conor McGregor
Lättvikt: Tony Ferguson vs. Anthony Pettis
Lätt tungvikt: Ovince Saint Preux vs. Dominick Reyes
Tungvikt: Derrick Lewis vs. Alexander Volkov
Stråvikt: Michelle Waterson vs. Felice Herrig

Underkort
Bantamvikt: Sean O’Malley vs. José Alberto Quiñónez
Flugvikt: Sergio Pettis vs. Jussier Formiga
Lättvikt: Scott Holtzman vs. Alan Patrick
Bantamvikt: Aspen Ladd vs. Tonya Evinger
Weltervikt: Ryan LaFlare vs. Tony Martin
Bantamvikt: Lina Länsberg vs. Yana Kunitskaya
Lättvikt: Gray Maynard vs. Nik Lentz

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy