Bonusvinnarna på FCR 10

Här är vinnarna av Käftsmällspoddens FCR-bonusar

Daniel Schälander

Käftsmällspodden delade ut 40 000kr i bonuspengar till fyra välförtjänta fighters för sina prestationer på Fight Club Rush 10. Här är bonusvinnarna.

Fyra bonusar på 10 000kr var delades ut på FCR 10

Vi hade två nya inslag på den Västeråsbaserade organisationen, Fight Club Rush, tionde gala. Dels så kröntes en mästare för första gången efter att Felipe Lima och Evgeny Odnorog gjorde upp om bantamviktstiteln. Och dels så delades det ut bonusar, sponsrade av Käftsmällspodden, för de två bästa avsluten samt galans bästa match.

Den första bonusen säkrades tidigt under kvällen av Umeås Theodor Berggren. Den unga talangen visade att han är redo för proffs genom att kliniskt stänga ner och avsluta Wallberg i den första ronden. En väldigt lyckad debut för ”Tedde” som tidigare har levererat som A-klassare på tidigare FCR-galor.

Kvällens bästa match blev Nermin Hajdarpasic hatmöte mot Irman Smajic. Det var dramatik och heta känslor från första till sista sekund. Irman kontrollerade matchen med ihärdig brottning som låste ner Nermins boxningsgame. Men i den tredje ronden var bränslet slut hos ”The people’s champ”. Det drog sig Nermin nytta av och lyckades hitta avslutet i slutet av den tredje ronden. Efter matchen visades respekt mellan de två för första gången och stridsyxan begravdes.

Felipe Lima satte punkt på kvällen tidigt i den första ronden. Den unga talangen hoppade in ett knä mot ukrainarens lever och kunde därefter titulera sig som FCRs första mästare. Lima har nu elva raka vinster och är endast 23 år gammal. Det är bara en tidsfråga innan vi får se han i UFC.

Här är bonusvinnarna

Totalt delades alltså bonusar för 40 000kr ut. Felipe och Theodor för kvällens avslut och sedan 10 000kr var till Irman och Nermin för deras tungviktsbatalj. Bonusvinnarna beslutades av en panelen bestående av Käftsmällspodden samt representanter från Sveriges MMA-nyhetssidor.

  • Performance of the Night: Felipe Limas flygande knä mot Evgeny Odnorog.
  • Performance of the Night: Theodor Berggrens avslut mot Tobias Wallberg.
  • Fight of the Night: Nermin Hajdarpasic vs. Irman Smajic.
+1
Dana Sad
Dana Happy
Anthony Pettis
Professional Fighters League (PFL) kommer till Europa i sommar
kimura
Hett
Damir Hadzovic i buren
Damir Hadžović tillbaka – går match i samband med UFC London
kimura
Hett
Charles Oliveira Islam Makhachev Khabib Nurmagomedov
Khabib Nurmagomedov beskriver hur Islam Makhachev kommer dominera Charles Oliveira
kimura
Hett
Kayla Harrison, Ali Abdelaziz och Cris Cyborg
”Ingen bryr sig ett skit” – Kayla Harrisons manager om en eventuell Cyborg-fight
kimura
Hett
Per Eklund kollage
Per Eklund, UFC-svensken som förlorade allt | Del 1 – Skräckskadan och kampen mot Karolinska
kimura
Hett